Dodaj do ulubionych

Puchowe kołdry z Tchibo,

21.10.13, 08:42
skusić się, czy znacie lepsze w podobnej cenie? Dzisiaj jest bez VAT i ta wychodzi wraz z rabatem za newsletter 668 zł. Niby zawsze można oddać, jak mi wizualnie i organoleptycznie nie popasuje smile ale pytanie do posiadaczy : jak wasze doświadczenia? Zależy mi na tym, żeby była bardzo ciepła i lekka, bo to dla mamy, która śpi w sypialni przy zakręconym grzejniku, " bo lubi w zimnym", ale chce, żeby jej ciepło było big_grin
Obserwuj wątek
    • slubice69100 Re: Puchowe kołdry z Tchibo, 21.10.13, 09:19
      Kupowalam w niemieckim tchibo jakies 2 lata temu i jest rzeczywiscie bardzo lekka i ciepla (uzywam jej wylacznie w zimie).
      Mi udalo sie kupic na wyprzedazy za ok.400zl, wiec jesli Ci sie nie spieszy poczekaj.
    • slona78 Re: Puchowe kołdry z Tchibo, 21.10.13, 10:11
      Z Tchibo mam puchowy śpiworek dla dziecka, jest w porządku, jednak kołdry z Tchibo za takie pieniądze bym nie kupiła. Kupiłam kołdry z puchu gęsiego na allegro od polskiego producenta. Jakość bardzo dobra i znacznie, znacznie taniej.
      • tola_i_tolek Re:Slona78 21.10.13, 10:30
        Możesz podać nazwę tego producenta?
        • kasiaszara Re:Slona78 21.10.13, 10:43
          no, daj, daj smile
          • slona78 Re:Slona78 21.10.13, 11:27
            Te kołdry, które mam w domu są z poscielrodzinie.pl na all mają dwa konta, na pewno ivon50 i jeszcze jakieś. Swoje kupiłam po dużym rekonesansie, kupiłam je w marcu/kwietniu. Jeszcze nie prałam. Kupiłam białe, bardzo dobrze są przeszyte (każdy kaseton jest jeszcze zabezpieczony na przeszyciach) materiał "obiciowy" jest gruby, nie mają zapachu (ale chyba wszystkie gęsie nie mają, śmierdzą kacze). Zwracajcie uwagę na skład - najlepsze są wg mnie te ze 100% puchu, ale te są też zdecydowanie bardziej puchate (wyglądają na większe).
            • kasiaszara Re:Slona78 21.10.13, 12:53
              slona, a nie są sztywne? bo reszta brzmi bardzo zachęcająco..
              • slona78 Re:Slona78 21.10.13, 13:18
                Nie, nie jest sztywna, materiał jest grubszy (na pewno znacznie grubszy niż w śpiworku z tchibo), ale nie jest sztywny, robi wrażenie solidnego. Kupiłam dwie kołdry 220x200 i 155x200, i naprawdę jestem zadowolona, a szukałam długo.
                Przy wyborze puchu trzeba się też kierować jego pochodzeniem, jednym z najlepszych jest polski, ale niestety też jest piekielnie drogi. Dużo na rynku jest chińskiego - ale nie ma on dobrej opinii. Ja mam ten niby rosyjski smile nie wiem jaki jest w rzeczywistości, bo nie robiłam doktoratu z puchu, ale nie kupiłam tych kołder z myślą, że spędzą ze mną całe życie wink a ich jakością byłam miło zaskoczona. Dlatego też myślę, że nie ma co przepłacać (w tej z Tchibo też nie ma kraju pochodzenia puchu), na dobre kilka lat na pewno będzie ok. Stosunek jakości do ceny jest naprawdę bardzo wysoki.
                • kasiaszara Re:Slona78 19.11.13, 08:41
                  dzięki za radę, kupiłam tę kołdrę, którą poleciłaś i mama bardzo zadowolona smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka