Dodaj do ulubionych

sandały z pełną piętą roz 34/35 jakie?

02.04.12, 11:23
no własnie. od lat kupuje geoxa- ale niestety córka wykręca pięte, do tego stopnia ze buty po sezonie scięte na boki, musimy mieć z pełną piętą i najlepiej dość sztywną. jakie obuwie kupić? moze cos polecicie? najlepiej z linkiem - -bede wdzieczna niezmiernie.
Obserwuj wątek
    • lillylive Re: sandały z pełną piętą roz 34/35 jakie? 02.04.12, 11:37
      Tez jestem zainteresowana!
      • agni71 Re: sandały z pełną piętą roz 34/35 jakie? 02.04.12, 11:57
        Bartek ma chyba w swojej ofercie duze rozmiary z pełną piętą.
        • ireland1 Re: sandały z pełną piętą roz 34/35 jakie? 02.04.12, 12:50
          Ja szukam takich z pełną piętą dla chłopca w roz. 31 i zastanawiam się nad obex 'ami
          dla dziewczynki też są zobacz
          allegro.pl/listing.php/search?string=obex+34&category=83672
        • natalek79 Re: sandały z pełną piętą roz 34/35 jakie? 02.04.12, 13:27
          Niestety w Bartku z pełna piętą po rozm.30 szału nie ma, aczkolwiek zależy co się komu podoba. Do rozmiaru 30 regularnie kupowałam córce bartkowe, bo też mi jedną nogę do środka stawia, a typowo ortopedycznych na zamówienie nie chce już nosić. Teraz ma już 34 i jak narazie problem. Bartek ma dosyć niskie te zapiętki i jak dla mnie zbyt miękkie, ale lepsze to niż nic. Tylko kolory nie zawsze nam spasują, bo ileż można nosić różowe...
    • syla27 Re: sandały z pełną piętą roz 34/35 jakie? 02.04.12, 13:41
      polecam buty aurelka.
      • natalek79 Re: aurelka 02.04.12, 20:21
        aurelkę córa nosiła robione na zamówienie i one własnie takie wyższe były. Odkąd poszła do szkoły nie chce już tych butów, bo nie są modne itd. Co do wykończenia to za tą cenę też można się przyczepić, chociaż bardzo dbałam o buty dosyć szybko się strzępiły paski od rzepów
        • syla27 Re: aurelka 03.04.12, 13:58
          czy patrzyłaś na te buty też?
          www.aurelka.pl/?strona=but1004&kolor=6
          nie wyglądają bardzo ortopedycznie.
          Całe szczęście, że moja córka, po mimo iż kończy w tym roku 8 lat, nie przywiązuje jeszcze tak bardzo uwagi do butów i zakłada wszystko co jej dam smile
          • syla27 Re: aurelka 03.04.12, 14:05
            znalazłam jeszcze takie buciki
            allegro.pl/sandalki-mrugala-skora-naturalna-34-i2244163819.html
            • natalek79 Re: aurelka 03.04.12, 15:05
              O proszę te Mrugały fajne, jestem w szoku, bo ja Mrugały toleruje tylko zimowe, na pozostałe pory roku raczej bywały nieładne...
              Córa ma już 10 lat i niestety w jej klasie jest parcie na modę...Średnio przywiązuje wagę, ale niestety w ortopedycznych aurelkach chodziła do szkoły tylko przez pierwszy tydzień sad
    • mamma_2012 Re: sandały z pełną piętą roz 34/35 jakie? 03.04.12, 12:08
      Chyba tylko ortopedyczne na zamówienie w tym rozmiarze, ale może kup jej dwie pary- jedne przyjemne wizualnie (do szkoły i na jakieś wyjścia), a drugie takie jakich szukasz (niech chodzi po domu, żeby prostować piętę). Rozmiar 34/35 to już raczej wyrośnięte dziecko i może dziwnie będzie wyglądać w butach a'la przedszkolak.
    • berciunia1 Re: sandały z pełną piętą roz 34/35 jakie? 03.04.12, 14:13
      kup ecco- to jedne z niewielu bucików w których nie ściera się podeszwa
      syn też zwykłe sandały ściera geoxy też ale od kilku lat nosi wszystkie buty ecco sndałki też i bez usztywnionej pięty a podeszwa jest prosta.
      • syla27 Re: sandały z pełną piętą roz 34/35 jakie? 03.04.12, 14:48
        jeśli pięta będzie otwarta, to nawet buty z ecco nie pomogą, pięta będzie bokiem uciekała. Piętka powinna mieć w tym przypadku usztywnienie
        • paliwodaj Re: sandały z pełną piętą roz 34/35 jakie? 03.04.12, 15:43
          jezeli o sportowe chodzi to polecam keen , nie do zdarcia , masa wzorow i kolorow ( nie czuje jak rymuje!)
          https://ecx.images-amazon.com/images/I/51d2o9IJOjL._SX395_.jpg
          • ktosco Keen gdzie? 03.04.12, 16:55
            Gdzie te Keen dla dzieci mozna kupic smile ?
    • veronicae Re: sandały z pełną piętą roz 34/35 jakie? 03.04.12, 18:27
      www.mazurek-buty.pl/products/57/p/631
      jeszcze takie, dosyc siermiężne, ale dobrze sięnoszą.
    • makoc Re: sandały z pełną piętą roz 34/35 jakie? 03.04.12, 18:50
      moja córka od zawsze koślawiła stopy. Gdy miała 5 lat trafiłyśmy do fajnego ortopedy, ktory jako jedyne zalecenie dal noszenie przez cały ciepły sezon japonek-klapek jako jedynych butów (oczywiscie gdy pogoda pozwalala). Powiedzial, ze w takich klapkach noga dużo bardziej pracuje i stópki same się wyprostuja. I rzeczywiście po pierwszym sezonie w japonkach stopy przestały się tak koślawic. Teraz juz dwa lata noszenia japonek w lecie i w pozostałych jesienno-zmiowych butkach widac duża poprawe, pieta ściera się minimalnie. Oczywiście na ten sezon tez zakupilysmy tylko japonki.
      Nie wiem, czy to przypadek, czy ten lekarz miał rację, ale u nas pomogło big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka