Dodaj do ulubionych

Ruszyła wyprzedaż Mothercare

27.12.11, 19:11
Rano jeszcze nie było nic ciekawego, ale nie wytrzymałam i pojechałam ponownie około 17. Wyszłam bardzo zadowolona i obładowanasmile Przecenione wszystko ( mniej lub więcej, ale wszystko ) np. 7-pack majtek 29,90 zł., 5pack-24,90 zł. bluzeczki 3-pack ( z kokardką pod szyją ) 49 zł., pojedyncze bluzeczki od 14,90 zł. ( po 27,90 bardzo duży wybór ) legginsy 2-pack 34,90 zł.
Obserwuj wątek
    • dzidzia_ch Re: Ruszyła wyprzedaż Mothercare 27.12.11, 20:07
      A pizamki są przecenione?
      • tweety_28 Re: Ruszyła wyprzedaż Mothercare 27.12.11, 20:25
        Nie patrzyłam na piżamki, ale sprzedawczyni ostro jeszcze metkowała towar.
        Jutro będę w okolicy to zerknę.
    • 18buzka Re: Ruszyła wyprzedaż Mothercare 27.12.11, 20:46
      pizamki te są przecenione. choc nie wszytskie.
      ja niestety ma chłopca w wieku 6 lat i nic mi sie nie podaoba juz 3 kolekcję pod rzad, wiec nabyłam tylko pizamke i spodnie dresowe.
      pzdr
      18buzka
      • aloen Re: Ruszyła wyprzedaż Mothercare 28.12.11, 12:32
        Nie jest tak, że przecenione jest wszystko. Dla chłopców niewiele było fajnych bluzek, głównie jakieś takie szarości, udało mi się znaleźć jakieś kolorowe, jednak jeszcze znaczna część nie jest przeceniona. Generalnie to te przeceny na razie takie sobie (20zł mniej na 2paku spodni dresowych czy 3paku bluzek), ale pewnie im później tym prawie wyboru nie będzie:/.
        • tweety_28 Re: Ruszyła wyprzedaż Mothercare 28.12.11, 14:01
          Byłam dzisiaj jeszcze raz i u mnie jest wszystko przemetkowe ( może pojedyncze sztuki mają jeszcze stare ceny ).
          Patrzyłam na dział dla dziewczynek.
          Co do % to faktycznie część jest -50, a część symbolicznie. Ja i tak jestem zadowolona. Wczoraj udało mi się kupić sporo i to w naprawdę dobrych cenach. Dzisiaj większości z tych rzeczy już nie masad
          • ju_mi Re: Ruszyła wyprzedaż Mothercare 28.12.11, 14:04
            Byłas w Galerii Krakowskiej?
            A jak rzeczy dla niemowlaków (body, spiochy etc.)? Poprzeceniane?
            • tweety_28 ju_mi 28.12.11, 19:39
              Wczoraj zaliczyłam Galerię Kazimierz, a dzisiaj Krakowską. Na dział niemowlęcy tylko "rzuciłam okiem". W jednym i drugim sklepie było widać "nowe" metki.
              Według mnie najlepiej pojechać do jednego i drugiego ponieważ wczoraj np. kupiłam w Kazimierzu super bluzki ( była pełna rozmiarówka ), a dzisiaj w Krakowskiej ani jednej sztuki i na odwrót dziś udało mi się dorwać bluzkę z Peppa, a w drugim sklepie ani jednego egzemplarza.
          • katrio.na Re: Ruszyła wyprzedaż Mothercare 28.12.11, 14:07
            Byłam wczoraj na Targówku i przemetkowany był dział niemowlęcy i to bardzo porządnie. Troszkę dla mniejszych dzieci ale to raczej symboliczne przeceny (takie -30% zwyczajowo). Starsze dzieci nie były w ogóle przemetkowane.
            Ale byłam dość wcześnie.
            Dajcie znać jak jest w Arkadii - szukam ciepłych piżamek i bielizny na 9-10 lat (chłopiec), ewentualnie spodnie dresowe (choć trochę im się jakość popsuła mam wrażenie, takie strasznie cienkie). Czy w ogóle warto jechać?
            • kinga_owca a jak w Warszawie? 28.12.11, 15:38
              a jak w Warszawie?
              potrzebuję na chłopca rozmiar 4-5 i 5-6 - spodnie dresowe, podkoszulki (takie 3-paki) i majtki, inne rzeczy chętnie ale te koniecznie wink
              • 18buzka Re: a jak w Warszawie? 28.12.11, 15:55
                ostatnio jakosc mathercare bielizny sie mocno obnziła,
                dzis kupiłam z serii termalnej bielizny w Marku i Specncerze -50 % dwie pizamki termalne (super) i podkoszulki termalne z długim i krótkim rekawem.
                polecam
                • kinga_owca Re: a jak w Warszawie? 28.12.11, 16:26
                  a w ktorym?
                  w blue city czy w centrum?
                  są na chłopa rozm. 4-5 5-6?
                  • kanna Re: a jak w Warszawie? 28.12.11, 19:08
                    Dziś byłam w Markach: dużo obniżonej bielizny, skarpetek w 5-o i 7-o pakach, rajstopki, legginsy, bluzeczki.

Dwupaki spodni dla chłopców po 54 złote chyba.

Mnóstwo trójpaków różnych body po 15 zł, ale tylko malutkie rozmiary (50, 56), w koszach przy wejściu.

Resztki (przebrane) letniej kolekcji w cenach - 70 % średnio (dwie lniane sukienki na 8 lat, po 19 zł, na podszewce, kupiłam radośnie, bo oglądałam w lato za 119). Topy, krótki rękaw.

Dużo letnich w bardzo dobrych cenach dla maluszków, jak ktoś ma teraz noworodka to się może obkupić na lato.
                    • sprycia1979 Galeria Mokotów 28.12.11, 22:06
                      przecenione ciuszki dla maluchów,
                      bielizna- skrpety, majty, podkoszulki, nawet był wybór w rozmiarówce 2 lata plus, brak pidżamek.
                      Przecenione 3 paki z bluzkami rozmiar 1,5-2, w rozmiarze 3-4 nic ciekawego
                      • kinga_owca Arkadia 30.12.11, 17:36
                        kupiłam dla synka koszulki i majteczki, ale najmniejsze były na 5-6 lat - akurat takich szukałam, bo mniejsze mam, najwięcej bielizny w rozmiarach 7-10 lat i 1,5-2 lata - te zawsze zostają
                        kupiłam jeszcze skarpetki takie do spania po 9 zl 2pack i krotkie spodenki na lato (dzinsowe na gumie szerokiej) po 19 zl były
                        nic poza tym dla małego chłopca nie było, przynajmniej moim zdaniem
                        za to masa rzeczy dla maluszkow dz i ch - warto się wybrac po wyprawkę bo ceny korzystne
    • lawendax Re: Ruszyła wyprzedaż Mothercare 29.12.11, 09:59
      A jak w KLifie w Gdyni? Ma ktoś jakieś wieści?
    • agni71 Re: Wola Park 29.12.11, 21:14
      Byłam dzisiaj wieczorem, dośc duzo kupiłam. Szukałam na dziewczynkę w rozmiarze 9-10 lat i jeszcze mozna było cos wybrać smile Częśc ubrań jeszcze wcale nie przeceniona.

A na przecenie: bluzki z dł. rękawem po 27,90 i 24,90, a te, które miały regularna cene niższa niż 39,90 - nawet poniżej 20 zł (chyba 16,90)
      spodnie (jeansy, sztruksy) po 54,90
      tyle samo dałam za dwupak spodni dresowych
      podkoszulki w dwupaku po 19,90, majteczki w 5-paku po 24,90
      bawełniany rozpinany sweterek 39,90.
      bluzki w 3-paku po 49,90

Mają tez przecenę -30% na wszystkie zabawki, ale wybór zabawek w tym akurat M słaby.
      • marps Klif Gdynia 31.12.11, 11:29
        Byłam kilka dni temu w Klifie. Cześć rzeczy nie była przeceniona. Ja szukałam wyprawki dla maluszka i na te rzeczy (chociaż też nie wszystkie) była przecena. 5-pak body po ok. 55 zł, 3-pak pajacyków po ok. 63 zł, 3-pak body na krótki rękaw od 24-35 zł.
        • eo_wina Re: Klif Gdynia 31.12.11, 11:39
          Ja nabylam niestety tylko dwupak spodni dresowych (szare i granatowe) po 54,90 (przecenione z 79,70 - przynajmniej nie bujaja, bo faktycznie taka byla cena wczesniej smile), ale jakosc ich doskonala smile Poza tym juz w dziale chlopcow (patrzylam dla 3-i 6-latkow) wszystko mocno przebrane sad
          • kinga_owca W-wa Reduta 31.12.11, 15:04
            dziś poszłam i wybor o wiele większy niz w Arkadii wczoraj - dla chłopcow głównie patrzyłam
            3 rodzaje spodni dresowych w 2-pakach po 54 zł, pełna rozmiarowka była dzis (brąz+turkus, szary+granat, khaki+beż), bielizna też w dużej ilosci, majtki i koszulki w pełnej rozmiarowce, sporo skarpetek, trochę 3-pakow bluzek, bluzy, polary i kurtki
            były tez dzinsy na polarze na szerokiej gumie po 62 zł
            najbardziej ze spodni dresowych jestem zadowolona smile
            • a-e-p Re: rozmiarówka 31.12.11, 15:19
              Mam kilka bluzeczek Mothercare jakośc świetna, trzymaja rozmiarówkę, gruba bawełna, ale jak dla mnie sa dosc szerokie. Czy macie takie samo wrazenie? A jak ze spodniami np w porownaniu z innymi sieciówkami (czy tez sa szerokie w pasie)? Potrzebna porada, bo u mnie nie ma (jeszcze) Mothercare, a chce poprosic kogos o zakupy. Dzieki smile
              • tweety_28 Re: rozmiarówka 31.12.11, 16:04
                Z tymi bluzeczkami to bywa różnie. Mamy kilka i są idealne na moją szczupłą córkę, ale zawsze staram się ją mieć pod ręką i mierzę przed zakupem bo rzeczywiście trafiają się szerokie modele. Teraz upolowałam 4 szt i każda jest ok, mimo że kupione "na wyrost". Spodnie jeansy mamy obecnie dwie pary ( z letniej przeceny ) i fajnie leżą na szczupłej pupiesmile Co do bielizny to majtki kupuję córce zgodnie z wiekiem, ale już podkoszulki dwa rozmiary większe ponieważ lubię żeby dobrze chowały się w spodnie ( mimo to nie są na nią za szerokie ).
              • agni71 Re: rozmiarówka 31.12.11, 23:25
                Jeśli chodzi o szerokośc bluze dziewczęcych, to jedne modele sa węższe, inne szersze. Byc moze to przypadek, ale bluzeczki z 3-paków jakies sie nam węższe trafiały, a te pojedyncze - szersze. Jesli chodzi o szerokość spodni, to nie sa bardzo szerokie. Jest to jeden z niewielu sklepów, w którym na moje córki pasuja spodnie dresowe (np. te z H&M czy Zary sa za szerokie w pasie). Spodnie innego typu, jak sztruksy czy jeansy tez nie sa jakies szalenie szerokie, no i mają gumki do regulacji (zazwyczaj z gumek musimy korzystać, ale nie aż na tylel, żeby po ściagnięciu spodnie żle wyglądały). W zależności od modelu, zarówno w przypadku spodni dresowych, jak i innych, moga być nieco szersze lub węższe....
    • princessa.of.persia Re: Ruszyła wyprzedaż Mothercare 31.12.11, 17:05
      Bylam w Wawie. Jak dla mnie to i tak drogo. Sukienki po 79-99zl. Sweterki po 69.
      • agni71 Re: Ruszyła wyprzedaż Mothercare 31.12.11, 23:27
        princessa.of.persia napisała:

> Bylam w Wawie. Jak dla mnie to i tak drogo. Sukienki po 79-99zl. Sweterki po 69

Sweterki, to zalezy które. Bawełniany kupiłam za 39 zł. Z kolei taki granatowy w norweskie wzory (on chyba jest wełniany, przynajmniej w części) faktycznie chyba 69 zł kosztował.
        • gosiapal Re: Ruszyła wyprzedaż Mothercare 01.01.12, 12:44
          Jesli chodzi o bluzeczki dla dziewczynek tez zauważyłam, ze te z 3paków sa wezsze a pojedyncze szersze. Dla chlopców chyba nie ma takiej roznicy ale sa dosc szerokie (tu mi to bardzo nie przeszkadza).
          co do szerokosci spodni to na moje dzieci spodenki dresowe sa za szerokie w pasie oraz ogolnie zbyt obszerne (szerokosc nogwek, "objetość pupy" smile). Pomimo, ze sa dobre na dlugosc to dzieciaki wygladaja w nich komicznie.
          Majteczki kupuje wg wieku dzieci, jest ok. Podkoszulki rozmiar wieksze.
          • kinga_owca Re: Ruszyła wyprzedaż Mothercare 01.01.12, 13:08
            ja mam synka
            bluzeczki z 3-pakow są moim zdaniem najlepsze rozmiarowo (proporcje długosc/szerokość/długosc rękawów) przynajmniej na mój egzemplarz
            te pojedyncze różnie - chyba wg zasady im drozsza tym lepsza - najgorsze są te w "dobrej cenie" - kupiłam ostatnio i rękawy są o 2 rozmiary za długie
            spodnie dresowe z reguły są na mojego chudziaka dobre, choć tez zalezy to od modelu - raz miał takie, ze przez niego przelatywały i nogawki były mega szerokie, ale to chyba 2 lata temu była taka seria
            od tamtego czasu wszystkie spodnie dresowe pasują i moim zdaniem jakosc jest najlepsza ze wszystkich sieciówek (szczegolnie lubię te z zimowej kolekcji na "meszku" - grube, ciepłe i mięsiste) a przerabiałam chyba wszystkie dostępne w Polsce + next wink
            • mirtillo1983 Re: Ruszyła wyprzedaż Mothercare 01.01.12, 15:06
              a w jakiej cenie teraz są 3-pak pajacow i 3-pak body krotki rekaw i dlugi rekaw?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka