Dodaj do ulubionych

Sandałki ecco

29.03.12, 08:01
Co sądzicie o tych sandałkach dla chłopca 2 letniego?
www.eccoshop.pl/07676156999/Product.aspx
Jaki wybrać rozmiar? Synek ma dł. stopy 14,3 cm a sandały wg. producenta w rozmiarze 23 dł. wkładki 15 cm a w rozmiarze 24 dł. wkładki 15,5 cm.
Obserwuj wątek
    • jusstinna Re: Sandałki ecco 29.03.12, 09:01
      Mam inne modele ecco dla dziewczynki, są z odkrytymi palcami, wkł. w rozmiarze 22 ma 14cm, a 23 - 14,5cm.
    • mmala6 Re: Sandałki ecco 29.03.12, 09:10
      ja wiem, że tutaj jest klub wielbicieli tych sandałków dla maluchówwink Mój syn miał je rok temu (miał 1.5 roku) i plusy: miękkie, elastyczne, skórzane całe, wiadomo jak eccowink. Minusy- skóra bardzo się niszczy, po kilku tygodniach wyglądały okropnie, . W duży upał jest w nich gorąco, bo są dość zabudowane. Poza tym wg mnie dwulatek nie musi już mieć zabudowanych palcówwink
      Ja dla swojego dwulatka (w leci 2.5 latka) zaplanowałam crocsy ale nie wstrzelimy się z rozmiarowką, bo teraz chodzi w 23/24 i są na styk, nie starczą na lato, nawet nie wiem czy starczą do lata. A następne są wielkie. Będę szukać takich ecco:
      www.ceneo.pl/12802417?se=KKebJGwMZCswFA7J8UtaMj_H4ZjbMHZt&gclid=CKOAvo3Gi68CFUZJ3wodp0a0_w
      mój starszy syn miał speedy dla starszych i były rewelacyjne! lekkie, wygodne, łatwe do mycia, wystarczyło wrzucić do pralki, stopa się nie pociła w ogóle.
      • zielono_mi_15 Re: Sandałki ecco 29.03.12, 10:55
        Mój synek ma takie sandałki w szafie - czekają na lato. W zeszłym se zonie miał podobne ecco, które teraz nosi w przedszkolu. są w świetnym stanie. Ja akurat sandałki ecco uwielbiam własnie za tą skórę. Synek zdjeżdza w nich na zjeżdzalniach i skóra jest nadal w świetnym stanie. ALe ja bardzo dbam o buty. Stosuję wszelkiego rodzaju zabezpieczacze do skór, często pastuję.
        • mmala6 Re: Sandałki ecco 29.03.12, 11:28
          skóra w ecco jest rewelacyjna, nie mówię, że nie. Ale buty są dla dziecka a nie na odwrót, moje dziecko biegało w nich po kałużach, chodziło po mokrej trawie, mokrym piasku czy błotku a takich akcji skóra raczej nie lubi, zwłaszcza tak delikatna i mięciutka jak w tych sandałkach. Nie wiem czy jakaś pasta czy inny super specyfik poradzi sobie z tak potraktowanymi butami ze skóry. Ale mogę się nie znać i może faktycznie wystarczyłaby jakaś super pianka do pielęgnacji.
          A zjeżdżanie na zjeżdżalniach nie niszczy butów, o ile wiemwink
          • viki.christina7 Re: Sandałki ecco 29.03.12, 12:36
            a ja takie zamówiłam dla syna 2,5 letniego, mam nadzieję, że są fajne, mimo, że są trochę zabudowane tongue_out
            allegro.pl/ecco-polbuty-sandaly-kick-start-roz-24-wysylka-24h-i2236015086.html
            jak ktoś takie posiadła, to chętnię poznam opinię, czy warto było zamawiac.
            • calineczka793 Re: Sandałki ecco 29.03.12, 23:04
              Junior w tych chodzi aktualnie - na lato nie ubrałabym ich - są bardzo zabudowane jak na sandałki, dla mnie to raczej lżejsze półbutywink

Pod koniec zeszłych wakacji miał lżejszą wersję tych butków tj. z paskiem z tyłu, a nie z zabudowaną piętą - one chyba bardziej na lato, chociaż dla mnie i tak za ciężkie jako letnie sandałki.

Obie pary są bardzo wygodne - Młody lubił/lubi w nich chodzić, więc myślę, że będziesz zadowolona, ale tak jak piszę na lato wg mnie one się nie nadają.
          • zielono_mi_15 Re: Sandałki ecco 29.03.12, 13:33
            mmala6 napisała:

> skóra w ecco jest rewelacyjna, nie mówię, że nie. Ale buty są dla dziecka a nie
            > na odwrót, moje dziecko biegało w nich po kałużach, chodziło po mokrej trawie,
            > mokrym piasku czy błotku a takich akcji skóra raczej nie lubi, zwłaszcza tak d
            > elikatna i mięciutka jak w tych sandałkach. Nie wiem czy jakaś pasta czy inny s
            > uper specyfik poradzi sobie z tak potraktowanymi butami ze skóry. Ale mogę się
            > nie znać i może faktycznie wystarczyłaby jakaś super pianka do pielęgnacji.

Raczej pasta zabezpiecza i impregnaty. Pianki do czyszcznia. Mój w sandałkach chodzi jak sucho wink bo nie lubi miec mokro w bucikach. środki używam profesjonalne nie wiem czy moge sklep zalinkować, ale odkąd je odkryłam to uwielbiam czyścić buty a i buty dzieci NAPRAWDĘ wyglądają rewelacyjnie. Poza tym mój synek miał tylko jedne sandały na lato więc nie są to buty niedzielne wink
            Mam porownanie z geoxami, i ecco u nas wypadaja o niebo lepiej.

> A zjeżdżanie na zjeżdżalniach nie niszczy butów, o ile wiemwink

Na zjeżdzalniach zjeżdza na brzuchu wink dlatego wtedy buty strasznie sie niszczą , bo trą czubkami o zjeżdzalnie.

• listopadowka2008bis Re: Sandałki ecco 29.03.12, 14:14
              Ja mam te wszystkie cuda do czyszczenia i impregnowania z ecco i one daja rade smile W zeszlym sezonie Mlody mial hide&seek jako jedyne sandaly (tak wiem, dla wielu to szokbig_grin ) +crocsy do chodzenia po wodzie (ale nie skiorzystal). Po sezonie wygladaja swietnie smile
              My mamy tez te sandaly w rozmiarze 24 i wkladka ma 15,5, dla numery 25 - 16 cm.
              Jesli masz kase, to zamow obie pary i jesli nie trafisz z ktorym to odsprzedasz na allegro. Jesli natomiast stac Ciebie jedynie na jedna pare, to z uwagi na fakt, ze do rozpoczecia sezonu pozostalo 2 msc., ja bym wybrala te 23.
      • calineczka793 mmala6 29.03.12, 23:13
        Jak znajdziesz gdzieś Speedy Mini to daj znać - chociaż Młodemu potrzebny byłby roz. 25 i 26 i chyba wyskoczył z rozmiarówki Speedy Mini.
        • mmala6 Re: mmala6 30.03.12, 09:26
          calineczka793 napisała:

> Jak znajdziesz gdzieś Speedy Mini to daj znać - chociaż Młodemu potrzebny byłby
          > roz. 25 i 26 i chyba wyskoczył z rozmiarówki Speedy Mini.
          ok, Ty teżwink
          ja potrzebuję 24-25, 24 jeszcze widzę, że są Mini ale 25 już normalne. Ale nie mam nic przeciwko zwykłymi Speedywink I nie chcę zakrytych paluszków.
          • calineczka793 Re: mmala6 30.03.12, 20:46
            Nie widziałam Speedy Mini w rozm. 25, ba nawet zwykłe Speedy w tym rozm. trudno znaleźć w rozsądnej ceniewink

Mmala Ty szukasz tych 24 dla synka, który Crocsy ma na styk 8/9? Bo jeśli tak, to ja nic nie rozumiem z tą rozmiarówkąwink Młody w Crocsach 8/9 na 100% będzie pomykał w wakacje - teraz są na niego za luźne, a Speedy 24 są takie na styk.
        • listopadowka2008bis Re: mmala6 30.03.12, 09:59
          speedy mini byly do 25 rozmiaru. Rewelacyjny model i zupelnie nie wiem, dlaczego go wycofali!
          • mmala6 Re: mmala6 30.03.12, 10:07
            a to może upoluję gdzieś 25 w takim razie.
    • gaga-sie Re: Sandałki ecco 29.03.12, 14:00
      Nasz syn nosił takie, gdy miał rok. Są lekkie i wygodne,ale nie lubiłam mu ich zakładać w czasie upałów ( są mocno zabudowane, z krótkimi spodenkami dziecko wygląda jak w półbutach).
    • calineczka793 Re: Sandałki ecco 29.03.12, 23:10
      Najlepsze na lato są wg mnie sandałki Speedy Mini - Młody miał je w rozm. 23 i 24 z pełnymi przodami (w 24 biega jeszcze po domu), są genialne - szybką schną, miękkie, lekkie, użytkowane również na rowerku biegowym i nadal wyglądają dobrzewink

Szczerze żałuję, że nie ma ich większych - są niby Speedy, jednak to nie to samo co Miniwink
    • calineczka793 Re: Sandałki ecco 29.03.12, 23:19
      Młody miał też te sandałki z linku Koali i one jak dla mnie to była największa porażka - non stop paluszek wchodził mu w tą kratkę - jak zakładał to zahaczał nim - może ma dziwne palce - sama nie wiemsmile
      • barbi1 Re: Sandałki ecco 30.03.12, 09:30
        Nie dobijajcie mnie, proszę! wink
        Kupiłam właśnie z tym paskiem z przodu, bo w tamtym roku miał bez i uznałam, że zrobimy sobie odmianę wink
        • mmala6 Re: Sandałki ecco 30.03.12, 10:07
          Barbi, T. miał z paskiem z przodu rok temu i palec mu nie wychodził, więc to pewnie kwestia osobniczawink ale są te krateczki z boku i przez chwilę wychodził mu mały paluszekwink ale jak stópka podrosła i się ułożyła to potem było ok.
          • calineczka793 Re: Sandałki ecco 30.03.12, 20:52
            Może być cecha osobniczawink

Mnie bardzo irytował ten paluszek w kratcewink - ale faktycznie jak stopa urosła to problem znikł, jednak właśnie ten palce tak mi zapadł w pamięć, że nie wspominam tych sandałków z sentymentemwink
            • lechmiki Re: Sandałki ecco 30.03.12, 20:58
              mamy takie z zeszłego roku ,kupiłam pod koniec lata na wyprzedazy ,synek nosił je jeszcze w ciepłe jesienne dni
              i co dziwne nadal mu pasują ( r 23) smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka