Dodaj do ulubionych

Alternatywa dla Tripp Trapp

16.08.13, 16:06
Krzesło Tripp Trapp mnie urzekło ale niestety cena dla mnie zaporowa. Szczególnie, że kupuję dla dziecka idącego do 1 klasy. Szukam alternatywy i znalazłam co następuje (może się komuś przyda):
1) Dan Chair - ceny na necie polskim ok 400. Można okazyjnie nabyć na amazonie. Oglądałam na żywo - całkiem spoko. Według producenta dla dzieci do 15 roku życia (lub 50 kg)
https://www.tosia.pl/external/xinha/plugins/ExtendedFileManager/demo_images/Baby_Dan/DanChair/danchair_wszyscy_1000.jpg
2)Hauck Alpha - Cena nowego ok 280 pln - na ich stronie opis,że waga max 90 kg. Na stronach internetowych opisują, ze dla dziecka do 7-10 roku życia. Duże dzieci nam rosną. Wierząc stronie producenta jest alternatywą dla TrippTrappa
https://images.hauck.de/fileadmin/images/produkte/web_large/01-662793.part03.Alpha_Caramel.jpg
3) Roba Sit Up III - ceny w granicach 180 pln. Strona producenta słaba. Udało mi się znaleźć katalog w którym krzesło opisane jest jako rosnące od malucha do dorosłego. Wagi max nie podają. Jest za to zdjęcie poglądowe:
https://nemoexpress.redcart.pl/templates/images/description/4684/Image/roba/sit_up_3/hytyth.jpg
We wszystkich opisach na necie podają cenę max 25 kg co nie jest prawdą ale wiem skąd się bierze. W katalogu, na jednej ze stron jest krzesełko z tacą na której jest odważnik 25 kg. Dowiedziałam się, że taca jest w stanie unieść taki ciężar (tylko po co?) a handlowcy odnieśli ją do całego krzesełka. Dlatego umieszczam je na liście zastępstw.

Ktoś ma jeszcze jakieś krzesełka które mogłyby "zastąpić" TrippTrappa? Albo opinie o wyżej wymienionych?

Nie ukrywam,że według mnie wizualnie TrippTrapp jest najładniejszy ale niestety za drogi.
Obserwuj wątek
    • wzosia Re: Alternatywa dla Tripp Trapp 16.08.13, 16:09
      Zdjęcie roby źle weszło. Spróbuję raz jeszcze.
      https://www.babyoutlet.redcart.pl/templates/images/description/4684/Image/roba/sit_up_3/roba.jpg
      • mala_malgo Re: Alternatywa dla Tripp Trapp 17.08.13, 09:15
        Też przewertowałam internet wszerz i wzdłuż i znalazłam te modele co Ty. Oprócz tego fajne były krzesła marki Herlag Tipp Topp i jeszcze jedno podobne ale uciekła mi nazwa. Tylko, że to 2 ostatnie mają boczki i ostatecznie z nich zrezygnowałam z obawy przed tym, że nie zmieszczą się pod biurko. Poza tym bałam się, że mój 7-latek nie będzie akceptował takiego "dzieciowego" krzesła. Nr 1 był Hauck Alpha, jednak zrezygnowałam z niego bo podawali, że do 25kg; to samo Roba SitUp. Mój syn teraz ma 25kg. I stoję na rozdrożu, coraz bardziej przekonując się do zwykłego krzesła z reg. wysokości, bo te cuda przerażają ceną!
        • edzia321 Re: Alternatywa dla Tripp Trapp 17.08.13, 10:28
          W jakimś poprzednim wątku ktoś polecał sporo tańszy odpowiednik tripp trappa dostępny w Czechach. Ponoć wysyłają także do Polski.
          www.terkaperka.cz/klasik~c1881.html
          • kropkaa Re: Alternatywa dla Tripp Trapp 17.08.13, 11:00
            Terka Perka urzekła mnie smile
            Jak ktoś kupi, niech da opinię!
        • kasiek-kd Re: Alternatywa dla Tripp Trapp 17.08.13, 15:14
          danchair
          prawie 4 stówki
        • wzosia Re: Alternatywa dla Tripp Trapp 17.08.13, 18:40
          Kupiłam Roba sit up 3 . W instrukcji waga max wynosi 50 kg. Zależało mi na dużej wadze max bo kupowałam krzesło dla szkolniaka. Mąż nie był przekonany ale już zmienił zdanie. Krzesło wysuwa się pod biurko. Wysokość ustaliliśmy i dziecko siedzi wygodnie i nie mają nogami. A cena zacna. W granicach 200 zł. Polecam.
          • ajk74 Re: Alternatywa dla Tripp Trapp 17.08.13, 19:07
            droga wzosiu,
            w jakim wiek masz dziecko, szukam tego typu regulowanych krzeseł dla 6 i duużej 8 latki. W opisie znalazłam info, że krzesło do 7-lat.
            cena b. korzystna.
            danchair i czeskie dużo droższe.
            czy ten danchair będzie pasował dla starszych dzieci powyzej 8 lat?
            pozdrawiam
            • wzosia Re: Alternatywa dla Tripp Trapp 17.08.13, 20:02
              Syn idzie do 1 klasy jako 6latek. Jest średni. Siedzisko jest na 2 poziomie więc spory zapas. Siedziała na nim też drobna 9 latka- krzesło było spore. Muszę jednak przyznać że dzieci chudzinki. Myślę że wzrostowo będzie dobre nawet do 170 cm. W instrukcji podane są tylko ograniczenia wymowę - 50 kg. Co ozna
              • wzosia Re: Alternatywa dla Tripp Trapp 17.08.13, 20:08
                Piszę z telefonu więc czasem urywa. Jeśli moje dziecko będzie trzymało proporcje wzrostu i wagi to myślę że krzesło starczy do końca gimnazjum ( o ile nie popsuje). Jedna "wada" tego krzesła to brak możliwości szybkiej regulakcji wysokości. Zatem nie może służyć jednocześnie osobom o różnym wzroście.
                • ajk74 Re: Alternatywa dla Tripp Trapp 17.08.13, 22:50
                  bardzo dziekuję, pozdrawiamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka