31.12.12, 14:32
Dziewczyny, szykuję męża na pocztę razem z moim pierwszym zwrotem z C&A.
C&A pisze na stronie "W paczce znajduje się gotowy dokument zwrotny. Należy go okazać z paczką na poczcie.".
Chodzi o tą kartkę "formularz zwrotu, gdzie mam wpisać powód i swoje konto"?
Myślałam że trzeba ją zapakować do paczki.
A może chodzi o okazanie wypełnionych potwierdzeń nadania?
Obserwuj wątek
    • enoma Re: Zwrot C&A 31.12.12, 14:37
      Formularz, na którym zaznaczasz powód zwrotu i podajesz swoje konto wkładasz do paczki wraz ze zwracanymi ubraniami.

Zaklejasz paczkę i babce w okienku dajesz tylko ten poczwórny druczek z adresem C&A. Babka odda Ci jeden z nich i finito.
      • stokrootka1 Re: Zwrot C&A 31.12.12, 14:50
        Podajecie powód zwrotu? Nigdy tego nie robię, jeśli nie przekraczam terminu zwrotu, który został wydłużony do 30 dni, a nie 14, jak widnieje na formularzu.
        • malinkowa81 Re: Zwrot C&A 31.12.12, 15:47
          Podaję. Wiem, że nie trzeba, ale czemu nie - żadna tajemnica a dla nich zawsze jakaś informacja zwrotna czy np. jest krzywo przeszyte (czyli wada jakaś) czy po prostu się nie podoba/nie pasuje. Wpisuję numerek przy okienku - tyle samo zachodu co postawienie krzyżyka. wink
        • enoma Re: Zwrot C&A 31.12.12, 16:01
          Ja też zawsze podawałam. I zawsze to 1 była smile
          • miwusia1977 Re: Zwrot C&A 31.12.12, 16:18
            ja tez zawsze podaje. Zazwyczaj jets to 1 ale raz sie zdarzylo ze pomylili zamowienia....
    • natalek79 Re: Zwrot C&A 16.01.13, 10:26
      A mnie zastanawia jeszcze jedno - czy robiąc częściowy zwrot wkładacie do środka zwrot z fakturą czy fakturę sobie odrywacie i zostawiacie? Ja wkładam całość, ale zastanawiam się czy potrzebnie.
      • michalinka75 Re: Zwrot C&A 16.01.13, 13:38
        Ja będę robiła zwrot po raz pierwszy i fakturę planowałam wlozyc do paczki. W sumie też sie zastanawiałam..No, i u mnie jeszcze sytuacja wyglada tak, ze dostałam 4 zamówienia, w 4 oddzielnych paczkach i w kazdej z tych paczek jest jedna rzecz którą chcę zwrócić, czy mam popakowac kazda rzecz odzielnie do paczek- tak jak przyszły, czy moge wlozyc wszystko do jednego kartonu?? Tak by było najrozsądniej, ale na kazdej kartce z adresem zwrotnym jest numer zamówienia i oni po tym pewnie dochodza gdzie co i jak, a jak wysle w jednej to im się moze namieszac...
        • miwusia1977 Re: Zwrot C&A 16.01.13, 13:46
          niestety kazda rzecz musisz odeslac w osobnej paczuszce bo inaczej im sie pomiesza i bedziesz bardzo dlugo odkrecac..
          • stokrootka1 Re: Zwrot C&A 16.01.13, 13:49
            A jeśli chodzi o pakowanie zwrotów - na infolinii powiedziano mi, że nawet jeśli są to tylko rękawiczki do zwrotu, nie należy łączyć ich z innymi towarami i trzeba odesłać osobno.
        • stokrootka1 Re: Zwrot C&A 16.01.13, 13:46
          Fakturę zawsze zostawiam sobie, odrywam tylko formularz zwrotu i ten wkładam do paczki.
          Miałam nawet raz sytuację, że zwróciłam jakiś towar i wykorzystałam formularz zwrotu, a po gwiazdce okazało się, że sweter z tej samej paczki dla męża jest na niego za mały, chociaż byłam pewna, ze będzie oksmile Zadzwoniłam do nich i pani powiedziała, żebym wysłała ten towar z kopią faktury, bo nie miałam już formularza, czyli sama zasugerowała, że faktura powinna zostać u mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka