Dodaj do ulubionych

Jeansy z h&m

08.10.13, 12:29
Miesiac temu kupilam synowi 5 lat dwie pary spodni, po 2 praniach -czyli 4 razy mial na sobie, na kolanach juz sa przetacia -jescze nie dziury ale mysle ze jeszcze kwestia 2 pran i beda potrzebne laty. Czy to normalne czy powinnam reklamowac? ja wiem ze syn duzo sie bawi na kolanach robi tzw slizgi, ale do tej pory az tak szybko sie spodnie nie przecieraly.
Obserwuj wątek
    • opium74 Re: Jeansy z h&m 08.10.13, 12:44
      Mój dość szybko zniszczył spodnie z C&A, benettona, zary i coś tam jeszcze było ale z H&M przyznam ze nie.
      Mają dość gruby dzins /tylko jedne takie na gumce są cieniutkie/ i przeważnie własnie dzinsy z H&M nadają się jeszcze do przekazania dalej.
      • kanna Re: Jeansy z h&m 08.10.13, 12:48
        Warto reklamować - ja trampki reklamowałam, po miesiącu wyglądały jak szmaty - raz dostałam zwrot pieniędzy, raz mi wymienili na nowe.
        W najgorszym razie Ci nie uznają i przyszyjesz łaty, nie?
        • kasiamasna Re: Jeansy z h&m 08.10.13, 12:51
          Ja wiem ze nie szkodzi pytac, problem tylko w tym ze mam 20 km do h&m i na darmo nie chce mi sie jechac, szkoda paliwa
          • mamanatalki87 Re: Jeansy z h&m 08.10.13, 13:15
            Ja w H&M reklamowałam koszulkę po 3-4 praniach , sprała się aplikacja ( carsy ) i od razu dostałam zwrot na ich kartę ..
          • patatajowa Re: Jeansy z h&m 08.10.13, 17:25
            ale forum nie rozpatruje reklamacji wiec dopóki sie nie przejedziesz i tak nie bedziesz wiedziec czy uznają czy nie.
            moim zdaniem paliwa szkoda bo sama sobie odpowiedziałaś skad te przetarcia.syn na etapie przedszkola wiekszosc czasu spedzał na kolanach i wycierał wszystkie spodnie w tempie ekspresowym.łaty po 2 zł z pasmanterii i zywotnosc im przedłużysz o jakis czas.
            • patatajowa Re: Jeansy z h&m 08.10.13, 17:26
              aha w kazdym razie daj znac tu na forum jak sie sprawy potoczyły, moze to komus pomoze w podobnej sytuacji wink
            • kasiamasna Re: Jeansy z h&m 09.10.13, 08:49
              19-20.10 bede jechala do szkoly to z ciekawosci zerkne i zapytam czy to normalne ze w takim tempie spodnie sie niszcza. Co do łat to ja ostatnio kupowalam po 8zł za 2szt, wiec to wcale nie jest bardzo malo -po 2 zł u mnie nie ma. Malo tego łaty przykleiłam i delikatnie przyszylam -dzies przyszedl z przedszkola z 1 lata, druga mial w kieszeni -odpadla, wiec znow przykleilam i tym razem porzadnie przyszylam -cale palce pokute, zobaczymy jak sie teraz beda trzymac
    • lolita27 Re: Jeansy z h&m 08.10.13, 15:05
      Reklamować, tez tak uważam. Ale wiesz mój 5 latek tez mi zakłada spodnie kilka razy i spodnie poprzecierane.... prawo wieku i małych samochodzików...
      • kasiamasna Re: Jeansy z h&m 08.10.13, 15:10
        i co reklamujesz? czy dajesz sobie spokoj i dziec ciagle chodzi w latach?
        • tosieuda Re: Jeansy z h&m 08.10.13, 15:44
          mój 4 latek przeciera wszystkie spodnie jak leci, nie ma różnicy czy next czy cherokee,
          naszywam łaty, bo zwyczajnie musiałabym wyrzucać po kilku razach,
          z H&M kupuje mu tylko jeansy takie trochę grubsze,
          jeszcze ich nie załatwił,
          ja bym nie poszła reklamować, ale innym odradzać nie mam zamiaru smile
    • asia_i_p Re: Jeansy z h&m 08.10.13, 16:49
      Moja co prawda ślizgów nie robi, ale za to nosi spodnie już od prawie roku i nic się z nimi nie dzieje, tak że to nie jest norma przy ich spodniach. Spróbowałabym zareklamować, może wadliwa partia.
      • katia-szn Re: Jeansy z h&m 08.10.13, 17:57
        Mamy podobnie ze spodniami z H&M, zwłaszcza z dresowymi (seria Basic).
        Równo po miesiącu noszenia, na wszystkich 4 parach zrobiły się dziury na kolanach.
        Spodnie są co prawda mocno eksploatowane, piorę je raz w tygodniu....
        Nie próbuje ich reklamować, kupiłam zawczasu łatki i teraz przyszedł czas na ich przyszycie.

• plum1000 Re: Jeansy z h&m 08.10.13, 20:03
          Hm nie wiem od czego to zalezy.,mialam z 5par dresów, z 6 par spodni jeansow,mam zywego 4Latka i wsztstkie pary spodni sa w stanie bdb.
          a dresy z seri basi po 29,9 to wygladaja jak nowe a często prane(jasne szare).
          • patatajowa Re: Jeansy z h&m 08.10.13, 20:20
            od wykładziny w przedszkolu. serio. niektore są jak papier scierny prawie w dotyku wiec jak takie dziecko szura kolanami i samochodzikami to nie dziwota ze dziury za dwa dni wink
            to sa np te słynne bajkowe wykładziny z metra ale nie tylko.
            • katia-szn Re: Jeansy z h&m 08.10.13, 20:50
              Mam w takim razie odpowiedź smile
              Dywanik w przedszkolu w autka, a jak smile W dodatku całkiem nowy, czyli jeszcze nie wydeptany smile
    • heca7 Re: Jeansy z h&m 09.10.13, 09:12
      Moi synowie przecierali spodnie z obojętnie jakiego sklepu na dywaniku przedszkolnym i ...szkolnym. W zerówce i dwóch pierwszych klasach za ławkami też leży dywanik. Taki strasznie szorstki. Dżinsy wytrzymywały 3 razy. Za to spodnie dresowe są w stanie znieść i kilkadziesiąt razy. Więc albo zakładałam im dresowe albo dżinsy z łatami. Teraz starszy jest w trzeciej klasie , dywanika nie ma i nie ma też ani jednego przetarcia na kolanach!
      2 tygodnie po rozpoczęciu zerówki mój młodszy syn zaprezentował mi jakiego to pięknego ślizgu się nauczył big_grin
    • bell82 Re: Jeansy z h&m 09.10.13, 10:09
      Spodnie nei są od tego, zeby sie w nich slizgac, prawdopodobnie slizgał sie tak intyensywnie , ze doszło do szybkiego uszkodzenia struktury materiału, przy normlanym uzytkownaiu pewnie nie miałoby to miejsca. Dla mnie to jakiś absurd reklamowac cos , jak wiadomo, ze powstało z naszej winy, nieodpowiedniego uzytkowania.
      • heca7 Re: Jeansy z h&m 09.10.13, 11:51
        Mnie by to nawet do głowy nie przyszło. A kupiłam raz starszemu spodnie Tommy Hilfiger. I też zaczął przecierać uncertain Potem mu zabrałam, tzn nie dawałam do przedszkola bo zwyczajnie szkoda mi ich było.
    • eo_wina Re: Jeansy z h&m 09.10.13, 22:30
      Komiczne to! Nawet nie przypuszczałabym, ze ludziom może przyjść do głowy zareklamowanie spodni, w których dziecko zrobiło dziury, bo ślizgało się w nich na kolanach. Chyba jutro pójdę do H&M i poproszę o zwrot kasy za moje skarpetki, w których zrobiła mi się dziura, bo źle przycięłam paznokieć.
      • valtho Re: Jeansy z h&m 09.10.13, 22:36
        Każde spodnie się przetrą jak dziecko się będzie ślizgać na kolanach. Czy reklamację uznają? Zależy od polityki firmy, są takie, które żeby nie stracić klienta każdą reklamację uznają smile.
      • kasiamasna Re: Jeansy z h&m 10.10.13, 08:23
        zupelnie nie wiem skad taki atak na moja osobe, po prostu pierwszy raz Syn poprzecieral spodnie w takim tempie, wiec chcialam zapytac jak jest u innych,
        • heca7 Re: Jeansy z h&m 10.10.13, 09:13
          Musisz się przyzwyczaić wink Był moment, że przy trójce dzieci moja teściowa przyszywała mi raz w tygodniu jakieś łaty na spodniach dziecięcych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka