Dodaj do ulubionych

Rolki z Decathlonu opinie?

30.03.13, 18:34
www.decathlon.pl/rolki-play3-pink-id_8074463.html
Polecacie dla 6cio latki jako pierwsze w życiu rolki do nauki jazdy?
Obserwuj wątek
    • kmijas Re: Rolki z Decathlonu opinie? 30.03.13, 22:42
      Moja córka dostała je w sierpniu zeszłego roku, szybko sie nauczyła jeździć- zdecydowanie fajne rolki do nauki tylko polecam dokupienie ochraniaczy. Jak dziecko juz sie nauczy jeżdzić to w decathlonie też są inne fajne rolki ale już dużo droższe. Czasem mała śmiga w nich w sklepie i mówi że te droższe są duzo lepsze do jazdy.
      • o_l_a3 Re: Rolki z Decathlonu opinie? 31.03.13, 09:44
        moja córka dostala je na 5te urodziny i bardzo szybko nauczyla sie jeździc
        polecamy bardzo smile
    • agni71 Re: Rolki z Decathlonu opinie? 31.03.13, 15:37
      Równiez polecam te rolki do nauki jazdy
    • serrdelek Witaj kwietniaczko 31.03.13, 17:17
      zdecydowanie polecam, u nas w użyciu od wczoraj tj. od 6 urodzin,szybko załapał z nóg nie ściągasmile
      • marta2202 Re: Witaj kwietniaczko 31.03.13, 22:04
        Witamsmile
        Dziękuje za opinie. Kupimy te z Decathlonu! big_grin
        • romarzena Re: Witaj kwietniaczko 01.04.13, 08:03
          A ja ich nie polecam, rolki kiepsko się w nich kręcą, córka musiała włożyć dużo wysiłku aby się odepchnąć i pojechać, kupiliśmy te i są super:
          www.decathlon.pl/rolki-play5-roowe-id_8103624.html
          • krasulas Re: Witaj kwietniaczko 01.04.13, 08:48
            Moja córka w podobnym wieku zaczynała przygodę na różowych - najtańszych.
            Jeździła 2 sezony i moim zdaniem męczyła się (wkładała ogrom wysiłku w szybką jazdę, bo kółka słabo się kręcą....)
            Przeszła na rolki linkowane wyżej - różnica ogromna!
            Teraz ... dla 6latki kupiłabym te droższe (nie są na tyle szybkie, aby były niebezpieczne). Plus za swobodne i samodzielne zakładanie sprzętu.
            • gosjana Re: Witaj kwietniaczko 01.04.13, 10:42
              krasulas napisała:

> Moja córka w podobnym wieku zaczynała przygodę na różowych - najtańszych.
              > Jeździła 2 sezony i moim zdaniem męczyła się (wkładała ogrom wysiłku w szybką j
              > azdę, bo kółka słabo się kręcą....)
              > Przeszła na rolki linkowane wyżej - różnica ogromna!
              > Teraz ... dla 6latki kupiłabym te droższe (nie są na tyle szybkie, aby były nie
              > bezpieczne). Plus za swobodne i samodzielne zakładanie sprzętu.>

podpisuję się pod każdym zdaniem
              • julka-4 Podepnę się jeśli można:) 01.04.13, 10:52
                A te?
                www.decathlon.pl/rolki-play4-dziewczce-id_8157885.html
              • marta2202 Ogranicza nas rozmiar... 01.04.13, 11:03
                Córka nosi buty na teraz rozmiar 26/27! A te polecane przez Was rolki sa od rozmiaru 30 tak że za duże.
                • sylki Re: Ogranicza nas rozmiar... 01.04.13, 11:53
                  tez ich nie polecam, mam i córka się w nich męczy.
                  Teraz zapoluje na używane rollerblade
                  • gizm0 Re: Ogranicza nas rozmiar... 01.04.13, 13:02
                    Warto, bo są w super stanie używane dobrych firm. Często widzę, jak na szkółce rodzice odkupują od siebie, jak dzieciaki wyrastają.
    • gizm0 Re: Rolki z Decathlonu opinie? 01.04.13, 12:54
      Ja ich nie polecam, nie mam, ale córka 4,5 latka chodzi do szkółki rolkowej. Jest tam dziewczynka co ma takie. Tupta, nie jeździ, kółeczka kiepsko się kręcą. Tak jak napisane jest tutaj: www.decathlon.pl/rolki-play3-pink-id_8074463.html i dokładnie ona tak tupta.
      Jest to umiarkowanie szybki ślizg. A szczerze powiem, ze moja córka, jak i wszystkie maluchy ,tam jeździła od początku na zwykłych szybkich rolkach( jeździ juz 7 miesięcy). Nie ma sensu wydawać 2 razy pieniędzy. Dziecko świetnie sobie poradzi na porządnych szybkich kółeczkach. Po 2 miesiącach pięknie już dzieciaki śmigają. Rozmiarówka nie ogranicza. Dobrych firm rolki to rozmiary już od 25-27, 27-30 itp. Ja kupiłam młodej rolki w promocji jakiejś za 219zł, ale pojeździ w nich trochę, bo są do zwiększenia 2 rozmiary, a potem pewnie młodsza w nie wskoczy albo odsprzedam smile. Warto zainwestować.
      Proszę na szybko jak dzieci śmigają:
      www.youtube.com/watch?v=7AVKE_wnJOI
      • krasulas szkółka 01.04.13, 21:12
        szkółka świetnasmile
        sama z chęcią do takiej zapisałabym sięsmile
        moja córka jeździ na lodowisku w ramach zajęć szkolnych (wiosną i jesienią)
        ale takich cudów jeszcze nie potrafismile

co do zakupu rolek - chyba kupiłabym używane (dobre!)
        sama za 50zł zakupiłam Młodej Fila...w stanie idealnym
    • estragonka Re: Rolki z Decathlonu opinie? 01.04.13, 14:24
      moja córka ma te
      www.decathlon.pl/rolki-play5-roowe-id_8103624.html
      są fajne i mogę polecić, wcześniej miała rollerblady, tez były super.

tych różowych nie znam to nie będę się wypowiadać.
      • marta2202 Jakie inne? 01.04.13, 18:12
        Skoro te z Decathlonu jednak nie są super to jakich firm polecacie, ale uprzedzam 200zł za rolki nie dam. Max 150zł, a najlepiej mniej. Rozmiar najlepiej regulowany 28.
        • estragonka Re: Jakie inne? 01.04.13, 19:26
          marta2202 napisała:

> Skoro te z Decathlonu jednak nie są super to jakich firm polecacie, ale uprzedz
          > am 200zł za rolki nie dam. Max 150zł, a najlepiej mniej. Rozmiar najlepiej regu
          > lowany 28.

dużo osób wyższej (ja też zresztą) linkuje Ci inne rolki z decathlonu, które są naprawdę fajne. kosztują chyba bez promocji ok 150zł, w promocji taniej z tego co pamiętam (ale dawno kupowałam).
          • julka-4 Re: Jakie inne? 01.04.13, 19:34
            Estragonka ale te przez Was linkowane są od rozmiaru 30,a autorki córka ma dużo mniejszą nogę.
          • marta2202 Re: Jakie inne? 01.04.13, 19:35
            Ale linkowane są od rozmiaru 30 a takie dla nas za duże.
            • estragonka Re: Jakie inne? 01.04.13, 19:44
              ops przepraszam , nie doczytałam. mniejsze miałyśmy rollerblady takie czarno-rózowe (może raczej różowo-czarne wink ), ale chyba kosztowały ok 300 zł, więc nie wiem co poradzić. sorry za przeoczenie rozmiarowe wink
            • sylki Re: Jakie inne? 01.04.13, 20:07
              tu masz allegro.pl/rolki-rollerblade-micro-07-i3120956828.html
              rozmiar od 29, ale dł wkładki to 18,5 cm więc jak dla mnie to bardziej 28
              Sama noszę rozmiar 37/38 a rollerblady mam w roz, 39
        • gizm0 Re: Jakie inne? 01.04.13, 20:28
          A nie masz u siebie jakiejś szkółki rolkowej, odkupić od kogoś tam? Jeszcze doradzą i dokładnie ustawią.
    • doris7701 Re: Rolki z Decathlonu opinie? 02.04.13, 09:13
      Ja także myślałam o tych różowych rolkach z decathlonu dla swojej pięciolatki. Nosi numer 28 wiec te droższe zalinkowane odpadają. Ale skoro piszecie ze te różowe sa kiepskie to co sądzicie o KINDLY Spokey -www.asport.pl/p/16696,203/rolki--wrotki-dzieciece--regulowane--3-kolowe-kindly-spokey/ - lepsze są?
      • marta2202 Re: Rolki z Decathlonu opinie? 02.04.13, 09:23
        Tutaj masz o nich: forum.gazeta.pl/forum/w,583,142487855,,Rolko_wrotki_Spokey_Kindly.html?v=2&wv.x=2
        • sylki Re: Rolki z Decathlonu opinie? 02.04.13, 09:30
          niestety jest to ten sam shit uncertain
          • doris7701 Re: Rolki z Decathlonu opinie? 02.04.13, 10:54
            Dzięki za opinie.
            To mam teraz prośbę - czy ktoś jest w stanie polecić rolki które spełniają poniższe kryteria:
            - nowe -muszą być nowe bo to na prezent
            - w kwocie do 160 zł
            - dla dziewczynki -najlepiej więc jakby miały jakieś dodatki w kolorze różowym - kolor uwielbiany przez córkę smile
            -regulowany rozmiar buta - teraz nosi 28
            - najlepiej jakby były dostępne w sklepie stacjonarnym w Warszawie
            • sylki Re: Rolki z Decathlonu opinie? 02.04.13, 11:43
              160 zł no nowe dobre rolki, to mało, ale zobacz te
              esklep.intersport.pl/pl/product/84315/lyzworolki-powerblade-x-one
              rozmiar zaczyna się od 30, ale warto przymierzyć, bo rozmiar buta w rolkach może się bardzo różnić od rozmiaru obuwia jakie nosi dziecko
              Są dostępne w intersporcie na Sadybie
            • gizm0 Re: Rolki z Decathlonu opinie? 02.04.13, 12:48
              bielsko-biala.szybkooferty.pl/rolki-regulowane-dzieciece-phuzion-1-girls-11-powerslide/1213921.html
              Takie ma moja, ale jak pisalam w jakies promocji, koncówki serii kupilam za 219. Czytam że na prezent. Tak sobie myślę, ze może macie u siebie jakaś szkółkę. Może warto podejść ze 3 razy na lekcje ( u nas koszt 15zł w zimie, 10zł w lecie). Może wypożyczą Wam rolki, żeby spróbować czy się spodoba. Bo jak nie, to nie, to szkoda pieniędzy wydawać. Kilka razy widziałam, ze dzieci były tym niezainteresowane. Na siłę nie ma sensu. A przecież do tego dochodzi cena kasku ok 80zł i ochraniaczy ok 60zł. Bez tego na rolki ani rusz. Strach bez tego, widziałam ile razy dzieci leżą jak się uczą.
      • gizm0 Re: Rolki z Decathlonu opinie? 02.04.13, 12:23
        Ten sam typ co poprzedni, niestety posiadamy, młoda mając 3 lata dostała na prezent. Do niczego sie nie nadają. No może do pochodzenia, nic więcej.
        Mam je w domu i myślałam sprzedać za pół ceny, ale wymyśliłam że zaniosę do sklepu z akcesoriami rolkowymi i może dokupię nowe łożyska i kółeczka i będzie mieć moje młodsze dziecię, które w lipcu kończy 3 lata i już się rwie do jazdy. Tylko nie wiem czy się tak da wymienić. Ale jakbym miała to kupić, to bym grosza na nie nie dała.
        • sylki Re: Rolki z Decathlonu opinie? 02.04.13, 12:33
          spróbuj najpierw zamienić kołka między rolkami które masz w domu, one rozmiarowo powinny być takie same big_grin
          muszę spróbować tak zrobić, ale rolki w garażu sobie leżą póki co
          • gizm0 Re: Rolki z Decathlonu opinie? 02.04.13, 12:51
            O WIDZISZ!!! nie pomyślałam. Wieczorem m zmuszę, żeby wyciągnął z szafy i podmienił. Dzięki ci za pomysł dobra kobieto!!!
            • sylki Re: Rolki z Decathlonu opinie? 02.04.13, 12:53
              Nie ma za co, podziel się co z tego wyszło big_grin
              może nie będę musiała kupować nowych rolek, tylko kółka smile
            • gizm0 Re: Rolki z Decathlonu opinie? 02.04.13, 12:55
              a może wystarczy podmienić same łożyska.... no zobaczymy smile Już m uświadomiłam, ze ma robotę na wieczór wink
              • sylki Re: Rolki z Decathlonu opinie? 02.04.13, 12:58
                same łożyska pewnie można, ale kółka też są dość istotne, a te szału nie robią wink
              • gizm0 Re: Rolki z Decathlonu opinie? 02.04.13, 13:00
                Jakby same łożyska byly, to koszt powerslide np: 8szt 19-55zł smile. Przecież nie muszą być super wypasione smile
                • sylki Re: Rolki z Decathlonu opinie? 02.04.13, 13:06
                  w rowerowym można dostać bdb łozyska big_grin
                  • gizm0 Re: Rolki z Decathlonu opinie? 16.04.13, 13:01
                    Zapomniałam napisać, po zmianie łożysk i kółek wyszło Prawie super. Kółeczka były na minimalnie za duże. Może dało by się kupić mniejsze. Będę szukać.
    • anulajc Do Gizmo0 16.04.13, 12:35
      Mam pytanie gdzie znajdę taką szkólkę w Bielsku?
      • gizm0 Re: Do Gizmo0 16.04.13, 12:58
        Niestety nie wiem, ja jestem z podkarpacia i nie znam rejonu Bielska. Z tego co pamiętam, jak kiedyś czytałam to była w Rybniku, w Katowicach i w Krakowie.
        • edie70 Re: do nauki jazdy ? 21.04.13, 20:51

Tekst linkamicro500
          czy ten zestaw będzie ok?
          • edik77 Re: do nauki jazdy ? 02.06.13, 10:18
            Pewnie już kupione, ale może innym się przyda - taki zestaw jest idealny na początek, a cena b. atrakcyjna.
    • kara13 Re: Rolki z Decathlonu opinie? 02.06.13, 21:03
      Moja corka mierzyla w sklepie te co pokazalas ale zdecydowanie wygraly inne pokazywane już wcześniej www.decathlon.pl/rolki-play5-roowe-id_8103624.html
      Radzi sobie bardzo dobrze!
      • affne Re: Rolki z Decathlonu opinie? 11.04.14, 10:15
        A co sądzicie o tych rolkach www.decathlon.pl/rolki-play-4-id_8157885.html Czy ktoś je ma (to byłyby pierwsze rolki córki)? Bo te które polecacie są już niedostępne sad www.decathlon.pl/rolki-play5-roowe-id_8103624.html
        Wydaj mi się, że są podobne.
        • kasia12_2 Re: Rolki z Decathlonu opinie? 11.04.14, 20:00
          Moja córka ma te różowe rolki z decathlonu i według mnie są idealne na pierwsze rolki. Córka jeździ w nich już drugi sezon (właściwie to śmiga). Jako jedne z niewielu rolek są w małych rozmiarach, a cena jest bardzo przystępna. Trudno inwestować w rolki do nauki, jak nie wiadomo, czy dziecku się spodoba. U nas chwyciło, więc następne kupimy już bardziej profesjonalne.
          • kasiadove Re: Rolki z Decathlonu opinie? 11.04.14, 21:20
            www.decathlon.pl/rolki-play5-dla-dzieci-id_8283697.html
            A czy ktoś ma te? Córka ma dostać od wujka wink
          • affne Re: Rolki z Decathlonu opinie? 11.04.14, 22:09
            Te www.decathlon.pl/rolki-play-3-dziewczce-id_8074463.html ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka