Dodaj do ulubionych

ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy...

03.12.12, 10:09
Nie wiem co kupić 12 latkowi. Niczym sie nie interesuje i wszystko ma. Kiedyś intersował sie klockami lego więc nie było problemu a teraz już nie. Dodatkowo problemy w szkole więc pieniędzy nie chcę dać. Myślałam juz ostatecznie o karcie podarunkowej do empiku ale wolałabym jednak coś kupić. Gdy komputerowe to nie znam sie...
Prezent 100 zł
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 03.12.12, 11:46
      Jak się niczym nie interesuje, to może nawet łatwiej smile
      Zdecydowałabym się na zamki, rycerzy, walki - coś w ten deseń. Książka, puzzle przestrzenne, origami, układanka, figurki, gry... Na pewno za 100 zł da się coś fajnego znaleźć. Jak chłopak nie jest zblazowany, to powinien się pobawić i może mu się spodoba.
      • jusytka Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 11.12.12, 11:31
        mama-ola napisała:

>Zdecydowałabym się na zamki, rycerzy, walki - coś w ten deseń

Dla 12-latka? Mój by wyśmiał taki prezent, już dawno nie bawi się zabawkami...
    • jagabaga92 Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 03.12.12, 11:55
      A może coś z elektroniki (samodzielnie wykonany, nawet na podstawie instrukcji, układ elektroniczny, który świeci/dzwoni każdego ucieszywink) lub z modelarstwa (za podaną kwotę to coś do sklejania).
    • czarnok7 Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 03.12.12, 11:59
      Ja tez propnuje jak moja poprzedniczka cos do samodzielnego złozenia z elektroniki,cos co samemu sie robi,skleja ,wytwarza.Wtedy dziecko ma frajde.
      • jagabaga92 Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 03.12.12, 12:04
        He he, ja wszystkim proponuję elektronikęsmile. Ale to naprawdę jest superowa zabawa i radość, że działa (z tego cieszą się nie tylko dzieciwink)))
        • mama-ola Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 04.12.12, 14:47
          > He he, ja wszystkim proponuję elektronikęsmile

A możesz polecić jakiś konkretny? Chyba kupię coś takiego synowi na gwiazdkę.
          • jagabaga92 Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 04.12.12, 14:57
            Najzwyklejsze "Sekrety elektroniki". Są różne zestawy z tej serii - w zależności od tego, ile elementów i "wzorów" schematów zawierają, różnie kosztują. Niemniej uważam, że "średni" na początek będzie najlepszy, tym bardziej że przeważnie dziecko często do tej zabawki wraca i po pewnym czasie ma "gdzieś"wink schematy i tworzy sobie samodzielne układy.
            • mama-ola Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 04.12.12, 15:35
              Czy taki będzie dobry, czy radzisz wziąć większy?
              • jagabaga92 Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 04.12.12, 18:03
                Prawdę powiedziawszy pisząc o średnim miałam na mysli 500-tkę. Ten, który podałaś to moim zdaniem taka namiastka, której może nie mieć takiej siły przebicia, by zainteresować na dłużej. Natomiast ten największy zestaw (1200) to jak na początek jest chyba trochę za duży.
    • dorotakatarzyna Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 04.12.12, 11:42
      Z gier komputerowych to chłopakom teraz się marzy "Assasin Creed III", ale to 120 złotych kosztuje.
      Jeśli młody czyta, to można by książki. Karta podarunkowa to dobry pomysł. Moja córka ostatnio na urodziny dostała voucher do kina - bilet dla dwóch osób na dowolny film, i to też był świetny pomysł.
      • try_walking_in_my_shoes Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 05.12.13, 21:16
        Najnowsza część to Assassin's Creed IV: Black Flag i kosztuje dużżżo.
        • try_walking_in_my_shoes Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 05.12.13, 21:18
          OMG, odpowiedziałam na posta sprzed roku big_grin
    • aniko16 Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 04.12.12, 14:11
      Mam 12 latka, który na pewno nie marzy o grze komputerowej, zestawie do składania, makiecie itp. Z wymienionych w wątku najbardziej ucieszyłby go voucher do kina dla 2 osób. Gdy miał 10 lat długo myślał nad prezentem imieninowym, w końcu poprosił, żeby zabrać go do którejś z restauracji M. Gesslersmile Gdyby ktoś zaprosił go na sushi też byłby zachwycony. Dodam, że wcale nie jest łakomczuchem. Lubi ładne miejsca i ładne rzeczy.
    • krabj Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 11.12.12, 00:30
      spróbuj podrzucic muu jakas aplikacje typu listdomikolaja tam moze sobie sam wybierac z miliona prezentow juz dostepnym, ja poszlam na łatwizne i wlasnie tak zrobiłam big_grin
    • gopio1 Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 11.12.12, 21:00
      Może nową płytę T.Love?
      merlin.pl/Old-Is-Gold_T-Love/browse/product/4,1162289.html
      Albo coś filmowego?
      Ja mam 10-latka, ale gdyby teraz miał 12, to bym mu kupiła coś z tego:
      Przygody Merlina
      Sherlock
      Gra o tron
    • natalek79 Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 04.12.13, 18:27
      Zalinkowane wcześniej sekrety elektroniki są fajne, ale ten zdecydowanie jest za mały. Składa mój 11-latek, ale on potrafi jeszcze z 3-letnim bratem lego składać czy z nerfem biegać - nie wiem czy bardziej "dorosłego" 12-latka zainteresuje wink Ostatnio dostał w prezencie urodzinowym od kolegi też do składania zestaw działający na baterie słoneczną - składał pełen emocji a później ogromne rozczarowanie, bo nie działa...matka fizyk z zacięciem sprawdziła i stwierdziła, że dziecko dobrze złożyło, ale szajs to szajs. Nie polecam takich.
      Natomiast kino, park linowy (tylko pora nie ta), ścianka wspinaczkowa, bilet na mecz siatkówki np. czy inna tego typu rozrywka bardzo dobry pomysł jeśli ma dostęp.
      • presens Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 04.12.13, 18:37
        Kup mu buffa na szyję.Są swietne
    • ewelina-e12 Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 04.12.13, 19:53
      Może coś ze Smart Games, np. Złam to albo grę planszową: Carcassone, Osadnicy z Catanu.
      No i są jeszcze gry komputerowe (Fifa 14)
      • magdagg2 Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 04.12.13, 20:08
        przez rok napewno cos znalazla, teraz szuka dla 13 latka wink
        • ewelina-e12 Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 04.12.13, 20:11
          Hahaha, faktycznie.
          To polecam to samo wink
    • jaas7 Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 04.12.13, 20:35
      A może go po portu prostu zapytaj? Ja zabieram swojego na zakupy i mam problem z głowy, sam wybiera. Jutro np. po pracy zabieram go do arkad wroclawskich, bo sa czynne do 22. Wybierze, ale prezent dostanie dopiero na święta.
      • gwiazdka1977 Re: ludzie... co dla 14 latka na prezent.. Pomocy 12.12.13, 21:48
        straszny problem z prezenetami dla nastolatków
        także się głowie co kupić 14 latkowi

w tamtym roku dostał helikopter zdalnie sterowany
        a dwa lata temu darta
    • saszanasza Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 12.12.13, 22:14
      Ta gra jest bardzo fajna, pod warunkiem że będzie miał z kim grać. Jest kooperacyjna.
      • saszanasza link... 12.12.13, 22:14
        zaoomniałam wkleićbig_grin

www.rebel.pl/product.php/1,606/21392/Zakazana-Wyspa.html
        • aneksis85 Re: link... 13.12.13, 14:10
          ja myslę, że autora juz nie zastanawia się co kupic na prezent BN 2012 wink
    • mamamagic Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 13.12.13, 20:42
      poproszę pomysły, prezent dla wyrośniętego 13 latka?
      co proponujecie? interesuje go historia, m.in powstanie warszawskie
    • aktywistka919 Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 21.11.16, 13:56
      a może wyjść poza szablonowe myślenie i kupić coś patrząc pod kątem jego przyszłości? Na przykład jakąś książkę o sztukach walki? Albo coś co go bardzo wciągnie i ma wartości edukacyjne jak np teleskop?
      • jessica2525 Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 21.11.16, 18:46
        Ale myślisz, że autorka bezskutecznie szuka prezentu od 3 lat 😂😂😂
        • mamadorci Re: ludzie... co dla 12 latka na prezent.. Pomocy 03.12.16, 18:34
          jessica2525 napisała:

> Ale myślisz, że autorka bezskutecznie szuka prezentu od 3 lat 😂😂😂

To jest aktywistka i nie odpuści, musi pomóc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka