Dodaj do ulubionych

Popękana skóra - dłonie - jaki krem?

11.02.12, 21:04
Przeczytałam Wasze rady w wątku o pomadkach i jesteście kopalnią wiedzy.
Może wynajdziecie mi coś dla dziecka na popękane skórki wokół paznokci, strasznie go to irytuje a ja smaruję mu maściami z wit A,E i niewiele to pomaga, zwykłe kremy do rąk już też przetestowaliśmy.
Czym to ustojstwo nawilżyć?
Obserwuj wątek
    • janka39 Re: Popękana skóra - dłonie - jaki krem? 11.02.12, 21:51
      Kilka lat temu, nie wiedzac jeszcze, ze mam uczulenie na lateks, doprowadzilam swoje dlonie do dramatycznego stanu. Nic nie pomagalo. Przypadkiem ktos uslyszal o moim problemie i polecil masc na pekajaca skore rak i stop oo.bonifratrow. GENIALNA. Tlusta bardzo, ale po kilku minutach calkiem sie wchlania. Wyleczyla mi rece po 3 dniach. Idealna tez na szorstkie stopy. Scholl sie chowa. I kosztuje ok 7 zl
    • mielin Re: Popękana skóra - dłonie - jaki krem? 11.02.12, 21:56
      Ja na specjalne poruczeniasmile mam w domu Kamill repair, pomaga szybko (w ciągu nocy) nawet na krwawiące dłonie (mnie i córci).
    • gizm0 Re: Popękana skóra - dłonie - jaki krem? 11.02.12, 22:05
      Miałam starsznie popekane dlonie, od zimna chyba lub detergentow. Nic nie pomagalo, ale w necie ktos doradził taki krem:
      www.rossnet.pl/GalleryImages/Photos/2011-08-16/thumb31_8934975.jpg
      wczoraj zaczełam stosowac. Dla mnie bomba!!! po zastosowanieu myślałam, ze żadna rawelacja, a rano.... ogromna róznica. Polecam.
      • lucyna_1980 Re: Popękana skóra - dłonie - jaki krem? 12.02.12, 00:28
        Ja także polecam ten Neutrogena Intense Repair (malutka tubka 15 ml). Na pewno można kupic w Rossmannie.
        Nie ma lepszego. Smaruję nim też łokcie i kolana.
        • malwes Re: Popękana skóra - dłonie - jaki krem? 12.02.12, 13:58
          Mój ma skórki w identycznym stanie, też pomaga głównie Neutrogena. Ewentualnie Nanobase, Avene Cold Cream. Mnie zawsze zimą pęka skóra przy kostkach palców na dłoniach i Neutrogena chyba najszybciej goi i zapobiega nawrotom. Noszę w torebce każdego dnia.
    • jo-asiunka Re: Popękana skóra - dłonie - jaki krem? 11.02.12, 23:47
      Jedyna rzecz, ktora pomaga mnie:
      www.domzdrowia.pl/69181,hud-salva-masc-do-bardzo-suchej-skory-100-ml.html
    • bbkk Re: Popękana skóra - dłonie - jaki krem? 11.02.12, 23:55
      ja polecam krem barierowy
      • aagulek Re: Popękana skóra - dłonie - jaki krem? 12.02.12, 00:14
        retimax 1500
        • blizniaki14 Re: Popękana skóra - dłonie - jaki krem? 12.02.12, 14:42
          apteczny nanobase
          • wiwika12 Re: Popękana skóra - dłonie - jaki krem? 12.02.12, 20:08
            Zwykły tłusty krem bambino. Mój syn miał bardzo poranione, popękane dłonie, po 2 czy 3 dniach było po problemie. Mi też pomaga rewelacyjnie, a wcześniej zastosowaliśmy droższe wynalazki i nie było poprawy.
    • renne1 Re: Popękana skóra - dłonie - jaki krem? 12.02.12, 20:19
      nie wiem czy na dłonie pomoże, lecz jeśli chodzi o spierzchniete usta to rewelacyjny jest tisane wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=341
      • clonek13 Re: Popękana skóra - dłonie - jaki krem? 12.02.12, 20:57
        Na dlonie tylko Neutrogena mi pomaga (szorstkie az do krwi) dodatkowo raz na tydzien olej z oliwy+ jedna kapsulka wycisnieta wit E wmasuje w dlonie na noc
        • listopadowka2008bis Re: Popękana skóra - dłonie - jaki krem? 12.02.12, 21:56
          ja juz po doleczeniu sie, polecam uzywanie jedwabiu do rak - kosmetyczka moja zawsze uzywa firmy alessandro (nie wiem czy inne tez to produkuja)przy manicure i reakcja mojej skory jest natychmiastowa !
          www.sklep.alessandro.pl/Products/3056-olejek-silk.aspx
          • e-olenka brak wit. z grupy B 13.02.12, 09:01
            też tak mój syn miał, normalnie dookoła paznokci aż czerwone i popekane, zwykły krem + duza dawka witamin z grupy B, (nie pamiętam która dokładnie, ale braliśmy B complex + dodatkowo chyba B2??? - nie jestem pewna), dawka witamin wysoka, ale ustalona z lekarzem, po tygodniu okropne skórki zniknęły smile.
    • lutka27 Re: Popękana skóra - dłonie - jaki krem? 13.02.12, 09:02
      linia Mary Kay polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka