fakrona
02.05.12, 19:33
Debiutuję zarówno na forum jak i w temacie zakupów dla malucha. Nie znalazłam podobnego aktualnego tematu, więc pozwolę sobie założyć nowy wątek.
Zastanawiam się nad zakupem łóżeczka. Ze względu na małe mieszkanie byłabym prawie przekonana do łóżeczka turystycznego, bo oprócz standardu 120x60 i 140x70 można kupić je niestandardowych wymiarach np. 105x80 czy 110x70. I genralnie słyszałam same pozytywy na temat łóżeczek turystycznych. Jednakże pojawia się jeden problem - materacyk. To, co pełni rolę materacyka w łóżeczkach turystycznych nazwane jest nim chyba na wyrost. Należałoby więc dokupić materacyk osobno. I tu wracamy do punktu wyjścia - dostępne materacyki są w wymiarach standardowych 120x60 i 140x70.
Czyli może łóżeczko drewniane? Mam mętlik w głowie. Standardowe wymiary to trochę za dużo, jak na wielkość moich apartamentów. Słyszałam też głosy o potłuczonych główkach, nóżkach i rączkach powkręcanych pomiędzy szczebelki... Ale z drugiej strony ja w takim spałam - bo innych nie było - i żyję.
Proszę o opinie.