Dodaj do ulubionych

Gdzie w W-wie fajne ubranko do chrztu dla chłopca?

14.06.04, 14:58
Pytanie jak wyżej. Dodam tylko że ma 8 miesięcy. Szukałam odpowiedzi na forum
ale jakoś wszędzie jest o ubrankach do chrztu dla dziewczynek.
Obserwuj wątek
    • ika71 Re: Gdzie w W-wie fajne ubranko do chrztu dla chł 15.06.04, 08:25
      Dla chlopca rzeczywiscie ciezko kupic cos ladnego na taka okazje. Dla noworodkow sa obrzydliwe
      ubranka: spodenki i cos w rodzaju narzutko-sukieneczki a dla dla troche starszych jeszcze
      obrzydliwsze garniturki.
      Zalezy jak chcesz synka ubrac. My np. dla naszego na chrzest (bedzie mial 6,5 m-ca) kupilismy
      biala koszule (wzor jak dla doroslego) z mieciutkiego plotna a do tego biale, proste spodnie z
      szerokimi mankietami na dole. Tez z plotna. Maly wyglada w tym odswietnie a nie jak przebrany
      za doroslego.
      Jesli jestes z W-wy to sluze pomoca.
      Pozdrawiam
      Monika
      • ika71 Re: Gdzie w W-wie fajne ubranko do chrztu dla chł 15.06.04, 08:29
        O rety! Sorki. Nie doczytalam smile))
        Koszule tego typu mozesz kupic w sklepach Cubus, a cale b.fajne ubranka albo tylko spodnie
        w pawilonach na Jana Pawla II - po tej stronie co KFC. Pawilon jest na dole, latwo znalezc bo
        maja ciuchy dla maluchow inne niz gdzie indziej - b. duzo rzeczy z plotna.
        Pozdrawiam jeszcze raz
        Monika
        • mamadawida1 Re: Gdzie w W-wie fajne ubranko do chrztu dla chł 15.06.04, 10:02
          Dziękuję za odpowiedź, na pewno się tam wybiorę.
    • hipopotam3 Re: Gdzie w W-wie fajne ubranko do chrztu dla chł 15.06.04, 10:23
      Widziałam również bardzo ładne komplety w Konstancinie spodnie płócienne i
      lniane w różnych kolorach i do tego duży wybór koszul takie ubranko można
      spokojnie założyc takze na inne okazje
    • ainer1 ika 15.06.04, 15:33
      a w jakich godzinach sa otwarte te pawilony?
      i czy kupie tez tam szatke i swiece?
      Renia
      • leigh4 Re: ika 16.06.04, 00:01
        Cześć,
        byłam dzisiaj na Jana Pawła II w sklepie Baby Boa i Piccolino i w tych
        sklepikach naprzeciwko. Rzeczywiście były tylko brzydy typu marynarz w kilku
        wydaniach i garniturki - w porównaniu z "marynarzem" o niebo lepsze. A propos
        nieba, a właściwie mininieba dostępnego w sklepie baby boa-bardzo się
        rozczarowałam. Byłam bliska kupienia przez in ternet kompletu Pan Samochodzik,
        ale gdy zobaczyłam go w rzeczywistości, zapał mój osłabł. Były za to inne
        lniane ubranka, chyba francuskiej firmy, bardzo ładne (tańsze w piccolino niż w
        baby boa) ale niestety również b. drogie:spodenki 120zł, koszulka 130zł,
        czapeczka 80zł. Bardzo ładne ubranka są też ponoć w sklepie Confetti w Blue
        City, ale tam nie byłam.
        Oj, niestety zdecydowanie dla chłopców jest mniejszy wybór niż dla
        dziewczynek...
        Acha, w tych sklepach na JP można kupić wszystkie dodatki oraz białą szatkę i
        świecę
        • ika71 Re: ika 16.06.04, 19:13
          Witajcie!
          Widzisz Leigh4, gusta sa rozne. Mi np. proste spodenki bez zadnych kieszeni i suwaczkow
          bardzo sie podobaja. Kompleciki Pan Samochodzik rowniez...
          Sklepy w pawilonach sa otwarte napewno od 11 do 19 w zwykly dzien, a w sobote pewnie
          10-14.
          W Confetti w Blue City byla moja tesciowa, ubranka jej sie podobaly, ceny znacznie mniej,
          zaczynaja sie podobno od 100zl...
          A troche OT - ladne i niedrogie rzeczy dla chlopca mozna kupic w sieci H&M. Wg. mnie ladne.
          Pozdrawiam
          Monika
          • leigh4 Re: ika 16.06.04, 22:11
            Mi też podobają się proste ubranka i dlatego tak mnie zafascynował pan
            samochodzik. Rozczarowała mnie jakość mininieba, może dlatego, że porównałam z
            tymi ubrankami francuskimi (takie białe z malutkim napisem na nogawce, do tego
            były koszulki i niby marynarki). Len wydał mi się bardzo szorstki i twardy w
            mininiebie, a szwy w srodku drapiące, ale może to tylko pierwsze wrażenie...A
            miałaś może coś z tej serii pana samochodzika? Bardzo jestem ciekawa jak się
            nosi, bo rzeczywiście wygląda fajnie
            pozdrawiam
            • ika71 Re: ika 17.06.04, 19:28
              Kupilismy Mlodemu biale lniane spodenki z tej serii. Jak na len sa calkiem mieciutkie, ladnie
              wykonczone. A len jak to len - strasznie sie tylko gniecie. Innych rzeczy Pana Samochodzika mu nie
              kupowalismy, bo np. koszule kupujemy w Cubus-ie - sa prawie o polowe tansze smile.
              pozdrawiam
              Monika
              • mimi_mami Re: ika 22.06.04, 19:08
                Ja kupiłam z kolei marynarkę z serii Pan Samochodzik i oprócz tego że się
                rzeczywiście gniecie żadnych uwag nie mam. Jest delikatna i dobrze wykonana.
                Mały wygladał w niej do chrztu boskowink, spodenki dokupiłam w H&M tez białe i
                lniane i w sumie wyszło super i niedrogo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka