melka133 29.11.12, 16:05 Znacie? Polecacie? To jest jednorazowego użytku w sensie ze jak coś z tego zbuduje to tych klocków nie da się odłączyć i wykorzystać ponownie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuszeani Re: playmais 29.11.12, 17:43 My się tym bawimy raptem od wczoraj. Bardzo fajne, podobne do chrupek kukurydzianych, ale bardziej plastyczne. Raczej jednorazowe tzn. jak ugnieciesz do potrzebnego kształtu to już Ci nie wróci do pierwotnej postaci. Ale jeśli przykleisz bez gniecenia to da się od biedy urżnąć i ponownie przykleić w nowe miejsce, tylko chyba trzeba odpiłować ten fragment co się zamoczył. Niektóre kolory bardzo brudzą palce i wszystko dookoła, ale łatwo się zmywa. Zabawka fajna, ale drogo wychodzi jednak. Pytałam o to kilka dni temu, ktoś mi odpisał że to samo można uzyskać ze zwykłych flipsów. Jednak nie całkiem, pomijając kolory, flipsów aż tak nie ugnieciesz. Odpowiedz Link Zgłoś
melka133 Re: playmais 29.11.12, 18:55 To jeszcze podpytam - na jaki wiek myslisz ze to jest zabawka? Opłaca się kupić dla 5latka? Faktycznie da się zrobić takie rzeczy jak w instrukcji? Fajne generalnie czy raczej szkoda pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
tuszeani Re: playmais 29.11.12, 19:31 Mnie się podoba, ale ja kupiłam dla dwulatka zestaw podstawowy, bez ambicji żeby coś robić wg instrukcji. Niestety nie mam żadnych doświadczeń ze starszym dzieckiem, czy będzie czymś takim zainteresowane. Mnie w każdym razie ta zabawa również sprawia dużą frajdę Podejrzewam, że da się robić cuda jak w instrukcji, ale do tego trzeba już sporo dyscypliny i sprawne palce. Myślę, że możesz spróbować z najmniejszą paczką (są takie po 12,4 zł) i jak zaskoczy, ewentualnie dokupić większy zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś
panpaniscus Re: playmais 29.11.12, 20:18 Raczej jednorazowe. Przynajmniej nasze żyrafy, krokodyle, gospodarstwa, ogródki, samoloty i samochody itd. są za ładne, żeby je rozwalać. Poza tym trochę się też tnie na szczegóły typu oczy. "Podróbki" kosztują 2-3 razy mniej, mają nieco mniej ekspresyjne kolory i są ok. U nas zabawka dla każdej grupy wiekowej łącznie z rodzicami. Dla zupełnie małych świetne ćwiczenie sklejania bez kleju. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: playmais 29.11.12, 21:50 Jestem podobnego zdania, raczej jednorazowe i świetne dla każdej grupy wiekowej, łącznie z rodzicami Odpowiedz Link Zgłoś
tuszeani Re: playmais 29.11.12, 22:06 A dasz jakiś namiar na te sprawdzone podróbki? Odpowiedz Link Zgłoś