Dodaj do ulubionych

Jaka kamera dla amatora??

05.05.07, 18:02
Witam serdecznie.
Mam pytanko dla "siedzących" w temacie kamer cyfrowych. Nie nagrywałem jeszcze
nigdy nic kamerą (kiedyś trzeba zacząć, ale ponieważ wybieram się na fajne
wakacje chciałbym to jakoś uwiecznić i w tym celu planuję kupić kamerkę.
Możecie coś konkretnego doradzić? Przeglądałem już allegro, ale jest tego tyle
o różnych parametrach że zupełnie nie wiem co wybrać. Byłbym wdzięczny za
podanie konkretnych modeli.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: pablo5 Re: Jaka kamera dla amatora?? IP: 212.244.68.* 05.05.07, 18:20
      to zależy jaka cena wchodzi w grę, pozdrawiam
      • osman71 Re: Jaka kamera dla amatora?? 05.05.07, 19:45
        Jaka cena?? No szczerze powiedziawszy to raczej odpadają te z najwyższej półki.
        Bo po co komuś kto nie ma zielonego pojęcia od razu najlepszy sprzęt? Z
        doświadczenia w innej branży wiem że to nie ma sensu, lepiej zacząc od czegoś
        pośredniego, urządzenia którego umie się wykorzystać przynajmniej 50%możliwości.
        Tak więc krótko myślę że do ok. 1500zł.
        • osman71 Re: Jaka kamera dla amatora?? 06.05.07, 18:25
          Hallo, jest tu ktoś????? Ponawiam moją prośbę.
          • Gość: pablo5 Re: Jaka kamera dla amatora?? IP: 212.244.68.* 06.05.07, 19:17
            witam!! ja mam kamerę panasonica nv-gs280 i polecał bym Ci również jakiegoś
            panasia np.: nv-gs60 albo nv-gs80 (cena do 1500zł) te dwa model to kamery minidv
            czyli nagrywamy na kasetę, jest to o tyle wygodne, że później film można poddać
            obróbce na komputerze; jednak jeśli nie masz zamiaru bawić się w montażystę to
            może warto pomyśleć o kamerze, która nagrywa obraz od razu na płyty dvd - nie
            trzeba nic montować, zgrywać do komputera tylko od razu można oglądać filmy w
            stacjonarnym odtwarzaczy i tutaj dwa modele tez panasonica vdr-d220, vdr-d160.
            oczywiście panasonic to nie jedyna firma, może warto pomyśleć o kamerach canona,
            np. dc100, dc210, md150, albo kamerkach sony: dcr-hc27e, dcr-hc37e, dcr-hc45e,
            dcr-hc47e(kamery minidv) lub dvd dcr-dvd106e. kamery nagrywające są droższe od
            tych minidv. to są tylko takie moje sugestie, ale radził bym Ci wybrać sie do
            sklepu np. media markt (może być inny),ale w media kamery są wystawione, zatem
            każdej można dotknąć i każdą można sprawdzić, cennych wskazówek na pewno udzieli
            także sprzedawca. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka