Dodaj do ulubionych

Smoczek Lovi - przeraziłam się

15.10.13, 20:16
Poczytajcie co mi się przydarzyło dziś.

Córka ma 15 msc, używa smoka Lovi do zasypiania. Jak co dzień położyłam ją, dałam smoka i wyszłam. Marudziła, płakała, parę razy wchodziłam, uspokajałam aż w końcu zasnęła ale to nie jest istotne. Jak idziemy spać wchodzę zawsze do niej, sprawdzam jak śpi, zabieram smoka i idę spać. W nocy często się przebudza, nieraz na dłużej, nieraz tylko chce smoka. Tym razem było podobnie. Mąż wstał, dał jej smoka ale na podłodze coś znalazł. Schował do kieszeni i dopiero teraz mu się przypomniało. Przeraziłam się jak to zobaczyłam...To ten uchwyt od smoczka, to półkole takie do trzymania, leżało na podłodze. Samo nie odpadło raczej, bo ciężko by było. Musiała sama to jakimś cudem odczepić. Całe szczęście, że tak się skończyło. A jakby to włożyła do buzi. Nie wiem, mogłaby się nawet udusić. My spaliśmy sobie spokojnie, pewnie nic byśmy nie usłyszeli.

Powiedzcie jakim cudem to się odłączyło, przecież takie rzeczy spełniają jakieś normy itp.

Jak mam teraz jej dać smoka na noc? Skąd mam wiedzieć, że nic się nie stanie. Jakiś koszmar normalnie. Nie piszcie tylko, że najlepiej zabrać smoka. Pewnie, żeby to było takie proste.
Obserwuj wątek
    • owianka Re: Smoczek Lovi - przeraziłam się 15.10.13, 20:30
      Najlepiej byłoby zmienić markę smoczka na lepszą (bo o firmie Canpol produkującej Lovi nie mam niestety najlepszego zdania) ale pewnie będzie równie ciężko jak z zabraniem smoka... Co możesz zrobić, to używać dalej smoczka bez tego kółka, a jak kupisz nowy, to je zdjąć przed użyciem, i już.
      • monikaa13 Re: Smoczek Lovi - przeraziłam się 15.10.13, 20:39
        Zastanawiam się czy bez tego kółka smok jest całkowicie bezpieczny? Chodzi o wyjęcie go z buzi czy ew. wepchnięcie sobie go do buzi całego?
    • klubgogo Re: Smoczek Lovi - przeraziłam się 15.10.13, 20:51
      A po co w ogóle ten smok? Masz powód, żeby go teraz wyrzucić.
      • monikaa13 Re: Smoczek Lovi - przeraziłam się 15.10.13, 20:55
        Powiedz to mojemu dziecku smile

A smoka jest dla spokoju, mojego i dziecka. Mam jeszcze jedno w domu i naprawdę mi czasami pomaga, a już wieczorami na pewno.

A czy można gdzieś to zgłosić, kogoś zawiadomić. Nie chcę robić żadnej afery ale może ktoś powinien przeprowadzić jakąś kontrolę tych smoków?
        • mamma_2012 Re: Smoczek Lovi - przeraziłam się 15.10.13, 21:05
          Miałam kilka skoczków tej marki, ze wszystkich predzej czypozniej odpadły 'koleczka'. Jakos udało mi sie uniknąć emocji i zwyczajnie po 3 czy 4 zepsutej sztuce przerzucialam sie na mam (czy jakos podobnie).mam ich kilka sztuk i wad brak.
      • mamaptifurka Re: Smoczek Lovi - przeraziłam się 15.10.13, 20:57
        Ja do firmy Canpol też nie mam przekonania. My używaliśmy smoczków firmy Avent lub Tommee Tippee i nigdy nam się coś takiego nie zdarzyło, a mieliśmy ich naprawdę sporo wymiana mniej więcej co 3 miesiące, a syn bardzo lubił mieć aż 3 w łóżeczku tak też naprawdę było ich trochę. Dlatego ja z czystym sumieniem mogę polecić te 2 firmy
        • monikaa13 Re: Smoczek Lovi - przeraziłam się 15.10.13, 21:12
          Czy TT posiada w ofercie takie smoki jak Lovi, chodzi o płaskie, a nie te ścięte?
          • mamaptifurka Re: Smoczek Lovi - przeraziłam się 15.10.13, 21:33
            www.tommeetippee.pl/department/soothers/
            na tej stronie są pokazane te smoczki i ich wygląd. I tak moim zdaniem najlepiej podjechać do sklepu stacjonarnego i sobie porównać który kształtowo będzie najbardziej odpowiadał.
            • monikaa13 Re: Smoczek Lovi - przeraziłam się 15.10.13, 21:48
              Właśnie. Jest napisane, że ortodontyczne, a ortodontyczne to chyba te ścinane więc nie przejdą raczej. Poza tym w moim stacjonarnym sklepie wybór jest ograniczony ale pojadę jutro, pooglądam.
              • mamaptifurka Re: Smoczek Lovi - przeraziłam się 15.10.13, 21:58
                Chyba z takim płaskim będzie kłopot. Sprawdź jeszcze allegro być może Nuk będzie bardziej odpowiadał albo MAM baby. I napisz do Canpola, że spotkała Ciebie taka "przygoda" z ich smoczkiem nigdy nie zaszkodzi wyrazić swojej opinii.
    • eliszka25 Re: Smoczek Lovi - przeraziłam się 15.10.13, 22:03
      dla chlopakow uzywalam smoczkow mam, tego typu: www.pinkorblue.pl/Producenci/MAM/MAM-Smoczek-lateksowy-NIGHT-6-16-m-dla-chlopcow.html

nie ma zadnych koleczek, ksztalt i wielkosc smoczka takie, ze niemozliwe jest dostanie sie go do gardla, a nawet gdyby jakiemus dziecku sie to udalo, to ma dziurki, zeby sie nie udusilo. w nocy smoczek swieci, wiec latwo go znalezc, co jest duza zaleta, jesli szuka sie zmoczka w srodku nocy bez zapalania duzego swiatla
    • kawka74 Re: Smoczek Lovi - przeraziłam się 16.10.13, 09:35
      Napisz do canpola i wyślij im zdjęcie.
      A smoczek kup taki, który będzie monolitem, medela chyba takie robiła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka