Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CHAŁUPNICTWO

IP: 213.42.128.93, 194.170.168.* 10.04.01, 10:41
    Tak,chałupnictwo z ogłoszenia.Poszukuję opinii ludzi,którzy kiedyś spróbowali
    odpowiedzieć na jeden z anonsów.Ciekaw jestem czy im się udało??Czytając różne
    gazety aż roji się od ogłoszeń i zachęceń.Ale nie bardzo w to wierzę.No bo tak
    na zdrowy rozum - mamy tylu ludzi narzekających na niskie zarobki,oraz wielu
    bezrobotynych - a tu,pierwsza lepsza gazeta i propozycji co niemiara.Powiem
    szczerze też należę do tych co są niezadowoleni ze swojej pensji i chciałabym
    spróbować,ale nie chcę się wkopać w jakiś głupi interes.Więc,jeszcze raz -
    Proszę o opinie i ewentualnie namiary na coś sprawdzonego.
    Obserwuj wątek
      • Gość: zybi Re: CHAŁUPNICTWO IP: 130.68.2.* 14.04.01, 22:00
        tak - chalupnictwo to sprawdzony interes- i przynosi korzysci.
        robi sie to tak.-uwaga- podaje namiary
        1- dajesz ogloszenie do gazety lokalnej - dam prace chalupnicza
        2- idziesz do biblioteki wycinasz ogloszenia o pracy z innej gazety
        3- kupujesz koperty nalepiasz znaczek i
        pieniadze same plyna do twojej kieszeni. Tak to wyglada nabijanie naiwnych w
        butelke. Co cie obchodzi ze oni na tym traca- ty zarabiasz
        zobacz wczym jestes dobry idz na kurs i badz lepszy od innych w swoim zawodzie
        a wteddy znajdziesz prace jako specjalista- a jak nie masz czasu podnosic
        swoich zawodowych umiejetnosci to cwicz chalupnictwo
        • Gość: sophie Re: CHAŁUPNICTWO IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 15.04.01, 21:07
          Tak jest! To rzekome chalupnictwo to jeden wielki prekręt. Nie zaczynaj.
          Wyślesz lisst, oni ci odeślą "częściową ofertę", zz propozycjami wyglądajacymi
          bajkowo, i każa tylko wpłłacić jakąś sumę za podpisanie umowy. I tyle. Albo
          przysłać ileś znaczków. NIE ISTNIEJE ŻADNA PRACA CHAŁUPNICZA Z OGLOSZENIA! NIe
          ma uczxciwych ogłoszeń!
        • Gość: mam Re: CHAŁUPNICTWO IP: *.pressmedia.com.pl 04.05.01, 13:56
          Z chałupnictwem to racja, ale z kursami to nie racja, po żadnym kursie nie
          będziesz rozchwytywanym specjalistą, nie będziesz żadnym specjalistą. Wydasz
          pieniądze na kurs za dodatkowy punkt w życiorysie, z jakim skutkiem, chyba
          łatwo przewidzieć.
      • Gość: Ewa Re: CHAŁUPNICTWO IP: 194.170.1.* 16.04.01, 00:15
        Dziękuję Wam!!! Tak właśnie podejrzewałam.!!!!Pozdrawiam świątecznie.Ewa
      • Gość: Jan Re: CHAŁUPNICTWO IP: 154.5.158.* 16.04.01, 04:21
        Te objawy o ktorych piszesz sa zdrowe. Sprobuj dzialac na wlasna reke, ale dlaczego mowisz o
        chalupnictwie. Napisz w skrocie o swoim doswiadczeniu zawodowym i co cie pociaga. Moze bede
        mial jakies sugestie
        Wesolych Swiat
        • Gość: maja Re: CHAŁUPNICTWO - NIE KONIECZNIE - do Jana IP: 172.17.16.* / *.daewoo.com.pl 18.05.01, 14:14
          A może dla mnie też będziesz miał jakies sugestie? Mogę robić wszystko, byleby tylko nie było to związane z
          finansami i księgowoscią.
      • Gość: Anka Re: CHAŁUPNICTWO IP: *.powiat.elk.pl 18.05.01, 13:17
        Kochanie, musisz po prostu uważać. Nigdy nie przyjmuj nic za zaliczeniem
        pocztowym. Dopiero z ofert, które dostaniesz (oczywiście bez zaliczenia
        pocztowego) - wybierz te, które nie żądają kaucji za materiały czy wręcz
        pośrednictwo. Wybieraj tylko te ogłoszenia, w których na informacje zwrotne -
        proszą o zaadresowaną kopertę ze znaczkiem. Wybieraj te firmy, które podają
        adres!!! Nie nr skrytki pocztowej. Nie ma cudownego sposobu dorobienia góry
        pieniędzy, jeśli ktoś proponuje Ci gigantyczne zarobki - nawet nie czytaj! Zdaj
        się na intuicję. Niestety, tylko oszust potrafi odróżnić drugiego oszusta.
        Uczciwym pozostaje najtańsza (z wyboru) metoda prób i błędów. Pozdrawiam,
        życząc powodzenia - Anka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka