Dodaj do ulubionych

jak nie zrobić z dziecka "dresa"

06.04.12, 21:07
kolejny tydzień i kolejne moje kilka h szukania ubrań dla 10 latka. Na 3 letnią córkę super, kupiłam mnóstwo ale na syna, porażka. Koszulki ok ale spodnie to albo jeansy albo skatowe z krokiem w kolanach. Kurtka albo taka baseball'owa albo żadna , aaa w h&m były jakieś 2 wzory dziadkowe. A gdzie coś fajnego, takie w stylu casual? albo marynarka? jedyna jaką dziś widziałam była w h&m i kosztowała 130 pln za to była okrutnie sztywna i miała ( jak kurtka dziadkowa) kolor musztardy.
O, jeszcze swetra szukam. Kiedyś mial super nextowy taki mięsisty,z wysokim kołnierzem i suwakiem pod szyją. Tearz szukam i nie znajdę. Ma jeden polar i bluzę dresową, do tego 2 kurtki ale takie cieplejsze a szukam czegoś lżejszego na wiosnę/ lato + jescze kamizelka taka "puchata" esprit.
Qrcze, czy za dużo wymagam?
Pomóżcie gdzie szukać i kupić?

iza
Obserwuj wątek
    • sylki Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 06.04.12, 21:17
      Fajne kurtki na wiosne były w Zarze o taką ma mój syn, ale w innym kolorze
      www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-S2012/190026/629750/NYLONOWA%2BKURTKA%2BZ%2BKAPTUREM
      do niedawna był jeszcze wybór kolorów (pomaranczowa i niebieska)
      albo takie
      www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-S2012/190026/630915/KURTKA%2BDWUSTRONNA
      jeansy i inne spodnie też mają do przeżycia smile
    • emma6666 Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 06.04.12, 21:19
      mayoral? www.mayoral.com/ing/colecciones-nukutavake.asp
      • sylki emma 06.04.12, 21:35
        a gdzie to kupić?
    • kanna Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 06.04.12, 22:07
      Mój ma sporo z dziecięcych kolekcji Tchibo, trochę Endo, marynarkę i kurtkę fajną Zary (wyprzedaż).
      Spodnie materiałowe z ReKids (wyprzedaż, ofkors wink ).

Czasem w moim ukochanym kappAhl coś upoluję (ostatnio bluzę pomarańczową), choć kolekcje dla dużych chłopców są koszmarne uncertain.

Swetrów nie nosi (ma jeden z Zary, na "okazje") . Lubi polary, a najbardziej kurtki typy softschell. Spodnie preferuje bawełniane, z tkaniny dresowej, ale krój 'zwykłych " spodni. Wyrósł niedawno z dwupakowcyh Mothercare.
      Lubi mocne kolory, żółcie, pomarańcze, czerwień, brąz, zieleń.

Kupuje praktycznie wyłącznie na wyprzedażach, na zaś.
    • minkapinka Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 06.04.12, 22:20
      Mam córkę w tym samym wieku i rozumiem twój ból, dla dziewczynek w tym wieku tez ciężko coś znaleźć.
      A jakich spodni szukasz? Widzę, ze koledzy córki tylko w jeansach chodzą, raczej wąskich lub prostych. Mam w rodzinie 12-latka i ostatnio go w takiej kurtce widziałam. www.kappahl.pl/article/kurtka_typu_shell_221150
      • iberka Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 06.04.12, 23:12
        szukamy spodni taki casual czyli nie garniturowe ( te mamy), nie jeansowe ( te tez mamy a jak nie mamy to tylko zarowe pasują, bo Kuba chudy). On uwielbia odcienie niebieskie i granatay ale dał się już przekonać do akcentów w czerwieni i pomarańczu smile. najlepiej wygląda ( i sam też tak wybiera) w granacie + piaskowy beż. Kamizelkę Esprita ma granatową z piaskowym wnętrzem smile))))kocha ją i nosiłby cały czas.
        najfajniej byłoby gdybym kupiła marynarkę+ kurtkę codzienną ( idealna to taka co nie przemoknie, bo onj sam ze szkoły wraca) + swetersmile.
        A do zary dziś nie weszłam, bo mnie juz M poganiał. Nie wiem co to będzie z Zosią jak będzie mieć 10 i więcej lat smile)))

iza
        • emma6666 Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 06.04.12, 23:23
          Ja mam stacjonarny sklep w którym sprzedają mayorala.
          Poza tym w necie. Chyba tu kupowałam o ile mnie pamięć nie myli. Jest kilka sklepów handlujących mayoralem. Jakoś super, ceny mniej.
          • emma6666 link 06.04.12, 23:23
            nikiinata.pl/index.php?main_page=index&cPath=97
            • iberka Re: link 06.04.12, 23:45
              a jak wypada ich rozmiarówka?
              • emma6666 Re: link 09.04.12, 15:15
                Ciężko mi powiedzieć. Krótkie ogrodniczki na 80 były mniejsze niż nexta w tym samym rozmiarze, natomiast bluzka na 86 ma dłuższe rękawy niż H&M na 86.

iberka napisała:

> a jak wypada ich rozmiarówka?

• leigh4 Re: link 10.04.12, 12:24
                A już myślałam, że tylko ja mam taki problemwink W sklepach dwa trendy: jeden skateowy(bojówki z krokiem w kolanach) i bluzy z kapturem i drugi w stylu chłopca-efeba- spodnie rurki kolorowe, konwersy superobcisła koszulka, do tego półdługie włosy.
                mam ośmiolatka. lubię fajną klasykę, nie trawię dresiarstwa, włosów na zapałkę i przeciwieństwa-chłopca "płci nieznanej".Dżinsy, swetry, koszulki kupuję w gapie, kurtki w benettonie lub zarze,koszule w h&m(maja naprawdę super ciuszki, świetnej jakości, ale niestety sporo sie trzeba naszukać).
                Poza dżinsami innych spodni nie kupuję do chodzenia na co dzień, zresztą nie zauwazyłam, żeby chłopcy byli w inne ubierani do szkoły. Pomarańczowych, a tym bardziej różowych młody nie załozyłby za żadne skarby-musze też brać pod uwagę jego zdanie, dla chłopaków w tym wieku takie kolory na pupie to straszny obciachwinkPróba założenia koszulki polo w kolorze różowym zakończyła się paniką w oczach i prośbą" mamo, miej litość, nie pójdę w babskiej bluzce!"wink czyli mój raczej trendsetterem nie jestwink
                • iberka Re: link 10.04.12, 13:22
                  ha! Kuba tak samo, w H&M sporo z różem i fioletem ale nie ma mowy aby założył ( M dopiero 2 lata temu dal się przekonać do fajnej różowej koszuli, bo super pasuje do jednego z garniturów ).
                  Kubie kupiłam kaszkiet (h&M) w takie cieniutkie prążki biel/ niebieski a podszewka jest różowa no ale to przeżył i nosi chętniesmile.
                  Rurki, no way smile)))

iza
    • my-lola Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 07.04.12, 00:57
      Mam podobny problem. Roczna córka ubrana jest jak lalka. Ma mnóstwo ubrań kupowanych w szmateksach i na różnych wyprzedażach. A dziesięciolatek chodzi do szkoły w spodniach z dziurą na kolanie sad .Czasami znajduję coś sensownego w małych sklepikach lub na bazarkach. Bo w necie i w sieciówkach też bieda pod tym względem. Najlepsze jest to, że mój syn za nic nie założy jeansów a bluzki najlepiej w jednkolorowe. A w sklepach tylko jeansy, dresy i koszulki z naprasowanymi jakimiś maszkaronami.
      Ja kurtki kupuje najchętniej w Decathlonie, ale to styl sportowy (nam się podobają), jednokolorowe koszulki w C&a, chociaż jakościowo są takie sobie, ale spodni nie wiem gdzie szukać. Fajne dresowe (ale nie dresiarskie) kupiłam w sklepie internetowym Coccodrillo, ale teraz cena mnie nieco przeraża. Chyba młody poczeka w tych dziurawych spodniach na wyprzedaże wink .
      • aurinko Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 07.04.12, 08:50
        Lola, jednokolorowe koszulki poszukaj na allegro firmy fruit of the loom, tylko trzeba patrzec na gramature bawelny bo sa rozne. Ja kupuje co jakis czas kilkanascie w roznych kolorach, z jedna przesylka, ostatnio za sztuke wyszlo ok 12zl. Sa dobre gatunkowo, nie zmieniaja ksztaltu i nie spieraja sie szybko. Duzy wybor kolorow i sa gladkie bez nadrukow i naprasowanek (moj najtarszy syn nie lubi krzykliwych kolorow i wzorow).
        Iberko a w tesco patrzylas? Jakis miesiac temu kupilam synowi super kurtke casual, na podszewce, przeceniona z 159 na 45 (f&f) i dzinsy (tez f&f) idealne dla chudzielca po 39 i 79, klasyczne proste z krokiem na miejscu wink
        • ursgmo do aurinko 10.04.12, 22:24
          aurinko od kogo kupujesz koszulki fruit of the loom ? patrzyłam na allegro ale ten co ma ich najwięcej ma też i najwięcej negatywów że sprzedaje chłam uncertain gdzie szukać oryginałów ?
          aha i może wiesz jak u nich jest z rozmiarówką ? kupuje wszystko synowi na 146 a tego rozmiaru tej firmy nie widzę , jest 140 a potem dopiero 152
    • zazuc Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 07.04.12, 09:29
      Znajome kupują spodnie dla synów w Cubusie i Zarze chinosy i rurki. Kurtki też w Zarze. Mam ten sam problem, bo mam w tym wieku córkę i dostać sensowne ubrania i buty dla prawie panny to nie lada wyzwanie smile
      • iwek33 Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 07.04.12, 10:11
        Ja mam wysokiego, chudego 13 latka. To dopiero jest gimnastyka, żeby coś sensownego dostać! W zasadzie już rozmiarówka męska ( XS i S ) na długość jest ok, ale nie na szerokość! Kupienie fajnej kurtki, która nie byłaby szerokim worem jest cudem. O spodniach nie wspomnę. Jak dobre w pupie i jakoś wyglądają, to sporo za krótkie. Jak dobre na długość, to tak szerokie, że dwóch takich jak on by weszło. Niestety wyrósł z rozmiarówki Quadri Foglio ( mają do 164 tylko sad ) a tam udawało mi się kupić idealne spodnie na wysokiego chudzielca. A teraz to d.... Trzeba utuczyć młodego..
    • pia_ Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 07.04.12, 11:57
      A w reKids
      www.reserved.com/pl#/kids-collection/boy-134-170/trousers/S6891
      Te kurteczki tez ok, ani nie dziadkowe, ani bejsbolowe
      www.reserved.com/pl#/kids-collection/boy-134-170/outer-jackets
      • angie07 Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 07.04.12, 13:49
        ja zaszalałam w H&M i kupiłam synowi wspomnianą marynarkę, jest świetna do granatowych spodni chinosów z paskiem też z H&M www.hm.com/pl/product/99725?article=99725-A#article=99725-B to tego trampki też w granacie www.hm.com/pl/product/97216?article=97216-A#article=97216-B. Kupiłam też cieńsze spodnie chinosy po 59 zł zielone i chce zakupić jeszcze turkusowe, do tego koszulka z wrotką jest różowa z kolorową aplikacją z przodu.www.hm.com/pl/product/96521?article=96521-E
        Fajna też jest bluza kształtem przypomina blezer, zapinana na guziki były w kolorze granatowym i bezowym. Ja kupiłam granatową.
        Kupiłam tez chabrowe spodnie grubsze ala jeansy. Ma jeszcze bejsbolówkę biało-fioletową bluzę, czaiłam się na zieloną kurtkę ale się spóźniłam, nigdzie jej nie widzę.
        Mój syn bardzo lubi tą modę trochę dziadkowo i mega kolorowo, szczerze mówiąc mi się też podoba, uwielbiam połączenie zielonego z różem na co dzień i zestawienie granatu i beżem od święta. Do tego ceny w H&M nie powalają jak w innych sklepach więc szalejemy.
        • saszanasza Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 07.04.12, 17:43
          Ja swojemu 10 latkowi oprócz zary, endo, re kids, h&m kupuję ubrania w reporter young:

www.reporteryoung.pl/sklep/
          i oczywiście fajne ubrania można nabyć także w secondhandachsmile
          • iberka Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 07.04.12, 22:32
            zapmniałam o reporterze, bo mam go jedynego na drugim końcu miasta uncertain a secondhandy widziałam ostatni raz kilka lat temu.......czasu brak na takie wypady, chyba muszę to zmienić smile)))))))))))

iza
        • beata1974 Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 11.04.12, 08:39
          mó 8,5 roczny synek dał się rok temu przekonać latem do różowego koloru i na ten sezon będzie różowo - fuksjowy w koszulkach(mamy już kilka) do tego granatowe dzinsy, habrowe spodnie dresowe z H&M, spodenki za kolano w kratę też kolorowe np. różowo-niebieskie.
    • my-lola Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 07.04.12, 19:14
      To może (jak już jesteśmy przy temacie) ktoś mi zdradzi gdzie kupuje się buty dla dzieci rozmiar 38? Bo wg, producentów butów dzieci mają rozmiar do 36, a potem chyba nagle stają się dorosłe i od razu noszą męskie 42.
      • agni71 Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 07.04.12, 20:30
        Ecco dziecięca rozmiarówkę ma chyba do 40? Przynajmniej częśc modeli...

shopeu.ecco.com/pl/pl/chlopcy/pokaz-wszystkie#page=1&size=38,40&price=16-390
        • angie07 Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 07.04.12, 21:48
          mój też ma 38 nosi, półbuty ecco, croscy skórzane wiązane, takie jak adidasy niestety już niedostępne, więc nie zalinkuje. Tenisówki z H&M linkowane wyżej, półbuty z Zary, oraz sportowe pumy, adidasy.
          • iberka Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 07.04.12, 22:34
            nasz Kuba ma 34/35 stopę i ubrania na 140 ( 146 jeszcze duże i wiszące). ale buty do 40 ma na pewno Bartek ( nie lubię ich ale mają taką rozmiarówkę ;p) i na mivokids.pl się chwalą,że mają

iza
            • pasik Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 07.04.12, 23:53
              moje dziecię nosi 158/164
              idealnie pasują spodnie dżinsy Gap, Cherokee, Next
              bluzy nosi rozpinane najczęściej polary różnych sportowych firm.
              Od maja praktycznie spodnie 3/4 lub krótkie spodnie.
              Buty z Bartków zrezygnowałam bo brzydkie . Oni kiedyś do 40 robili ale się wycofali z tego.
              Sportowe kupuję w Deichmanie reszta Ecco ostatnio 39 ale za chwilę będzie potrzebował 40 stkę.
              Sandały ( niezniszczalne)Teva, półbuty Karrimor albo Primigi. Geoxy kupiłam dwie pary rozleciały się dokumentnie po 2 miesiącach więc nie polecam.
              • angie07 Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 08.04.12, 12:49
                z geoxa sandały mieliśmy w zeszłym roku całkiem fajne i się nie rozpadły przez cały sezon, ale ja i tak uwielbiam ecco są niezastąpione, ale kupuje tylko w outlecie albo na wyprzedażach nigdy w reguralnych cenach.
    • leneczkaz Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 09.04.12, 19:40
      Mój syn ma takie kappahl.pl/article/spodnie_chinos_252189 kappahl.pl/article/spodnie_chinos_252155 tylko na niego wszystkie w pasie za szerokie uncertain
    • natalek79 Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 10.04.12, 13:28
      Też mam ogromny problem z ubieraniem syna sad
      Chodzi do drugiej klasy sp, ale nie wygląda na tyle, bo urodził się wcześniak 32 t.c., do tego astma i średnio nam rośnie...Nosi ubrania na 128/134, a buty 30, czyli wszystko baaardzo dziecięce...Do tego suchy jak patyk i w zasadzie wszelkie spodnie, to się śmieję, że mógłby do jednej nogawki wejść. W ubiegłym roku udało mi sie kupić fajnie skrojone spodnie w 5-10-15. Nogawki leżą jak należy, a do tego w pasie całkiem nieźle, ale to byłoby na tyle. Jak założył rurki w H&M, to myślałam, że zejdę ze śmiechu wink W ubiegłe lato na dziecięcym w H&M zakupiłam mu spodnie typu roll-up na 104, które on nosił jako spodenki/rybaczki i to mu leżało na d..ie jak powinno, ale ileż można tak kombinować...
      Teraz mam ogromny problem zakupić mu buty do komuni białe na max.30 (ma nogę 20 cm). Z czarnymi nie ma kłopotu, bo emel ma fajne mniejsze, ale białe to koszmar. Ile ja już z nim sklepów objechałam to sobie nie wyobrażacie...Już w akcie desperacji chciałam kupić 31 i coś mu w czubki upchnąć, ale jak ja mu z tyłu włożę dwa palce przy pięcie, to ja nie wiem czy tak się da...
    • meg.26 Re: jak nie zrobić z dziecka "dresa" 11.04.12, 11:44
      Mam 4,5 latka i już podobne problemy ubraniowe. Rozmiar 122. Większość rurek odpada bo są po prostu na niego za wąskie. Podobnie obcisłe koszulki. Chociaż nie jest gruby.
      Nikt chyba wcześniej nie wspomniał o OKAIDI. Niektóre rzeczy mają bardzo fajne. Czasami kupię też coś z Mariquity (głównie bluzy). Kurtki ostatnio w Intersporcie np. McKinley + polar pod spód.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka