Dodaj do ulubionych

smyk.com - żenada

19.12.11, 22:09
Witam,
Chciałam przestrzec przed zakupami internetowymi na smyk.com.
Firma chyba sobie nie radzi z realizacją zamówień a obsługa klienta ściemnia i udziela nieprawdziwych informacji. 8.12 zamówiłam 2 rzeczy w sklepie dostałam info zwrotne:
Przewidywana data realizacji zamówienia: 2011-12-15 + czas dostawy
W czwartek 15 dzwoniłam do działu obsługi klienta czy wszystko jest ok z zamówieniem i na kiedy mogę spodziewać się kuriera. Zostałam zapewniona przez pracownika, że maksymalnie do wtorku 19.12 towar będzie dostarczony. A dziś o 21:54 otrzymuję maila:
"z przykrością informujemy, że czas realizacji wysyłki o numerze xxxxxxxxx uległ wydłużeniu. W związku z tym, bardzo prosimy o podjęcie decyzji dotyczącej dalszej realizacji zamówienia. Przepraszamy za niedogodności związane z oczekiwaniem na zamówione produkty."
Normalnie jaja sobie robią z klientów!!!!!!!!
Żenada!!!!!!!! Nie szanują klientów!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • beatag05 Re: smyk.com - żenada 19.12.11, 23:08
      A jak robilas platnosc, on- line czy za pobraniem? Prawdopodobnie to nie ma znaczenia. ale tak pytam. Kurcze ja zamawialam dzien po Tobie spora przesylke. Niech to, mam nadzieje ze dojdzie. ;/
      • anadea Re: smyk.com - żenada 19.12.11, 23:25
        Zamawiałam za pobraniem. Ale problem w tym, że jestem w 9 miesiącu i nie mogę ruszać się z domu... Poród tuż tuż chciałam dokupić coś do wyprawki... Ale mnie wkurzyli....
        • beatag05 Re: smyk.com - żenada 19.12.11, 23:35
          Kurcze, to rzeczywiscie przykro. Nie denerwuj sie, bo przyspieszysz porod, no a przeciez wysylki jeszcze nie ma. To tak pol zartem, pol seriosmile
          • modrooczka Re: smyk.com - żenada 19.12.11, 23:48
            Ja to chyba po ostatnich przygodach (podobnych jak twoje, tylko w innym sklepie) to zacznę prezenty w sierpniu zamawiać.
            • dammma Re: smyk.com - żenada 20.12.11, 00:14
              ja co prawda bez wysyłki, ale z odbiorem osobistym nie miałam problemu-w miare szybko dostarczyli. Może nie mają jakiegoś produktu, co zamawiałaś.....hmm Teraz zamówiłam drugi raz-zobaczymy-jak będzie.
              • beatag05 Re: smyk.com - żenada 21.12.11, 18:09
                Ja dzieki temu ze podzielilam zamowienie, wiekszosc rzeczy otrzymalam wczesniej niz pisali. Na ostatnia rzecz nadal czekam, ale mam nadzieje, ze sie wyrobia.
                • dorga1 Re: smyk.com - żenada 21.12.11, 19:38
                  Już pisałam o tym wcześniej. Sprzedają rzeczy, których nie mają, albo mają problem z dostawcami. Ja zapłaciłam za lalkę i okazało się, że jej nie ma i nie będzie. Oczywiście nie zamierzali mnie o tym poinformować, sama musiałam do nich dzwonić kilkakrotnie.
                  • dammma Re: smyk.com - żenada 21.12.11, 20:15
                    drugie zamówienie juz też czeka do odbioru-wszystko bez problemu. Płatne przy odbiorze w Empiku.
    • a-n-i-k-a Re: smyk.com - żenada 21.12.11, 20:25
      Tak to jest, jak sie czeka na ostatnia chwile z zakupami.
      Pomysl z zakupami w sierpniu jest bardzo dobry - polecam!
      Po dniu dziecka sa wyprzedaze zabawek, jak sie rok szkolny zaczyna mozna upolowac artykuly plastyczne w dobrych cenach, w ciagu roku co troche sa specjalne promocje na ksiazki w merlinie i empiku itd.
      Ja tak chomikuje caly rok rozne drobiazgi, a w listopadzie tylko sprawdzam czy dla wszystkich starczy. W dodatku mam spora gromade do obdarowania - samych dzieci jest juz obecnie 14 szt. - i kazdego roku przybywa wink - wiec jakbym miala w grudniu zaczynac myslec o prezentach to zarowno czasu jak i kasy by i nie starczylo. W grudniu co najwzyej czekoladowe mikolaje itp. swiateczne dodatki do prezentow dokupuje i mam z głowy.
      Bez stresu czy kurier dotrze na czas czy nie smile.
      • beatag05 Re: smyk.com - żenada 22.12.11, 11:03
        Bardzo dobra metoda. Ale jak dziewczyny pisza, ze sprzedaja produkt, ktorego nie maja i nawet nie informuja, to juz chyba nie zalezy czy to sierpien czy grudzien?
        • ivonne07 Re: smyk.com - żenada 22.12.11, 11:16
          A ja jestem zadowolona ze smyk.com, zwłaszcza że można odbierać osobiście w Empiku. Zamówiłam sukienkę dla córki, realizację zamówienia wyznaczyli na 29 grudnia, a wczoraj przyszła mi wiadomość, że ubranie czeka już do odbioru.
    • jimbo22 Re: smyk.com - żenada 22.12.11, 12:09
      cóż. zdarza się.

ale żeby zaraz zarzucać sciemnianie i kłamstwo? widać na moment zadania pytania, wysyłka była w odpowiednim statusie. a że się nie udało jej np skompletować - bywa. może dostawca dostarczył uszkodzone produkty, które nie nadają się do wysyłki, może 50 innych rzeczy.
      sklep uczciwie daje możliwość anulowania wysyłki z powodu wydłużenia realizacji.

no ale skandal na forum i trochę pary w gwizdek trzeba puścic.
      • tweety_28 Re: smyk.com - żenada 22.12.11, 12:22
        > sklep uczciwie daje możliwość anulowania wysyłki z powodu wydłużenia realizacji
        > .
        >
        > no ale skandal na forum i trochę pary w gwizdek trzeba puścic.

Ot dokładniesmile

Powtórzę po raz kolejny: zamawiałam na smyk.com już kilka razy ( zawsze z odbiorem w empiku ) i jestem bardzo zadowolona. Wszystko było dostarczone w terminie, a nawet przed.
        • anadea Re: smyk.com - żenada 22.12.11, 13:35
          Niestety ale nie wszystkie produkty można odebrać w Empiku. Czasami tej opcji nie ma. A zarzucam im ściemnianie, bo jeżeli nie mam czegoś to tego po prostu nie sprzedaję. Jak można oferować coś czego się nie ma? Albo mam i wystawiam na stronie albo nie mam i nie oferuję tego produktu klientom... Jeżeli dzwonię do obsługi klienta i pytam czy wszystkie produkty są i nie ma problemu z dostępnością to oczekuję sprawdzonej odpowiedzi. Wolę usłyszeć: "w tej chwili nie ma na magazynie ale spodziewamy się dostawy, więc proszę czekać na informację..." A nie twierdzenie, że towar jest nie ma problemu na pewno go Pani otrzyma...
          To nie są prezenty gwiazdkowe tylko wyprawka dla dziecka. Leżę w domu i jedyne moje wyjścia to szpital, lekarz, badania... Zakupy robię przez internet i z żadnym sklepem nie miałam problemu tylko ze smykiem. Z innymi mogłam "normalnie" porozmawiać i dostawałam towar na czas. A tu....
          Przy otwieraniu smyk.com firma stworzyła dokument gdzie była opisana strategia, cele...
          W jednym z punktów można przeczytać:
          Nowy Smyk.com - łatwy i przyjazny dla Klientów:
          - Gwarancja dostępności produktów
          - Szybka realizacja zamówienia - wysyłka już od 24 h
          Chyba ktoś powinien nad tym popracować, bo nijak się to ma do rzeczywistości...

• jimbo22 Re: smyk.com - żenada 22.12.11, 14:48
            a przeczytaj łaskawie opisy terminów dostępności.
            „wyślemy w 48/72 godz. lub X-Y dni..” - oznacza, że produkt zostanie specjalnie dla Ciebie zamówiony u jednego z naszych dostawców do naszego magazynu, a następnie wysłany do Ciebie. Nasz dostawca obiecuje, że dostarczy nam produkt w czasie określonym przy nim. Po tym jak go otrzymamy, bez zbędnej zwłoki go wyślemy zamówienie do Ciebie.

są produkty które po zamówieniu na stronie są dopiero zamawiane od dostawcy. filozofowanie na temat tego czy "mam czy nie", pozostaw proszę ludziom którzy trochę się znają na biznesie.

odnośnie ostatniego akapitu: kluczowe słowo "od"
            jaką dostępność miał produkt który zamawiałaś? czy było to 24h? na 99% nie. czyli produkt specjalnie zamawiany, o czym trzeba było przeczytac i oszacować dodatkowe ryzyko od dostawcy. a czy są tam takie 24h produkty w ofercie? oczywiście.

i nie dramatyzuj bo to jest niepoważne. poprostu pech. wpadki się zdarzają KAŻDEMU. komu pomoże taki lament na forum?

czy tramwaje się spóźniają? są awarie prądu? czasem kran pocieknie? czy poczta czasem się spóźni? tak. zdarza się.
            czy to znaczy ze przestajesz po takim wypadku używać tramwaju, prądu i wody i poczty? komentując przy tym jakie to ZTM, PGE, wodociągi i poczta polska są niepoważne i skandalicznie zawodne?
            bez komentarza...
            • anadea Re: smyk.com - żenada 22.12.11, 19:17
              Do jimbo22
              Ad.1 Czytałam uważnie i dostałam wyraźną informację "Przewidywana data wysłania zamówienia z magazynu to: czwartek, 15 grudnia 2011 + czas dostawy."
              Wynika z tego zapisu, że 15 grudnia zamówienie powinno być "złożone" i czekać na wysyłkę. Jeżeli tego dnia dzwonię do obsługi klienta i są jakieś problemy to oczekuję rzetelnej informacji. Gdyby ktoś mi powiedział, że są problemy to ok jestem w stanie to zrozumieć. Ale nie lubię jeżeli ktoś mnie zbywa i kiedy praktycznie w dzień dostawy (pomimo wcześniejszych zapewnień) dowiaduję się, że jednak produktu nie dostanę.
              Ad. 2 No właśnie widać jak niektórzy znają się na biznesie zbierając zamówienia na coś czego nie mają... Po pierwsze zniechęcają w ten sposób klientów. Po drugie obracają przez kilka dni cudzymi pieniędzmi...
              Ad. 3 Jeden produkt miał dostępność 24h drugi 4 dni. Zamówienie składane było 08.12 czyli ok. 12.12 produkt powinien być dostępny. Skoro dzwonię 15.12 i produktu nie ma to powinnam być o tym poinformowana i byłoby po sprawie. Ale jeżeli ktoś udziela informacji, że produkt jest co mam prawo się denerwować... A od szacowania ryzyka w tym wypadku powinien być smyk. Jeżeli ma niesprawdzonych dostawców to zamiast 4 dni powinien szacować dostępność na 2 tygodnie...
              Ad. 4 Wiem, że krytyka firmy w której się pracuje może boleć wink Mam prawo zamieszczać swoje opinie na forum. Po to one istnieją żeby wyrażać swoje zdanie i nie jestem jedyną osobą, która "lamentuje" na forum. Zerknij chociażby na:
              forum.gazeta.pl/forum/w,583,131121117,131121117,Uwazajcie_na_Smyk_com_.html?v=2
              forum.gazeta.pl/forum/w,583,131704171,131704171,empik_com_problemy_z_realizacja_zamowien_.html
              forum.gazeta.pl/forum/w,583,131634574,131634574,przyszedl_moj_kalendarz_z_colorland_pl.html
              Ad.5 Jeżeli ktoś nie postępuje w stosunku do mnie w porządku a nie muszę korzystać z jego usług to zaprzestaję współpracy. Akurat zakupy mogę robić w wielu innych bardziej rzetelnych sklepach i tyle.

Ja rozumiem, że zdarzają się takie sytuacje. Każdy popełnia błędy ale trzeba się do tego przyznać i wtedy można liczyć na wyrozumiałość. A nie twierdzić, że wszystko jest w porządku...
          • katrio.na Potwierdzam 24.12.11, 11:00
            Zamówiłam kredki dla syna. Miały być dostępne w 48h. Zamówiłam z odbiorem w salonie. Po miesiącu czyściłam pocztę i zobaczyłam owo zamówienie. Skrobnęłam nieśmiało maila - czy oby nie zapomnieli. Po tygodniu - drugiego. Już wysyłają wink Gratuluję szybkości - zakupiłam gdzie indziej.
            Zamówiłam też karty obrazkowe ze słówkami angielskimi. Nie wiedzieć czemu na stronie były dostępne te same w różnych cenach, wzięłam tańsze. Tutaj po 2 tygodniach dostałam e-mail, że kłopot z realizacją. Ok, wchodzę na stronę - nadal dostępne w 48h. Czy chce podzielić zamówienie? Niekoniecznie, wolę odebrać całość razem (mieszkam pod miastem).
            Dwa dni temu sami mi podzielili i zrealizowali tylko 1, resztę anulowali (nota bene zostawili te najdroższe, gdzie wyboru tańszej opcji nie było). Wchodzę sobie jeszcze raz na stronę - oczywiście wszystko dostępne.
            Qrcze, zamawiałam w tej promocji - 15% ale czy naprawdę te 6zł ma aż takie znaczenie aby zrazić klienta.
            Po kilku wymianach e-maili gdy kobieta usilnie wmawiała mi, że nie są dostępne - zrobiłam symulacyjne zamówienie tych niby niedostępnych. Automat przysłałam mi maila, że 28 będą do odebrania w salonie... (w cenie wyższej).
            Ja smyk.com już podziękuję.
            Trochę to żenujące jest.
      • asia_i_p Re: smyk.com - żenada 23.12.11, 22:58
        Nie wiem, czy uczciwa propozycja anulowania zamówienia na cztery dni przed świętami aż tak by mnie ucieszyła. Zwłaszcza, gdybym po zapewnieniu sklepu, że przesyłka będzie, uznała, że kupowanie prezentów mam już z głowy.
        Czas też się liczy i nie jest uczciwe, jeżeli sklep marnuje klientowi czas.
    • ewa_mama_jasia Re: smyk.com - żenada 22.12.11, 15:38
      Współczuję. Ja zamawiałam dwa razy, oba z płatnością on line, i jestem bardzo zadowolona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka