zelda34 17.07.04, 20:39 Bardzo mi sie podoba wozek trzykolowy quinny, a takze jego cena , ale troche sie boje, czy gondola nie jest zbyt waska... Czy ktoras z Was ma jakies doswiadczenia z tym wozkiem? Bede z niego korzystala zima, wiec szerokosc jest dosc istotna... Zelda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przyszla_mama Re: szerokosc gondoli quinny 17.07.04, 20:54 Ja mam taki wózek i powiem szczerze, że cieszę się, że wożę maluszka latem, myślę, że byłoby mu zimą za wąsko. Teraz mały ma trzy miesiące, niby za ciasno mu nie jest, ale w porównaniu do innych wózków, mam wrażenie,że mały jest w nim jakiś taki ściśnięty jak śledzik. No a jeszcze czas jakiś musi w tej gondolce pojeździć... Dziś już nie kupowałabym tego wózka, jest dla mnie przede wszystkim za ciężki, koszmarnie! Odpowiedz Link Zgłoś
1_misia_1 Re: szerokosc gondoli quinny 18.07.04, 21:15 Witam, Mój synek jeździ co prawda innym wózkiem (Maxi Taxi Speedi) ale gondole tych wózków są identyczne (robi je chyba ta sama firma). To prawda gondola nie jest największa piszę to mając porównanie ze starym dużym polskim wózkiem. Na początku woziłam synka (nie mając jeszcze Maxi Speedi) w gondoli w starym wózku i miałam wrażenie, że po wózku "hula wiatr" ,potem gdy kupiłam nowy wózek (mały miał ok.2 miesiące) praktycznie całą zimę mały przejeździlł w gondoli, starczyła do ok.7 miesięcy. Mały w gondoli mieścił się w grubym kombinezonie i śpiworku. Tak się składało, że musiałam codziennie bez względu na pogodę (deszcz, śnieg, zimny wiatr) w zimie wychodzić z dzieckiem. Mały ani razu nie zmarzł. Ale cały czas dodatkowo używałam foliowej okrywy przeciw deszczowej na gondolę. Reasumując gondola do największych nie należy ale moje dziecko spokojnie się w niej wysypiało i było mu ciepło. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kasia25000 Re: szerokosc gondoli quinny 18.07.04, 23:19 Masz zdecydowanie rację.Minimalne wymiary gondoli to 35cmx78cm.Pisze się o tym w artykule na e-dziecko(główna strona po lewej stronie,tam gdzie jest wybór różnych tematów) dotyczącym zakupów (temat wózki).Kupowanie " czegoś " o mniejszych wymiarach w mojej opinii jest zdecydowanie błędem , a już na pewno gdy cała gondola jest z plastyku.Zawsze znajdzie się ktoś kto powie że dla jego dziecka ta wielkość wystarczyła, ale takich opinii radzę nie słuchaj. Ka Odpowiedz Link Zgłoś
menadka Re: szerokosc gondoli quinny 19.07.04, 09:56 Gondola w guinny fashion 3xl ma wymiary: dł.77cm x szer.37cm, głębokość 18 cm, a więc mieści sie w Twoich "minimalnych wymiarach". Zreszta, wszystkie inne wymiary znajdziesz tutaj: www.wozkidzieciece.pl/index.php?d1=9&d2=620&d3=625&d4=-1&id=122&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=vzaHUcQb&k=0&dd=0&pp=0 Ja kupiłam wózek w tym sklepie i jestem zadowolona, może faktycznie nieco ciężki, ale ja nie mam potrzeby targać go po schodach, więc jest to dla mnie nieistotne. Zreszta znależienie lżejszego wózka ona pompowanych kołach, stabilnego i jeszcze w przyzwoitej cenie jest prawie niemożliwe. Pozdrawiam Ula Odpowiedz Link Zgłoś