Dodaj do ulubionych

Pandora-orginał czy podróbka?

27.01.12, 14:46
czy ta bransoletka jest oryginalna?
zast się nad zalicytowaniem ale nie zdążyłam.Żałować?

aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=2077526100
Obserwuj wątek
    • eo_wina Re: Pandora-orginał czy podróbka? 27.01.12, 15:11
      Zeby miec 100% pewnosci, ze to oryginal - nalezaloby kupic w stacjonarnym badz internetowym sklepie Pandory - tylko i wylacznie. Ja kupuje tylko w stacjonarnym i wiem, ze moja bransoletka i koraliki na niej sa oryginalne. Fakt - ceny kosmiczne, no ale...
      W tym konkretnym przypadku: bransoletka nie osiagnela za wysokiej kwoty, bo sama baza kosztuje ponad 200zl, a kazdy koralik to kwota ponad 100zl. Nie za dobrze widac te koraliki, mozna byloby sprawdzic, czy takie motylki sa w katalogu na stronie Pandory. Mnie nie podoba sie szczegolnie ten jasno zielony koralik murano, ktory jest jakis taki mniejszy niz pozostale.
      Wszystkie srebrne, oryginalne koraliki Pandory maja wybity symbol 925 ALE i sa wykonane ze szczegolna dbaloscia o szczegoly.
      Co do bazy - w necie kraza podrobki nie do odroznienia od oryginalu.
      Nie wiem, jak tu, ale ktos mogl kupic za pare groszy podrobke i wystawic ja sobie w oryginalnym pudelku (sama mam kilka takich oryginalnych pudelek). Mozna byloby tez zadac paragonu na kazdy zakupiony koralik....
      No, chyba, ze komus nie zalezy na oryginale smile
    • pia_ Re: Pandora-orginał czy podróbka? 27.01.12, 17:33
      Już na pierwszy rzut oka widać, że to ordynarna podróbka - ani jeden koralik nie przypomina nawet wzorów z katalogu Pandory. No moze poza piórkiem - ten koralik jest limitowaną wersją wypuszczoną w ostatnich tygodniach do sprzedazy tylko w Szwecji (lub Danii nie pamiętam). Oczywiście ten z aukcji poza tym, ze jest piórkiem, nie umywa się do oryginału.
      Okropna podróba!!!!!
      • pia_ Re: Pandora-orginał czy podróbka? 27.01.12, 17:38
        A co do cen, to da się kupić taniej Pandorę, ostatnio w Markofoni koraliki były do 40 % tańsze, kupujac w Yes ma się -5% na kartę klienta. Na wszelakie okazje typu Noce Zakupów, Walentynki, Dzień Kobiet, Dzień Matki itp są akcje promocyjne - koralik gratis za zakupy za określoną kwotę, albo zniżki 10-20% na zakupy.
        • magdaomar Re: Pandora-orginał czy podróbka? 27.01.12, 17:44
          a te gadżety są org?

aukcjewp.wp.pl/listing/user.php?us_id=1382440
          • pia_ Re: Pandora-orginał czy podróbka? 27.01.12, 18:22
            Teoretycznie wszystko jest ok, ale zdjęcia są głównie z katalogu Pandory, tylko kilka jest realnych. Ceny nie są bardzo niskie, ale już widziałam pojedyncze podróby sprzedawane w takiej cenie. Poza tym do końca aukcji jeszcze 3 dni, ceny pójdą w górę i prawdopodobnie osiągną ceny sklepowe. Jak lubisz ryzyko, to licytuj, choć wg mnie ryzyko wtopy w tym przypadku jest spore.
        • sagaa Re: do Pia 27.01.12, 18:30
          Pia orientujesz się czy w najbliższym czasie będą jakieś ciekawe promocje? Interesuje mnie promocja typu srebrna / rzemykowa bransoletka + koral gratis.

Niestety, na zakupy w Markofoni spóźniłam się - nie było już bransoletek w moim rozmiarze sad
          • pia_ Re: do Pia 27.01.12, 18:37
            Od 10 do 14 lutego, w salonach Yes, Pandora, Beatrix, nie wiem czy Aurea takze będzie promocja walentynkowa, za zakupy za min 299 zł gratis ażurowy koralik srebrny z sercami za 89 zł (nie ma go jeszcze w sprzedaży, wejdzie dopiero na Walentynki).
            A w Markofoni od samego początku mieli tylko bransoletki od 19 cm w górę.
    • barbie09.07 Re: Pandora-orginał czy podróbka? 27.01.12, 18:38
      To jest podróbka, od okolo dwoch lat takich koralików nie bylo na pewno chyba ,ze są to koraliki już na "emeryturze" czyli wycofane.Ale wątpię w to. Radze kupić jednak w firmowym sklepie. Ja będąc w Usa trafiłam na promocję,że przy zakupie koralików za 100 $ otrzymałam bransoletkę która u nas kosztuje 299 zł gratis. Gdzies czytałam ,ze w polskich sklepach tez była taka promocja, nie wiem czy we wszystkich. Teraz na walentynki 10-14 przy zakupie koralików za 299 zł jakis koralik gratis, niestety przewidziany przez firmę, niekoniecznie taki jaki by nam się spodobal.
      • pia_ Re: Pandora-orginał czy podróbka? 27.01.12, 19:13
        Pandorowe koraliki retired mozna zobaczyć w necie, pojedyncze, limitowane koraliki są czasem dostępne jedynie w wybranych krajach np w Anglii srebrne serduszko z niebieskim oczkiem i inicjałami K&W (z okazji ślubu księcia Williama), czy całkiem niedawno srebrno-złota zawieszka z czarnym sercem i grawerem 2011 z okazji "black friday" w USA.
      • tirana88 Re: Pandora-orginał czy podróbka? 28.01.12, 14:39
        Witam jestem początkująca na forum i nie do końca jeszcze mi to sprawnie idzie. Mam 23 lata nazywam się Dorota i jestem mamą dwóch wspaniałych dziewczynek. mam pytanie czy Pani kupuje rzeczy w gymboree bo na allegro maja drogo a u nich na stronie jest tanio tylko nie mam znajomych za granica i nie miałabym na kogo zaadresować wieć pomyślałam sobie ze moze Pani robi tam zakupy to przelałabym Pani pieniążki powiedziała co chce a pani by mi to kupiła i już tu z Polski przesłała. Prosze o odpowiedz na maila dorotaluczkow@wp.pl
        • pia_ tirana88 28.01.12, 18:11
          To chyba pomyłka, bo my tu o Pandorze smile
    • kropkaa Re: Pandora-orginał czy podróbka? 27.01.12, 20:04
      Nic nie straciłaś, kolejna Pandora wystawiona big_grin
      Sprytna jest jedna rzecz: zanim ew. komentarz z poprzedniej aucji się pojawi, ta już będzie zakończona.
      • barbie09.07 Re: Pandora-orginał czy podróbka? 27.01.12, 20:23
        kluczyk od kłódki wydaje mi się podejrzany na tym zdjęciu w realu. Samo zapięcie bransoletki też.
    • meltibi Re: Pandora-orginał czy podróbka? 27.01.12, 21:14
      koraliki są nieoryginalne - nie wiadomo nawet czy jest to srebro. Zawieszki także nie są raczej srebrne.
      Bransoletka może być oryginalna - czasem ktoś przywozi z zagranicy choć nie musi. Trudno odróżnić bransoletkę oryginalną od dobrej podróbki. Może ten ktoś ma paragon
      Jeśli chodzi o koraliki to sama mam kilka nieoryginalnych beadsów ze srebra: ale podobają mi się i dlatego je kupiłam (w salonie u jubilera). Koraliki murano - tu już jednak widać wyraźnie podróbki i zdecydowanie nie polecam.
      • eo_wina Re: Pandora-orginał czy podróbka? 27.01.12, 21:28
        No i na tej drugiej, wystawionej aukcji jest w opisie, ze koraliki (murano) nie maja napisu "pandora" - wiec wiadomo juz, ze to wszystko nie lezalo nawet kolo oryginalu. No, chyba, ze koło oryginalnych pudelka i torebeczki smile
    • marta-zs Re: Pandora-orginał czy podróbka? 27.01.12, 21:33
      aukcjewp.wp.pl/bransoletka-pandora-okazja-i2084319227.html wystawiona ponownie, z dodatkowymi informacjami, chyba ktos zrezygnował ? wink
      • listopadowka2008bis Re: Pandora-orginał czy podróbka? 27.01.12, 21:37
        na tej aukcji nie pisze, ze koraliki sa oryginalne, tylko bransa wink
        choc ja i tak sadze, ze to podroba.
        A uwazam takze, ze nie warto na produkty pandory wydac takiej kasy wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka