Dodaj do ulubionych

Pepco- co warto?

09.08.12, 21:51
Jutro otwierają w moim mieście Pepco, warto kupować? Jak z jakością? Bo na ulotkach ceny dobre
Obserwuj wątek
    • 1alfa1 Re: Pepco- co warto? 09.08.12, 22:00
      Warto, ale po "pomacaniu" - bywają fajne rzeczy, dobre jakościowo i tanio.
      Większość jednak marnej jakości i sztuczne materiały.
      • magdagg2 Re: Pepco- co warto? 09.08.12, 22:20
        jak poprzedniczka mowi. pepco to loteria. trzeba macac smile maja koncowki z roznych sklepow z wycietymi metkami - h&m, next, disney, ostatnio byly koszulki topolino z metkami. fajne zabawki czasami mozna kupic.
    • natalek79 Re: Pepco- co warto? 09.08.12, 23:51
      warto ale oczywiście z głową. Poczytaj stare wątki o pepco, to sie troszkę dowiesz o arkanach tamtejszych zakupów wink Póki co tak jak piszą - wycięte metki zwykle sugerują dobre firmy, trzeba wtedy szukać metek bocznych, bo często wogóle nie są wycięte, czasem metki tylko zaklejone, a czasem wogóle na wierzchu bez niczego (widziałam tak m.in. next), no i na dotyk smile
      • asiula1306 Re: Pepco- co warto? 10.08.12, 00:11
        dzięki za podpowiedzi smile poszukam starszych wątków smile
    • koza_w_rajtuzach Re: Pepco- co warto? 10.08.12, 08:07
      Warto, warto kupować, tylko po prostu trzeba dokładnie się wszystkim ciuszkom przyglądać pod względem materiału, szycia. Często można kupić tam ubrania firmy George (polecam), zdarzają się Adams, Next i H&M (z H&M też bywają podróby - ubrania jak z H&M, ale jakość znacznie gorsza). Z zabawek bywają tam Hasbro w bardzo przyzwoitych cenach. A jeszcze jest jedna rzecz o której na tym forum raczej się nie pisze, ale tam można za grosze nabyć kosmetyki jak Maybelline, Astor, Isa Dora, Rimmel, Miss Sporty, Constance Carroll, Revlon. Naprawdę warto tam popatrzeć na kosmetyki, bo są i "badziewne", ale i naprawdę fajne w bardzo dobrych cenach. Zresztą polecam filmik www.youtube.com/watch?v=uERGSODJXfE
      Za to na buty w Pepco nie ma co się nawet patrzeć. Jeszcze nigdy nie widziałam tam niczego, co byłoby godne uwagi właśnie wśród obuwia.
      • patatajowa Re: Pepco- co warto? 10.08.12, 09:26
        jesli chodzi o podróby HM to ostatnio w Pepco widziałam taki zestaw koszulka+spodenki z nadrukiem potwórow-była wiosną cala seria taka."prawie jak hm"- ale kolory inne i ewidentna podróba.
        za to w ubiegłym roku w Rz trafiłam na jeansy dzieciece Old Navy- zadna metka nie wycieta.
        aha i koszyczki do lazienki tylko tam znalazłam w pasujacym mi odcieniu wink
        zasadniczo zadko tam zagladam bo po 10 minutach dostaje bólu glowy z powodu panujacego tam smrodu
      • asiakh Re: Pepco- co warto? 10.08.12, 11:41
        Za to na buty w Pepco nie ma co się nawet patrzeć. Jeszcze nigdy nie widziałam
        > tam niczego, co byłoby godne uwagi właśnie wśród obuwia.
        >
        A ja mam inne zdanie. W tym roku kupiłam tam już dwa razy tenisówki dla córki i trampki dla syna za 15-20zl. Noszą się świetne a podobne w innych sklepach to koszt min. 30zł. Tylko znikają w tempie światła, więc trzeba mieć szczęściewink
        • a-e-p Re: Pepco- co warto? 10.08.12, 15:47
          Mysłałam ze tylko mi ten smród farby (?) przeszkadza w Pepco wink Ostatnimi czasy bywam regularnie, wczesniej nawet nie przypuszczałam, ze mozna tam znalezc perełki. Jak dziewczyny pisały trzeba kupowac na dotyk, sparawdzac metki, etc.

Ostatnio kupiłam córce tshirty z Gymboree (dokładnie Crazy8) - metki nie były wycięte, świetna jakość. Pare dni temu kupiłam kardigany pod szyje z H&M po 19.90, w sam raz na uroczystosci szkolne, były czarne i bordo. Rzeczywiscie jest wiele podrob H&M, jak sukienki - materiał nawet nie przypomina H&M'owskich, jest zwykle sztywny. Teraz w ofercie sa po 19.90 świetne kardigany Next z kieszonkami i kokardkami (różowe i białe) do 116 czy 122 cm - na logo Next jest naprasowane Little Kids, metki są w całości. Mamy tez getry z C&A po 14,90 - kupione na wiosne, metki tez nie miały wyciete.

Chciałam kupic wspomniane wyzej tenisówki (sa z Primarka, marka Atmosphere), bo były w wesołych kolorach, ale nie było juz naszego rozmiaru. Maja rewelacyjna cene i podobno ludzie kupuja po kilkanascie par, dlatego nic dziwnego ze trudno na nie trafic.

W Pepco mozna tez spotkac kolorowe kosmetyki np Astora i Rimmela oraz lakiery tych firm za ok 5zł - mam taki i jest ok. Dla kobiet widziałam urbania Marks&Spencer's - szkoda ze zwykle pojedyncze rozmiary, albo nie pełna rozmiarówka.

Denerwuje mnie to, ze w kazdym Pepco maja inne rzeczy, ale miłe panie dzwonia sprawdzac dostępnośc towaru, jeśli sie je poprosi.
    • esposa100 Re: Pepco- co warto? 10.08.12, 17:42
      J.w.
      Koniecznie trzeba dokładnie oglądać.
      Kupowałam czasem jakieś fajnie końcówki serii. Kiedyś szary sweter dla meża george - świetna jakość.
      Co do butów wink - raz kupiłam japonki za jakieś grosze, bo były mi pilnie potrzebne - jakość adekwatna do ceny.
      Niedawna kompletowałam wyprawkę dla maluszka. Kupiłam świetny polarkowy/poliestrowy kocyk - milutki za ok. 30 - świetnie się pierze.
      Kupiłam też troszkę ciuszków - kaftaniki, półśpiochy - po pierwszym praniu nie nadają się na szmaty do podłogi.
      Babcia kupowała też mojemu synowi - nie warto kupować - chyba, że coś potrzebne na raz np. kupiłam koszulkę"narodową" przed euro za 7 lub 10 zł, potrzebna była na cito do przedszkola a np. w cocodrillo były za 45 zł.
      Trzeba buszować i lustrować wykończenie i metki i dotykać.
      • malami34 do a-e-p 10.08.12, 19:52
        A dasz radę zrobić zdjęcie tego sweterka - byłam dzis w pepco i nie zauwazyłam. Oststnio nic mi się nie udaje tam kupićsad
        • a-e-p Re: do a-e-p 10.08.12, 21:37
          Prosze. Zdjecie zapozyczone z All. U nas w jednym Pepco sa białe i rózowe, cena 19.90, podobno były do rozm 122, teraz zostały raczej malutkie.
          Niestety w kazdym Pepco jest inny asortyment.
          https://img140.imageshack.us/img140/7899/dsc08953mw.jpg
          • natalek79 Re: do a-e-p 17.08.12, 13:10
            Byłam dzisiaj w Pepco (Rzeszów, Okulickiego) są te właśnie sweterki, białe i różowe, małe rozmiarki. Wogóle na dziewczynkach do 122 sporo fajnych rzeczy - 3 packi koszulek next za 14,99 (z metkami niewyciętymi, nawet z ceną UE), kardigany H&M. Fajne męskie piżamy George - również z metkami, chyba za 24,99. Na chłopcach widziałam kamizelki Ladybird, czerwone, sporo bluz Lupilu. Fajne sweterki Dorothy Perkins. Sporo "perełek", nie miałam czasu przeglądać głębiej, bo z dziećmi byłam, to rzuciło mi sie w oczy bo na wierzchu i z metkami całymi. Ciekawe co bez metek...
    • aagnes Re: Pepco- co warto? 10.08.12, 22:39
      Lubie pepco - wlasnie z tego powodu, ze mozna trafic perelke wsrod plastikowej bawelny, poza tym sklep idealny zeby kupic jakis gadzecik dziecku doslownie za grosze, czasem sa fajne rzeczy do domu. Poza tym czesto zmieniaja asortyment,wiec za kazdym razem mozna cos trafic.
      • jowitka345 Re: Pepco- co warto? 17.08.12, 13:29
        Byłam dzisiaj i były te piżamy męskie george za 19.99, bluzy TOPILONO rozmiary 110-128 za 29.99, a bluzki dziewczęce TIGGA za 9.99 ale to większe tak od 116- te same bluzki są w textil za 14.99
        • kora711 Re: Pepco- co warto? 17.08.12, 19:41
          ja do pepco wchodze od wielkiego dzwonu
          przewaznie na lato po buty piankowe
          ale ost.przez czysty przypadek wlazłam i nabyłam taki o to polarek (dla córki)

http://img600.imageshack.us/img600/64/dsc0006zk.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img411.imageshack.us/img411/6400/dsc0005tf.jpg

Uploaded with ImageShack.us
          • babeth Re: Pepco- co warto? 17.08.12, 23:23
            W pepco widziałam papcie szkolne chłopięce firmy vigamii- były pojedyncze rozmiary ale cena ...15 złotych. Także chyba i na obuwie warto zaglądać.
          • maja0026 Re: Pepco- co warto? 18.08.12, 21:03
            tez kupiłam ten polarek, na all sa powystwiane takie same z Nexta za 130złsmile rożnia sie tym że te nextowe maja podszewkę w grochy bawełniana a poza tym sa identyczne, tez zakupiony w pepco jest bardzo fajny i porządnie szyty
          • pepitka04 Re: Pepco- co warto? 12.09.12, 00:27
            Posiadam dla córki taki fason płaszczyka Next. Widziałam w Pepco podobny. Fason rzeczywiście identyczny i nic po za tym, jakość polaru tragiczna w porównaniu do Next.
            Polar Nexta jest świetnej jakości, idealnie gładki, a ten zmechacony i brzydki, pewnie po pierwszym praniu można wyrzucić go do kubła. Szkoda by mi było nawet 24,90zł uncertain na tak marną podróbkę.

• maja0026 Re: Pepco- co warto? 12.09.12, 15:09
              wiesz co ja własnie miałam okazje zobaczyć ten plaszczyk w sklepie NEXT i nie zgodze sie z toba, polar jest po prostu identyczny, różnią się tylko podszewką i niczym innym, sa po prostu identyczne
    • klubgogo Re: Pepco- co warto? 18.08.12, 09:44
      Zachodzę tam odkąd otworzyli mi ten sklep pod nosem (4 m-ce temu), niczego jeszcze nigdy nie kupiłam, macam, dotykam, przymierzam. Wszystko jest nieprzyzwoicie sztuczne, szorstkie, ale niektóre rzeczy ładne kolorystycznie. Po 5 minutach w takich sztucznych tenisówkach musi byc kompletne bagno. Śmierdzi tą sztucznością jakby farbą, jak dla mnie bardzo dziwny sklep, taka Mega plastikowa Made in China. Ale może to do mojego sklepu trafia jakiś sztuczny asortyment?
      • stokrootka1 Re: Pepco- co warto? 18.08.12, 13:11
        Z tym dziwnym zapachem w pepco coś jest. Kiedyś kupiłam tam chrześniakowi super bluzeczkę - fajna gatunkowo, modny fason, kolory, powiedziałabym: odlotowa. I do tego taniasmile Przyniosłam ją do domu i ten specyficzny zapach, wręcz smród od razu wyczułam. Pomyślałam, że to minie, ale nawet wietrzenie nic nie dało. Myślę, że pranie mogłoby pomóc, jednak wstyd mi było dawać tak śmierdzącą bluzkę na prezent. To było jakieś dwa lata temu. Teraz nie czuję tego zapachu. Dziś kupiłam starszej córce białe podkoszulki - jakościowo super za 1,99 (przeceniona z 4,99). W żadnym innym sklepie nie dostałabym takiej w podobnej cenie. Zresztą mają powycinane metki, śmiem więc sądzić, że ukrywa się za tym jakaś lepsza firmawink Najważniejsza jednak jest jakość - nie jest typowo pepcowa. I choćby dla takich perełek lubię zaglądać do tego sklepusmile
    • szmytka1 Są kardigany z h&m i bluzki z c&a 20.08.12, 11:46
      dziś widziałam, dla większych dziewczynek. Metki nie zostały wycięte. Cena 19,99 i 14,99
      • gosjana Re: Są kardigany z h&m i bluzki z c&a 20.08.12, 11:59
        RAZ weszłam do tego sklepu i szybko wyszłam z powodu potwornego smrodu big_grin
        po waszych postach może się skuszę i jeszcze raz tam wstąpię wink
        • szmytka1 a u mnie nie śmierdzi, serio 20.08.12, 12:07
          ja specjalnie poszłam powąchać, bo może nie zwracam uwagi, no ale nie, u mnie nie śmierdzi he he. A tak na marginesie to w tekstil markecie są tuniki damskie george, to chyba z Aldy, damskie topy z H&M, dziecięce topolino i berti z ernsting family i NKD, dla chłopców hot oil i crazy8 to niestety nie pamiętam czyja linia, ale jakaś sieciówka nienajgorsza.
        • natalek79 Re: Są kardigany z h&m i bluzki z c&a 20.08.12, 12:21
          W moim mieście jest kilka Pepco, zwykle zaglądam do trzech i powiem szczerze, że ten "charakterystyczny" smrodek jest tylko w jednym, więc nie wiem od czego to zależy. Najlepsze jest to, że uwielbiałam ten zapaszek bedąc w ciaży i przechodząc obok nie byłam w stanie odmowić sobie wejścia i "powdychania" przez jakis czas...
          • malami34 pepco 26.08.12, 15:35
            Kupiłam córce takie legginsy:

allegro.pl/denim-swietne-leginsy-jak-jeansowe-rurki-2-3l-i2578224946.html
            (zdjęcie przypadkowe) za 14 zł.

Byłam tez w textil market kupiłam t-shirt topolino za 7 zł - sporo ciuchów z Anglii z Primarka ale jak dla mnie same dziadostwo (choc ja ogólnie ciuchy angielskie lubię) same sztuczności.
            • asiakh Re: pepco 27.08.12, 09:17
              a jaka rozmiarówka tych leginsów? szukam na 146
              • malami34 Re: pepco 27.08.12, 16:02
                chyba 122 najwieksze.
                • stokrootka1 Re: pepco 27.08.12, 17:15
                  Tak, one są do roz. 122. Kupowałam córce w zeszłym roku. Fajne są, fajnie leżały i fajnie się prezentowały. Jedyny problem to taki, że szybko przetarły się na kolanach. Ale moja córka w ogóle wszystko szybko przecierała. No niestety, nie ma się co dziwić, kiedy najlepsza zabawa na przedszkolnym dywanie to właśnie w pieski i kotki - obowiązkowo na kolanachwink Mimo wszystko jak za tę cenę uważam, że warto.
    • mama_amelii Re: Pepco- co warto? 27.08.12, 18:07
      Tez polecam te leginsy.Kupiłam w kolorze malinowym.Widziałam same małe rozm.
      • a-e-p Re: Pepco- co warto? 10.09.12, 19:34
        Dzisiaj widziałam sweterki/bolerka H&m czarne i złote, błyszczace, rozmiary 98/104, 110/116 i 122/128, cena 19.90 W niektórych widac nie dokońca wyciete czarne metki H&M. Mamy takie złote, kupione w Pepco w zeszłym roku i super sie nosi. Fason jak na zdjeciu, ale zapinane na jeden guzik.

Sa tez koszulki bez rekawów z Next (białe i w kwiatuszki) po 5zł (?) - kiedys były w Pepco 3-pakach, najwieksze widziałamw rozm 4-5 lat

https://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/26/21/12/80/2621128004
        • pelasia_0 Re: Pepco- co warto? 10.09.12, 20:17
          A ja dzisiaj kupiłam taką dzianinową sukienkę z H&M za 29,99zł
          allegro.pl/hm-sukienka-dzianina-kokardki-cudna-128-i2610388832.html
    • kaania80 Re: Pepco- co warto? 11.09.12, 21:46
      Czy w każdym Pepco jest ten sam asortyment? Byłam w zeszłym tygodniu pierwszy raz. Kupiłam trzy bluzeczki z długim rękawkiem i dresy córce. Ceny faktycznie mnie zaskoczyły. Ciekawa jestem gdzie znajdujecie te niby ciuszki z next, c&a bo dobrze się przyglądałam - nie znalazłam.

Byłam w Krakowie na Prokocimiu.
      • koza_w_rajtuzach Re: Pepco- co warto? 12.09.12, 09:45
        Oj, bo to taki sklep, gdzie trzeba szukać, bo większość rzeczy to delikatnie mówiąc zwykły badziew, ale wśród tego badziewia można znaleźć perełki. Przeważnie wychodzę stamtąd z pustymi rękami, zdarza się, że znajdę coś fajnego, nie wiem nawet jakiej firmy, ale można odróżnić po dotyku i wyglądzie ubrań, co jest lepszej jakości, a co gorszej. Tak jak z zabawkami, w większości chińskie badziewie, które zaraz się rozwali, ale są też lepsze zabawki w dobrych cenach. Trzeba po prostu przyjść i szukać.
        Ja ostatnio częściej zachodzę do Textil Market, bo mam wrażenie, że obecnie częściej można tam natknąć się na fajniejsze ubrania niż w Pepco.
        • amorkowa2012 Re: Pepco- co warto? 12.09.12, 14:46
          Ja wole Textil Market bo w Pepco same plastikowe rzeczy mam takie wrażenie przynajmniej w moim.
          A w TM zakupiłam ost 2 fajne koszulki z długim rękawem firmy crazy8.com zabawne wzornictowo i dośc dobra jakość i bluzy tchibo z kapturemsmile smile
    • beata_17 Re: Pepco- co warto? 18.09.12, 12:20
      ja dzis kupilam kalesony H&M po 14,90, byly czarne, granatowe i w paski, bodajze zeszloroczna kolekcja
      • szmytka1 jakie rozmiary? n/t 18.09.12, 13:23
        • beata_17 Re: jakie rozmiary? n/t 18.09.12, 22:24
          od 86/92 do 122
          • szmytka1 u mnie niestety nie było w ogóle 18.09.12, 22:53
        • agata96134 Re: jakie rozmiary? n/t 19.09.12, 14:59
          Największe 122/128. Te getry średnio się opłacają, bo tydzień temu kupiłam taki dwupak na wyprzedaży w H&M za 20zł.
      • gaga-sie Re: Pepco- co warto? 18.09.12, 22:49
        Widziałam wczoraj polary w paski, takie, jakie sprzedawane są od kilu sezonów w h&m www.hm.com/pl/product/01510?article=01510-D -trochę inne kolory.
        • lula25 Re: Pepco- co warto? 19.09.12, 07:14
          czy ktoś widział w pepco damskie kalosze?
      • szmytka1 kalesonki HM za 14,99 dowieźli gdzie nie było 02.11.12, 14:57
        Kupilam dziś, a przedtem nie bylo, właśnie przyjechały. Jesli więc u Was też do tej pory nie mieli, moze warto iść sprawdzić czy są teraz. U mnie leżą u góry w koszu nad wieszakiem takim wolnostającym, tam gdzie wiszą piżamki dziecięce, obok dzialu męskiego
    • szmytka1 Od jutra fajna podróbka spodni z Kappahla po 29,99 20.09.12, 14:30
      Kupiłam w zeszłym roku, cienki materiał 'dżinsowy', krój pumpy, dziecku w nich wygodnie, cena taka jak zeszłego roku. Za 29,99 to się opłaca. Rozmiary 2-6 lat. Te zeszłoroczne mają nawet metkę kaxswink
    • emwu55 Re: Pepco- co warto? 03.11.12, 07:53
      ja wczoraj nakupiłam skarpetek i podkolanówek dla siebie i syna. Ceny od 0,99. 3-pack frotowych za 1,99 zł. Było mnóstwo rajstopek dla maluszków i oprócz tego spodnie damskie z grubego zimowego materiału po 1,99-2,99. Niestety same rozmiary dla niewysokich szczypawic, czyli S lub XS. Znalazłam to wszystko w koszach z przeceną.
    • mamiczka_malucha Re: Pepco- co warto? 04.11.12, 12:26
      Ubranka z bawełny mają do bani. Po kilku praniach wyglądają jak szmaty. Ale bardzo dobre mają ubranka z polaru. Często mają też fajne zabawki w bardzo dobrych cenach.
      • malami34 Re: Pepco- co warto? 04.11.12, 17:04
        Wczoraj widziałam męskie spodnie od pidżamy za 14 zł z GEORGE - w oryginalnym opakowaniu z metkami z tym, że na opakowaniu pisze 2 szt za 9euro .

Były też kompletne pidżamy męskie z GEORGE fajne baweniane za 39 zł.

Kupiłam sobie czarne spodnie za 39,90 z TU I musztardowe sztruksy za 39,90 z NEW LOOK.
    • malinkowa81 Re: Pepco- co warto? 04.11.12, 18:50
      Wczoraj kupiłam lakiery do paznokci Sally Hansen i Astor po 7,99zł.
      • samanta25 Re: Pepco- co warto? 04.11.12, 21:03
        Dziewczyny a widziałyście te spodnie zimowe dla dzieci na szelkach (narciarskie)
        Taki miętowy kolor, miały poobcinane metki i nie bardzo umiałam rozszyfrować z jakiej firmy były. Kosztowały 39,90, na dole nogawki miały znaczek z namalowanymi górami i napisami m.in. Yeti Tracks
        • mama-tyma Re: Pepco- co warto? 10.11.12, 15:05
          Kosmetyki, są tusze Rimmel za 9,99zł (te z gazetki) i za 14,90 Rimmel 123- trzy stopnie pogrubiania rzęs oraz cienie Rimmel potrójne za 7,99, poczwórne za 14,90, jeszcze róże do policzków chyba Astor, błyszczyki do ust Rimmel i kilka innych produktów też w fajnej cenie
        • szmytka1 Re: Pepco- co warto? 10.11.12, 15:13
          tak, byl o nich wątek, któraś forumka nam napisała, ze to spodnie z kika. Ja nie kupilam bo nie zalapalam się na potrzebny mi rozmiar.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka