Dodaj do ulubionych

termokubek tchibo

20.11.13, 15:41
www.tchibo.pl/kubek-do-kawy-na-droge-p400034818.html
ktos ma??
trzyma cieplo?
warto?
mozna myc w zmywarce?
Obserwuj wątek
    • andre20 Re: termokubek tchibo 20.11.13, 15:59
      Jedyny nieudany zakup w Tchibo. Miałam nieco inaczej wyglądający, ale działał tak samo. Bodajże po 2 myciu coś się stało z przyciskiem, zablokował się i zaczął w tym miejscu przeciekać.
      • fasol-inka Re: termokubek tchibo 20.11.13, 16:03
        u nas to samo, kupowaliśmy już jakiś czas temu, może nie po dwóch razach, ale też przycisk zdechł i przecieka
        w zmywarce można, ciepło też trzyma, no ale przycisk do bani
        • owianka Re: termokubek tchibo 20.11.13, 16:31
          A u mnie działa już kilka tygodni, nic się nie zablokowało ani nie przecieka. Myję w zmywarce.
        • jana111 Re: termokubek tchibo 20.11.13, 16:54
          Faktycznie, z przyciskiem coś jest na rzeczy- zapytam męża co w nim dokładnie pomajstrował, bo w kilka sekund naprawił. A zareklamowałyście swoje kubki?
          U nas w użyciu trzeci miesiąc- drugoklasista dostaje do szkoły. Ciepło trzyma chyba aż za dobrze- na pierwszej i drugiej przerwie nie wypije bo za gorące- jeśli dostaje tuż przed wyjściem zaparzoną herbatę.
          Ja polecam.
          • fasol-inka Re: termokubek tchibo 20.11.13, 17:13
            nie reklamowałam, bo to był prezent - obdarowany najpierw nie używał, potem jak zaczął to gdzieś po 3-4 miesiącach ten przycisk padł, to już chyba było po roku ponad od zakupu
            • jana111 Re: termokubek tchibo 20.11.13, 22:59
              Ale gwarancji jest chyba 24 miesiące.
              Podobno Tchibo ma bardzo przyjemną politykę reklamacyjną- opisujesz co się dzieje a oni przysyłają nowy sprawny. Choć nie wiem tego z własnego doświadczenia a z informacji forumowych.
    • els.ol Re: termokubek tchibo 20.11.13, 18:46
      Jest do niczego. Przecieka i średnio trzyma ciepło. Miałam z zeszłorocznej kolekcji, oddałam jako reklamacja, bo był używany. Nie polecam.
      • zona.102 Re: termokubek tchibo 20.11.13, 19:00
        Rowniez mialam i oddalam po pierwszym uzyciu. Nie wiem jak trzymal cieplo ale jak tylko probowalam sie z niego napic to lalo mi sie po brodzie.
        Kubek koszmarnie przeciekal, moze to dlatego, ze nie ma w nim zadnej silikonowej uszczelki?
        • kroliczyca80 Re: termokubek tchibo 21.11.13, 08:50
          Ja mam taki z wyłażącymi po napełnieniu wzorami na obudowie. Nie polecam, cały czas trzeba go trzymać w idealnym pionie, bo inaczej przecieka, mowy nie ma o zapakowaniu do torebki czy plecaka...
    • eo_wina Re: termokubek tchibo 21.11.13, 19:03
      Jeśli o kubki termiczne chodzi - mam spore doświadczenie smile
      Rok temu kupiłam polecany tutaj Contigo Aria. I nie oddam go nikomu smile
      A ten z tematu wątku - moja koleżanka oddała natychmiast, bo wylała jej się kawa w torebce, zalewając wszystko dokumentnie. Straty olbrzymie uncertain
    • szefsztabuwyborczego Re: termokubek tchibo 08.01.14, 19:03
      nie polecam, nie trzyma ciepła, po nalaniu gorącego napoju kubek momentalnie robi się gorący czyli oddaje ciepło na zewnątrz, porazka
    • slona78 Re: termokubek tchibo 08.01.14, 19:21
      Kupiłam jakiś czas temu i szybko oddałam, jakość kiepska - mam na myśli zamykanie. Zainwestowałam w Contigo - ten jest naprawdę świetny.
      • szafa_zebry Re: termokubek tchibo 08.01.14, 19:32
        A ja uzywam codziennie i wszystko OK. Trzyma dosc dlugo cieplo (ale contigo nie mialam, moze kiedys zainwestuje), nie przecieka. Ale moze bede sie zastanawiac nad tym przed wlozeniem do torebki co robie nagminnie...
    • rzodkiewka7 Re: termokubek tchibo 08.01.14, 20:27
      Kubek nie jest ani dobry ani zły, jak na swoją cenę ok, zamykanie działało mi bez problemów, trzymał ciepło tak max dwie godziny, dla mnie akurat na wypicie kawy zrobionej rano w domu, używałam pół roku. Jedyny mankament dotyczy mycia, nie mam zmywarki, więc bardzo ciężko było mi ręcznie domyć ten kubek.

Na mikołaja dostałam od męża contigo i porównując do tego kubka z tchibo to contigo jest dwa razy droższy, ale i dwie klasy lepszy smile
      • eddzik Re: termokubek tchibo 08.01.14, 22:33
        dostałam na gwiazdkę
        Contigo
        kocham go
        nie przecieka, trzyma ciepło, ma sliczny kolor...
        innego nie miałam
        nie mam porównania
    • ksenja1 Re: termokubek tchibo 09.01.14, 09:27
      Nie! Zdecydowanie NIE POLECAM !!! Najgorszy zakup w tchibo! Tylko wygląda ładnie. Przycisk zepsuł się po pierwszym dniu. Niestety paragon wyrzuciłam, więc nie reklamowałam. Lepiej poszukać czegoś innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka