01.09.12, 23:44
Witam,
chce kupić dywan do pokoju niemowlaka do wynajmowanego mieszkania. Widzę, że na allegro ceny dywanów są znacznie niższe niż w sklepach. Ale mam obawy czy takie dywany nie będą toksyczne. Mam na oku taki:
allegro.pl/dywan-little-village-uliczki-zig-200x300-2-x-3-i2584203501.html
ale nie wiem czy niska cena nie będzie oznaczała kiepskiej jakości. Macie jakieś doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: dywan 02.09.12, 10:17
      ściślej -jest to wykładzina dywanowa obszywana. bardzo cienka i sliska-trzeba pod nia jakąś mate antypoślizgową. poza tym jest szorstka wiec mysle ze dla niemowlaka kiepsko sie nadaje. jak dziecko starsze i duzo czasu spedza na kolanach bawiac sie na niej(pewnie chłopiec? wink to w tempie ekspresowym "załatwia" wszystkie spodnie na kolanach.
      właśnie sie pozbywam, nie kupiłabym drugi raz.
      aha-nie śmierdzi jakos strasznie, toksyczna chyba nie jest wink
      • hugo43 Re: dywan 02.09.12, 10:31
        ja widzialam u znajomych ten dywanik i w duzym rozmiarze jest to strasznie przytlaczajacy i przygnebiajacy wzor.jak musisz miec uliczki to kup w ikea maly dywanik za 40pln,jest juz z guma od spodu.
        • monna16 Re: dywan 02.09.12, 13:31
          Mam taki mały dywanik kupiony w Komforcie za 50zł. Znajomi mają w pokoju u dziecka na całej podłodze taką wykładzinę i faktycznie można oczopląsu dostać (zwłaszcza jak później zabawki będą na tym porozrzucane). Ja też byłabym za małym dywanikiem z Ikea (wzór bardzo podobny do zalinkowanego) a jak chcesz coś większego to w Komforcie mają tego sporo w różnych kolorach (niebieski, czerwony).
          • fredy58 Re: dywan 02.09.12, 15:30
            dziewczyny, a czy miał może ktoś tego typu? opłaca się go brać?
            allegro.pl/dywany-akrylowe-140x200-przesliczne-wzory-i2582244355.html
            • syka7 Re: dywan 02.09.12, 15:38
              Mam taki podobny i jako właścicielka pomarańczowego w jasne kwiaty odradzam smile jakoś bardzo szybko się brudzi, w pokoju się nie je, nie pije tylko siedzi i bawi oraz śpi, mam 2 dzieci 2 i 5 lat. Robią się na nim takie czarne zmechecone kulki.
              Ale jest za to miły w dotyku dzieci go bardzo lubią a i efekt na ziemi jest.
              • estragonka Re: dywan 03.09.12, 09:32
                mam spostrzezenia takie jak syka7 - mam taki dywan w rozowej kolorystyce, we wrozki jakies itp. brudzi sie, wszystko sie go czepia, brud sie jakos wbija w niego i trudno to potem doczyscic, do tego trzeba pod niego mate antyposlizgowa bo na panelach robi za dywan latajacy.

ja caly czas mam wrazenie ze ten dywan jest niby czysty (chwile po odkurzeniu i przepraniu np), ale i tak jakis taki brudny.

never ever, zwlaszcza ze malo nie kosztowal uncertain
    • hela_mela Re: dywan 02.09.12, 17:02
      A czy ktoś może mi polecić jakiś sprawdzony duży dywan z allegro? Czy też lepiej przejść się do komfortu. Nie chce inwestować w ten dywan bo on będzie jednorazówką, maksymalnie na jeden rok, dlatego nie chce wydać dużo. Maksymalnie 200zl chociaz chetniej jeszcze mniej. Pisaliście, że wykładzina dywanowa odpada bo twarda i nieprzyjemna. Niemowlę raczkuje od dwóch miesięcy, podobno niedługo będzie bardzo szybko raczkować, staje już od dwóch tygodnii i pewnie za 3 miesiące może więcej zacznie chodzić. Interesuje mnie każde rozwiązanie które zakryje podłogi i będzie bezpieczne.
      • saszanasza Re: dywan 02.09.12, 17:56
        ale chyba nie wierzysz w to że jak zakryjesz podłogę dużym dywanem, to zabezpieczysz dziecko. świat dziecka raczkującego nie ogranicza się do wielkości dywanu. najpierw zastanów się czy naprawdę jest sens zakrywania podłóg dywanem. moje dzieci też raczkowały, dywanów nie miałam zresztą nie było sensu bo i tak rozłaziły się po całym mieszkaniu...
        może lepiej się wstrzymać i kupić jakiś ładny dywan nieco droższy...
        • gosjana Re: dywan 14.01.13, 23:09
          > może lepiej się wstrzymać i kupić jakiś ładny dywan nieco droższy...>

tylko gdzie taki kupić ???

od dłuższego czasu szukam do pokoju dziecka dywanu gładkiego, jednokolorowego i nic nie ma, jedynie włochate paskudztwa ; albo pstrokacizna.. crying
          może podeślesz linki sklepów z dobrej jakości ładnymi dywanami ? jeśli znasz oczywiście wink
          przez net dywanu jeszcze nie kupowałam, ale obeszłam wszystkie możliwe sklepy stacjonarne i nic godnego uwagi nie ma...
    • saszanasza Re: dywan 02.09.12, 17:43
      nie kupuj tego dywany! jest obrzydliwy, przytłaczający i dominujący. w zestawieniu z kolorowymi zabawkami dziecko dostanie oczopląsu.
    • meg.26 Re: dywan 02.09.12, 21:57
      Nie wiem jak dużego dywanu potrzebujesz. Ja w związku z tym, że całkowicie zmieniamy wystrój pokoju synka mam do sprzedania taki dywan (Agnella Fryz Traffic Lemon - wymiary 2 x 3 m).
      www.arte.pl/#?service=Search&query=traffic lemon&_suid=1346615486234023239161276459835
      Mogę go odsprzedać za cenę, w której chciałabyś się zmieścić z kupnem dywanu (+ mam jeszcze do sprzedania inne elementy wyposażenia: lampę sufitową, narzutę na łóżko w kolorze dywanu, kolorowe firanki)
      • fiora81 Re: dywan 02.09.12, 22:39
        ja mam taka wykladzine 4x5m zajmuje caly pokoj, kupilismy ja specjalnie rzeby polozyc na panele bo szybko by sie zniszczyly przy trojce chlopakow. Wolalam kupic wykladzine a pozniej wywalic niz panele zmieniac, a niemam zamiaru zabraniac swoim dzieciom np. puszczania samochodow,jezdzenia jezdzikiem. Nie wydaje mi sie ona szorska jak ktoras dziewczyna powyzej napisala. Nam sie wykladzina nie slizga bo na niej postawione sa meble. Ja jak najbardziej polecam.
        • aga321123 Re: dywan 14.01.13, 13:35
          Poszukuję, chciała bym kupić dywan ścienny z postacią Matki Boskiej Częstochowskiej z dzieciątkiem.
          Taki sam gobelin był w mieszkaniu księdza Jerzego w filmie "Popiełuszko".

Proszę o pomoc, skierowanie jeśli jest to możliwe oczywiście, gdzie mogła bym kupić gobelin.

a może ktoś ma taki gobelin w dobrym stanie i chciał by go sprzedać
          • aga321123 Re: dywan 05.04.13, 09:32
            witam, nadal jestem zainteresowana zakupem Gobelinu z postacią Matki Boskiej Częstochowskiej.

Proszę o inf. gdzie mogła bym kupić gobelin, a może ktoś by chciał go sprzedać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka