26.08.12, 08:36
Nie wiem czy to prawda, ale chodzą pogłoski, że umarł właściciel Schleckera i wyprzedają wszystko ze sklepu, ponieważ rodzina nie podjęła się prowadzenia interesu. Pogłoski te zasłyszałam, gdy byłam w mieście graniczącym z Niemcami i w związku z tymi pogłoskami zaszłam do Niemiec do tego sklepu. Dziwi mnie to, że w Polsce nic o tym nie piszą, więc możliwe, że to tylko pogłoski i że tylko w tym sklepie (Gorlitz) z jakiegoś powodu zamykają ten sklep i nie ma to związku ze śmiercią właściciela.
Sklep był niemal pusty, ludzie ładowali hurtowo różne produkty, na sklepie napis -75%, choć myślę, że jednak przecena mogła być większa. Wszystko rozwalone, wszelkie malowidła znajdowały się w pudłach, bez cen. Moja córka chwyciła cienie do powiek, o takie jak te bbeautystationn.blogspot.com/2012/02/limitowana-paletka-cieni-manhattan.html na tej stronie podane, że kosztują one 23,99, a nam wyszło za to ok 5 zł na polskie. Moja siostra chwyciła szminkę, kredkę i chyba lakier i wyszła jej podobna cena jak nam. Innych produktów już praktycznie nie było, tylko właśnie jakieś szminki, cienie, maskary, błyszczyki, ogólnie bardzo dużo tego, z 7 dużych pudeł, z innych produktów było dużo rajstop, kaszek Humana i olejków do opalania, a tak poza tym praktycznie wszystko wymiecione.
Nie wiem jak w Polsce, można się spróbować dowiedzieć, ale w Gorlitz szał zakupów wink.
Obserwuj wątek
    • hugo43 Re: Schlecker 26.08.12, 08:47
      a oni nie bankrutuja?
    • sagaa Re: Schlecker 26.08.12, 09:30
      Schlecker zbankrutował, jakiś czas temu był o nim artykuł:
      wyborcza.biz/biznes/1,101716,12174278,Od_rzeznika_do_miliardera_bankruta__Anton_Schlecker_.html
      Z innego artykułu:
      www.dlahandlu.pl/handel-nowoczesny/wiadomosci/upadlosc-sieci-schlecker-nie-dotyczy-polski,19440.html
      wynika, że upadłość sieci nie dotyczy sklepów w Polsce (ale sklepy chyba już zostały sprzedane innej firmie).
      • koza_w_rajtuzach Re: Schlecker 26.08.12, 10:06
        aha, dzięki za sprostowanie. Jak sama wspomniałam piszę o tym, co usłyszałam, nie mając pewności czy te pogłoski są prawdziwe. Tak czy inaczej warto zajść do Schleckerów w Niemczech.
        • pasik Re: Schlecker 26.08.12, 13:39
          umrzeć nie umarł
          Schlecker będzie w Polsce egzystował, wykupiła go bodajże polska firma..pewnie pod nową nazwą, ale sieć drogerii pozostaje.
          Inne produkty i tego mi szkoda bo niektóre rzeczy kupujemy tam od lat.
          Sprzedawcy u nas są nieco wypłoszeni, ale dają radę. Towary nadal są dostarczane tylko nie z tak dużą częstotliwością.
          Obniżek brak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka