Dodaj do ulubionych

do nauki chodzenia - jeździdło Fisher Price

20.07.04, 09:13
Czy do nauku chodzenia nadaje się tzw. jeżdzidło? Czytałam wiele, jeżdzidła
są lepsze, że chodziki zle wpływają na bioderka. A tak się składa, że moja
córka ma własnie problemy z bioderkami - dysplazja. Z kolei w innym artykule
czytałam, że jeździdła są dobre dla dzieci, które juz dobrze chodzą. Więc
może macie jakies doświadczenia w tym względzie? Ja myślałam o zakupie
jeździdła Fisher Price. Można go zobaczyć na stronie:
www.bobomarket.pl/images/duze/1373.jpg
Proszę o opinie.
Pozdrawiam,
Ewa
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: do nauki chodzenia - jeździdło Fisher Price 21.07.04, 04:18
      Mamy ta zabawke. Byla bardzo malo uzywana. Nie nadaje sie do nauki chodzenia przede wszystkim
      dlatego ze odjezdza do przodu a dziecko nie nadaza i sie przewraca. Tylko pilki malej sie podobaly.
      Na stronie ToysRUs opinie uzytkownikow sa podobne do mojej.
      • ewa154 Re: do nauki chodzenia - jeździdło Fisher Price 21.07.04, 07:30
        Podaj mi link do strony ToysRUs. Chciałabym poczytać te opinie. A czy jako
        jeździdło ma to sens? W ogóle jeżdzidło samo w sobie, jakiekolwiek ma sens? Czy
        rzeczywiście dziecko, które dobrze chodzi bedzie z niego korzystało?
        • martael Re: do nauki chodzenia - jeździdło Fisher Price 21.07.04, 15:01
          Cześć,
          tinyurl.com/5scwj
          W sumie nie najgorsze opinie
          Ja też się zastanawiam...

Pozdrawiam,
          Marta, mama Gucia (8.09.2003)
          • edytkus Re: do nauki chodzenia - jeździdło Fisher Price 21.07.04, 18:44
            martael napisała:

> tinyurl.com/5scwj
            > W sumie nie najgorsze opinie
            >

Poczytaj wszystkie opinie, niektore maja piec gwaizdek a mimo to rodzic pisze ze chodzik sie wywraca
            razem z dzieckiem.
            Przypomnialo mi sie ze zabawka przyciaga kurz, ktorego nie da sie wytrzec wewnatrz.
    • monika_lwo Re: do nauki chodzenia - jeździdło Fisher Price 21.07.04, 17:17
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=12296960&wv.x=2&a=12296960
      też kiedyś o to pytałam
      Ja nie kupiłam swojej tego chodzika, ale ma zwykły chodzik i jeździdło osobno.
      Jednak myślę z perpektywy czasu, ze to moze być fajna zabawka. Troche, żałuję,
      ze nie kupiłam.
      • mickie Re: do nauki chodzenia - jeździdło Fisher Price 21.07.04, 21:11
        a my jesteśmy baaaardzo zadowoleni, najlepsza zabawka mojej córki;
        jakoś sobie radziła i nie wywalała się jak go pchała.........a teraz szaleje
        jak burza.........obraca go na wszystkie strony, wykręca i dalej!!!
        jako jeździdło też się sprawdza, uwielbia jak ją wozimy po pokojach, a od
        niedawna nawet sama odpycha się nogami;
        córka ma prawie 14 mies i myślę, że jeszcze długo będzie się bawić tą zabawką,
        dostała ją jak miała 11 mies i faktycznie wtedy piłeczki były według niej
        najfajniejsze;
        wszystko zależy od dziecka i nikt Tobie nie da pewności, że Twoje dziecko
        polubi tę zabawkę, ale moim zdaniem nie ma minusów...........a chodzić i tak
        się nauczy w swoim czasie (ja akurat jestem przeciwniczką
        wszelkich "przyspieszaczy")
        pozdrawiam
        • ewa154 A może lepszy: Jeździk MAESTRO / Berchet ? 22.07.04, 07:55
          Dzięki za odpowiedzi.
          Po przeanalizowaniu wszystkich opinii na temat chodzików/jeździków/pchaczy
          (również tych w archiwum)chyba nie zdecyduje się na Fisher Price'a. Najbardziej
          optymalnym pod względem funkcjonalności wyborem, chociaż może dość drogim
          wydaje mi się Jeździk MAESTRO / Berchet:
          www.pcsb.pl/index.html?target=p_248368.html&lang=pl
          .
          Posiada on chyba wszystkie możliwe funkcje: bujak + osłonka i pasy
          zapobiegające wypadnięciu dla mniejszego dziecka, pchacz, jeździk, i ma gługą
          rączkę do pchania dziecka na spacerze (nie trzeba sie schylac).
          Wydaje mi się, że w tym jeździdełku można na chwile zostawić samo dziecko i nie
          powinno sobie zrobić krzywdy. Wprawdzie chciałabym jeszcze go zobaczyć zanim
          zdecyduje się na zakup i sprawdzić, czy się nie wywraca do tyłu, gdy dziecko
          się oprze - o czy tu pisałyście.
          Co o tym sądzicie?
          • edytkus Re: A może lepszy: Jeździk MAESTRO / Berchet ? 22.07.04, 09:22
            Wyglada fajnie a pomysl z drazkiem dla rodzica uratuje twoje plecy wink Chicco ma cos podobnego ale, z
            tego co czytalam, niezbyt trwalego.
            • leigh4 do edytkus 22.07.04, 10:26
              PIsałaś o tosyRUs.com - i w związku z tym mam pyt: czy robiłaś tam jakieś
              zakupy zabawkowe z dostawą do Polski? Wczoraj weszłam na tę str i jestem pod
              wrażeniem: np. zabawki FP dużo tańsze niż u nas. Tylko jak kształtują się ceny
              dostawy?
              z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
              • edytkus Re: do edytkus 22.07.04, 16:22
                Zakupy robilam ale na terenie USA, zauwzylam ze ceny tutaj sa nawet trzykrotnie nizsze niz tych
                samych zabawek w Polsce ale przesylka raczej sie nie oplaci. Chyba ze ktos kupi tutaj wieksza ilosc
                zabawek i wysle w normalnej paczce lub sam przewiezie.
                • leigh4 Re: do edytkus 22.07.04, 17:54
                  a jakie są ceny norMALNEJ PRZESYŁKI DO pOLSKI?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka