ja-32hh 25.09.13, 20:28 Oglądałam tegoroczne kurtki WOXO w Kappahlu i zrezygnowałam z zakupu.Są fatalne, paskudne kolorystycznie, bez pasa śnieżnego.Jestem bardzo zawiedziona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greenland Re: Fatalne kurtki WOXO 09.10.13, 11:00 ale myślicie, że w tym roku narciarskich nie będzie? takich jak we wcześniejszych latach? Na stronie www jeszcze nie ma, w sklepach też, ale może będą dopiero? Ktoś coś wie? To co jest obecnie w sklepie to faktycznie kicha Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Fatalne kurtki WOXO 09.10.13, 12:13 Moim zdaniem to juz sa narciarskie kurtki na ten rok. Dziewczęce: www.kappahl.pl/article/kurtka_502260 www.kappahl.pl/article/kurtka_502328 Chlopięce: www.kappahl.pl/article/kurtka_502385 www.kappahl.pl/article/kurtka_502401 Nie sprawdzałam, czy mają pas przeciwśnieżny, bo moje córki i tak go nie zapinają. Ta czarna dziewczęce moze nie jest wow!, ale z kolorowymi dodatkami moze byc, jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: Fatalne kurtki WOXO 09.10.13, 12:42 Dla mnie też OK, dodatkami można je rozweselić, , dostałam kupon na 30% od Kappahla (od razu napiszę, że chyba w ramach przeprosin za zamknięcie ich sklepu w moim mieście ) i chyba córce ją kupię, z tą czapą wygląda całkiem fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
greenland Re: Fatalne kurtki WOXO 09.10.13, 12:47 dodam tylko, że sam kolor mi nie przeszkadza, ostatnio syn miał szaro-czarne albo brązowe i nie mam nic przeciwko takim kolorom. Funkcjonalność jednak jak na taką cenę kiepska Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Fatalne kurtki WOXO 09.10.13, 13:19 Myslę, ze taka pastelowa (po prawej, z białym pomponem) z lidla tez by fajnie pasowala kolorystycznie. Tylko nie mam pojęcia, jak z rozmiarówka i jakością tych lidlowych czapek. Odpowiedz Link Zgłoś
greenland Re: Fatalne kurtki WOXO 09.10.13, 12:46 Agni71 - pasa nie mają, bo sprawdzałam Na nartach zawsze pilnuję aby syn go zapinał, on czasami potrafi ostro jeździć i ostro się wyłożyć, taki pas jednak w tym przypadku się przydaje. Wiele razy ratował plecy od śniegu Nie ma też ściągacza wewn. w rękawie z otworem na palec - a to akurat syn bardzo lubi. I ja sama to chwalę w mojej kurtce. Nie ma wywietrzników pod pachami - a to też było super. W cieplejszy dzień się przydaje. I kieszonka na karnet jest za wysoko - powinna być poniżej łokcia aby można było wygodnie odbijać kartę, bez wyginania się albo jej wyciągania (mało wygodne - trzeba zdjąć rękawice itp). Ech... no to jednak potulnie podrepczę do TK Maxxa Tam widziałam jakieś kurtki narciarskie. Bardziej funkcjonalne. A ta się nadaje, ale raczej do codziennego chodzenia, albo na narty dla mało aktywnego narciarza ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Fatalne kurtki WOXO 09.10.13, 13:34 greenland napisała: > Agni71 - pasa nie mają, bo sprawdzałam Na nartach zawsze pilnuję aby syn go > zapinał, on czasami potrafi ostro jeździć i ostro się wyłożyć, taki pas jednak > w tym przypadku się przydaje. Wiele razy ratował plecy od śniegu Jak pisałam, moje raczej nie zapinaja pasa i tak, więc akurat to nam tak bardzo nie przeszkadza. > > Nie ma też ściągacza wewn. w rękawie z otworem na palec - a to akurat syn bardz > o lubi. I ja sama to chwalę w mojej kurtce. A to rzeczywiście fatalnie, u nas ten ściągacz często zastepuje rękawiczki (nie na nartach, tylko w codziennym uzytkowaniu), jego brak to duzy mankament. > > Nie ma wywietrzników pod pachami - a to też było super. W cieplejszy dzień się > przydaje. Tego chyba moje nigdy nie uzyły, ale rzeczywiście widać, ze Kappahl "zaoszczędził" na kurtkach w tym roku. Trzeba bedzie kupić cos innego na przyszły rok (bo ja zazwyczaj na wyprzedazach na rok do przodu kupuję) > > I kieszonka na karnet jest za wysoko - powinna być poniżej łokcia aby można był > o wygodnie odbijać kartę, bez wyginania się albo jej wyciągania (mało wygodne - > trzeba zdjąć rękawice itp). Ta kieszonka to i w poprzednich latach była tak wysoko. Moje dziewczyny jej z tego powodu nie uzywały, tylko karnet w rekawiczke wkładały (na grzbiet dłoni) i w ten sposób przykladały (bez zdejmowania rekaiwczek). > > Ech... no to jednak potulnie podrepczę do TK Maxxa Tam widziałam jakieś kurt > ki narciarskie. Bardziej funkcjonalne. A ta się nadaje, ale raczej do codzienne > go chodzenia, albo na narty dla mało aktywnego narciarza ;/ Ja TK Maxxa jakos nie trawię, ale faktycznie trzeba będzie czyms zastapić Woxo. No, chyba, że jeszcze pojawia sie jakies inne narciarskie, ale wątpię... Odpowiedz Link Zgłoś
greenland Re: Fatalne kurtki WOXO 09.10.13, 13:44 w TK Maxxie też nie lubię szperać, ale raz już tam upolowałam fajną kurtkę narciarską. Za duży tam jednak dla mnie bałagan panuje. Dzwoniłam do KappAhla w moim mieście i Pani mi powiedziała, że innych kurtek nie będzie Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś