Dodaj do ulubionych

Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem???

21.02.12, 10:46
Dziewczyny napiszcie gdzie kupujecie dla swoich córeczek bluzki z długim (lub krótkim) rękawem???
Allegro, sklepy stacjonarne czy internetowe??? Podzielcie się linkami.

Ja do tej pory 5-10-15, H&M, Next , Kiki. Lecz niestety mam wrażenie, że niektóre z bluzek po praniu już nie wyglądają tak piękniesad

Podzielcie się opiniamismile))
Obserwuj wątek
    • noemi23 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 21.02.12, 10:55
      Ja bluzki, jak i wszystkie inne ciuszki ( z tym ze dla chłopca 1,5 roku ) kupuję na allegro. W większości są to ciuszki używane takich firm jak H&M, Disney, Next, nowe kupuję sporadycznie, bo w rozmiarze 86 można takie cudne niezniszczone ciuszki znalezć, że szkoda mi wydawać kasy na nowewink
    • mar-ta29 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 21.02.12, 10:59
      H&M; Mothercare; Next (Halens)
      Wcześniej kupowałam cherokee i byłam bardzo zadowolona, teraz nie mam stacjonarnie.
    • mama_amelii Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 21.02.12, 11:00
      Kupuję w sklepie internetowym Endo(akurat teraz wszystkie bluzeczki po 19,90),ale moja córka lubi takie wzory i napisy.Nowa seria jest po 39,90.
      endo.pl/nowosci-w-endo/2-dla-dziewczynki/tag/outlet.html
      Kilka bluzeczek kupiłam w Zarze, C&A.
      Bardzo lubię ReKids,szczególnie dla młodszej córki.
      5-10-15 nie lubię kiepskie jakościowo i wzory nieciekawe.
      H&M owszem kupuję,ale coraz rzadziej,bo połowa przedszkola chodzi w tym samym(kurtki,treginsy,czapki,rękawiczki najczęściej)
      Next ostatnio mi nie odpowiada,a Kiki nie znam.
    • pia_ Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 21.02.12, 11:12
      Zara, KappAhl, Cool Club, reKids, C&A, Tchibo. Piorę w 40 st, nie stosuję zmiękczaczy, nie suszę w suszarce bębnowej i wszystko jest nowe.
    • pumeczka Tesco 21.02.12, 11:22
      kupuję w tesco na wyprzedażach, używki w ciuchlandach
      piorę w żelach do prania
      ładnie bawełna się zachowuje
    • alpepe Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 21.02.12, 11:26
      Lidl ma fajne bluzeczki z dobrej bawełny. Wszędzie są lepsze i gorsze shirty bawełniane. W takko np. kupuję na wyprzedażach, bo bawełna jest tak fatalna najczęściej, że po pierwszym b. farbującym praniu nadają się tylko na szmaty.
      • agni71 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 21.02.12, 11:44
        alpepe napisała:

W takko np. kupuję na wyprzedażach, bo bawełna jest tak fatalna najcz
        > ęściej, że po pierwszym b. farbującym praniu nadają się tylko na szmaty.

I mimo to ciągle tam wracasz? Czy po prostu potrzebujesz tylu szmat? wink

Ja najwięcej kupuje dla najstarszej corki, która jest juz w rozmiarówce dla starszych dzieci, a to niestety wyklucza już niektóre sklepy (np. coraz mniej kupuję w H&M, choć w rozm. do 128 cm mają fajne bluzki).
        W tej chwili corka ma najwięcej bluzek z długim rękawem z Mothercare i Endo. Endo niestety kurczy sie w suszarce elektrycznej, więc albo bluzki szybko przechodzą na mlodszą siostrę, albo ich nie suszę w suszarce. Trochę bluzek mamy z Gymboree - z nimi nic sie w praniu i suszarce nie dzieje. Poza tym jeszcze Wójcik i Zara, czasem Benetton.
        Spojrzalam tez na bluzki z krótkim rekawem i tu w zasadzie marki się powtarzają: Mothercare, H&M, Endo, poza tym jeszcze Kappahl, Cubus, Gap, Old Navy.

Marki których nie kupuję to 5-10-15, Cool Club, wszelkie tescowe i inne hipermarketowe, oraz C&A (dla starszych, bo dla mlodszych mialam trochę bluzek i były OK). Nie kupuję tez w Coccodrillo - nie mam w pobliżu sklepu, a jak juz w nim jestem, to mały wybór mają.

Mlodsze corki maja jeszcze bluzeczki Mexx, ale w międzyczasie zlikwidowali sklep, więc juz tej marki nie kupuję. Bluzki sa OK, tylko rozmiarówka dużo mniejsza niż deklarowana na metce. Na pewno mniej będę kupować w Cubusie, bo tez mi sklep zlikwodowali w Arkadii. No i Next - na zakup na odleglośc nie odważę się już.

Czasem podobają mi się ubrania w Okaidi, ale bluzek jeszcze nie mamy - ceny regularne troche wysokie, a na wyprzedażach nic fajnego nie widuję.

Jesli chodzi o miejsce zakupów, to zazwyczaj kupuję osobiście w CH (w sklepach ze zwrotami), rzadziej przez net - np. Gymboree na Allegro. Zdarzylo mi się kupić troche bluzek z drugiej ręki na Szafie Malucha (Gap, Old Navy).

• alpepe Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 21.02.12, 14:15
          ja nie, moje córki rosną. Jak mam wydać euro za bluzkę, a nie 5,99, to idę do takko i im kupuję. Ta się zaplami, ta ma dziurę, ta się nie podoba i nagle dziecko ma trzy bluzki na krzyż. W najbliższym centrum handlowym mam takko, cunda,cv i ernstings family. Cunda są imho niewarte swoich regularnych cen, podobnie większość takko, ale i charles voegele i ernstings family zdarzały mi się skuchy. Takko ma bajeczne przeceny tu u mnie, a i wzornictwo moim córkom odpowiada, mnie mniej.
    • makoc Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 21.02.12, 12:18
      ja polecam bluzki z Lidla (firma Lupilu) jesli chodzi o jakość i cenę, poza tym kupuje w Cubusie i Kappahlu na wyprzedazach. Cenowo wychodzi 10-15zł za sztukę (rozmiary 92-104). Jakośc b.dobra.
      Dla córki na 134-140 to juz w cenie tak 15-20 zl, najczesciej Kappahl na wyprzedazy. Jakość b.dobra.
      Jak miałam jeszcze czas , to większośc ciuchów kupowałam w ciuchlandach i jakościowo były super. Tylko trzeba było chodzic w dni dostaw.
    • koza_w_rajtuzach Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 21.02.12, 12:39
      Bardzo różnie smile. Poprzednim razem w Kappahl kupowałam, podoba mi się wzornictwo, jakość w porządku, mamy H&M, Next, George, Mini Boden, Okay, Topolino, Adams itd., część ubrań kupionych jako nowe, część jako używane, ogólnie to dawno już nie udało mi się trafić w sklepie na jakąś szmatę, która by się porozciągała, straciła fason, farbowała w praniu itd. Moje dzieci mają różnorodność firmową w szafach, zwykle kupuję to, co mi się podoba i wydaje się okej, nie odstają nitki ani nic w tym stylu, także w takim Pepco czy Textil Market znajduję co jakiś czas fajne rzeczy (z Textil obecnie mamy bluzki z Pet Shopami, dobrej jakości), a teraz w ogóle to chyba na lumpeks się przerzucę, bo moja matka otworzyła sklep z odzieżą używaną i mam okazję jako pierwsza grzebać w workach z ubraniami.
      • a-e-p Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 21.02.12, 13:09
        Koza przynajmniej kupisz tanio smile Byłam dzis w lumpeksie i doznałam szoku jak podrożały rzeczy - bluzka z dł. rekawem nowa 25zł a uzywana 15zł - firmy no-name, jakosc marna, cieniutka wiskoza. Gdyby był to niezniszczony Boden wziełabym smile a w tej sytuacji wole isc do sklepu na wyprzedaze. Niestety nie mam czasu chodzic w dzien dostaw...

Bluzki trzeba IMO kupowac po gruntownym podotykaniu materiału, bo w kazdej sieciówce jest lepsza i gorsza bawełna. Nie kupuje bluzek, ktore sie nie rozciagaja, sa z wiskozy i maja małe otwory na głowe, dlatego Lidl i wiekszosc w C&A odpadaja. Te do codziennego chodzenia kupuje głownie na wyprzedazach i jestem zadowolona z Kappahl i H&M LOGG - nic sie z nimi nie dzieje. Szkoda, ze nie mamy Mothercare i Marks&Spencer's. Mam w siecówkach sprawdzone fasony (kupuje je w ciemno), piore w pralce i nie susze w suszarce. Dla młodzszej (na 116) kupowałam ostatnio na wyprzedazach po 5zł, dla starszej (152/158) za max 30zł.
        • koza_w_rajtuzach Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 21.02.12, 13:34
          Byłam dzis w lumpeksie i doznałam szoku jak
          > podrożały rzeczy - bluzka z dł. rekawem nowa 25zł a uzywana 15zł - firmy no-nam
          > e, jakosc marna, cieniutka wiskoza

no masakra z takimi cenami. U mnie w mieście też takie są ceny w lumpeksach, a trudno coś fajnego znaleźć, więc ja w sumie dawno z lumpeksów zrezygnowałam, czasem tylko na targu kupowałam taniej używki lub na allegro. Moja mama ma po kilka złotych bluzki dziecięce, a ma przeważnie fajny towar z Anglii, ale ponoć ma dobre dojścia wink. Byłam u niej tylko raz, bo nie chcę jej całego towaru wykupywać, ale ostatnio jak byłam, to wyszłam z torbą podróżną załadowaną do końca, gdzie królowały ubrania z Next dla córki i Adidas dla syna, tyle tylko, że prawie wszystko na lato, letnich ciuszków tak czy siak już nie potrzebuję, w tym roku tylko sandały będę musiała kupić ;P.
          • angie07 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 21.02.12, 20:30
            koza_w_rajtuszach napisałam na gazetowego zajrzyj proszę.
            • koza_w_rajtuzach Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 22.02.12, 10:04
              odbierz pocztę, napisałam Ci już namiary smile.
    • minkapinka Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 21.02.12, 13:21
      niestety mam z tym coraz większy problem - ZARA, Gap, Old Navy, Cubus, czasami H&M
    • kamelia04.08.2007 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 21.02.12, 14:10
      5-10-15
      coccodrillo
      la compagnie des petits
      okaidi
      sergent major
      dpam
    • mama_amelii Od czwartku w Lidlu bluzeczki i bluzy 21.02.12, 14:11
      na starsze dziewczynki i chłopców
      www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=24855
      mam do Lidla rzut beretem,więc często tam robię zakupy.Ostatnio kupiłam kilka rzeczy na wyprzedaży(np.piżamki po 11,90 i komplet bluzeczka z ocieplaczem za 15 zł o taka
      allegro.pl/ShowItem2.php?item=2155593493&ars_source=ars&ars_socket_id=7&ars_rule_id=44
    • ewcia1980 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 21.02.12, 15:49
      z bluzkami z długim rękawem jest o tyle fajnie, że nosi się je praktycznie cały rok więc nie jest tak, że nie trafi się w rozmiar kupując z wyprzedzeniem na wyprzedażach.
      i właśnie na wyprzedażach kupuję w:
      cocodrillo (teraz wyjęłam dla syna bluzki które kupiłam w lutym ubiegłego roku po 19-20 zł)
      wójcik (jak wyżej tyle, że akurat tu ubieram córkę)
      5-10-15
      Takko (teraz miałam zniżkę 30% więc w piątek kupiłam śliczną bluzkę dla córki za 17,50 zł)
      Tesco (ostatnio kupiłam fajną bawełnianą bluzkę dla syna za ....8!!zł)

na allegro nie kupuję bo ... nie opłaca mi się
      w lumpeksach też bo .... nie lubię używanych rzeczy.
      • hugo43 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 21.02.12, 18:42
        ja mam chlopca i pierwszy raz kupilam cos w 5 10 15,zakladajac,ze jak jest slabe,to nie bedzie mi zal za niska cene.kupilam na wyprzedazy 3 bluzki i sa naprawde ok,nie skurczyly sie,szwy sa na miejscu,kolor sie nie zmienil po praniu.
    • silje78 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 21.02.12, 19:38
      najwiecej ma z cherokee/ff (tesco) i h&m. pozostałe to po kilka z kappahl'a, cubbus'a, c&a, 51015 i pepco.
      wg mnie najlepszy stosunek jakości do ceny ma tesco. jeszcze żadna z bluzek się nie rozciągnęła, nie zafarbowała itp po praniu, a córka ma ich naprawdę sporo (przestałam liczyć po 15). nie będę wydawać 50-60zł na koszulkę, która być może nie przetrwa jednego dnia w przedszkolu.
    • inia25 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 21.02.12, 21:18
      next - online
      zara - wyprzedaże
      HM - w miare potrzeby
      esprit - online
      mexx - online
      5.10.15 - wyprzedaże z zalożeniem "do wycierania" ale trzymaja sie bardzo dobrze
    • dexon Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 22.02.12, 13:57
      ja skusiłam się niedawno na zakup na all. bluzeczek firmy Nova i jestem baaaardzo mile zaskoczona, piękne wzory i dobrze wytrzymują częste pranie
      • megi2511 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 22.02.12, 18:03
        szafa malucha, ale narazie wiele nie potrzebuje, a dziewczyny sprzedaja rewelacyjne ciuszki w super stanie za grosze
    • an.iia Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 23.02.12, 07:44
      Zara na wyprzedaży mają po taniości, 5-10-15 i reserved
      • mariannamm Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 23.02.12, 08:05
        Smyk Zara H&M Kappahl Cubus ale tylko na wyprzedazach.Czasem jakas z bierzacej kolekcji ale musi byc wyjatkowo fajna.
        • mar-ta29 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 23.02.12, 09:14
          Najlepszą jakość bluzek mam z M&S syn ma kilka szt dużo prane i wyglądają rewelacyjnie, szkoda,że mi polikwidowali w pobliżu dziecięce działy .
          • agni71 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 23.02.12, 09:27
            mar-ta, nie wiem, skąd jesteś, ale w ostatnim newsletterze z M&S była informacja, ze w Arkadii i ZT w Warszawie przywracają działy dziecięce. I słusznie, bo na Marszałkowską często nie chcialo mi się juz tłuc. Jesli nie jestes z Wawy, to moze w innych miastach tez przywrócą działy dziecięce we wwszystkich sklepach?
            • mar-ta29 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 23.02.12, 11:37
              Ooooo super, właśnie na marszałkowską też mi nigdy nie pasowało;
              Dzięki za info Arkadię mam najbliżej z wymienionych smile
    • karinaxy80 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 24.02.12, 11:49
      Dziewczyny dziękuję Wam za odpowiedzi i sugestiesmile)) A czy znacie z allegro firmę NOVA??? Dość tanie i kolorowe bluzeczki. Zastanawiam się nad kupnem...ktoś wypowiedział się, że jakość ok więc chyba zaryzykujęsmile
    • uleczka333 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 24.02.12, 14:41
      Głównie h&m, zara, next, wójcik chociaż niedawno dostałam od koleżanki kilka ubranek m.in. 2 bluzeczki z firmy barbaras i jestem pozytywnie zaskoczona ich jakością i wzorami. Piorę, prasuję nawet po nadruku i nic, więc mogę polecić.
      • mar-ta29 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 24.02.12, 18:47
        Hmmm z ciekawości przejrzałam ubrania Nova i uderzające podobieństwo do next we wzorach, podobną bluzkę mam z jesiennej kolekcji next ok20 zł droższa i cała jasna,
        ciekawe jak z jakością?
        https://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/20/66/35/51/2066355173
        • inia25 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 24.02.12, 19:01
          nawet metka podobnasmile
        • tweety_28 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 24.02.12, 19:28
          A ja znalazłam kilka wzorów, które nie są podobne, a identyczne jak nextsad Nie lubię takich "akcji".
    • caitala A gdzie gładkie pod tunikę? 24.02.12, 19:41
      Szukam gładkich bluzek pod tunikę dla wysokiej (140cm) i bardzo szczupłej 9-latki. Zarowe na niej powiewają...
      • ciotka_od_wuja_zdzicha Re: A gdzie gładkie pod tunikę? 27.02.12, 10:12
        Cubus
      • kosial79 Re: A gdzie gładkie pod tunikę? 16.06.12, 14:33
        Spoko tuniki i koszulki pod nie są teraz w Lidlu.Duży wybór no i niemiecka jakośćbig_grin
      • monia19722 Re: A gdzie gładkie pod tunikę? 17.06.12, 23:34
        Cubus, C&A, H&M

caitala napisała:

> Szukam gładkich bluzek pod tunikę dla wysokiej (140cm) i bardzo szczupłej 9-lat
        > ki. Zarowe na niej powiewają...
    • blizniaki14 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 24.02.12, 19:45
      H&M, reseved, next, tesco F&F (kiedyś cherokee), 5.10.15, lidl, C&A, wszystkie mam dobrej jakości, nie narzekam smile
    • karinaxy80 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 27.02.12, 10:01
      Dziewczyny kupiłam na allegro 3 bluzki firmy Nova. Czekam na przesyłkę. Jestem ciekawa jakości...potem napiszę jak przyjdą.
      A czy widziałyście na żywo te bluzeczki???
      www.51015kids.eu/dziewczynka-2-7-lat/kategoria/bluzki/bluzka-dziewczeca-3h2215.html
      www.51015kids.eu/dziewczynka-2-7-lat/kategoria/bluzki/bluzka-dziewczeca-3h2238.html
      www.51015kids.eu/dziewczynka-2-7-lat/kategoria/bluzki/bluzka-dziewczeca-3h2240.html
      Są droższe więc chyba jakościowo powinno być dobrzesmile
    • monia19722 C&A, H&M, Cubus, ReKids, Endo 17.06.12, 23:33
      Endo w sklepie internetowym, reszta stacjonarnie
      • heca7 Re: C&A, H&M, Cubus, ReKids, Endo 18.06.12, 08:42
        Nie wiem czy już tu pisałam wink Bo wątek stary. Ale w 5-10-15 trzeba rzecz dotknąć żeby kupić. Część zrobiona jest z modnych chyba ostatnio szmatowatych materiałów i te obchodzę z daleka. Te , które kupiłam nadal córka nosi, przedewszystkim zaskoczyło mnie to , że się nie skręciły po praniu a nawet next tak potrafi uncertain Nie straciły koloru i nie skurczyły się.
        Kupuję tez w ReKids, czasem H&M, często też w sklepie z ciuchami na osiedlu ale córka wyrasta już z ostatniego sprzedawanego przez nich rozmiaru.
        Czasami kupje bluzki Gap na Allegro o ile nie muszę a nie czekać miesiąc wink
    • pacynka27 Re: Gdzie kupujecie bluzki z długim rękawem??? 18.06.12, 08:51
      Tesco, H&M i chyba tyle. Ale babcia kupuje w różnych sklepach więc młoda ma i bluzki innych sieciówek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka