Dodaj do ulubionych

fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam

23.02.13, 14:53
plise doradzcie bo juz zglupilam

z racji ze moja corka z niskich i drobnych dopiero teraz zmieniamy fotelik na ten 3, na razie jezdzila w maxi cosi tobi (ma 4,5 r)

mamy dwa auta, jezdzone rownolegle wiec mamy dwa foteliki, sprawdzilo nam sie to wie chcemy i teraz tak zrobilic. to tej pory byly dwa tobi a gteraz myslelismy o:

1. do auta ktorym jezdzimy wiecej i w dluzsze trasy

kiddy

allegro.pl/kiddy-cruiserfix-pro-fotelik-15-36kg-hit-2013-i3052536244.htmlPrinzessin

2. do mojego auta mniej jezdzonego chcielismy cos ciut tanszego, ale i z dobrymi wyniakmi w testach i bezpieczny

i polecili nam:
allegro.pl/fotelik-solution-x2-fix-cybex-15-36kg-isofix-grati-i3015825020.html - niestety wcale nie tanszy

allegro.pl/chicco-fotelik-do-auta-key-2-3-15-36kg-hit-2012-i3031475227.html
ale wiecie co zamowilismy juz kiddego w sklepie, ponoc 1 w testach no i nie ma tak wielkich tych zaglowkow i dziecko cos widzi, jakos tez super ale...
w porownaniu z cybexem nie ma regulowanego zagłowka gdy dziecko spi

przy poszukiwaniu zaczelismy zastanawiac sie nad tym:

allegro.pl/maxi-cosi-rodi-ap-2013-air-protect-airprotect-24h-i3022618434.html
choc w sklepie Pan mowil z emimo jego symaptii do maxi cosi w tej kategorii mniej poleca

ale widze ze on ma pochylenie

i martwie sie ze jak coreczka nam usnie na dluzszych trasach w kiddym bedzie leciala jej glowka

a wiadomo ona ma dopiero 4,5 r. i spi w foteliku
my ogolnie sporo jezdzimy wiec juz snie
czy rzeczywiscie to pochylanie sie sprawdza wam, korzytacie z tego??

jakie macie i co polecacie

w tanszej i drozszej kategorii

pomozcie bo jzu zglupielismy
Obserwuj wątek
    • gie-oska82 Re: fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam 23.02.13, 15:32
      My kupilismy dla synka sunshine monterey 2 ma 4 gwiazdki w testach,isofix,cena bardzo przystepna,fotelik porzadnie wykonany,dobrze trzyma sie na kanapie auta..polecam goraco jako tanszy fotelik...syn ma bardzo wygodnie.

allegro.pl/fotelik-15-36kg-monterey2-sunshine-kids-4-adac-i3021045857.html
      • egolit Re: fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam 23.02.13, 21:56
        też go mam - rewelacja jakość i niska cena smile
    • style4you Re: fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam 23.02.13, 16:36
      My mamy ten maxi-cosi, jak poprzednie foteliki.
      To pochylenie jest naprawdę nieznaczne, sama się zdziwiłam że tak mało.
      • olusiek81 Re: fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam 23.02.13, 16:49
        mojemu synkowi w rodi główka nie leci , wczesniej miałam graco i strasznie leciała , rodi jest leciutki , dziecko sie nie poci , tani ogólnie super jak dla mnie
        • marychna31 olusiek 23.02.13, 17:09
          ale które Rodi? xp2, enzo, rodifix, sps?
          • olusiek81 Re: olusiek 25.02.13, 14:19
            rodi mam 3 kazdy jest troszke inny , niestety nie wiem jaki model , zreszta nie zauwazam róznicy w uzytkowaniu
    • mariken Re: fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam 23.02.13, 16:51
      Mam cybexa xfix i Kalina jezdzi nim od ponad dwoch lat. Jezdzimy duzo i na dlugie trasy (400 km w jedna strone), mloda sporo w trasie spi i nigdy jeszcze glowa po zasnieciu jej nie poleciala smile. Cybex ma fajny zaglowek, jest solidnie zrobiony, tapicerka latwo sie zdejmuje do prania.
      • mariken Re: fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam 23.02.13, 16:55
        Wg testow adac kiddu wcale nie jest lepszy niz cybex na isofix
        www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx
    • justka.easy Re: fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam 23.02.13, 19:42
      Mamy Maxi cosi rodi - pochylenie jest tak minimalne ze w zasadzie bez różnicy. Małemu niestety czesto leci głowa do przodu jak zasnie sad
    • natbar Re: fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam 23.02.13, 22:48
      też mamy Sunshine Monterrey, rewelacja, głebokie zagłówki, glowa nie leci podczas spania, leciutki, przymierzalismy się do Rodi, ale jak dziecko w nim siedzi to go nie odchylisz, w drugim aucie na wyczerpaniu Tobi
    • ewanka_83 Re: fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam 24.02.13, 00:28
      Podpinam się smile
      A co sądzicie o
      - Roemer Kid Fix lub
      - Roemer Kid Plus Sict
      • edyta_32 Re: fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam 24.02.13, 09:08

• aleksandra1977 Re: fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam 24.02.13, 11:11
        ewanka_83 napisał(a):

> Podpinam się smile
        > A co sądzicie o
        > - Roemer Kid Fix lub
        > - Roemer Kid Plus Sict

Wlasnie przesadzilam syna z King Plus'a do Kid Plus Sict. Sam go wybral sposorod innych z tej samej kategorii wagowej. Przymierzyl i stwierdzil, ze ten.
        Nie mam problemu z pochylaniem fotelika, gdy syn w nim zasnie. Wprawdzie nie jest to tak proste jak w poprzednim King Plusie, ale moze to kwestia wprawy i przyzwyczajenia.
        Brakuje mi w nim tylko mozliwosci rozsuniecia go na szerokosc, ale w zadnym foteliku Roemera z Isofix nie ma tej opcji.

Corka natomiast od 1,5 roku jezdzi w foteliku Kid Plus. Nie mam zastrzezen.
      • iw1978 Re: fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam 25.02.13, 20:50
        Kid-fix mam dla starszego syna już prawie 5 lat. Zaczynał jazdę w nim jako 3-latek (wielki był) i pewnie w trasach będzie użytkowany jeszcze przez rok.
        Nie pochyla się do spania (poza niezbyt wygodną regulacją z tyłu), ale ma głęboki zagłówek, co ułatwia utrzymanie głowy w miejscu. W naszym przypadku sprzyja temu także kształt tylnej kanapy samochodu. Oparcie rośnie razem z dzieckiem, co pozwala na przewożenie w tym foteliku całkiem wyrośniętych dzieci. Syn pojeździ w nim na pewno dopóty, dopóki młodszy brat nie wyrośnie z tobi. A potem albo podstawka, albo się na drugiego kidfixa zrujnujemy smile
    • 5cegielka Re: fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam 24.02.13, 12:29
      Mamy chicco key od kilku lat i jestem zadowolona córka go bardzo lubi, w tej chwili ma prawie 10 lat i 134 wzrostu, jest drobna, starczy dziecku na kilka lat. smile
    • katka761 Re: fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam 24.02.13, 13:00
      forum.gazeta.pl/forum/f,97434,Foteliki_Samochodowe.html
      polecam zajrzeć na to forum
    • iw1978 Re: fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam 25.02.13, 20:56
      W droższej mam roemer kid fix i jestem jego wielką fanką. Sprawdził się wielokrotnie w długich trasach, łącznie z całonocnymi. W dodatku rośnie razem z dzieckiem.
      W tańszej wersji mam graco, chyba junior. Absolutnie nie polecam. Jedna wielka porażka.
    • beakarp Re: fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam 26.02.13, 10:21
      A bez isofixa który fotelik będzie najlepszy? W oplu Astrze nie da się innego zastosować
      • dorciaszek Re: fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam 26.02.13, 12:23
        juz w sumie zawezilam swoje decyzje do:

1. jako 1 kiddy ksiezniczka

ale teraz nie wiem co jakos 2

czy znow kieddy ( u nas w sklepie przy zkaupie dwoch ksiezniczke kupimy za 600 zl, a zwykly za 570)

czy moze jako drugi kupic
        allegro.pl/fotelik-cybex-solution-x-fix-gratis-kolory-2013-i3056535985.html
        troche taniej wyjdzie
        ponoc x-fix
        od x2 rozni sie tym ze h2 ma dodatkowe styropiany ktore sa w sumie zbedne i zaslaniaja dziecku widocznosc

ma ktoras z was cybexa i chwali sobie???
        • malenka07 Re: fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam 26.02.13, 12:34
          Nasz Cybex strasznie skrzypi, nawet pytałam o to na fotelikowym forum, i jest kilkapodobnych opinii. Ogólnie fotelik ok, ale to skrzypienie jest dla mnie nie do przyjęcia, Więc dla córki kupię na pewno inny, rozważam Kiddy albo Sunshine, ale jeszcze nie byłam oglądać.
          • gie-oska82 Re: fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam 26.02.13, 15:54
            Mam cybexa solution i Sunshine Monterey 2... i zdecydowanie lepiej wykonany jest sunshine...poza tym jest obszerniejszy niz cybex przez co wygodniejszy dla dziecko...tapicerka po praniu w cybexie wyglada kiepsko...corka 6lat chudzina ma ciasno w cybexie..za to w sunshine siedzi jak krolowa...poza tym sunshine rozchyla sie na boli wraz ze wzrostem dziecko i duzo lepiej chroni dziecko w przypadku zderzenia bo jest lepiej zabudowany...ma isofix...i 4 gwiazdki w testach..

aha nasz cybex nie skrzypi...
            • dorciaszek Re: fotelik 15-36 kg - doradzcie bo zglupiałam 26.02.13, 18:53
              o kurcze to znow zgupialam

Sunshine Monterey 2 - nie gralam po uwage a apatrze na all ze cenowo on najtanszy z tych trzech
              kurcze juz sama nie wiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka