Dodaj do ulubionych

Zakupy na amazonie

06.11.13, 13:27
Zainspirowana pomysłem z tego forum, chciałabym zakupić strój karnawałowy dla mojej córki - zapewne byłaby zachwycona
www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1?url=node%3D727632011&field-keywords=my+little+pony&rh=n%3A727632011%2Ck%3Amy+little+pony
a konkretnie ten
www.amazon.com/Little-Pony-Rainbow-Dash-Classic/dp/B003VIQX7C/ref=sr_1_1/177-3791644-2750353?s=apparel&ie=UTF8&qid=1383740610&sr=1-1&keywords=my+little+pony
zupełnie zielona jestem w tym temacie
wiem, że jest jakaś szansa na wysyłkę darmową, ale czy amazon.com też ?
jak wygląda płatność ? czy zwykła karta master jest uznawana ?
(w C&A mogę nią płacić jako kredytową)
kiedy jest przeliczenie waluty ?
no i ta dostawa ? jest szansa na darmową?
jak to wszystko ogarną aby bezpiecznie kupić ?
Obserwuj wątek
    • inia25 Re: Zakupy na amazonie 06.11.13, 13:30
      z amazon.com nie dostaniesz z darmowa dostawą, co więcej, będziesz musiala dodać jakies opłaty do tej kwoty (VAT czy coś).

• alexia.x Re: Zakupy na amazonie 06.11.13, 13:33
        tak właśnie myślałam sad
        na amazon uk lub brytyjskim chyba jest darmowa wysyłka, co ?
        szkoda bo tam nie znalazłam tego stroju
        • inia25 Re: Zakupy na amazonie 06.11.13, 13:38
          na brytyjskim jest, od 25 funtów, ale tylko gdy sprzedaje towar amazon a nie jakiś sklep
        • dziuni-a1979 Re: Zakupy na amazonie 06.11.13, 13:44
          Wszystko o czym piszesz obowiązuje na amazon.co.uk. Powyżej 25 funtów przesyłka gratis, ale tylko wtedy jak sprzedaje amazon lub "pakuje" amazon. Raczej nie można łączyć opcji tzn. jak wrzucasz rzeczy "Dispatched from and sold by Amazon" to nie dodajesz do tego "Sold by xxxxxx and Fulfilled by Amazon" bo wtedy nie naliczy darmowej przesyłki nawet jeśli przekroczysz 25 funtów. Karta może być taka zwykła, niekoniecznie kredytowa, wpisujesz raz dane i tylko potwierdzasz zakup. Zamówienie zostanie złożone nawet jak w danym momencie nie masz wolnych środków na koncie, tylko wysyłają później meile z prośbą o "upgrade" płatności. Ostatnio tak robiłam, była super okazja i bałam się, że się skończą sztuki w takiej super cenie, więc złożyłam zamówienie a później sobie przelałam z innego konta na moje. Jeśli chodzi o amazon.com to nie tylko, że zapłacisz za przesyłkę, ale jeszcze najpewniej paczka będzie oclona i będzie musiała to cło zapłacić zanim paczkę odbierzesz (czasem jak paczka mała, albo koperta bąbelkowa z czymś lekkim to nie clą - kompletnie nie wiem od czego to zależy wink
          • alexia.x Re: Zakupy na amazonie 06.11.13, 13:46
            dziękuję
            musiałabym znaleźć interesujący mnie strój na innym Amazonie ...
            • inia25 Re: Zakupy na amazonie 06.11.13, 13:48
              poszukaj jeszcze na amazon.de
              • alexia.x Re: Zakupy na amazonie 06.11.13, 13:51
                ok
                wyszukiwarka pokazuje mi na ebay.com, ale póki co nie mam dostępu do tej strony, więc nie sprawdzę
          • dwellajna Re: Zakupy na amazonie 06.11.13, 14:30
            Jeśli chodzi o amazon.com to nie tylko, że zapłacisz za przesyłkę,
            > ale jeszcze najpewniej paczka będzie oclona i będzie musiała to cło zapłacić z
            > anim paczkę odbierzesz

Amazon zawsze pobiera na ten cel import fee deposit, i potem zwraca nadwyzke - dostalam zwrot za oplaty za Kindle, zwrot w wysokosci 50 groszy wink
            • patatajowa Re: Zakupy na amazonie 06.11.13, 20:24
              ale to chyba tylko z kindlem tak działa.ja zapłacilam ostatnio 54 zł cła za buty od nich.
    • jagnabogusz Re: Zakupy na amazonie 06.11.13, 14:09
      a jak z wysyłką na amazon de darmowa?
      • 18buzka Re: Zakupy na amazonie 06.11.13, 14:17
        witaj
        niestety moze cie spotkac rozczarowanie. ja chciałam zamówić stroj juz jakies 2 tygodnie temu i przy finalizacji zamównienia napsiał mi, ze niestety nie wysyła tych rezcy do Polski
        m.olczyk
        • alexia.x Re: Zakupy na amazonie 06.11.13, 14:24
          jakbyś znalazła jakieś źródło na jego kupno, daj proszę znać
          • agnes_nyc alexia priv 07.11.13, 20:37

• alexia.x Re: alexia priv 08.11.13, 08:18
              już pędzę czytać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka