Dodaj do ulubionych

Pytanie o gry ravensburgera dla młodszychn dzieci

10.11.13, 09:52
Syn ma 3 lata i 4 msc, posiadamy Kiki Ricky.
Czytam opisy pozostałych i wszystkie wydają mi się do siebie podobne.
Jolly Octopus
Nino Delfino
Lotti Karotti
Wyścig Pingwinów.
Tylko Bóbr Billy jest zupełnie inny.

Którą warto kupić a którą odpuścić?
Obserwuj wątek
    • cortinka Re: Pytanie o gry ravensburgera dla młodszychn dz 10.11.13, 11:11
      U nas ulubioną jest Lotti Karotti.
    • afroddytta Re: Pytanie o gry ravensburgera dla młodszychn dz 10.11.13, 15:29
      Jolly Octopus - moim zdaniem tę warto, bo jest nieco inna niż pozostałe tzn. jest na baterię i się kręci głowa z odnóżami i trzeba pęsetą podbierać kraby, dzieciaki moje się chętnie bawią bo i można samemu i razem, 2latek sobie sam włącza, 4latek chętnie się bawi, nawet prawie 7latek lubi.
      Lotti Karotti - u mnie to totalny niewypał, przynajmniej w przypadku najstarszego syna, od kiedy dostał to go w ogóle nie wciągnęło, bo to jak normalna planszówka trzeba dojść do celu, zamiast kostki są karty, a część pół jest z dziurami, ale wiadomo które, więc jakoś moich dzieci to nie wciąga, wolą chińczyka.
      Nino Delfino - mój najstarszy grał z kolegą, moim zdaniem bez rewelacji i nie wiem czy 3latek nie będzie miał problemów z obsługą pingwina, chyba też zasady nie są takie proste.
      Bóbr wydaję mi się też fajny, mój starszak na wakacjach chętnie się bawił, miał wtedy 4,5 roku.
      Wyścigi Pingwinów kupowałam na prezent, ale nie wiem jakie wrażenia.

U nas zdecydowanie Kiki Riki jest nr 1.
      • mieeke Re: Pytanie o gry ravensburgera dla młodszychn dz 11.11.13, 05:40
        Polecamy Lotti Karotti

tyijaczylimy.blogspot.com/2013/11/lotti-karotti.html
    • slonko1335 Re: Pytanie o gry ravensburgera dla młodszychn dz 11.11.13, 09:00
      Jolly Octopus podobał się dzieciakom ale grali u koleżanki więc nie wiem czy to nie był taki jendorazowy zapał, mama koleżanki twierzi, że jej cóka tą grę bardzo lubi.
      My mamy z ravensburgera Kicky Rocky którego tutaj nie wymieniłaś-moje dzieci bardzo lubiły tą grę o Lotti Karotti też od kilku posiadaczy słyszałam, że fajna.
      • emma6666 Re: Pytanie o gry ravensburgera dla młodszychn dz 11.11.13, 09:23
        Pisałam, że mamy Kiki Ricky
        • slonko1335 Re: Pytanie o gry ravensburgera dla młodszychn dz 11.11.13, 16:05
          sorki rzeczywiście.
    • lifecolor Re: Pytanie o gry ravensburgera dla młodszychn dz 11.11.13, 10:26
      U nas Lotti Karotti nie sprawdziło się, już większe zainteresowanie było Nino Delfino,tylko w tej grze jest 16 kuleczek kolorowych, malutkich, więc weź pod uwagę czy synek nie wsadzi ich do buzi
      • emma6666 Re: Pytanie o gry ravensburgera dla młodszychn dz 11.11.13, 10:39
        Generalnie preferuje włosy i kozy z nosa.
        • lifecolor Re: Pytanie o gry ravensburgera dla młodszychn dz 11.11.13, 10:51
          Co kto lubi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka