Dodaj do ulubionych

reklamacja znowu_ tym razem BOSCH

27.06.12, 00:28
6 czerwca oddałam do serwisu robota kuchennego. Do dziś serwis milczy jak zaklęty więc dzownię a tam Pani inf mnie , iż mój robot nadal u nich jest, nadal nie naprawiony, bo ona wysłała @ gdzieś dalej i nie ma odp. Zapytała czy mi wymienią rdzewiejącą część i tak czeka już 3 tygodnie. Drugą kwestię to nawet nie pisała, bo wg mniej ta druga część ( sprzęgło, które rusza mechanizmem w robocie) nie podlega gwarancji. Paranoja. Pytam dlaczego nie dała mi znać? pytam czy wie,że mieli 14 dni na to aby zadzwonić do mnie i powiedzieć co się dzieje? oczywiście słyszę "ale" zatem znowu czeka mnie bój reklamacyjny, wrrrr.
Może taką sytuację już ktoś miał?smile
\
iza
Obserwuj wątek
    • antyka Re: reklamacja znowu_ tym razem BOSCH 27.06.12, 07:41
      W boschu sa bznadziejni. Kiedys dzwonilam do nich, zeby polecili mi konkretny model, ktory jest otwierany od gory i ma regulowane nogi. Kilka razy podkreslalam, ze mam krzywa podloge w lazience i musze miec mozliwosc wypoziomowania pralki. I co, guzik. Pralka przyszla i miala trzy kolka i nie dalo sie jej wypoziomowac. Sprzet zwrocilam, dobrze, ze kupowalam przez internet, to mialam mozliwosc zwrotu. Bylam wsciekla.
      A i nie sposob sie do nich dodzwonic - czeka sie nawet pol godziny na polaczenie.
      • asiaiwona_1 Re: reklamacja znowu_ tym razem BOSCH 27.06.12, 08:24
        gdzieś mi się obiło o uszy, że jeżeli w ciągu 14 dni od złożenia reklamacji nie dostaniesz żadnej odpowiedzi to przyjmuje się reklamację za uznaną. Poszukaj gdzieś w necie ustawy albo do rzecznika praw konsumenta zadzwoń. Ja tak właśnie z butami miałam. Mineło 14 dni a sklep milczy. W końcu mi powiedzieli, że nadal czekają na dokumenty od producenta. W końcu zaniosłam im pismo, oczywiście ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru, w którym poinformowałam ich, że minął 14-sto dniowy ustawowy czas na rozpatrzenie reklamacji i zgodnie z przepisami reklamacja jest uznana. I że ja zawarłam umowę ze sklepem i w ich interesie jest odebrać dokumenty od producenta. Jeszcze tego samego dnia zadzwonili ze sklepu, żebym po pieniądze przyszła.
        • patatajowa Re: reklamacja znowu_ tym razem BOSCH 27.06.12, 08:42
          potwierdzam problemy bosha robione przy okazji reklamowania elektronarzędzi.

do asiaiwona1-twoje pingwiny zrobiły się coś bardziej agresywne?!
          • mariannamm Re: reklamacja znowu_ tym razem BOSCH 27.06.12, 09:16
            Dokladnie po 14 dniach jezeli nie daja znakow zycia znaczy, ze uznali i oddaja Ci sprzet wraz z notka, ze mozesz kase odzyskac od sprzedawcy.
            Ja tak mialam z odkurzaczem co prawda nie bosha ale po 15 dnich pojechalam do serwisu i wydali mi sprzet i notke pojechalam do media markt bo tam kupowalam go i oddali mi kase i kupilam sobie nowy odkurzacz dziala do dzisiaj.
            • mariannamm Re: reklamacja znowu_ tym razem BOSCH 27.06.12, 09:17
              Jeszcze mi sie przypomnialao robot moulinex 2 razy pod rzad naprawniany tez dziala do dzisiaj ale serwis wyrabial sie w 12 dni.
          • asiaiwona_1 patatajowa 27.06.12, 11:01
            patatajowa napisała:

>
            > do asiaiwona1-twoje pingwiny zrobiły się coś bardziej agresywne?!

mam 2 różne. Jedne mniej drugie bardziej agresywne big_grin
    • iberka niestety doooopa blada :( 27.06.12, 13:08
      paragrafy mówiące o 14 dniach w jakich powinnam dostać inf odnośnie reklamacji dotyczą TYLKO sytuacji gdy oddajemy sprzęt czy co tam innego do sklepu gdzie go kupiliśmy a jeżeli ja oddałam do serwisu to teraz moge gwizdać i grzecznie czekać aż i go oddadzą.
      Mam dość, jeśli tylko go odzyskam to sprzedaję, mam w nosie taki sprzęt i obsługę, ehhhh

iza
      • argentea Re: niestety doooopa blada :( 28.06.12, 11:31
        Postrasz UOKiKiem - działa
    • iberka sprawa rozwiązana 28.06.12, 15:17
      dziś ptrzwed południem dostałam telefon z serwisu,że wszystko co chciałam mam wymienione na nowe. Pani jednak podkreślała,że jest to WARUNKOWO wymienione, bo nie podlega reklamacji np sprzęgło, dzięki ktoremu robot w ogóle może pracować, hmmmm. Cóż, z jednaj strony w poniedziałek traciłam nadzieję ale z drugiej smiałam się w domu do M,że będzie śmiesznie jeśli po moim telefonie z lekką irytacją okaże się,że uwiną się szybko ze sprawą. Tak też się stało. W ciągu 36h od telefonu do serwisu mogę odebrać naprawiony sprzęt. Wcześniej leżał tam 21 dni.
      Aż się boję ile jeszcze Boscha mam w domu ale jak widać walki reklamacyjne sa mi pisane smile)) Zatem polecam trzmać się dzielnie i nie poddawać, reklamować do bólu i na pewno się uda

iza
      • aurinko Re: sprawa rozwiązana 28.06.12, 15:26
        Coś pechowo trafiasz z tymi reklamacjami, ściągasz na siebie nieodpowiednich ludzi czy co?wink Ja jestem notorycznie reklamującą wszystko co się da i na przestrzeni jakiś dobrych kilkunastu lat miałam góra dwa przypadki "pod górkę" z reklamacjami, które w końcu i tak były pozytywnie rozpatrzone, a cała reszta wzorcowo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka