Dodaj do ulubionych

Którą grę wybrać

02.02.13, 13:20
Witam,
Chcę kupić prawie 5 latkowi grę i rozważam kot i mysz, club 2%, którąś z carsów wyścig lub tą przestrzenną. Dodam, że chłopak jest dość żywiołowy ale spokojnie wytrzymuje i gra w grzybobranie, skaczące kapelusiki, make&break. Mam trochę obawy czy takie logiczne gry jak kot i mysz i club 2% go nie zniechęcą. A może macie jeszcze jakieś propozycje?
Obserwuj wątek
    • gwen_s Re: Którą grę wybrać 02.02.13, 14:51
      mój 5latek ma smart games 3 traki, lubi ją, aczkolwiek nie wiem czy za tą cenę kupiłabym ją drugi raz... teraz napala się na blokadę i pewnie jak przyjdzie zajączek to ją kupię, zazwyczaj do zabawki dokładam coś jeszcze smile Ta kot i mysz jest o tyle fajna, że nie musi mieć towarzysz do gier, może rozwiązywać zagadki sam smile mój woli blokadę bo tam jest policja big_grin
      Na 5 urodziny (na dniach) wybraliśmy zgadnij kto to (carsy) oraz super farmer de lux.
    • gwen_s Re: Którą grę wybrać 02.02.13, 14:54
      zapomniałam dodać, ze teraz niektóre (nie wiem czy kot i mysz też się łapie, ale blokada i pingwiny tak) są w dobrej cenie, wychodzą taniej niż na all, w smyku.
    • 42andzia Re: Którą grę wybrać 02.02.13, 16:14
      Moim zdaniem dobry pomysł albo kup coś z zwierzątkami aby znaleźć takie same czy coś podobnego takie memory.
    • kontaminacja Re: Którą grę wybrać 02.02.13, 18:46
      Nie polecam przestrzennej Cars - przedziwne zasady.
    • kroliczyca80 Re: Którą grę wybrać 02.02.13, 19:07
      Ja polecam Blokadę, jest absolutnie doskonała, to nasza najlepsza zabawka od chyba 2 lat. A gier mamy pod sufit.
      Kot i mysz znacznie gorsza, carsy średnie (monopoly cars jest względnie ok), przestrzenne mało wciągające.
      Mój syn też ma 5 lat, poza Blokadą uwielbia tez np Angry Birdsy (mamy wersję podstawową i na lodzie, łączy je i gra hurtowowink. A teraz zaczynamy wciągać się w gry Lego, na pierwszy ogień poszedł ten duży loch. Jest super.
      • saszanasza Re: Którą grę wybrać 02.02.13, 21:38
        mam club 2% i szczerze polecam, rewelacyjna dla 4 letniej córki,
        10 latniego syna i dla dorosłego ( czyli mnie, bo mojemu mężowi jakoś nie idziewink)są różne stopnie trudności, to. gra gdzie trzeba wykazać się inteligencją.
    • agajjja Re: Którą grę wybrać 03.02.13, 09:45
      Dziękuję za wszystkie podpowiedzi, na tą blokadę chyba się zdecyduję,ale jeszcze wpadła mi w oko też z granny kolorowy kod i rummikumb junior. Te są spoko gry? A moja 10 letnia córka wypatrzyła sobie metro granny albo duchy. duchy brzmią całkiem ciekawie. Macie jakieś doświadczenia z tymi grami?
      • kinga_owca Re: Którą grę wybrać 03.02.13, 10:26
        Kolorowy kod mamy i polecam, syn lubi.
        Rummikub junior tez mamy ale woli grać w rummikub normalnymi kartami.
      • kroliczyca80 Re: Którą grę wybrać 03.02.13, 11:23
        Z tych wymienionych mamy Kolorowy kod. Fajna, ciekawa, nawet dla mnie, ale mało wciągająca. Ot, co jakiś czas coś sobie układamy. A nad blokadą młody spędzał bite godzinysmile Ale każde dziecko inne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka