hoow Re: Czym myjecie okna? 12.03.13, 12:33 parą, mam urządzenie parowe kaercher, więc potrzebuje tylko wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: Czym myjecie okna? 12.03.13, 12:34 karcher do mycia wv 50 jestem bardzo zadowolona. Boki, gdzie nie dochodzę ściągaczką docieram ręcznikiem papierowym. 5 min i okno umyte. Odpowiedz Link Zgłoś
ola4-0 Re: Czym myjecie okna? 12.03.13, 12:34 gorącą wodą z octem, wycieram ściereczkami z mikrofibry Odpowiedz Link Zgłoś
katrijn16 Re: Czym myjecie okna? 12.03.13, 12:40 ja wycieram gąbkościerką celulozową mój nowy wynalazek. Odpowiedz Link Zgłoś
malwi_31 Re: Czym myjecie okna? 12.03.13, 23:16 A możecie napisać czym różni się ten karcher od tradycyjnej ściągaczki? pytam z ciekawości, bo jestem zainteresowana jak to działa Odpowiedz Link Zgłoś
bubbleup Re: Czym myjecie okna? 12.03.13, 23:23 Clin reczniki papierowe jeszcze raz Clin i sciagaczka na koniec poleruje gazeta z octem jezeli trzeba jeszcze cos poprawic. Odpowiedz Link Zgłoś
edie70 Re: Czym myjecie okna? 12.03.13, 23:26 Clin lub W5 z Lidla + ręczniki papierowe Odpowiedz Link Zgłoś
merci77 Re: Czym myjecie okna? 12.03.13, 23:45 gorąca woda z octem, wycieram ściereczkami z biedronki do szyb plus reczniki papierowe.Szybko,bez smug Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Clin? 13.03.13, 07:08 nie zostają Wam smugi po Clin'ie? pytam, bo u mnie tak... efekt mycia tym preparatem - wrażenie natłuszczonej szyby aż dziwne używałam później ścierki z mikro lub ręcznika pap., ale musiałam się nieźle namęczyć w "dopucowaniu" szyby Odpowiedz Link Zgłoś
tedesca1 Re: Clin? 13.03.13, 08:07 Ja na razie nie odkryłam jednego najlepszego środka. Mogę się jednak podzielić wynalazkiem na szybkie mycie okien, wiadomo porządnego mycia nie zastapi, ale gdy akurat mamy potrzebę żeby przejaśniały szyby jest w sam raz, a okno jest super czyste i bez smug. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: Clin? 13.03.13, 08:36 Podpisuję się pod tymi ściereczkami velvet - doceniłam je szczególnie gdy okazało się, że udało się nimi w miarę sensownie umyć mój beznadziejny do wyczyszczenia żyrandol, na którym od wszystkiego zostawały smugi. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Clin? 13.03.13, 08:49 tak mam właśnie takie same odczucia. Nie lubię Clinu. Odpowiedz Link Zgłoś
nunkis Re: Clin? 14.03.13, 18:38 Dzisiaj mylam lustro w lazience chyba ze 3 razy i ciagle jakies smugi byly i sie zorientowalam ze mam nowy plyn do szyb-Clin wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: Czym myjecie okna? 13.03.13, 09:22 ściągaczka w karcher jest ssawką. Zasysa płyn z okna do cna Odpowiedz Link Zgłoś
minnie8 Re: Czym myjecie okna? 13.03.13, 09:47 i rzeczywiście ten Karcher to takie cudo?Mam w domu ponad 20 okien do mycia więc może się skuszę... Odpowiedz Link Zgłoś
minnie8 Re: Czym myjecie okna? 13.03.13, 10:16 oj...to chyba i ja nabędę to cudo Czyli ma być Karcher wv50? Odpowiedz Link Zgłoś
ireland1 Re: Czym myjecie okna? 13.03.13, 10:20 Tak ,popatrz na allegro są od razu w kompletach z płynem 500ml, chociaż ceny teraz poszły w górę, więc jak się nie spieszysz to kup po świetach. Moja mama kupiła wczoraj w Castoramie, taniej niż na all, ale bez dużego płynu. Odpowiedz Link Zgłoś
minnie8 Re: Czym myjecie okna? 13.03.13, 10:33 dzięki zobaczę na all...Czuję,że z tym urządzeniem stanę się fanatyczką mycia okien.... i będę je myła co tydzień a nie jak dotąd raz w miesiącu "Między mądrością a głupotą jest jedna zasadnicza różnica-mądrość dojrzewa a głupota kwitnie..." Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: Czym myjecie okna? 13.03.13, 10:53 ja powinnam dostawać jakąś prowizję od producenta bo zachwalam tą myjkę wszem i wobec. Po mnie kupiły moje siostry, dwie sąsiadki i koleżanka. ------ urządzenie fajne bo: nie ma smug. Absolutnie nie ma pod słońce efektu machania ścierką/ręcznikiem papierowym. Czasem jak sie spieszę to niedokładnie przyssam i pojawiają się pionowe kreski, które ścieram papierem i po sprawie. Oszczędność czasu jest nieporównywalna! Ja przy mega zasyfionych oknach z zewnątrz przecieram je szmatą z płynem do naczyń lub samą wodą. płyn jest wydajny, nie próbowałam innego niż ich firmowy. myjkę myję po każdym myciu okien. Ładuję tylko jak jest wyładowana [2 godz.] Mam 9 okien w tym jedno tarasowe i mycie zajmuje 15-20 min. Nie myję nagrzanych od słonca szyb, bo płyn zbyt szybko wysycha i ssak nie ma czego zebrać. Uszczelki w moich drewnianych oknach są już kiepskie więc jak przystawiam ssawkę to zawsze zostawiam ok.0,5cm żeby nie zassać silikonu który mi się rozmaże. Boki ścieram papierowym ręcznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ireland1 Re: Czym myjecie okna? 13.03.13, 10:55 Raz w miesiącu myłaś to jesteś wielka Dla mnie to była masakra mycie okien a i tak smugi były i tak. A teraz sie doczekać nie mogę aż się cieplej zrobi i wyskoczę z moją myjką Odpowiedz Link Zgłoś
mama-tyma Re: Czym myjecie okna? 13.03.13, 07:59 jeśli chodzi o płyny kupne dla mnie najlepszy jest płyn do szyb mr muscle, najmniej smug wyłazi po kilku dniach od mycia Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: Czym myjecie okna? 13.03.13, 08:50 od czasu jak kupiłam taką czarodziejską sciereczkę do szyb (coś podobnego do zalinkowanej wyżej) myję wodą z płynem do naczyń, lekko mokre przecieram na błysk tą ścierką, szyba wygląda jakby jej nie było Odpowiedz Link Zgłoś
katrijn16 Re: Czym myjecie okna? 13.03.13, 08:53 Takie właśnie działanie ma też gąbka celulozowa Mistrza Jana nie zostawia w ogóle smug a co dla mnie najważniejsze ,że nie trzeba po niej polerować Odpowiedz Link Zgłoś
mieeke Re: Czym myjecie okna? 13.03.13, 09:11 Ja mogę polecić piankę do mycia okien image-studio.home.pl/nobla_sklep/do-mycia-szyb/187-xanto-pianka-do-mycia-okien-i-szyb-500ml-.html okno samo się myje Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Czym myjecie okna? 13.03.13, 09:36 Kosztuje ok 5 zł i czyści szyby tak jak należy, poza tym podoba mi "prosty" wygląd opakowania. Przecieram ręcznikiem papierowym. Moja matka od kilku lat ma takie ścierki, do różnych rzeczy, dużo pieniędzy za komplet płaciła. Myje się nimi bez żadnych dodatków (płynów itd), jedynie sama woda, więc pewnie po iluś tam latach koszt zakupu jej się zwróci ). I tam ma właśnie taką ścierkę do mycia szyb, której używa się tylko z dodatkiem wody i moja matka twierdzi, że myje zarąbiście, nie pozostawia żadnych smug, a kto jak kto, ale moja matka zna się na rzeczy, bo sprzątanie to jej hobby i ma perfekcyjnie czysto w domu. Pewnie będzie do mnie dzwonić, to się spytam jaka to firma, może komuś się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
ireland1 Re: Czym myjecie okna? 13.03.13, 10:01 Czytając jakiś czas temu wątek o myjce karcher, skusiłam się na nią i kupiłam. Jest rewelacyjny, mycie okien zajmuję 5 min i do tego nie ma smug jak zaświeci słońce. Strasznie mnie to wkurzało. Dwie znajome jak zobaczyły to cudo u mnie to też kupiły i są zadowolone, a mieszkają w domkach więc okien mają dużo. A do tego myję nim lustra, kafelki i prysznic w łazience. Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp karcher 13.03.13, 10:36 a ta myjka działa tylko ze specjalnym płynem? Ile kosztuje w Castoramie? Odpowiedz Link Zgłoś
minnie8 Re: karcher 13.03.13, 10:42 forum.gazeta.pl/forum/w,583,139361147,139361242,Re_Karcher_do_okien.html Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: karcher 14.03.13, 20:08 szarpnęłam się na tego karchera /zestaw za 239,- w agito.pl/, teraz czekam na przesyłkę... Zobaczymy, czy się sprawdzi tak jak u was Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: Czym myjecie okna? 13.03.13, 10:47 Jak wymyślą końcówkę do mycia ram okiennych (mogłoby być też coś do rozwieszania firan), to się skuszę na karchera . Jak do tej pory w myciu okien samo mycie szyb zajmuje mi najmniej czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
falcon_eye Re: Czym myjecie okna? 13.03.13, 11:16 True. Same szyby mogłabym myć co tydzień (szmatka do szyb Jan Niezbędny + zwykła woda + wytarcie szmatką z mikrofibry) ale jak pomyślę o ściąganiu rolet, plis, szorowaniu ram, parapetów i innych zakamarków to nawet cudowny karcher nie jest w stanie mnie przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Czym myjecie okna? 13.03.13, 11:53 tym co akurat mam pod ręką ostatnio woda +płyn do naczyń a na końcu woda z octem i gazeta.Pięknie i bez smug.patent jeszcze po babci. Płyn do mycia okien-jak juz kupuje,to przewaznie najtańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: Czym myjecie okna? 13.03.13, 22:42 koza_w_rajtuzach napisała: > Moja matka od kilku lat ma takie ścierki, do różnych rzeczy, dużo pieniędzy za > komplet płaciła. ja płaciłam za komplet (3 czy 4 ścierki do różnych rzeczy) 5 zł, kupiła mi jedna babka z pracy w sklepie "wszystko po 5 zł " Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Czym myjecie okna? 14.03.13, 13:46 Gorącą wodą i ścierką do szyb Tupperware. Mam dwie ściereczki, jedną przecieram bardzo mokrą szybę, drugą do sucha. Myje się łatwo, bez wysiłku, świetny efekt, żadnych smug. Koszt ściereczki ok 35 zł, ale mam już je trzy lata. jak jest brudna do pralki i piorę w 60 stopniach bez użycia żadnego płynu do płukania- to ważne, żeby w samym proszku. Mam dużo okien, bez firan, więc zalezy mi, żeby nie było smug. Żadne płyny, gazety, papierowe ręczniki nie dawały efektu , jak zaświeciło słońce- gdzieniegdzie były smugi i taki efekt zatłuszczenia jak piszecie wyżej. Po umyciu szyb ściereczkami- idealnie czysta szyba. Odpowiedz Link Zgłoś
anka8811 Re: Czym myjecie okna? 15.03.13, 10:19 dziewczyny wrzućcie linka albo napiszcie jaki to karcher którym myjecie tak super okna.Patrzyłam na allegro aletyle tego że nie wiem który ?? Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp karcher 15.03.13, 12:50 najtaniej chyba w agito przez payback - zapłaciłam 239 z przesyłką gratis Odpowiedz Link Zgłoś
anka8811 Re: karcher 15.03.13, 14:55 no teraz juz wiem ale powiem Wam że bez waszego linkowania za cholerke bym nie zznalazła wygląda to bardzo ciekawie i sam opisa zachęcający ale najważniejsze że wy chwalicie ja tez mam dużo okien i wiekszośc bez firanek ,szlak mnie trafia jak widze smugi i mazaje pod słonce dziękuje za linka Odpowiedz Link Zgłoś
mirszy Karcher WV50 za 199 zł w Leroy Merlin 24.03.13, 23:18 Wczoraj nabyłam to cudo za 199 zł w LM w Rumi, nie wiem czy tylko tutaj taka cena. I powiem Wam, że warte każdych pieniędzy R E W E L A C J A ! Szkoda tylko, że taki mróz za oknem, bo inaczej myłabym juz dzisiaj. Mam całą ścianę z luster więc na tym wypróbowałam i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
big-smoczyca Re: Czym myjecie okna? 22.03.13, 18:45 ajax lub w5 do okien i tetrowa pielucha - sprawdza się lepiej niż ręcznik papierowy Odpowiedz Link Zgłoś
amgaka Re: Czym myjecie okna? 22.03.13, 19:38 niebieską ściereczką z castoramy z kompletu do mycia szyby samochodowej, nie trzeba już płynu wystarczy zwilżona szmatka Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Czym myjecie okna? 22.03.13, 19:46 ja po wczorajszym myciu wersja niskobudżetowa : woda z płynem + ściągaczka gumowa + psiki Ajaxem do szyb + ręcznik papierowy zero smugi ps. na tetrową pieluszkę nie wpadłam (nie zostają jej bawełniane malutkie niteczki/włókna na szybie?) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_piasecka Re: Czym myjecie okna? 23.07.13, 16:56 Ja robię tak: 1. Używam rewelacyjnego płynu DR clean glass i spryskuje szyby 2. Przecieram ręcznikiem papierowym 3. czekam aż odparuje i po bólu 4. umycie moich 5 okien zajmuje mi góra 10 minut Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Czym myjecie okna? 24.07.13, 08:21 choćby nie wiem jak rewelacyjny był płyn, to mnie umycie jednego okna (dwa skrzydła) zajmuje troszkę więcej niż 2 min., ale ja jestem z tych kobiet co jak już coś robią to robią to dokładnie czy jak kto woli od początku do końca Dla mnie mycie okna to nie tylko umycie szyby Moskitiera, rama, roleta, parapet...odkurzam zakamarki, czyszczę "wywietrznik"...wiem wiem - troszkę to zajmuje ale ja akurat to lubię i mam hopla na punkcie dokładności Odpowiedz Link Zgłoś
viola.7402 Re: Czym myjecie okna? 22.02.15, 09:35 A może ktoś ma zdanie na temat Mr Ti z Mango?? Odpowiedz Link Zgłoś
podkowa_szczescia Re: Czym myjecie okna? 22.02.15, 13:33 Też jestem ciekawa opinii Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.dykiel Re: Czym myjecie okna? 17.04.15, 14:56 dla mnie ściereczka z mikrofibry to podstawa! do tego ostatnio bardzo sprawdza się u mnie płyn do szyb Voigt. Z tego, co wiem ta firma produkuje także środki czystości na skalę przemysłową. W każdym razie działa - a o to w tym wszystkim chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś