Dodaj do ulubionych

Fatalne kurtki WOXO

25.09.13, 20:28
Oglądałam tegoroczne kurtki WOXO w Kappahlu i zrezygnowałam z zakupu.Są fatalne, paskudne kolorystycznie, bez pasa śnieżnego.Jestem bardzo zawiedziona.
Obserwuj wątek
    • greenland Re: Fatalne kurtki WOXO 09.10.13, 11:00
      ale myślicie, że w tym roku narciarskich nie będzie? takich jak we wcześniejszych latach?
      Na stronie www jeszcze nie ma, w sklepach też, ale może będą dopiero? Ktoś coś wie?

To co jest obecnie w sklepie to faktycznie kicha uncertain
      • agni71 Re: Fatalne kurtki WOXO 09.10.13, 12:13
        Moim zdaniem to juz sa narciarskie kurtki na ten rok.

Dziewczęce:

www.kappahl.pl/article/kurtka_502260
        www.kappahl.pl/article/kurtka_502328
        Chlopięce:

www.kappahl.pl/article/kurtka_502385
        www.kappahl.pl/article/kurtka_502401

Nie sprawdzałam, czy mają pas przeciwśnieżny, bo moje córki i tak go nie zapinają. Ta czarna dziewczęce moze nie jest wow!, ale z kolorowymi dodatkami moze byc, jak dla mnie.
        • gosjana Re: Fatalne kurtki WOXO 09.10.13, 12:42

Dla mnie też OK, dodatkami można je rozweselić, , dostałam kupon na 30% od Kappahla (od razu napiszę, że chyba w ramach przeprosin za zamknięcie ich sklepu w moim mieście tongue_out) i chyba córce ją kupię, z tą czapą wygląda całkiem fajnie smile
          • greenland Re: Fatalne kurtki WOXO 09.10.13, 12:47
            dodam tylko, że sam kolor mi nie przeszkadza, ostatnio syn miał szaro-czarne albo brązowe i nie mam nic przeciwko takim kolorom. Funkcjonalność jednak jak na taką cenę kiepska uncertain
          • agni71 Re: Fatalne kurtki WOXO 09.10.13, 13:19
            Myslę, ze taka pastelowa (po prawej, z białym pomponem) z lidla tez by fajnie pasowala kolorystycznie. Tylko nie mam pojęcia, jak z rozmiarówka i jakością tych lidlowych czapek.

https://www.lidl.pl/catalogmedia/pl/article/91384/91384_f.jpg
        • greenland Re: Fatalne kurtki WOXO 09.10.13, 12:46
          Agni71 - pasa nie mają, bo sprawdzałam uncertain Na nartach zawsze pilnuję aby syn go zapinał, on czasami potrafi ostro jeździć i ostro się wyłożyć, taki pas jednak w tym przypadku się przydaje. Wiele razy ratował plecy od śniegu wink

Nie ma też ściągacza wewn. w rękawie z otworem na palec - a to akurat syn bardzo lubi. I ja sama to chwalę w mojej kurtce.

Nie ma wywietrzników pod pachami - a to też było super. W cieplejszy dzień się przydaje.

I kieszonka na karnet jest za wysoko - powinna być poniżej łokcia aby można było wygodnie odbijać kartę, bez wyginania się albo jej wyciągania (mało wygodne - trzeba zdjąć rękawice itp).

Ech... no to jednak potulnie podrepczę do TK Maxxa uncertain Tam widziałam jakieś kurtki narciarskie. Bardziej funkcjonalne. A ta się nadaje, ale raczej do codziennego chodzenia, albo na narty dla mało aktywnego narciarza ;/

• agni71 Re: Fatalne kurtki WOXO 09.10.13, 13:34
            greenland napisała:

> Agni71 - pasa nie mają, bo sprawdzałam uncertain Na nartach zawsze pilnuję aby syn go
            > zapinał, on czasami potrafi ostro jeździć i ostro się wyłożyć, taki pas jednak
            > w tym przypadku się przydaje. Wiele razy ratował plecy od śniegu wink

Jak pisałam, moje raczej nie zapinaja pasa i tak, więc akurat to nam tak bardzo nie przeszkadza.

>
            > Nie ma też ściągacza wewn. w rękawie z otworem na palec - a to akurat syn bardz
            > o lubi. I ja sama to chwalę w mojej kurtce.

A to rzeczywiście fatalnie, u nas ten ściągacz często zastepuje rękawiczki (nie na nartach, tylko w codziennym uzytkowaniu), jego brak to duzy mankament.
            >
            > Nie ma wywietrzników pod pachami - a to też było super. W cieplejszy dzień się
            > przydaje.

Tego chyba moje nigdy nie uzyły, ale rzeczywiście widać, ze Kappahl "zaoszczędził" na kurtkach w tym roku. Trzeba bedzie kupić cos innego na przyszły rok (bo ja zazwyczaj na wyprzedazach na rok do przodu kupuję) sad
            >
            > I kieszonka na karnet jest za wysoko - powinna być poniżej łokcia aby można był
            > o wygodnie odbijać kartę, bez wyginania się albo jej wyciągania (mało wygodne -
            > trzeba zdjąć rękawice itp).

Ta kieszonka to i w poprzednich latach była tak wysoko. Moje dziewczyny jej z tego powodu nie uzywały, tylko karnet w rekawiczke wkładały (na grzbiet dłoni) i w ten sposób przykladały (bez zdejmowania rekaiwczek).
            >
            > Ech... no to jednak potulnie podrepczę do TK Maxxa uncertain Tam widziałam jakieś kurt
            > ki narciarskie. Bardziej funkcjonalne. A ta się nadaje, ale raczej do codzienne
            > go chodzenia, albo na narty dla mało aktywnego narciarza ;/

Ja TK Maxxa jakos nie trawię, ale faktycznie trzeba będzie czyms zastapić Woxo. No, chyba, że jeszcze pojawia sie jakies inne narciarskie, ale wątpię...
            • greenland Re: Fatalne kurtki WOXO 09.10.13, 13:44
              w TK Maxxie też nie lubię szperać, ale raz już tam upolowałam fajną kurtkę narciarską. Za duży tam jednak dla mnie bałagan panuje.

Dzwoniłam do KappAhla w moim mieście i Pani mi powiedziała, że innych kurtek nie będzie uncertain Szkoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka