Dodaj do ulubionych

tornister dla 1 klasistki st.Majewski

21.07.12, 11:45
Co sądzicie na temat tornistra monster hight st.Majewskiego???? czekam na Wasze opinie .pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • rmarczewski Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 23.07.12, 08:56
      Witaj,
      wczoraj zamówiłam na Allegro plecak dla córki II klasa z monster hight. Córka "zachorowała" na niego, jak przyślą , to coś będę mogła powiedzieć. Może już ktoś go kupił i coś powie?
      • biedronka413 Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 23.07.12, 13:37
        Dziękuję z niecierpliwością będę czekała na wiadomość od Ciebie pozdrawiam , a zakupiłaś go samego czy z dodatkami ,mogę wiedzieć za ile udało Ci się kupić?z jakiego sklepiku.
    • dalenkam Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 23.07.12, 09:17
      Zastanawiam się nad tym plecaczkiem i chyba go kupię....
      Córa marzy o takim.
      • biedronka413 Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 23.07.12, 13:38
        Są plecaki i tornistry na co się zdecydowałaś?????pozdrawiam.
        • rmarczewski Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 23.07.12, 14:21
          zakupiłam plecak bez rączki do ciągnięcia - taki z dymi "diabłami" z parasolką. Na Allegro zapłaciłam 95 zł + 8 zł przesyłka. Pod koniec tygodnia powinien być w domu.
          • dalenkam Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 23.07.12, 15:18
            Na 90% jestem zdecydowana na ten tornister.
            • kitka20061 Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 23.07.12, 15:38
              Ja zakupiłam ten zestaw na Allegro. Córka przeszczęśliwa, ja też zadowolona. Przesyłka doszła błyskawicznie. Polecam, tornister bardzo fajny.
              https://img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/24/86/94/38/2486943835
              • biedronka413 Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 23.07.12, 19:38
                Można wiedzieć za ile udało Ci się ten komplet kupić ,pozdrawiam ,mi też bardzo się podoba.
                • kitka20061 Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 23.07.12, 23:35
                  Tornister + piórnik z dwoma suwakami + worek + bidon i pudełko śniadaniowe -209,99 + przesyłka 14,99
    • mama303 Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 23.07.12, 17:33
      biedronka413 napisała:

> Co sądzicie na temat tornistra monster hight st.Majewskiego???? czekam na Wasze
      > opinie .pozdrawiam.

Kupiłam w zeszłym roku. Bardzo ładny, solidny ale wadą jest waga, jest ciężki nawet jak jest pusty.
      • kitka20061 Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 23.07.12, 17:41
        Waży 1,10kg. Nie jest to mało, ale tornistry zazwyczaj są w okolicach 1kg.
    • grave_digger Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 24.07.12, 11:48
      kupiłam tydzień temu. z ręką na sercu - to jest najlepszy tornister mojej córki dotychczas. polecam!
      • biedronka413 Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 25.07.12, 12:06
        czy mogłabyś zrobić kila zdjęć córeczki z plecakiem ? czy szelki jak je wyregulowałaś nie poluzują się same?nie spadająą z ramion?moja córka też na niego choruje 6 lat i baaaaardzo jej się ten tornister podoba ,pozdrawiam
        • rmarczewski Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 25.07.12, 12:25
          witam,
          wczoraj do nas dotarła przesyłka, przysłali upragniony plecak z Monster Hight. Za bardzo nie mogłam mu się przyjrzeć, bo zachwycona córcia cały czas go oglądała. Z grubsza patrząc jest OK, fajnie, że dziecko jest przeszczęśliwe. Plecki sa wzmocnione pianką, szelki regulowane w jednym miejscu, nie jest to plecak z rodzaju tych ogromnych, ale A4 spokojnie wchodzi.
          Młoda piszczy z radości, już dawno ja nic tak bardzo nie ucieszyło. Jak możecie, to kupcie, dla radosci dziecka warto, a jakiś czas pewnie wytrzyma!
        • grave_digger Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 25.07.12, 17:44
          proszę
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/jd/nh/aeis/zfSLM82G65arT9ajbB.jpg
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/jd/nh/aeis/a839fDeqDdzBA3oBOB.jpg
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/jd/nh/aeis/8Dm9aACrBv0rfH1dhB.jpg
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/jd/nh/aeis/rYZj700Rnvk7YjuC6B.jpg

nic się nie luzuje. moja córka to chuchro, z tych mniejszych. ma 7 lat i pół roku, 121cm wzrostu. idzie do drugiej klasy. plecak idealnie do niej pasuje.
          • agni71 Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 25.07.12, 18:06
            Bardzo ładnie leży. Plecak do zdjęcia jest pusty czy obciążony?
            • grave_digger Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 25.07.12, 19:47
              pusty. ale tak samo wygląda pełny, bo też nosiła.
          • biedronka413 Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 27.07.12, 17:52
            dziękuję za zdjęcia bardzo ładnie leży na córeczce pozdrawiam.
    • dalenkam Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 06.08.12, 15:12
      Pełno było tych plecaczków na allegro a obecnie tylko jeden sprzedawca sprzedaje i na dodatek jakoś sporo u niego to kosztuje... Czyżby plecaczki sie skończyły? Sama nie wiem czy czekac czy kupowac teraz...
      • biedronka413 Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 07.08.12, 09:58
        hej ja dzisiaj weszłam na allegro ale na ten wąski pasek co jest po prawej stronie top 10 kliknęłam na ten tornister na obrazku i tam jest spory wybór monster hight może ci się ta informacja przyda moja córka też chce z monster i nie wiem czy już kupować czy jeszcze trochę poczekać ??? czy ktoś wie czy pod koniec sierpnia bedzie coś taniej??? pozdrawiam.
        • kamire12 Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 07.08.12, 10:03
          plecaki (nie tornistry) z monster high są aktualnie w promocji w REALu za 69 zł (przecena z 109), w TESCO tez była chyba przecena 30% przez parę dni... nie wiem czy jeszcze jest.
          • dalenkam Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 07.08.12, 10:22
            Biedronko, sprawdziłam na allegro jeszcze raz i dziś już żaden sprzedawca nie ma tych tornistrów....
            Też tak czekałam i się zastanawiałam a tu proszę...
            Moja córa miała wybrany konkretny, więc na razie pozostaje nam czekanie.
    • zabi-ska Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 14.08.12, 22:30
      Witam!
      Szukam tego tornistra wszędzie !!!!! Nie mogę go nigdzie znaleźć. Dziewczyny pomóżcie. Moja córcia ma 1 września urodziny i to jest jej wymarzony prezent w tym roku.
      Gdzie jeszcze szukać????
      • dalenkam Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 15.08.12, 11:42
        Też szukałam tego tornistra wszędzie i bardzo mi zależało, żeby go kupić. We wszystkich sklepach w necie -"produkt chwilowo niedostępny", wysłałam zapytanie - będzie po 20.08....
        W zeszły weekend pojechaliśmy do CH Janki i tam w Smyku był ten tornister!!! Córa bardzo się ucieszyła jak go zobaczyła... dopóki go nie przymierzyła! strasznie ciężki!!!! włożyłam jej na próbę 3 piórniki i miała problem żeby założyć tornister na plecy. Były też plecaczki monster - usztywniane plecy, lekkie... bardziej jej się podobały i zdecydowałyśmy, że kupujemy plecak.
        Naprawdę trzeba mierzyć przed zakupem, bo gdyby były w sklepach internetowych to pewnie bym kupiła w ciemno a teraz bym żałowała. Moja córka idzie do szkoły jako 6-latka, jest raczej drobna - 116 cm ok. waży ok. 20kg
        • zabi-ska Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 15.08.12, 20:29
          Mierzyłyście ten tornister?
          allegro.pl/k-monster-high-plecak-tornister-usztywniany-i2563084428.html
          Myślałam, że ten będzie lekki, bo ma tylko usztywniane plecy.
          • dalenkam Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 15.08.12, 21:44
            To właśnie ten!
            Rany jaki drogi! Były po 119 zł na allegro, w SMYKU kosztuje 165zł
            Tak jak napisałam, moim zdaniem strasznie ciężki, lepiej przymierzyć. zanim się kupi...
            • maderta Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 16.08.12, 00:07
              U nas w sklepie papierniczym ten tornister kosztuje ponad 180zł, mimo to jest kupowany, szok. Mi udało się go kupić na allegr za 119+ przesyłka. Cieszę się, że nie czekałam.
              Owszem, są lżejsze plecaki, ale ten i tak do ciężkich nie należy.
              Córka zapakowała do niego piórnik, tubę, bidon, pojemnik na kanapki, kilka książek i powiem szczerze, że to wszystko jest tak dość ciasno poukładane, ale to dobrze, bo nie będzie jej latało po całym plecaku. W zeszłym roku miała plecak Bratz, trochę większy i zdarzało się, że pozaginane rogi w książkach przynosiła.
              Dobrze, że jest możliwość podpisania tych plecaków smile, bo coś czuję, że co druga dziewczynka z takim przyjdzie 4 września smile.
            • zabi-ska Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 16.08.12, 08:16
              Witam ponownie,
              cóż w takim razie dziś pędzę do naszego SMYKA i zobaczę czy tam są. Przymierzymy - zobaczymy smile
          • biedronka413 Re: tornister dla 1 klasistki st.Majewski 16.08.12, 10:31
            witam ja mierzyłam go córce zdjęcia są w galerii mojej leży bardzo fajnie ale cena jaką wstawili przechodzi ludzkie pojęcie mozna było go kupić za 120 -140 zł ale 200 to przesada,to nawet w księgarni u mnie kosztuje 160 zł ,
    • iin-ess podbijam watek nie chcę zakładac nowego 18.08.12, 17:33
      Szukam plecaka dla córki(3klasa) i dostane juz chyba szału, nie da się nic wybrać. Poprosze o opinie plecaków Majewskiego w grę wchodziłby ten:
      allegro.pl/majewski-plecak-szkolny-my-little-friend-piesek-i2558744328.html
      • inx123 Re: podbijam watek nie chcę zakładac nowego 18.08.12, 21:48
        polecam plecaki topgal....teraz na niektóre modele są promocje...www.topgal-plecaki.pl

duzo o nich było na forum zakupy my kupiliśmy córce jeden z nich do I klasy ...bardzo dobra jakość polecam
        • iin-ess Re: podbijam watek nie chcę zakładac nowego 18.08.12, 22:01
          tak wiem, ale wzory nam sie nie podobają...
          • iin-ess Re: podbijam watek nie chcę zakładac nowego 18.08.12, 22:02
            a wy który wybrałyście?
            • inx123 Re: podbijam watek nie chcę zakładac nowego 18.08.12, 22:18
              już go nie ma został tylko niebieski efi 119 bo on gabarytowo był najmniejszy a moje dziecię drobne...wzór może nie jakiś rewelacyjny ale i tak jestem zadowolona bo córka nie jest przytłoczona poza tym jakościowo super ...napewno na dwa lata.....chociaż dziewczyny pisały ze topgale i na 3 starczają i jak nowe..ale pewnie będzie do 3-ciej juz za mały i córka jednak będzie chciała jakiś poważniejszywink (ale napewno z topgala)
              • iin-ess Re: podbijam watek nie chcę zakładac nowego 18.08.12, 22:25
                no ten niebieski niegłupi( to jest akurat kolor, którego szukamy), tylko ja ślepa myślałam, ze niebieski jest dla chłopaków i ze tam pośrodku są piłki- a to kwiatkitongue_out No ten wzór jest do rozważenia, dziękismile Czekam teraz na dziecko, które wróci z wakacji i będzie wybieraćsmile
                • inx123 Re: podbijam watek nie chcę zakładac nowego 18.08.12, 22:33
                  ale czy on do 3 klasy będzie dobry?...do pierwszej napewno ale w trzeciej to juz jednak więcej tych ksiązek.......jeśli kupować za taka kasę to zeby miała na te dwa lata conajmniej a do 4 to juz na nic....ja miałam kupić jeszcze chi 188 bo w promocji ale już tego białego nie ma sad myslałam ze do 3 klasy poczeka ewentualnie drugiej gdyby nagle mocno urosła...
                  • inx123 Re: podbijam watek nie chcę zakładac nowego 18.08.12, 22:37
                    ewentualnie pomyśl o tym efi 120 on jest o 2 cm głębszy.....
                    • iin-ess Re: podbijam watek nie chcę zakładac nowego 18.08.12, 22:42
                      do 3 klasy jest tyle samo ksiązek co do pierwszejsmile- ten sam system nauki, a co będzie w 4-tej to zobaczymy. Takiej landary też nie chcę. Moja idzie do 3 ale rocznikowo do 2 powinna. No zobaczymy jeszcze. Nie ma to jak na żywo, przymierzyć na dzieciaka, dotknąć, obejrzeć..
                      • inx123 Re: podbijam watek nie chcę zakładac nowego 18.08.12, 22:54
                        jeśli miałabym wybierać między tym co zalinkowałas a topgalem to bym wybrała topgala mimo ze groższy....naprawdę plecak jest super ..
                        .......ale wiadomo najważniejsze zdanie dzieckawink
                        • iin-ess Re: podbijam watek nie chcę zakładac nowego 19.08.12, 10:18
                          no właśnie zależy mi, zeby jej się po prostu podobał. A niekoniecznie na tym, zeby był super trwaly i wytrzymał kilka lat. Taki plecak po roku może sie znudzić, a nie cchce zmuszac dziecka do noszenia placaka, który jej sie znudził czy już jej nie pasuje bo byl drogi. Zreszta nie wierzę, ze tylko jedna firma jest dobra. Inni też chyba sie starają, zeby uszyć coś dobrego.
                          • iin-ess Re: podbijam watek nie chcę zakładac nowego 19.08.12, 10:20
                            i niestety na nie koszyść topgala jest waga ich plecaków.
                            • inx123 Re: podbijam watek nie chcę zakładac nowego 19.08.12, 12:18
                              co do innych firm nie wypowiem się bo topgal to nasz pierwszy plecak....mnie zalezało przede wszystkim żeby był dobrze dopasowany i właśnie trwały ..względy estetyczne były drugorzędne....i nie ceną się kierowałamsmile.....nikogo nie namawiam ..kupicie to co wam podpasuje....pozdrawiam
                            • agni71 Re: podbijam watek nie chcę zakładac nowego 19.08.12, 15:43
                              Jesli chodzi o wage Topgali, to jest ona podobna do wagi innych, podobnej jakości, plecakow, np. Hama czy Herlitz. Te dwie firmy to tez renomowani producenci, więc jesli szukasz alternatywy dla topgali, to może u nich?

Ja ze swojej strony Topgale mogę równiez polecić, jesli chodzi o jakośc wykonania, estetykę, a także funkcjonalnośc (ilośc i rodzaj przegródek, kieszonek, wygodne zapięcie na zamki, regulacja pasów na dole i na górze, ilośc miejsca na wszystkie potrzebne rzeczy itd.).
                              Nasz Topgal będzie po wakacjach uzywany juz czwarty rok, nie ma uszkodzeń. Dwa kolejne plecaki (dla najstarszej i najmłodszej córki) tez wybrałam tej firmy.

Jeśli chodzi o znudzenie, to na pewno zależy i od dziecka i od "filozofii" rodzica. Nie chcę by moje dzieci chciały co roku nowe plecaki, bo stare sie znudziły, dlatego wybieramy wzory ładne, atrakcyjne, a jednocześnie na tyle uniwersalne (czyli nie z bohaterami aktualnie na topie), by sie właśnie nie znudziły zaraz po zakupie smile Ale i dla siebie wybieram raczej rzeczy porządne i trwałe, by nie wyrzucać co roku i nie byc zmuszoną do ciagłego kupowania. Nie bez znaczenia jest fakt generowania (lub nie) większej lub mniejszej ilości śmieci...Jesli mam wybór, to wolę produkowac śmieci mniej niz więcej...
                              • iin-ess Re: podbijam watek nie chcę zakładac nowego 19.08.12, 16:53
                                plecak to jest rzecz która się nosi codziennie. Chciałabyś nosić przez 4 lata codziennie ta samą torebkę? Ja nie.
                                • agni71 Re: podbijam watek nie chcę zakładac nowego 19.08.12, 20:40
                                  Troche to jednak inna sprawa - plecak szkolny a torebka damska. Torebek mam jednocześnie kilka róznych, bo torebka ma pasowac np. do stroju i okazji, a plecaków szkolnych z takiego powodu chyba nikt nie posiada jednocześnie kilku? wink
                                  Poza tym, owszem, mam torebki po kilka lat, nie wyrzucam po roku (o ile nie są zniszczone).
                                  • iin-ess Re: podbijam watek nie chcę zakładac nowego 19.08.12, 22:12
                                    Ale jakbyś nosiła jedną przez 4 lata codziennie to by ci się znudziła, prawda?smile
                                    • agni71 Re: podbijam watek nie chcę zakładac nowego 19.08.12, 22:46
                                      No własnie niekoniecznie smile Bo choc mam kilka, to i tak przeważnie prawie cały czas noszę jedną, ulubioną, a reszta uzywana jest jak ta "główna" nie pasuje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka