Dodaj do ulubionych

co myslicie o tej firance

28.03.13, 18:47
allegro.pl/dareni-stella-firana-woal-gipiura-kolor-150cm-i3135938440.html
tak myslalam, ze moze do kuchni... meble mam w jabloni, plytki biale, sciany jedwabny popiel... 2 okna sa w kuchni...
Obserwuj wątek
    • grecz nic nie myślimy... 28.03.13, 19:04
      ...ale jak Ci się podobają to kup. To Tobie mają się podobać.
      • kasiadove Re: nic nie myślimy... 28.03.13, 19:17
        Wolałabym bez tych owocowych farfocli ale to Tobie ma się podobać
      • patir23 Re: nic nie myślimy... 28.03.13, 19:18
        tak wiem, ze do mnie nalezy wybor, ale czy nie jest moze taka babcina. Na fajne jakies rolety nie mam narayie tyle funduszy bo mam za duzo okien do ubrania....
        • alpepe Re: nic nie myślimy... 28.03.13, 19:24
          jak już z farfoclami, to białymi, żadnych owocków.
    • ophelia78 Re: co myslicie o tej firance 28.03.13, 19:31
      Jak mówiły poprzedniczki: TOBIE ma się podobać..!!!
      dla mnie osobiście wieś polska tańczy i śpiewa, ale jak w ogóle nie lubię wzorów a'la cepelia, kwiatki, owocki i inne przaśne zdobienia. Ale to MOJA opinia. A firanka jest do TWOJEJ kuchni.
      • gosjana Re: co myslicie o tej firance 28.03.13, 19:38
        > dla mnie osobiście wieś polska tańczy i śpiewa>
        popieram,

a po co Ci w ogóle firanka w kuchni ? i to jeszcze zasłaniająca całe okno?
        • jagodasoft2 Re: co myslicie o tej firance 28.03.13, 20:51
          > a po co Ci w ogóle firanka w kuchni ? i to jeszcze zasłaniająca całe okno?
          bo moze nie lubi jak jej sasiedzi do garów zaglądają

Jak dla mnie za delikatna jak do kuchni, mimo wzorków to jakoś tak jak do pokoju dziecięcego.
          A nie myślałaś o jakiś fajnych kolorowych zazdrostkach
          www.google.pl/search?q=zazdrostki&hl=pl&rlz=1C1CHMO_plPL509PL509&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=9J5UUbONH-aF4gTNx4HoCg&sqi=2&ved=0CDUQsAQ&biw=1280&bih=899
          • ophelia78 Re: co myslicie o tej firance 28.03.13, 21:38
            >A nie myślałaś o jakiś fajnych kolorowych zazdrostkach

"fajne zazdrostki" to oksymoron....

Nie no dziewczyny, o gustach się nie dyskutuje....
    • saszanasza Re: co myslicie o tej firance 28.03.13, 21:19
      mnie się nie podobają ale ja jestem zwolenniczką rolet rzymskich.
      • leneczkaz Re: co myslicie o tej firance 29.03.13, 08:17
        no to ja myślę dokładnie jak koleżanka wyżej.
        firanka średnia i do kuchni (do pokoi dzieci także)- roleta rzymska.
        • sylwina76 Re: co myslicie o tej firance 29.03.13, 10:03
          A ja drewnianych żaluzji wink
          • afroddytta Re: co myslicie o tej firance 29.03.13, 10:42
            A ja dodam swoje 3 grosze -ja uwielbiam plisy i właśnie takie mam w kuchni, a nad oknem takie jakby 2 okrągłe zawijasy z drutu (nie wiem jaką to ma nazwę) i tam jakby oplecioną firankę w poziomie. Ja generalnie wieczorem chcę mieć zasłonięte okno w kuchni, przynajmniej dolną połowę, a w dzień lubię całkowicie odsłoniętę.
    • monikaa13 Re: co myslicie o tej firance 29.03.13, 12:41
      Okropna, babcina, nieładna, nijaka itd.
      • kasiaszara Re: co myslicie o tej firance 29.03.13, 14:35
        dla mnie w ogóle temat firanek jest tematem drażliwym, większość tradycyjnych uważam za ohydne, niestety.. i dlatego w całym mieszkaniu nie mam praktycznie żadnej firanki, w salonie gołe okno i tylko zasłony wiszą, trochę mi to przeszkadza, ale postanowiłam sobie, że wolę tak i poczekać, aż na mnie olśnienie spłynie, niż żeby mi jakieś paskudztwo wisiało..
        • kinder0610 Re: co myslicie o tej firance 29.03.13, 14:54
          byłaby do przełknięcia, gdyby nie ten owocowy dół ; ), jak dla mnie babcina.
    • aleksandra1977 Re: co myslicie o tej firance 29.03.13, 14:58
      zależy do jakiego wnętrza. W nowoczesnym jej nie widzę.
    • patir23 Re: a moze taka 29.03.13, 18:15
      allegro.pl/7215-zazdrostka-z-gipiury-wys-70cm-krem-gipiura-i3102488940.html
      • amstill Re: a moze taka 29.03.13, 18:37
        Może pasuje w 100% a może nie? Pokaż wnętrze, bo bez jakiejkolwiek fotki to gadka o niczym...

Dla mnie obie takie se. Chciaż druga może by spasowała do typowo "ciężkiej" klasycznej kuchni.
      • krasulas Re: a moze taka 29.03.13, 18:48
        rolety, żaluzje drogie
        poza najtańszą wersją Ikea
        jeśli metoda ekonomiczna jest argumentem... osobiście kupiłabym coś z metra
        nie wiem czy masz dostęp do Ikei?
        metr materiału 20-25zł, kupujesz ile Ci pasuje -70cm?, cieńsze jeszcze tańsze! przeszywasz górę i wsuwasz w zazdroskowe "patyki" (dobierasz co CI tam pasuje... kolorowe, w grochy itp...)
        mój syn miał coś takiego w stylu marynarskim - w ciągu dnia rozsuwałam je na boki
        jeśli nie Ikea - może popularny Jysk?

• alpepe Re: a moze taka 30.03.13, 10:56
          W niemieckim obi są materiały na firany i zasłony, to może i w polskim też? Takie w belach.
          • hugo43 Re: a moze taka 30.03.13, 12:59
            dla mnie kazda firanka=koszmar,ale jak tobie sie podoba,to powies sobie nawet dwiesmile
            • alpepe Re: a moze taka 30.03.13, 14:06
              do mnie to? Ja mam tiulowe rolety w kuchni, bo sąsiedzi z naprzeciwka widzieliby wszystko, i w sypialni, która też niestety jest na ulicę, a u córek tylko żaluzje na miarę, by im w nocy było ciemno. Salon jest goły, bo mam piękny widok na drzewa i zabytkową szkołę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka