iwonagos 13.02.12, 09:21 Znacie? Czy np. 128 to 128, czy mniejszy lub większy? zamierzam kupić bluzki. Czy fajna jest bawełna, trochę z lajkrą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 09:55 Bawełna jest fajna, przeważnie dobrze rozciągliwa. Bluzki nie są bardzo duże, w tej chwili dla 9,5-latki kupuję na 9-10 lat (sa akurat, niektóre odrobinę z zapasem), a dla 7,5-latki na 8-9 lat. Na drobną 5,5-latkę bluzki na 5 lat są na styk (rękawy!) W praniu i suszeniu nieco się kurczą, problemem wtedy staja sie za krótkie rękawy.... Proste modele są raczej szczupłe, ale sa tez takie bardziej bufiaste... Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 10:01 bawełna fajna, czasem z lajkra czasem bez-głownie chlopięce. skład masz przy kazdym produkcie na stronie.mnie sie spodobało kilka bluzeczek z nowej kolekcji ale ceny regularne za wysokie troche. Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 12:23 Wlasnie doszly do mnie wyprzedazowe koszulki z pingwinami (Glowka pracuje) dla chlopcow i jestem bardzo mile zaskoczona, ze 128 to 128 a 98 to 98 Bawelna super. Mięciutka, mięsista. Jak drzewiej bywalo Kiedys to byla absolutna loteria, teraz jest lepiej. Choc np. w kurtkach jest juz inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 12:34 Poczekaj jeszcze do pierwszego prania (i suszenia, jesli masz suszarke elektryczną) Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 14:22 Wszystkie nowe rzeczy piore od razu, wiec mam to za soba. Koszulki maja sie dobrze . To pewnie zalezy od konkretnej rzeczy, ale na kilkanascie tiszertow E tylko jeden jest szmatlawy ( z ztych tanszych) Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 18:20 > Kiedys to byla absolutna loteria Dokładnie tak było Mój syn w wieku 5 lat i ze wzrostem 118 cm nosił jeszcze ubiegłego lata koszulki Endo w rozmiarze 92, kupione trzy lata wcześniej, kiedy rzeczywiście nosił 92… Dlatego teraz boję się kupić w Endo internetowym. Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 17:00 Rozmiarówka jest zazwyczaj mała, ale ogólnie jest po prostu nieprzewidywalna. Mój trzylatek nosi T shirty na 3-4 lata, ale np. sweter na 18 m-cy! Zdarzyło się też, że miałam w domu t-shirty 2-3 lata i 3-4 lata i one były jednakowe. Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 18:05 Wg mnie rozmiary pokrywają się ze wzrostem. Na stronie Endo jest tabelka w wymiarami (długość rękawków itp). Mam tylko takie wrażenie, że 134 jest takie na styk a 140 ciut większe. Raz mi się tylko zdarzyło, że getry na 92 miały, mimo gumki, bardzo szeroki pas. Bawełna bardzo porządna, używam tych ubrań dla obu synów i nic się w praniu nie dzieje. Pozdr. MW Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.lisiak Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 18:21 W tym roku kupiłam na wyprzedaży 5 bluzeczek, tak samo jak i w zeszłym. Bawełna z tego roku ma się nijak do tej z poprzedniego. Tamta była gruba , mięsista, a teraz jest owszem miękka, rozciągliwa, ale cienka. Odpowiedz Link Zgłoś
2007e jest gruba i cienka bawełna 12.04.12, 20:34 Bawełna w bluzkach za 30 zł jest gruba i fajna, a w tych za 20 tez fajna ale cieniutka taka pod katem lata. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 18:55 Pierwszy raz robilam zakupy w endo internetowym (skuszona wyprzedazowymi promocjami). I tak moj 6-letni starszak nosi standardowy rozmiar 122, ale wiadomo - niektore rzeczy jeszcze 116, a inne juz 128. Kupilam mu dwie koszulki z dlugim rekawem na 128 i utonal w nich. Zostawilam na "za rok" i pospieszylam dokupic kolejne dwie w rozmiarze 118 - idealnie trafione. Dokupilam wiec kolejne dwie w tym rozmiarze, bo po praniu nic sie nie dzieje z nimi. Swoja droga rozmiar 118 jest chyba najbardziej chodliwy Mlodszy (szczupaczek) nosi obecnie rozmiar 92 - i tu wstrzelilam sie idealnie. Co do jakosci - jestem pozytywnie zaskoczona, bo bawelna milutka i mieciutka, taka "misiowa", rowniez po pierwszym praniu. Nie wiem, jak bedzie dalej. A te wyprzedazowe ceny 19,90 - bardzo sympatyczne Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 19:44 Moja córka nosi rozm 122 i taki rozm jest idealny.Kupiłam tez 2 bluzki na 128 i ogólnie tez sa dobre,tylko rękawy za długie(ale moja córka do chudzinek nie nalezy-25kg).Najbardziej jestem zadowolona z bermud dresowych,które kupiłam w poprzedniej wyprzedaży(za 14,90) endo.pl/produkty/kategoria/2-dla-dziewczynki/grupa/84-dresowe/7893-bermudy-dresowe-dla-dziewczynki.html?v=70295 Taką bluze kupiłam większa na 128,też jest fajna,były po 19,90.Podobają mi się wzory i napisy,a materiał jest taki delikatny w dotyku(tłuste plamy po zupie się spierają) endo.pl/produkty/kategoria/2-dla-dziewczynki/grupa/50-dlugi-rekaw/7864-bluza-dla-dziewczynki.html?v=69939 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek-kd Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 20:15 ja moim chlopakom kupuje tam czesto i dużo rozm 128 i 140 kika modeli z długim rekawem dla starszaka (czyli 140) musiało trafic do komody młodszego - wymiarami "nałożyły się" z rozm 128! to mnie zaskoczyło, bo kupując od lat byłam pozytywnie zaskoczona dopasowaniem rozmiarówki unikam zakupu spodni u nich - strasznie szerokie w biodrach Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 22:00 Spodni w E nie kupuje, bo na oko mozna ocenic, ze moja chudzina w nich utonie Kurtka z tego roku dla Starszaka o wzroscie 123, na 118 jest ok. Na 128 bylaby sporo za duza. Ale powtorze; te dwa tiszerty trzymaja rozmiarowke i jakosc bawelny rownie dobra, jak w zeszlym roku (starszy dorosl wlasnie do koszulek na 128, kupionych zeszlej wiosny) Zamawialam z dusza na ramieniu, a teraz zaluje ze nie kupilam wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
jowitka345 Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 22:04 Ja mam kurtkę w rozmiarze 118 i mysśę, ze jeszcze za rok mój obecnie 6 latek opęka, a nosi teraz rozmiar 122/128. Odpowiedz Link Zgłoś
basca_basca Re: rozmiarówka endo 14.02.12, 14:10 IMO rozmiarówka w endo jest mała - przynajmniej w stosunku do innych rozmiarówek Rok temu kupiłam bluzkę - bawełna z jakąś domieszką (chyba elastyna) z efektem zdaje się "brzoskwinki" - szybko przyciągała drobne paproszki, a ze była jasna to bardzo było widać. Nadruk sprał się szybko. W tym roku kupiłam bluzkę bez tego efektu brzoskwinki - po pierwszym praniu jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: rozmiarówka endo 14.02.12, 16:46 Z ciekawosci porownalam: tiszert z endo na 128, tiszert z kappahla 122/128 i hm 122/128. Endo o jakies 2-3 cm dluzszy, szerszy, podobnie rekawy. E i HM po 1 praniu, kappahl - po bardzo wielu Odpowiedz Link Zgłoś
basca_basca Re: rozmiarówka endo 14.02.12, 17:13 o, ja tez sprawdziłam jeszcze raz - o dziwo wzięłam bluzkę 104 z tego i poprzedniego sezonu zimowego Endo. W tym roku ma rękawy o 3 cm dłuższe i o 1cm szersza. To chyba nie różnica w praniu Czasami rozmiarówki są inne dla chłopców i dla dziewczynek, a ja kupuje bez względu na ten umowny podział płci, więc może dlatego? ps. Mierzyłam też bluzkę 98 Coolclubu i 5.10.15 - takie same jak to większe 104 Endo Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: rozmiarówka endo 14.02.12, 22:42 Och, jak ja bym marzyla, zeby rekawy bluzek mojego starszaka wydluzaly sie w praniu A tu ani dudu - albo bluzki sie kurcza, albo jemu konczyny rosna Swoja droga, ciekawe, dlaczego Endo ma 110, 118 i 128, a nie standardowe 110,116, 122, 128? Na moje oko roznica miedzy 118 i 128 jest kolosalna i przydaloby sie cos pomiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: rozmiarówka endo 15.02.12, 08:43 Eo wina- mam dokladnie to samo odczucie Moj Starszy dorosl juz do 128, ale jak w zeszlym roku kupowalam bluzki na 118 i 128, to te pierwsze byly na styk, a drugie ogromne... Nawet pisalam na ich profilu na fb ze przydalby sie rozmiar posredni. Odpisali, ze jesli bedzie wiecej sygnalow, to sprawe przemysla.. Bo z kurtka (ta zielona) mialam maly problem - na 118 niby ok, ale jakby byla ciut wieksza, to byloby super. Z kolei na na 128 byla sporo za duza... Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: rozmiarówka endo 15.02.12, 09:50 moim zdaniem to wciąż loteria. ostatnio bluzka, rozm. 92cm, byla identyczna jak inne na 86cm i w sam raz na moje dziecko (wzrost ok. 85cm). leginsy w pasie są raczej szersze niż potrzeba z reguły (nie na przeciętne dziecko, tylko ciut grubsze), czyli przecietnemu dziecku spadają z tyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina janka39 15.02.12, 10:15 O, Janko, no widzisz - moze ja tez do nich napisze w tej sprawie? Bo podejrzewam, ze koszulki na 118 juz za jakis miesiac beda za male, a do 128 jeszcze troche musimy poczekc. A przy okazji i zupelnie off topic (przepraszam!) - jak torebka Batycki? Kupilas? Bo pamietam, ze na Modzie troche gadalysmy? Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: janka39 15.02.12, 10:49 Napisz, napisz. Wtedy jakos nikt nie podchwycil pomyslu. Przez te rozmiarowke kilka miesiecy nie zamawialam u nich tiszertow, bo nie pasowaly Torebke mam ale nie te wymacana przez Ciebie tylko TOO 25 rudy groszek, na ramie. Jest piekna. Ale tamta dalej kusi i jeszcze pomniejszona wersja tamtego trapezu, wz 10. Teraz za 399 . Tylko po co mi kolejna ruda? Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 eo wina 15.02.12, 11:02 ... ale skoro wywolalas temat B, to chyba znak dla mnie Nie bedziesz przypadkiem w okolicy sklepu, zeby wymacac te wz 10? Na fb napisali mi ze to pomniejszona wersja TOO 2 (ten trapez), ale ze skora jest troche sztywniejsza. Ciekawa jestem czy warto zawracac sobie nia glowe? . Dalabys rade? Bylabym wdzieczna... Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: eo wina 15.02.12, 15:14 Pewnie, ale dopiero w nastepna sobote bede w poblizu Batyckiego. Poprosze o pokazanie WZ-10 i TOO-2 i zapytam pana o roznice Ja ostatatnio bardzo sie napalilam na torebke w kolorze ciemnego turkusu - tylko, ze kurcze nie do wszystkiego pasi. Poza tym nosze sie obecnie bardziej na sportowo. Ale nadejdzie czas i ... Jeszcze raz sorka autorke watku za wtrety nie na temat Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: eo wina 15.02.12, 23:39 ok, wielkie dzięki Mysle, ze autorka nam wybaczy Info o endo dostała juz sporo Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Eo wina - byłaś? 26.02.12, 22:27 eo_wina napisała: > Pewnie, ale dopiero w nastepna sobote bede w poblizu Batyckiego. Poprosze o pok > azanie WZ-10 i TOO-2 i zapytam pana o roznice Byłas może? wymacałas? opiszesz wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Eo wina - byłaś? 27.02.12, 22:00 Rozpaczliwie ponawiam pyt, bo bylam dzis bliska od napadniecia pewnej pani z ktoras z tych torebek... Chcialam ja zapyrac, czy to TOO 2 czy wz 10. Bo spodobala mi sie.... jednak. Podejrzewam, ze to ta grouponowa i zaluje, ze nie kupilam. Ale moze Ty mnie oswiecisz, plisssss Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Eo wina - byłaś? 27.02.12, 22:56 Janko kochana, wybacz, ale nie moglam byc Oba moje dziecie chore i z goraczka. Glowy nie mam do niczego Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Eo wina - byłaś? 27.02.12, 23:33 oj, wspolczuje, bo znam ten bol. Caly zeszły tydzien walczylismy z gorączka, ktora przechodzila falą po nas wszystkich, u Mlodszego dochodzc do 40 st.... Zdrowka zycze Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: rozmiarówka endo 26.02.12, 22:37 według mnie, raczej na szczupłe dzieci. Mam córkę, która obecnie ma 135 cm wzrostu i jest raczej pulchną dziewczynką. I bluzeczki na 140 cm są za małe. Na 152- mogą być. Odpowiedz Link Zgłoś
maru_da Re: rozmiarówka endo 05.04.12, 11:50 Ja się zastanawiam nad zakupami w sklepie tylko on line, może ktoś się wypowiedzieć jak jakościowo ich ubranka? Bo jeszcze nigdy u nich nie kupowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: rozmiarówka endo 05.04.12, 13:04 Jak dla mnie ich bawelna to jedna z lepszych (chodzi o bluzki). Po praniu absolutnie nic sie z nimi nie dzieje. Nie rozciagaja sie, nie kurcza, nie spieraja, nie traca fasonu. Jedynym minusem jest cena, ale na wyprzedazach gdy bluzki kosztuja 19 zl mozna niezle sie oblowic. Odpowiedz Link Zgłoś
super-kluska Re: rozmiarówka endo 06.04.12, 08:52 Ja mam o tyle dobrze, że niedaleko mam sklep stacjonarny. Czasami jak nie mogę się w sklepie zdecydować to kupuję online. W naszym przypadku rozmiar 92 się sprawdza w 100%. Jeżeli chodzi o bawełnę to też zgadzam się, że jedna z lepszych. Teraz jest nawet jakiś konkurs - za samą rejestrację masz 10% rabatu. Odpowiedz Link Zgłoś
maru_da Re: rozmiarówka endo 06.04.12, 09:28 Cenowo to nie wychodzi źle porównując z Zarą czy Cocodrillo gdzie wcześniej kupowałam to nawet lepiej. Będę musiała uważać na te przeceny, a robią jakieś promocje sezonowe? Bo widziałam, że w niektórych sklepach stacjonarnych dla dorosłych już coś się pojawia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: rozmiarówka endo 06.04.12, 09:54 Ja kupuję w Endo tylko po 19,90,albo 14,90.Moja córka lubi ich wzory,a bawełna super.Jakiś czas temu kupiłam kilka bluzek z dł rekawem na przyszły rok.nie dość,że na wyprzedazy po 19,90 to jeszcze miałam 20% zniżki.Za 60zł mam 5 bluzek do szkoły. Tutaj są po 19,90.Zapisz się jeśli chcesz otrzymywac Endoletter to na bieżąco będziesz otrzymywała info endo.pl/2-nowosci-w-endo/tag/outlet.html Odpowiedz Link Zgłoś
maru_da Re: rozmiarówka endo 10.04.12, 09:37 Endoletter - jak to przyjemnie brzmi, już się zapisałam . Zapisałam się też do nich na facebooka, z historii wpisów widzę, że też informują o akcjach promocyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
super-kluska Re: rozmiarówka endo 12.04.12, 09:10 Teraz właśnie zaczęła się jakaś wyprzedaż międzysezonowa, - 50%. Odpowiedz Link Zgłoś