Dodaj do ulubionych

program ochrony kupujących - allegro - działa?

28.09.12, 10:59
czy ktoś z was korzystał z tego programu? czy to dotyczy takze rzeczy wylicytowanych na aukcjach? 10 wrzesnia wylicytowałam kombinezon Brugi dla dziecka, z przesyłką w sumie prawie 170 zł ta przyjemność mnie kosztowała i na razie echo, "pani" nie odpisuje, nie reaguje, wcześniej pisała o problemach z internetem i że wyśle, teraz widzę że ma konto zawieszone, ogólnie jestem zła bo chciałam mojemu zmarzluchowi porządny kombinezon kupić, dla mnie to naprawdę dużo pieniędzy ale nie popuszczę kobiecie choćbym miała do niej jechać...
Obserwuj wątek
    • anika_ml Re: program ochrony kupujących - allegro - działa 28.09.12, 11:35
      Współczuje.Mi program ochrony kupujących nie pomógł. Nie chce Cie wprowadzić w błąd- trzeba dobrze sie wczytac w regulamin. Ale trzeba zgłosić na policji ( i z tym raczej nie ma kłopotu nawet przy niewielkich kwotach choc czasochłonne niestety). Ale to nie wystarcza. Policja musi wydac pismo i wszczęciu postepowania. Wtedy dostaniesz zwrot. Ja miałam zbyt małą kwote (kupilam książke i tez były bajeczki o internecie , klopotach z komputerem a potem cisza). Nie odpuszczaj! Ja bym sie podłamała . powodzenia
      • tosieuda Re: program ochrony kupujących - allegro - działa 28.09.12, 11:46
        ja mogę potwierdzić, że działa,
        ja dostałam od nich zwrot całej wpłaconej kwoty,
        a że płaciłam przez PayU również kosztów transportu,
        jestem zadowolona, chociaż trzeba się uzbroić w cierpliwość, bo to trochę trwa...
        przeczytaj najpierw dokładnie o co chodzi w POK i postępuj krok po kroku,
        trzeba pójsc na policję, przygotuj sobie dokumenty potwierdzenie wpłaty, dane sprzedającej,
        przedmiot, który kupiłaś itp
        ale moze jeszcze ta osoba się opamięta, spróbuj zadzwonić do niej, wyjaśnić...
      • ani102 Re: program ochrony kupujących - allegro - działa 28.09.12, 11:48
        Ja korzystałam i dostałam zwrot łącznie z kosztami przesyłki.
      • mmikus Re: program ochrony kupujących - allegro - działa 28.09.12, 11:50
        Mi pomógł. I chodziło o dużą kwotę, bo kupiłam fotelik samochodowy.
        Zgłoszenie na policję, sprawa potem sama się potoczyła, formularz i pieniądze mi zwrócono. Jeśli chodzi o kwotę, to nie trzeba spełniać jakiś wymogów. Ja wtedy zostałam pouczona na policji, że jeśli chodzi o oszustwa internetowe to ścigają każdą sprawę jeśli ktoś zgłosi. Tyle, że to było z 3 lata temu, może coś się zmieniło?
        Nie odpuszczaj, zgłoś przez all i na policję.
    • magda-lenka78 Re: program ochrony kupujących - allegro - działa 28.09.12, 12:54
      Dzięki za pociechę i pomoc, poczekam jeszcze tydzień i będę próbować dalej się kontaktować, a potem idę już na policję.
    • inia25 Re: program ochrony kupujących - allegro - działa 28.09.12, 15:39
      mi pomogli - dostałam zwrot sporej kwoty.
      Tylko wczytaj się w regulamin, zebyś sie w czasie zmiescila, bo z tego co pamietam jest określony czas na zgłoszeniesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka