Dodaj do ulubionych

rozmiarówka endo

13.02.12, 09:21
Znacie? Czy np. 128 to 128, czy mniejszy lub większy? zamierzam kupić bluzki. Czy fajna jest bawełna, trochę z lajkrą?
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 09:55
      Bawełna jest fajna, przeważnie dobrze rozciągliwa. Bluzki nie są bardzo duże, w tej chwili dla 9,5-latki kupuję na 9-10 lat (sa akurat, niektóre odrobinę z zapasem), a dla 7,5-latki na 8-9 lat. Na drobną 5,5-latkę bluzki na 5 lat są na styk (rękawy!) W praniu i suszeniu nieco się kurczą, problemem wtedy staja sie za krótkie rękawy.... Proste modele są raczej szczupłe, ale sa tez takie bardziej bufiaste...
    • patatajowa Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 10:01
      bawełna fajna, czasem z lajkra czasem bez-głownie chlopięce. skład masz przy kazdym produkcie na stronie.mnie sie spodobało kilka bluzeczek z nowej kolekcji ale ceny regularne za wysokie troche.
      • janka39 Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 12:23
        Wlasnie doszly do mnie wyprzedazowe koszulki z pingwinami (Glowka pracuje) dla chlopcow i jestem bardzo mile zaskoczona, ze 128 to 128 a 98 to 98 smile
        Bawelna super. Mięciutka, mięsista. Jak drzewiej bywalo smile
        Kiedys to byla absolutna loteria, teraz jest lepiej. Choc np. w kurtkach jest juz inaczej wink
        • agni71 Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 12:34
          Poczekaj jeszcze do pierwszego prania (i suszenia, jesli masz suszarke elektryczną) wink
          • janka39 Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 14:22
            Wszystkie nowe rzeczy piore od razu, wiec mam to za soba. Koszulki maja sie dobrze smile. To pewnie zalezy od konkretnej rzeczy, ale na kilkanascie tiszertow E tylko jeden jest szmatlawy ( z ztych tanszych)
        • owianka Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 18:20
          > Kiedys to byla absolutna loteria

Dokładnie tak było smile Mój syn w wieku 5 lat i ze wzrostem 118 cm nosił jeszcze ubiegłego lata koszulki Endo w rozmiarze 92, kupione trzy lata wcześniej, kiedy rzeczywiście nosił 92…

Dlatego teraz boję się kupić w Endo internetowym.
    • froobek Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 17:00
      Rozmiarówka jest zazwyczaj mała, ale ogólnie jest po prostu nieprzewidywalna. Mój trzylatek nosi T shirty na 3-4 lata, ale np. sweter na 18 m-cy! Zdarzyło się też, że miałam w domu t-shirty 2-3 lata i 3-4 lata i one były jednakowe.
      • malwes Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 18:05
        Wg mnie rozmiary pokrywają się ze wzrostem. Na stronie Endo jest tabelka w wymiarami (długość rękawków itp). Mam tylko takie wrażenie, że 134 jest takie na styk a 140 ciut większe.
        Raz mi się tylko zdarzyło, że getry na 92 miały, mimo gumki, bardzo szeroki pas.
        Bawełna bardzo porządna, używam tych ubrań dla obu synów i nic się w praniu nie dzieje.

Pozdr.
        MW
        • ewa.lisiak Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 18:21
          W tym roku kupiłam na wyprzedaży 5 bluzeczek, tak samo jak i w zeszłym. Bawełna z tego roku ma się nijak do tej z poprzedniego. Tamta była gruba , mięsista, a teraz jest owszem miękka, rozciągliwa, ale cienka.
          • 2007e jest gruba i cienka bawełna 12.04.12, 20:34
            Bawełna w bluzkach za 30 zł jest gruba i fajna, a w tych za 20 tez fajna ale cieniutka taka pod katem lata.
    • eo_wina Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 18:55
      Pierwszy raz robilam zakupy w endo internetowym (skuszona wyprzedazowymi promocjami).
      I tak moj 6-letni starszak nosi standardowy rozmiar 122, ale wiadomo - niektore rzeczy jeszcze 116, a inne juz 128.
      Kupilam mu dwie koszulki z dlugim rekawem na 128 i utonal w nich. Zostawilam na "za rok" i pospieszylam dokupic kolejne dwie w rozmiarze 118 - idealnie trafione. Dokupilam wiec kolejne dwie w tym rozmiarze, bo po praniu nic sie nie dzieje z nimi. Swoja droga rozmiar 118 jest chyba najbardziej chodliwy smile
      Mlodszy (szczupaczek) nosi obecnie rozmiar 92 - i tu wstrzelilam sie idealnie.
      Co do jakosci - jestem pozytywnie zaskoczona, bo bawelna milutka i mieciutka, taka "misiowa", rowniez po pierwszym praniu. Nie wiem, jak bedzie dalej. A te wyprzedazowe ceny 19,90 - bardzo sympatyczne smile
    • mama_amelii Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 19:44
      Moja córka nosi rozm 122 i taki rozm jest idealny.Kupiłam tez 2 bluzki na 128 i ogólnie tez sa dobre,tylko rękawy za długie(ale moja córka do chudzinek nie nalezy-25kg).Najbardziej jestem zadowolona z bermud dresowych,które kupiłam w poprzedniej wyprzedaży(za 14,90)
      endo.pl/produkty/kategoria/2-dla-dziewczynki/grupa/84-dresowe/7893-bermudy-dresowe-dla-dziewczynki.html?v=70295
      Taką bluze kupiłam większa na 128,też jest fajna,były po 19,90.Podobają mi się wzory i napisy,a materiał jest taki delikatny w dotyku(tłuste plamy po zupie się spierająbig_grin)
      endo.pl/produkty/kategoria/2-dla-dziewczynki/grupa/50-dlugi-rekaw/7864-bluza-dla-dziewczynki.html?v=69939
      • kasiek-kd Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 20:15
        ja moim chlopakom kupuje tam czesto i dużo
        rozm 128 i 140
        kika modeli z długim rekawem dla starszaka (czyli 140) musiało trafic do komody młodszego - wymiarami "nałożyły się" z rozm 128!
        to mnie zaskoczyło, bo kupując od lat byłam pozytywnie zaskoczona dopasowaniem rozmiarówki

unikam zakupu spodni u nich - strasznie szerokie w biodrach
        • janka39 Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 22:00
          Spodni w E nie kupuje, bo na oko mozna ocenic, ze moja chudzina w nich utonie
          Kurtka z tego roku dla Starszaka o wzroscie 123, na 118 jest ok. Na 128 bylaby sporo za duza.
          Ale powtorze; te dwa tiszerty trzymaja rozmiarowke i jakosc bawelny rownie dobra, jak w zeszlym roku (starszy dorosl wlasnie do koszulek na 128, kupionych zeszlej wiosny)
          Zamawialam z dusza na ramieniu, a teraz zaluje ze nie kupilam wiecej
    • jowitka345 Re: rozmiarówka endo 13.02.12, 22:04
      Ja mam kurtkę w rozmiarze 118 i mysśę, ze jeszcze za rok mój obecnie 6 latek opęka, a nosi teraz rozmiar 122/128.
    • basca_basca Re: rozmiarówka endo 14.02.12, 14:10
      IMO rozmiarówka w endo jest mała - przynajmniej w stosunku do innych rozmiarówekwink
      Rok temu kupiłam bluzkę - bawełna z jakąś domieszką (chyba elastyna) z efektem zdaje się "brzoskwinki" - szybko przyciągała drobne paproszki, a ze była jasna to bardzo było widać. Nadruk sprał się szybko.
      W tym roku kupiłam bluzkę bez tego efektu brzoskwinki - po pierwszym praniu jest ok.
      • janka39 Re: rozmiarówka endo 14.02.12, 16:46
        Z ciekawosci porownalam: tiszert z endo na 128, tiszert z kappahla 122/128 i hm 122/128. Endo o jakies 2-3 cm dluzszy, szerszy, podobnie rekawy. E i HM po 1 praniu, kappahl - po bardzo wielu
        • basca_basca Re: rozmiarówka endo 14.02.12, 17:13
          o, ja tez sprawdziłam jeszcze raz - o dziwo wzięłam bluzkę 104 z tego i poprzedniego sezonu zimowego Endo. W tym roku ma rękawy o 3 cm dłuższe i o 1cm szersza. To chyba nie różnica w praniuwink
          Czasami rozmiarówki są inne dla chłopców i dla dziewczynek, a ja kupuje bez względu na ten umowny podział płci, więc może dlatego?
          ps. Mierzyłam też bluzkę 98 Coolclubu i 5.10.15 - takie same jak to większe 104 Endowink
          • eo_wina Re: rozmiarówka endo 14.02.12, 22:42
            Och, jak ja bym marzyla, zeby rekawy bluzek mojego starszaka wydluzaly sie w praniu smile A tu ani dudu - albo bluzki sie kurcza, albo jemu konczyny rosna smile
            Swoja droga, ciekawe, dlaczego Endo ma 110, 118 i 128, a nie standardowe 110,116, 122, 128? Na moje oko roznica miedzy 118 i 128 jest kolosalna i przydaloby sie cos pomiedzy.
            • janka39 Re: rozmiarówka endo 15.02.12, 08:43
              Eo wina- mam dokladnie to samo odczucie
              Moj Starszy dorosl juz do 128, ale jak w zeszlym roku kupowalam bluzki na 118 i 128, to te pierwsze byly na styk, a drugie ogromne... Nawet pisalam na ich profilu na fb ze przydalby sie rozmiar posredni. Odpisali, ze jesli bedzie wiecej sygnalow, to sprawe przemysla..

Bo z kurtka (ta zielona) mialam maly problem - na 118 niby ok, ale jakby byla ciut wieksza, to byloby super. Z kolei na na 128 byla sporo za duza...
              • ninjo Re: rozmiarówka endo 15.02.12, 09:50
                moim zdaniem to wciąż loteria.
                ostatnio bluzka, rozm. 92cm, byla identyczna jak inne na 86cm i w sam raz na moje dziecko (wzrost ok. 85cm).
                leginsy w pasie są raczej szersze niż potrzeba z reguły (nie na przeciętne dziecko, tylko ciut grubsze), czyli przecietnemu dziecku spadają z tyłka.
              • eo_wina janka39 15.02.12, 10:15
                O, Janko, no widzisz - moze ja tez do nich napisze w tej sprawie? Bo podejrzewam, ze koszulki na 118 juz za jakis miesiac beda za male, a do 128 jeszcze troche musimy poczekc.
                A przy okazji i zupelnie off topic (przepraszam!) - jak torebka Batycki? Kupilas? Bo pamietam, ze na Modzie troche gadalysmy? smile
                • janka39 Re: janka39 15.02.12, 10:49
                  Napisz, napisz. Wtedy jakos nikt nie podchwycil pomyslu. Przez te rozmiarowke kilka miesiecy nie zamawialam u nich tiszertow, bo nie pasowaly
                  Torebke mam smile ale nie te wymacana przez Ciebie tylko TOO 25 rudy groszek, na ramie. Jest piekna.
                  Ale tamta dalej kusi wink i jeszcze pomniejszona wersja tamtego trapezu, wz 10. Teraz za 399 smile. Tylko po co mi kolejna ruda? wink
                  • janka39 eo wina 15.02.12, 11:02
                    ... ale skoro wywolalas temat B, to chyba znak dla mnie wink
                    Nie bedziesz przypadkiem w okolicy sklepu, zeby wymacac te wz 10? Na fb napisali mi ze to pomniejszona wersja TOO 2 (ten trapez), ale ze skora jest troche sztywniejsza. Ciekawa jestem czy warto zawracac sobie nia glowe? wink. Dalabys rade? Bylabym wdzieczna...
                    • eo_wina Re: eo wina 15.02.12, 15:14
                      Pewnie, ale dopiero w nastepna sobote bede w poblizu Batyckiego. Poprosze o pokazanie WZ-10 i TOO-2 i zapytam pana o roznice smile
                      Ja ostatatnio bardzo sie napalilam na torebke w kolorze ciemnego turkusu - tylko, ze kurcze nie do wszystkiego pasi. Poza tym nosze sie obecnie bardziej na sportowo. Ale nadejdzie czas i ... smile

Jeszcze raz sorka autorke watku za wtrety nie na temat wink
                      • janka39 Re: eo wina 15.02.12, 23:39
                        ok, wielkie dzięki smile
                        Mysle, ze autorka nam wybaczy
                        Info o endo dostała juz sporo smile
                      • janka39 Eo wina - byłaś? 26.02.12, 22:27
                        eo_wina napisała:

> Pewnie, ale dopiero w nastepna sobote bede w poblizu Batyckiego. Poprosze o pok
                        > azanie WZ-10 i TOO-2 i zapytam pana o roznice smile

Byłas może? wymacałas? opiszesz wrażenia? wink
                        • janka39 Re: Eo wina - byłaś? 27.02.12, 22:00
                          Rozpaczliwie ponawiam pyt, bo bylam dzis bliska od napadniecia pewnej pani z ktoras z tych torebek... wink Chcialam ja zapyrac, czy to TOO 2 czy wz 10. Bo spodobala mi sie.... jednak.
                          Podejrzewam, ze to ta grouponowa i zaluje, ze nie kupilam. Ale moze Ty mnie oswiecisz, plisssss smile
                          • eo_wina Re: Eo wina - byłaś? 27.02.12, 22:56
                            Janko kochana, wybacz, ale nie moglam byc sad Oba moje dziecie chore i z goraczka. Glowy nie mam do niczego sad
                            • janka39 Re: Eo wina - byłaś? 27.02.12, 23:33
                              oj, wspolczuje, bo znam ten bol. Caly zeszły tydzien walczylismy z gorączka, ktora przechodzila falą po nas wszystkich, u Mlodszego dochodzc do 40 st....
                              Zdrowka zycze smile
    • sonia-3 Re: rozmiarówka endo 26.02.12, 22:37
      według mnie, raczej na szczupłe dzieci. Mam córkę, która obecnie ma 135 cm wzrostu i jest raczej pulchną dziewczynką. I bluzeczki na 140 cm są za małe. Na 152- mogą być.
      • maru_da Re: rozmiarówka endo 05.04.12, 11:50
        Ja się zastanawiam nad zakupami w sklepie tylko on line, może ktoś się wypowiedzieć jak jakościowo ich ubranka? Bo jeszcze nigdy u nich nie kupowałam.
        • eo_wina Re: rozmiarówka endo 05.04.12, 13:04
          Jak dla mnie ich bawelna to jedna z lepszych (chodzi o bluzki). Po praniu absolutnie nic sie z nimi nie dzieje. Nie rozciagaja sie, nie kurcza, nie spieraja, nie traca fasonu. Jedynym minusem jest cena, ale na wyprzedazach gdy bluzki kosztuja 19 zl mozna niezle sie oblowic.
        • super-kluska Re: rozmiarówka endo 06.04.12, 08:52
          Ja mam o tyle dobrze, że niedaleko mam sklep stacjonarny. Czasami jak nie mogę się w sklepie zdecydować to kupuję online. W naszym przypadku rozmiar 92 się sprawdza w 100%. Jeżeli chodzi o bawełnę to też zgadzam się, że jedna z lepszych. Teraz jest nawet jakiś konkurs - za samą rejestrację masz 10% rabatu.
          • maru_da Re: rozmiarówka endo 06.04.12, 09:28
            Cenowo to nie wychodzi źle porównując z Zarą czy Cocodrillo gdzie wcześniej kupowałam to nawet lepiej. Będę musiała uważać na te przeceny, a robią jakieś promocje sezonowe? Bo widziałam, że w niektórych sklepach stacjonarnych dla dorosłych już coś się pojawia.
            • mama_amelii Re: rozmiarówka endo 06.04.12, 09:54
              Ja kupuję w Endo tylko po 19,90,albo 14,90.Moja córka lubi ich wzory,a bawełna super.Jakiś czas temu kupiłam kilka bluzek z dł rekawem na przyszły rok.nie dość,że na wyprzedazy po 19,90 to jeszcze miałam 20% zniżki.Za 60zł mam 5 bluzek do szkoły.
              Tutaj są po 19,90.Zapisz się jeśli chcesz otrzymywac Endoletter to na bieżąco będziesz otrzymywała infosmile
              endo.pl/2-nowosci-w-endo/tag/outlet.html
              • maru_da Re: rozmiarówka endo 10.04.12, 09:37
                Endoletter - jak to przyjemnie brzmi, już się zapisałam big_grin. Zapisałam się też do nich na facebooka, z historii wpisów widzę, że też informują o akcjach promocyjnych.
              • super-kluska Re: rozmiarówka endo 12.04.12, 09:10
                Teraz właśnie zaczęła się jakaś wyprzedaż międzysezonowa, - 50%.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka