Dodaj do ulubionych

PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem

18.11.12, 20:16
Nie miałam nigdy żadnej konsoli. Teraz chciałabym kupić dzieciakom, ale my też pewnie będziemy korzystać choćby na domówkach. Konsola głównie do gier z wykorzystaniem move lub kinecta. Która lepsza? Co Wy macie i jakie są za i przeciw?
Obserwuj wątek
    • mysialinda5 Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 18.11.12, 21:02
      PS3! My mamy, jestem super zadowolona. PS3 ma blueray, co daje jakość HD w grach ( ale trzeba mieć płaski telewizor), Xbox ma dvd - można też oglądać filmy na blueray których już jest całkiem sporo. Move dobrze się używa, wygodny do trzymania. Gry mamy dla dzieci, ale też dla dorosłych - strzelanki itp dla męża, ja mam np. aerobik. Fajnie mieć dwa move, wtedy jest lepsza zabawa.
      • gosjana Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 18.11.12, 21:58
        Też się nie znam, ale... w maju zrobiliśmy rozeznanie wśród znajomych, bo chcieliśmy kupić synowi w prezencie komunijnym i padło na Xbox360 , z czujnikiem ruchu, syn bardzo zadowolony, córka tez korzysta smile
        • lavia78 Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 18.11.12, 22:12
          Ja zdecydowanie wybrałam ps3-może drożej wychodzi,gry również ale jakośc zdecydowanie najlepsza bo 1/ to blu ray 2/ ustawiasz ruchy kontrolerem i masz spokój w kinekcie jesli zakłocisz ruch musisz jakby wgrywac gre od nowa(tzn.zasłoni sie to cuś to gra sie przerywa)przy mniejszych dzieciach to utrudnienie przy starszych pewnie już mniejsmile ale wybór należy do ciebie.
          • gemmavera Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 19.11.12, 06:33
            lavia78 napisała:

> w kinekcie jesli zakłocisz ruch musisz jakby wgrywac gre od nowa(tzn.zasłoni si
            > e to cuś to gra sie przerywa

Nic nie musisz wgrywać od nowa.
            • estragonka Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 19.11.12, 07:45
              gemmavera napisała:

> lavia78 napisała:
              >
              > > w kinekcie jesli zakłocisz ruch musisz jakby wgrywac gre od nowa(tzn.zasł
              > oni si
              > > e to cuś to gra sie przerywa
              >
              > Nic nie musisz wgrywać od nowa.
              >

potwierdzam, nic nie trzeba od nowa wgrywac ... malo tego, w kazdej chwili mozna odejsc sprzed tv i gra 'czeka' az wrocisz.
              my mamy xboxa ale nie mam porownania wiec nie powiem co jest lepsze ...
              • johana19 Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 19.11.12, 07:53
                Jedno i drugie do siebie podobne. Cenowo również. My mamy X-boxa, przyjaciele PS3 więc mam porównanie. Gry fajne są i tu i tu. W PS3 denerwuje mnie konieczność trzymania mov`a podczas gry smile Pierwsza rzecz (kryterium) jaka jest ważna przy zakupie to ilość miejsca jakim dysponujesz w pomieszczeniu, gdzie będziecie ze sprzętu korzystać. Duży masz pokój (także pod względem swobodnego ruchu, nie tylko metrażu), w którym będziecie korzystać z konsoli?

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/yiu0wl6gf.png
                http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/7t8cys4iu.png
                • lolenkaa johana19 19.11.12, 09:01
                  temat nie mój ale się wtrące, bo mam podobny problem xbox a ps3,

pokój jest niewielki co lepsze?
                  • poemi123 Re: johana19 19.11.12, 09:17
                    Jeśli pokój mały to PS. Mam Xboxa (rewelacja) i jego jedyną wadą jest to, że potrzebuje sporo miejsca.
          • jamesonwhiskey Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 20.11.12, 09:25
            esli zakłocisz ruch musisz jakby wgrywac gre od nowa(tzn.zasłoni si
            > e to cuś to gra sie przerywa)przy mniejszych dzieciach to utrudnie

mam wrazenie ze tobi sie cos przerwalo w glowie
            • megani Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 20.11.12, 14:03
              My mielismy kupić ps3, ale po wypróbowaniu w sklepie wybraliśmy xboxa i jest naprawdę super, dla mnie ps3 ma te niezbyt wygodne pady, mojemu 8 letniemu dziecku nie odpowiadały. Xbox ma naprawdę dużo fajnych gier dla dzeiciaków i dorosłych też.
    • mewamac1 Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 18.11.12, 22:39
      Nie mam porównania(nie grałam na xboxie), ale jestem uzytkowniczką PS3 z movem i jestem bardzo zadowolona.
      • jagodasoft2 Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 19.11.12, 08:46
        My mamy X boxa głównie ze względu na dostępność gier
    • monna16 Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 19.11.12, 09:36
      No to dziewczyny dałyście mi do myślenia... Miejsca też jakoś bez szału (będzie max 2,5m od telewizora i jakieś 2m na szerokość). Dzieci można powiedzieć że są na poziomie 5-6 latków. Starszy uwielbia śpiewać i kocha mikrofon a młodsza mogłaby cały czas tańczyć.
    • emily.1 Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 19.11.12, 09:44
      Nie mam żadnej z tych gier, ale grałam na obydwu i zdecydowanie polecam XBOXa z kinectem. Zwłaszcza do takich gier sportowych, albo tanecznych. W PS3 wkurza mnie najbardziej trzymanie tego "czujnika".
      Sama zastanawiam się nad xboxem, są take z kinectem, w zestawie z grami ruchowymi i chyba to najlepiej cenowo wychodzi.
    • eo_wina Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 19.11.12, 12:56
      My mamy PS3 (gra maz, 7-latek i 4-latek, ja mam w nosie smile).
      Moj maz akurat nie mial problemu z wyborem - pewnie ze wzgledu na "swoje" gry.
      Pamietam jednak, ze wsrod znajomych krazyla opinia, ze X-box oferuje wiecej gier dla mlodszych dzieci. Nie mam jednak pojecia, czy to sie zmienilo?
      • mama_pyzuni Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 19.11.12, 13:09
        Ja baaaardzo polecam xboxa, zresztą widze, że jest też hitem podczas odwiedzin znajomych dzieci, które mają w domu Playstation (za to moich dzieci gry na PS3 nie wciągnęły).
        Gry sportowe, taneczne, zręcznościowe - rewelacja! Po roku od zakupu Xbox jest wciąż w codziennym użyciu.
        Fajna jest możliwość ściągania na dysk wersji demonstracyjnych z setek dostępnych gier i testowania ich przed zakupem
        Co do wymaganego miejsca - właśnie zmierzyłam, że moje dzieci grają w gry z kinectem z odległości ok. 2-2,5 m od czujnika , po przesunięciu się bliżej lub cofnięciu do tyłu kinect przestaje je widzieć.
        • kwiatuszek1981 Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 19.11.12, 13:40
          Tez polecam xboxa, ze względu na to, że nic nie musisz trzymać w rękach podczas gry. I jak koleżanka napisała wyżej fajne jest to, że można, po skonfigurowaniu x boxa z netem ściągać za darmo dema gier. Ja zawsze miałam problem z zakupem gier, teraz nie mam tego problemu, bo wiem co kupujęsmile
    • mazja4 Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 19.11.12, 17:41
      mamy xboxa.ale nie uwazam ze ps3 jest gorsze.ktoś pisał , że dziecko lubi spiewac to zdecydowanie na ps3 jest fajniejsze karaoke bo są polskie piosenki. na kinecta jest mało gier po polsku. i tak jak dziewczyny napisałyy musi byc troche miejsca.
    • jamesonwhiskey Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 20.11.12, 09:28
      do gier lepsze sony
      do gier ruchowych xbox, te paleczki w ps3 sa zalosne
    • gonia0012 Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 20.11.12, 09:49
      Mamy i jedno i drugie.Polecam xbox-a.Znajome dzieciaki też wolą: )
      • women.beauty Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 20.11.12, 14:09
        Ja też zastanawiam sie nad xboxem chociaż mam jeszcze mętlik w głowie a może wiecie jakieś promocje na konsole
        • monna16 Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 20.11.12, 18:54
          Podpowiedzcie jeszcze jakie gry polecałybyście dla 5-6 latków (dzieciaków, które z grami nie miały wcześniej do czynienia)? I czy Kinect się nie "zacina", nie działa z opóźnieniem? Kiedyś słyszałam właśnie taką opinię.
          • kwiatuszek1981 Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 20.11.12, 21:50
            Mój 4 latek uwielbia kinect sport sezon 1 i 2, kinect adventures, na poczatek myślę, że będą ok.
          • emily.1 Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 20.11.12, 22:31
            Moim zdaniem nie zacina się ale my w domu tego nie mamy, używaliśmy często ale u znajomych. Dla chłopców to chyba najfajniejsze są te gry sportowe, a dla dziewczynki polecam na kinecta taką grę do tańczenia. Można fajne turnieje tańca ze znajomymi robić. My starzy a zabawę mieliśmy przez pół nocy...wink

Zresztą chyba najciekawsze są takie gry gdzie można sobie razem z kimś pograćwink
            • estragonka Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 21.11.12, 07:43
              nam nic sie nie zacina. a grac mozna tez online z kims kto ma te same gry, a mieszka kompletnie gdzie indziej.
              • 0bialadama Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 21.11.12, 09:44
                My mamy PS3 kupiliśmy dzieciakom (11 i 4 ) w zeszłym roku na gwiazdkę,szału nie ma.Synowi kupiłam grę z Carsa w 3D-nie gra,córce Simsy i też nie gra.Może macie sprawdzoną grę ruchomą.
    • monna16 Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 23.11.12, 18:51
      Jestem właściwie zdecydowana na xboxa, ale zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia. U mnie kinect musiałby stać na komodzie, która ma 80cm wysokości. Najmłodsze dziecię ma 110 i tu pytanie czy będzie mogła swobodnie grać, tzn. czy kinect będzie dobrze ją "widział"?
      Pewnie głupie pytanie, ale nie chcę potem rozczarowania uncertain
      • magda79pn Re: PS3 czy XBOX 360? Pomóżcie bo zielona jestem 23.11.12, 21:32
        ja właśnie kupiłam na tegoroczne święta xboxa, ale bez kinecta, chłopcy nie mają w swoim pokoju miejsca (na wiosnę zrobimy remont w domu i wtedy dostaną większy pokój) wiosną mają też urodziny, więc dokupimy im kinecta. Kupiłam im tą konsolę na święta, bo:

po 1. szwagier ma ps3 i powiedział że xbox lepszy (on się niby zna, my wcale),,

a po 2. mamy teraz ps2 i na tą konsolę już powoli nie ma gier do kupienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka