Dodaj do ulubionych

Wysokie Ecco Winter Quinn

06.02.13, 22:59
www.eccoshop.pl/72083253960/Product.aspx
Co to za model? Na węższą czy szeroką stopę? Nadaje się na duże mrozy? Czy jest wygodny? Polecacie?
Obserwuj wątek
    • mielin Re: Wysokie Ecco Winter Quinn 06.02.13, 23:20
      Nazwa Ecco Winter Queenwink

100 razy wałkowane na forum (wyszukiwarka)

No to 101 razsmile Na wąskie stopy, ocieplenie średnie ( na pewno nie na wielkie mrozy a na statystyczną polską zimę OK) . Zalinkowany model zeszłoroczny u ulubionego z all był w zeszłym roku za 99złwink
      • sylki Re: Wysokie Ecco Winter Quinn 06.02.13, 23:36
        wąska, ciepłe ale bez przesady nie na - 25 wink
        • jzabro Re: Wysokie Ecco Winter Quinn 06.02.13, 23:44
          Dziękuję za odpowiedź. Potrzebuję na mrozy -10 stopni, bo tyle średnio jest u mnie zimą rano gdy wyjeżdżam do pracy. To chyba niezbyt się nadają. Mam już 1 parę kozaków z goretexem innej firmy, ale są słabo ocieplane, szukam czegoś ja Ecco Trace- z goretexem i wełną.
          • mielin Re: Wysokie Ecco Winter Quinn 06.02.13, 23:46
            To podobno Ecco Siberia będą bardzo ok.
            • jzabro Re: Wysokie Ecco Winter Quinn 06.02.13, 23:51
              Czytałam że Siberia są dłuższe niż standardowo i obcierają pięty, bez mierzenia nie zaryzykuję, a u mnie w Ecco nie ma.
              • mielin Re: Wysokie Ecco Winter Quinn 06.02.13, 23:56
                Ale to chyba było o wersji dla dorosłych?, o dziecięcych same superlatywy słyszałam. Moja córka mierzyła, długość standard dla jej rozmiaru, wygodne, a dzięki grubemu wewnątrz futerku nawet dobre dla szczuplej stopy. Ja zamówiłam na przyszły rok.
                • jzabro Re: Wysokie Ecco Winter Quinn 06.02.13, 23:59
                  Sobie chcę kupićsmile, rozmiar 37 . Mogą być też z kolekcji dziecięcej (do puchówki i tak pasują), byle ciepłe i z goretexem.
                  • mielin Re: Wysokie Ecco Winter Quinn 07.02.13, 00:11
                    Modele dziecięce się różnią od dorosłych...ale Siberia i tak nie ma Goretexu, ma Hydramax. Dlatego są ciepłe. Buty z Gore wymagają ciągłego ruchu aby było w nich ciepło oraz skarpet z tworzywem.
      • jzabro Re: Wysokie Ecco Winter Quinn 06.02.13, 23:40
        Faktycznie, rzeczywiście źle wpisałam nazwęwink Szukałam na forum, ale linki do aukcji się nie otwierają, więc nie wiem o których modelach jest mowa. Dzięki.
        • mielin Re: Wysokie Ecco Winter Quinn 06.02.13, 23:43
          Wiesz w butach Ecco nazwa oznacza rodzaj podeszwy, więc wszystkie buty z danej serii z niezależnie jakim "nadwoziem" są takie same w szerokości, ociepleniu etc, tylko designem i długością się różnią. Jak wpiszesz Winter Queen to ci wyskoczy multum wyników, również z tego sezonu...
          • jzabro Re: Wysokie Ecco Winter Quinn 06.02.13, 23:48
            Nie wiedziałam, to w takim razie za wąskie będą, bo mierzyłam takie krótkie na zamek i były bardzo wąskie i niewygodne. Te dłuższe na zdjęciu podeszwy wydawały się szersze. Syn nosi husky i snowboardery i one akurat są szerokie, czegoś takiego właśnie szukam dla siebie tylko chcę wysokie. Dzięki, zaoszczędziłam sobie zachodu i pieniędzy.
            • blaszany_dzwoneczek Re: Wysokie Ecco Winter Quinn 07.02.13, 10:29
              Ja mam takie wysokie Winter Queeny - jakiś poprzedni model, o takie:
              allegro.pl/promocja-30-kozaki-ecco-winter-queen-gore-tex-36-i2984807011.html
              Stopę mam bardzo szeroką, z wieloma butami mam problem i choć zawsze miałam rozmiar 39, najczęściej muszę ze względu na szerokość kupować rozmiar większe. Te ecco też kupiłam 40 i są bardzo dobre, tylko sobie dodatkową wkładkę dołożyłam bo mi noga trochę latała. Normalna stopa, ani bardzo szeroka, ani wąska, powinna spokojnie wejść, moim zdaniem. Łydki też mam nie za szczupłe, a w te buty wchodzą mi spokojnie nogawki od spodni i to nawet nie rurek. Jeśli chodzi o ocieplenie, to dla mnie są wystarczające. Tyle że ja większosć zimy chodzę w górskich nieocieplanych, więc jak się robi większy mróz to te winter queeny są w sam raz. Powyżej zera mi w nich za ciepło. Są świetne na sanki z dzieckiem, góra przylega, śnieg nie wpada, można poszaleć wink
              • jzabro Re: Wysokie Ecco Winter Quinn 08.02.13, 22:37
                Kupiłam w końcu Ecco Trace na Riccardo, dzisiaj jest jakaś promocja.
                • jzabro Re: Wysokie Ecco Winter Quinn 13.02.13, 17:03
                  Skusiłam się również na linkowane Winter Queen- wzięłam o rozmiar większe niż zwykle noszę (38), znalazłam je w dobrej cenie na Zalando. Nadają się na szeroką stopę, na mnie są nawet nieco za szerokie, bardzo wygodne, swobodnie mogę je nałożyc i zdjąć, jedyny mankament- to że cisną mnie te górne gumki w łydki, ale może się rozciągną w trakcie użytkowania.
    • pumeczka Re: Wysokie Ecco Winter Quinn 13.02.13, 18:04
      jak wybieracie buty ecco z numerem katalogowym zaczynającym się na 7 , to pamiętajcie , że to dziecięca kolekcja, więc siłą rzeczy są ciut węższe , niż modele dla dorosłych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka