lluizaaa 25.08.13, 21:37 Korzystacie? Czy ktos moze polecic sprawdzony i w przystepnej cenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betty842 Re: fotelik rowerowy 26.08.13, 14:22 Tak,korzystamy. Ja kupiłam fotelik 5 lat temu dla pierwszego syna,teraz korzysta z niego drugi syn.Mamy dokładnie taki: allegro.pl/fotelik-rowerowy-na-rower-rame-bagaznik-odblask-i3456482435.html Jestem z niego bardzo zadowolona mimo,ze kosztował niewiele (wtedy był troche droższy,chyba jakoś 120zł mnie wykosztował). Jeśli ktoś jedzi dużo,w ekstremalnych warunkach (góry i inne wertypedy) to moze lepiej kupić jakiś droższy,solidniejszy fotelik. Ja przeważnie jeżdże po wyasfaltowanych drogach ale po lesie i dziurach też jeździłam i fotelik dobrze się sprawdził.Moja kuzynka kupiła fotelik z funkcją odchylania oparcia i bardzo sobie to chwaliła kiedy dziecko zasneło w czasie przejażdżki rowerowej ale moi nigdy nie zasneli w foteliku wiec dla mnie byłby to zbyteczny luksus. Ogolnie jeśli miałabym coś doradzić to to żeby kupić fotelik z wyższym oparciem (bo są i takie niższe i wyższe oparcia),żeby był montowany do ramy a nie do bagaznika i ważny jest też udźwig (min.do 20kg). Nie jestem przekonana do fotelików montowanych z przodu (przed kierownicą)...Może dla maleńkich dzieci takich do 2.roku życia to jest fajne ale potem dla starszego? No i jak widziałam na filmiku jak rodzic jeździ rozkroczony jak żaba to wydaje mi sie to niezbyt wygodne.... Odpowiedz Link Zgłoś
basi-a27 Re: fotelik rowerowy 26.08.13, 19:03 nam od 7 lat sprawdza się ROMER relax ma regulację oparcia no i jest montowany na szybkozłączce czyli łatwo zdejmowany. Teraz chyba hamaxy są polecane.... Odpowiedz Link Zgłoś
eddzik Re: fotelik rowerowy 26.08.13, 19:56 ja sie wahałam między hamaxem a polyysport i wybrałam ten drugi ze względu na 5 punktowe pasy bezpieczenstwa, bo wożę roczniaka, bałam sie co by nie wypadł. niby te foteliki od 9 miecha a pasy i tak za długie na maxa sciągnięte mają luz. to odchylenie to takie duże że w ogóle różnicy nie widać... także chyba zbędny luksus, moja mała jest a ani razu nie przysypiała nawet. o hamaxach same pozytywy, wszyscy polecają, może być ta tańsza wersja hamax kiss, ja tego mojego tez moge polecic ale co najmniej od półora roku, Odpowiedz Link Zgłoś
spirit1982 Re: fotelik rowerowy 26.08.13, 20:07 Ja polecam Hamax Sleepy. Kupiliśmy używany, korzystamy już ponad 2 lata, synek uwielbia w nim siedzieć. Opcja z rozkładaniem kilka razy się przydała, fajny patent Odpowiedz Link Zgłoś