Dodaj do ulubionych

Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie?

25.09.12, 10:01
Witam miłośników firmy Next. Ja przyznam, że z kolekcji jesiennej nic mnie nie powaliło, tak więc do tej pory nic nie zamówiłam. Ale gdy zobaczyłam kolekcję z myszką i pieskiem kilka rzeczy wpadło mi w oko. Na pewno coś zamówię. Bo jestem na etapie sprzedaży ubranek po córce na allegro i trzeba będzie uzupełnić garderobęsmile Tylko nie jestem zwolennikiem zamawiania z Anglii, tylko raczej wybierałam do tej pory allegro lub halens. W halens jednak zimowej kolekcji jeszcze nie ma. Dziewczyny macie sprawdzonych Allegrowiczów, u których bez obaw można kupować??? Czy zamawiałyście już coś z najnowszej kolekcji??? Jeśli tak podzielcie się opiniąsmile)
Obserwuj wątek
    • lucyna_1980 Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 25.09.12, 10:18
      Mi się podoba kolekcja z myszką - będę zamawiała ale prosto z Anglii będzie szybciej i pewne, że jeśli jest w sklepie to dostanę to na 100%, Sukienka, bluzka, bluzka+rajstopy.

ta kolekcja z pieskiem jak dla mnie mało dziewczęca - bardziej dla chłopaka była by OK wink
      • karinaxy80 Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 25.09.12, 11:00
        Możesz zalinkować co Ci się podoba najbardziej??? A gdy zamawiasz na stronie w Angli jak długo czekasz na przesyłkę???
        • sylki Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 25.09.12, 11:10
          3 dni się czeka
          • karinaxy80 Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 25.09.12, 11:18
            oooo to bardzo krótko...normalnie przez allegro czekamy ok. 21 dni. A z jakiej strony zamawiacie??? Dziewczyny a czy można zapłacić mając konto internetowe coś ale payU przez allegro???
            • tosieuda Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 25.09.12, 11:23
              ja ostatnio czekam maksymalnie 3 dni, bo wysyłają kurierem,
              naprawdę bardzo szybko,
              płaci się kartą
              www.nextdirect.com
              wysyłka za darmo, tylko trzeba się liczyć z tym, że ceny są trochę wyższe...
              • malinkowa81 Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 25.09.12, 12:53
                U mnie ostatnio było po 2 dniach DHL-em. Zamawiałam we wtorek koło południa a w czwartek już był kurier rano!
            • patatajowa Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 25.09.12, 15:40
              mozna płacic płaską platnicza do konta.duzym plusem nextdirect jest szybka dostawa i raczej wszystko co zamówisz dostaniesz.
              duzym plusem halensa za to jest nizsza cena i mozliwosc bezproblemowego zwrotu jesli na zywo ubranka cie jednak rozczarują wink
          • tereferefretka Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 03.10.12, 11:09
            wytłumaczcie mi jak chłop krowie na rowie,zamawiajac z ang.strony, że czeka się krótko to już wiem, ale jak załatwia się płatność? zamawiałam z halensa, ale tam gucio co zostało, wczoraj jeszcze było więcej, a dzisiaj już nie ma tego co chciałam..

przelewem, paypalem, payu, czy jak? nie ukrywam, ze ta opcja z zapłatą przy odbiorze mi się podobała, bo ja ciemna w sprawach przelewów jestem...
            • lucyna_1980 Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 03.10.12, 11:31
              płacisz kartą - przy zakupie
              karta niekoniecznie musi być kredytowa, może być zwykła bankomatowo-płatnicza ale musi mieć 3-cyfrowy kod autoryzacyjny CVC/CVV NUMBER
              • pomng1 Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 03.10.12, 13:44
                Witaj
                mam pytanie chciałam zapłacić za zakupy kartą debetową VISA mam kod ale przy płatności cały czas wyskakuje błąd. Czy też miałaś taki przypadek?
                • lucyna_1980 Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 03.10.12, 14:47
                  Zadzwoń do banku i zapytaj czy twoja karta jest odblokowana dla płatności w internecie
                • aleksandra1977 Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 03.10.12, 15:05
                  jaki blad Ci wyskakuje?
                  • pomng1 Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 03.10.12, 19:56
                    There was an error whilst trying to take payment. Please try again.... i tak w nieskończoność
    • ula_19 Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 25.09.12, 11:31
      Tak, to prawda ceny są trochę wyższe, ale już gdzieś pisałam, ze przeliczyłam ostatnio o ile więcej wychodzi zamawiając bezpośrednio ze strony next'a i na kilku rzeczach wyszło ok. 25zł aniżeli w halens. Ceny na allegro są prawie takie same jak na stronie next. I ogromnym plusem jest to, ze towar dostarczony jest do domu w przeciągu trzech dni roboczych.
    • lawendax Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 25.09.12, 11:33
      A kiedy na stronie polskiej wrzucą nowości które sa widoczne na stronie angielskiej?
      • tosieuda Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 25.09.12, 12:56
        tak, dlatego pisałam do 3 dni, bo jest nawet wcześniej,
        a na polskiej stronie już są nowości, można zamawiać...
        • tosieuda Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 25.09.12, 13:03
          hehe, ale 90% rzeczy, które chciałam zamówić już nie ma...
        • lawendax Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 25.09.12, 17:47
          Dziś wrzucili bo rano patrzyłam nie było
          • karinaxy80 Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 26.09.12, 11:57
            Dziewczyny zatem pochwalcie się co zamawiacie z najnowszej kolekcji?
            • lawendax Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 26.09.12, 12:53
              Ja zamówiłam tą bluzeczkę:
              www.nextdirect.com/pl/en/shopping/girls/younger-girls/12/2
              i taki berecik:
              www.nextdirect.com/pl/en/shopping/girls/accessories/10/10
              (berecik ze dwa tygodnie temu bo teraz już nie ma)

Bardzo podoba mi się jeszcze ta sukienka:
              www.nextdirect.com/pl/en/shopping/girls/younger-girls/11/3
              pudrowy róż. Jak się ostanie to później zamówię na święta smile
            • mdab2005 Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 26.09.12, 14:03
              Hej, ja zamawiam te pozycje dla córeczki na rozm.104 (część już jest zamówione):
              www.next.co.uk/g48482s5 legginsy
              www.next.co.uk/g482482s3 bluzeczka dog
              www.next.co.uk/g482482s4 bluzeczka z imitacją szelek
              www.next.co.uk/g48476s10 tunika z dziewczynką
              www.next.co.uk/g48466s1 bluzka + rajstopki
              www.next.co.uk/g48466s2 bluzka z myszką
              www.next.co.uk/g48466s3 sukienka
              www.next.co.uk/g482466s3
              www.next.co.uk/g482466s2
              www.next.co.uk/g482466s8
              www.next.co.uk/g482494s8
              • zprzybylski Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 26.09.12, 21:16
                Dostałam dziś kolekcję z myszką i część z pieskiem. Są rewelacyjne, zwłaszcza sukienka i bluza z myszką. Polecam też bluzeczkę ecri z pieskiem i do kompletu legginsy w kratę. Cudne
                • karinaxy80 do zprzybylski 27.09.12, 08:55
                  hej! a możesz napisać jaki rozmiar zamawiałaś??? Też mi się podoba ta bluza z myszką i sukienka jeans.Jeśli rozmiar 4-5 lat to poproszę o wymiary dla sukienki. Szerokość pod paszkami i długość. Fajnie by było gdybyś zalinkowała wszystko co do Ciebie przyszłosmile))
              • karinaxy80 do mdab2005 27.09.12, 08:58
                A zamawiasz 3-4 lata czy 4-5 ??? Bo 104 występuje tu i tu. Gdy już coś do Ciebie przyjdzie podziel się opiniami na temat tych ubranek. Też myślę o sukience z myszką, no i zaraz pasującymi do niej bluzeczkami i rajstopami. Bluzka fiolet z myszką i rajstopy w kropy też dla mnie super??? Zamawiałaś cały zestaw ze spodenkami???
                • mdab2005 Re: do mdab2005 27.09.12, 09:48
                  Zamawiałam rozmiar 3-4lata (104cm). Wczoraj przyszło:

www.next.co.uk/g482482s3 (bardzo fajna bawełna, jedyny minus jak dla mnie to to, że plecy nie są jednego koloru ecru tak jak przód, tylko są w malutkie pieski...)

www.next.co.uk/g48476s10 (tunika z dziewczynką, jestem bardzo zadowolona..córcia wygląda w niej ślicznie, bawełna fajna, na łokciach rękawków są naszyte motylki..rękawy są dość wąskie)

www.next.co.uk/g482466s3 (komplecik jest super... polecam)

www.next.co.uk/g48466s2 (bluzka z myszką bardzo fajna, materiał i krój ten sam co w jesiennej kolekcji różowa z sercem)

Na pozostałe rzeczy czekam...
                  Co do kompleciku bluzeczka+rajstopki zamówiłam bez spodenek, bo takich jeansowych szortów moja córka ma kilka par
                  • karinaxy80 Re: do mdab2005 27.09.12, 11:51
                    Mimo wszystko miałabym prośbę o zmierzenie bluzy z myszką. I gdy otrzymasz już sukienkę z myszką to również poproszę o wymiary i opinię o jakości rajstop do tej sukienki.
                    • mdab2005 Re: do mdab2005 27.09.12, 13:07
                      Długość bluzy/bluzki z myszką to 41cm / długość rękawa od paszki to 30cm

Jeśli chodzi o sukienkę z myszką to jest spora...znajoma ma na rozmiar 3-4lata (104cm)
                      wymiary: długość tak 56cm / szerokość pod paszkami ok.30cm
                      • karinaxy80 Re: do mdab2005 28.09.12, 08:13
                        Faktycznie spora ta sukienka, ja mam sukienkę jeans z poprzedniej kolekcji o podobnym fasonie i ma 56 cm długości i pod paszkami nawet 32 cm i dopiero teraz zacznę Młodej ją zakładać, więc chyba tą z myszką też musiałabym wziąść 3-4 lata. No ale jakie bluzki teraz wziąźć 3-4 czy 4-5??? Bo rajstopy już wiem, że muszę na 5-6 lat. Mam wrażenie, że sukienki i spódniczki wypadają większe. A jak jest z kurtkami??? W jakim wieku jest Twoja córcia bo moja za kilkanaście dni kończy 4 lata.
                        • sylki Re: do mdab2005 28.09.12, 08:24
                          Z kurtkami też jest różnie.
                          Miałam kurtkę z rudą dziewczynką w sezonie 2010/2011 w rozmiarze 3-4, w kolejnym 2011/12 kurtkę z królikiem kupiłam znów na 3-4, bo ta 4-5 była ogromna.

To samo było z parką z królikiem '10/11, była spora.
                        • mdab2005 Re: do mdab2005 28.09.12, 08:43
                          Moja córcia ma 4,5roku...jest z mniejszych i drobniejszych dzieci.
                          Ubrania z next nosi różnie: bluzki + bluzy na 104cm / spodnie na 104cm i 110cm / kurtki na 104cm / natomiast sukienki i spódniczki na 98cm

Sukienkę z myszką zamówiłam na 98cm / 4-pack bluzek na 104cm / rajstopki na 116cm smile

Next sukienki i spódniczki ma zazwyczaj dużżzeee
                          • karinaxy80 Re: do mdab2005 29.09.12, 15:43
                            Moja córcia waży 16 kg, ale jest wysoką i szczupłą dziewczynką...Tak sobie myślę, że sukienkę wezmę jej na 3-4 lata, a bluzki na 4-5 lat a rajstopy na 5-6 lat. Czekam też na jakąś fajną zimową kurteczkę ale na razie nic nowego nie słychać i wyczekiwanej przez co niektórych z myszką brak...Nie wiem jednak czy powinnam jej wziąść na 3-4 lata czy 4-5. Nigdy z Nexta kurtki nie miałam i nie wiem jak wypadają... A kiedy spodziewasz się sukienki, rajstop i bluzeczek???
                            • nela2008 Re: mamy sukienkę i bluzę z myszką rozm 5-6l 30.09.12, 19:50
                              Idealnie wypadaja na dziewycznkę o wzroscie 115-118cm. Bluza ma na plecahc duże białe groszki. Nie jest gruba-bie na barwie.
                              Pozdrawiam.n.
                              • ula_19 do nela2008 01.10.12, 09:19
                                Czy mogłabyś podać długość sukienki ? Z góry bardzo dziękujęsmile
    • home.sweet.home Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 01.10.12, 14:54
      Może komuś się przydadzą wymiary sukienki z myszką i bluzy z myszką 2 - 3 l.

Sukienka: długość całkowita 56, szerokość pod paszkami 30 cm
      Bluza: długość całkowita 41 cm, szerokość pod paszkami 32 cm, rękaw od dekoltu 43 cm, rękaw od paszki 29 cm

Są przepiękne!!!
      • nela2008 Re: wymiary myszki bluza i sukienka rozm 5-6l 01.10.12, 18:32
        Bluza: dł. całkowita 45,50 cm dł.rEwkawa pod paszka 33,50
        Sukienka: dł całkowta62 cm szer.pod paszkami34cm jeans jest miekszy niz w sukience z zebra z ciemnego koloru.
        Pozdr.n.
        • tosieuda Re: wymiary myszki bluza i sukienka rozm 5-6l 01.10.12, 19:39
          moja sukienka z myszką w rozmiarze 5-6l ma 62,5cm dł. a szer. 33cm
          • 01laura02 Re: wymiary myszki bluza i sukienka rozm 5-6l 01.10.12, 20:59
            Wklejcie linka jak ta sukienka wyglada bo nie moge jej skojarzyc moze cos przeoczyłam w tym sezonie poniewaz nic ciekawego nie maja .
            • moni_ka30 Re: wymiary myszki bluza i sukienka rozm 5-6l 01.10.12, 21:37
              To chyba ta:
              www.next.co.uk/g482466s2#825124g48
              ja zamowilam ta z pieskiem na 5-6l,
              www.next.co.uk/g483472s1#760832g48
              jak dojdzie podam wymiary.
              • karinaxy80 Re: wymiary myszki bluza i sukienka rozm 5-6l 03.10.12, 11:34
                Dziewczyny przekonałyście mnie i wczoraj zrobiłam zakupy przez nextdirect, ale oczywiście nie wszytko co chciałam kupiłam: kompletu bluzka +rajstopy z myszką i jeans spódnicy nie ma w magazynie.
                zatem kupiłam tylko :
                www.nextdirect.com/pl/pl/shopping/girls/younger-girls/13/2
                www.nextdirect.com/pl/pl/shopping/girls/younger-girls/14/2
                www.nextdirect.com/pl/pl/shopping/girls/younger-girls/14/8
                Jestem ciekawa czy w 3 dni robocze przesyłka dotrze.
                • lucyna_1980 Re: wymiary myszki bluza i sukienka rozm 5-6l 03.10.12, 11:39
                  Z wysyłkami mają opóźnienia możesz czekać 1-2 dni dłużej.
                  Jeżeli zależy Ci na czym konkretnym zaglądaj i próbuj zamówić - stany uzupełniane są nawet kilka razy dziennie.
                  Dodatkowo w przypadku braku towaru możesz je dodać do koszyka na angielskiej stronie - jeśli jest to jakiś długotrwały brak na tamtej stronie jest pokazywany czas oczekiwania określony w tygodniach
                • aleksandra1977 Re: wymiary myszki bluza i sukienka rozm 5-6l 03.10.12, 15:07
                  do mnie dotarlo.
                  Zamawialam w sobote. Wczoraj (wtorek) zamowienie kurier dostarczyl.
                  • karinaxy80 Re: wymiary myszki bluza i sukienka rozm 5-6l 03.10.12, 16:36
                    aleksandra197 pochwal się co do Ciebie dotarło i czy ubranka te spełniły Twoje oczekiwaniasmile))
                    • aleksandra1977 Re: wymiary myszki bluza i sukienka rozm 5-6l 03.10.12, 20:48
                      kupowalam dla corki, wysokiej 5 latki (122-128cm 7-8Y):
                      kurtke www.next.co.uk/x50680s3#796971x50
                      sweterek: www.next.co.uk/g482420s3
                      bluze ocieplana misiem: www.next.co.uk/g48434s2
                      Dla syna 3 lata (104cm 3-4Y)
                      bluze misia: www.next.co.uk/g48548s6
                      sweterek z dinozaurem: www.next.co.uk/g48550s7
                      Wszystkie rzeczy bardzo podobaja sie dzieciakom, takze zakupy uwazam za udane.
                      • nela2008 poproszę o wym 4-paka 04.10.12, 23:13
                        Moze być rozm. 4-5 i 5-6 bo nie wiem jaki rozm. zamówić.
                        I jeszcze pytanie. Jaką dł. powinna mieć sukienka z myszka? Rany juz trace głowe czy nie jest za dł. na córeczkę. Ma ja równo z kolankiem. ;] Ale nie przed i nie za kolankiem. Tak równo wink
                        Czekam na odp.
                        Pozdr.n.
                        • lucyna_1980 Re: poproszę o wym 4-paka 04.10.12, 23:24
                          Ta sukienka powinna być w kolanko wink
                          Jest o tyle fajna że starczy jeszcze na dwa lata bo jak będzie krótsza to też będzie fajnie wyglądała
              • moni_ka30 Re: wymiary myszki bluza i sukienka rozm 5-6l 06.10.12, 17:02
                sukienka w rozmiarze 5-6 lat ma 63 cm dlugosci. I jest z miekkiego materialu.
    • karinaxy80 Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 05.10.12, 21:15
      Dziewczyny we wtorek zamawiałam w nextdirect a dziś otrzymałam:

www.nextdirect.com/pl/pl/shopping/girls/younger-girls/13/2 - bluza bardzo fajna, jak zwykle aplikacja myszki super, jednak liczyłam, że będzie troszkę grubsza i bardziej seledynowa...rozmiar 4-5 lat

www.nextdirect.com/pl/pl/shopping/girls/younger-girls/14/2 - sukienka rewelacja, piękne aplikacje, miękki jeans...wzięłam rozmiar dla mojej 4-latki 3-4 lata i na szczęście bo sukienka wypada większa .

www.nextdirect.com/pl/pl/shopping/girls/younger-girls/14/8 -bluzeczki idealnie pasują pod sukienkę z myszką, ma rozmiar 4-5 lat.

Dla zainteresowanych służę wymiaramismile)) no i dziękuję tym którzy przekonali mnie do nextdirect, w halensie jeszcze tych kolekcji nie ma...a ja mam już co nie co w domusmile))
      • lawendax Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 05.10.12, 22:07
        Ja poproszę wymiary bluzy, w rozm. który kupiłaś
        • bogna_78 Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 05.10.12, 22:15
          dziewczyny, jest taki temat z ubraniami dla chłopaków? bo jakoś nie mogę znaleźć smile
          • moni_ka30 Re: Next kolekcja z myszką i pieskiem-zamawiacie? 06.10.12, 12:56
            Raczej nie ma. Chlopaki wystrojone nie chodzasmile
      • nela2008 Re: poprosze o wymiary...... 05.10.12, 22:33
        bluzeczek 4-paka co pasuj,a do tej sukienki z myszka i moze macie rajstopki do tych bluzeczke smile
        www.nextdirect.com/pl/pl/shopping/girls/nightwear/28/8
        w rozm 5-6.Córeczka ma 115cm i troszeczke "brzyszka" Nie wiem czy ten roz. bedzie na nia dobry.
        Dziekuję za odpowiedz.
        • lawendax Nowości 06.10.12, 12:45
          Na brytyjskiej stronce troszkę nowości Monochrome:
          www.next.co.uk/girls/younger-girls/monochrome-animal/1
          • lucyna_1980 Re: Nowości 06.10.12, 13:44
            To nie sa nowości wink
            p prostu pomieszało im sie i na międzynarodowej stronie umieścili ta kolekcję w starszych dziewczynkach
            www.nextdirect.com/pl/en/shopping/girls/older-girls/35
            • zprzybylski Re: Nowości 06.10.12, 14:07
              Zwróciłyście uwagę na zdjęcie dla dzieci na stronie głównej? Pojawiły się tam jakieś nowe czapki, być może coś ciekawego wstawią jako new-in? Mam nadzieję...
              • loganmylove Re: Nowości 06.10.12, 22:37
                Masakra..dotąd żyłam szczęśliwie nie znając strony nextdirect i przez Was tam wlazłam no i oczywiście musiałam zobaczyć czy moja karta działa i cóż..działa a ja jestem lżejsza o trochę za dużo kasy...smile za to młody dostanie spodnie moro i koszulkę okolicznościową na Gwiazdkę...smile
    • karinaxy80 wymiary-sukienka myszka, bluza i 4 pack bluzek 07.10.12, 08:38
      Długość: 42cm, szerokość: 33 cm, rękawek pod paszką:31 cm.

www.nextdirect.com/pl/pl/shopping/girls/younger-girls/14/2
      Długość: 56cm, szerokość: 32 cm.

www.nextdirect.com/pl/pl/shopping/girls/younger-girls/13/2
      Długość: 44cm, szerokość: 35 cm, rękawek pod paszką:31 cm.

• nela2008 kto ma 3-pak rajstopek nexta komplet do myszki 07.10.12, 19:20
        No własnie.... sukienkę myszki mamy i chciałam dokupic rajstopki do niej. Macie może drogie mamy te rajstopki?
        www.nextdirect.com/pl/pl/shopping/girls/nightwear/28/8
        Chece zakupoić,ale nie wiem czy będą dobre na moja córeczkę/ 5-6 l ma 115 cm i mały brzuszek. I ogólnie jakie są gatunkowo?
        Dziekuję za odp. N.

PS. karinaxy80 DZIĘKUJĘ ZA WYMIARY.
        • karinaxy80 Re: kto ma 3-pak rajstopek nexta komplet do mysz 07.10.12, 19:30
          Ja dla swojej 4 latki kupuję właśnie rajstopki na 5-6 lat. Miałam rajstopy Nexta już 2 razy. Raczej wypadają mniejsze. Mam też wrażenie, że po praniu się kurczą. Co do jakości ok, ale na pewno Gatty są lepsze. Mimo wszystko chyba je kupię, bo z rajstopkami wszystko będzie idealnie pasować.
          Dziś przymierzyłyśmy sukienkę i wydaje mi się , że dołem jest bardzo szeroka i myślę, żeby ją troszkę zwężyć u krawcowej.A u Was jak wypada??? moja córcia jest dość wysoka, ale szczuplutka i chyba dlatego ta sukienka wydaje się bardzo szeroka.
          • nela2008 Re: kto ma 3-pak rajstopek nexta komplet do mysz 07.10.12, 22:22
            Moja ma sukienke 5-6l i bluze z myszka też 5-6. Córeczka ma 4, 5r i ma 115cm wzrostu. Wałsnie też to zauwazyłam. Ta sukienka jest jakaś u dołu b.szeroka. Zastanawiam się czy nie kupic mniejszego rozm. 4-5.ale boje się że będzie za krótka albo za waska. Bluza z myszka za to jest idealna. W zesżłym roku miała dla ćóreczki kupiony komplet bluzeczką z jałkiem+rajstopki,które były za krótkie sad
            Czyli z rajstopek chyba zrezygnuje sad Dzięki.
            • lawendax Nowości 11.10.12, 21:03
              Coś nowego na stronie brytyjskiej chyba
              www.next.co.uk/girls/new-in

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka