Dodaj do ulubionych

co kupić 12 latce?

02.12.13, 16:19
podpowiedzcie prezent dla 12 latki?, co w tym wieku jest na topie? co czytają? czym się interesują, co im sprawi radość? dzieki
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: co kupić 12 latce? 02.12.13, 16:24
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,148142984,148238240,Re_Jakie_prezenty_dla_starszych_dzieci_9_.html
      nie ma za co smile
    • kinder0610 Re: co kupić 12 latce? 02.12.13, 16:41
      przeczytałam już wcześniej, ale stwierdziłam, że tam sa raczej prezenty dla 9-10 latki a nie 12, stąd moje pytanie, Ale dzięki
    • clio_yaga Re: co kupić 12 latce? 02.12.13, 17:13
      Moja 12 latka dostanie na mikołaja siedzisko sako, zresztą starszy syn również, wybrali sobie sami.
      Na gwiazdkę scrabble, bo mamy tylko junior z których już wyrosła, jakąś grę na kinecta, nowe spodnie do jazdy konnej. Na liście prezentów jest też koszulka The Mountain, ale chyba zostanie przesunięta na inna okazję.
      Generalnie moja córka cieszy się z wszystkiego z końmi, lubi biżuterię, oczywiście drobną, delikatną, wszelkie akcesoria sportowe to też dobry wybór.
    • natalek79 Re: co kupić 12 latce? 02.12.13, 18:54
      wiesz - co dziecko to zainteresowania, pasje itp. Jedna zachwyca się serialem typu Violetta czy gościem typu Bieber a inną to nie bawi. Jedna ucieszy się z książki a inna nawet do niej nie zajrzy wink
      • agni71 Re: co kupić 12 latce? 02.12.13, 19:06
        No właśnie,l w tym wieku jedynym uniwersalnym prezentem sa chyba tylko pieniądze. Ja mam na stanie 11-latkę, i u niej w liście do Świetego znalazły sie zarówno laptop, etui na tablet, czy pendrive, jak i figurki Playmobil.
        Domyslam sie, ze obdarowac chcesz nie swoje dziecko, ale moze cos o tej dziewczynce wiesz, co pomogloby dobrac dla niej prezent?

• beata985 Re: co kupić 12 latce? 02.12.13, 19:21
      spinki/ inne akcesoria do włosów
      kolczyki
      bransoletka
      dezodorant/ inne pachnidło
      kulki kąpielowe/żelki kąpielowe
      violetta/bieber-akcesoria różnej maści-pamiętniki, kalendarze, kubki ręczniki itd
      książki
      • kinder0610 Re: co kupić 12 latce? 02.12.13, 20:03
        Dzięki trochę mi się rozjaśnia, Tak to nie moja córka ; ), więc mi trudniej , bo mam młodsze na stanie.. Z tego co wiem dziewczynka lubi czytać, a najczęściej siedzi z telefonem w ręce i wysyła smsy. Ale poszukam coś z biżuterii, albo jakieś pachnidło. O tą Violettę to muszę podpytać ; ) dzięki , może jeszcze komuś coś wpadnie do glowy
        • agni71 Re: co kupić 12 latce? 02.12.13, 20:17
          Nie napisałaś, w jakiej cenie ma byc ten prezent, jesli drobiazg, to może jakas ciekawa zawieszka do telefonu? Co do idoli, byłabym bardzo ostrozna, moja córka bardzo by sie zdziwiła, gdyby dostała cos z Violettą (nie ma pojęcia o jej istnieniu), Biebera tez nie wiem, czy kojarzy?

jesli chodzi o ksiązki, to polecam "Baśniobór", u nas hit, ale moze juz zna...
          • kinder0610 ok 50 zl 02.12.13, 20:21
          • kinder0610 ok 50 zl 02.12.13, 20:22
            myślałam o 50 zl
          • natalek79 Re: co kupić 12 latce? 02.12.13, 22:08
            Jeżeli czyta to też nie taka prosta sprawa trafić w gust i pozycje, której jeszcze nie zna - mówię to z doświadczenia, bo sama czasem przy córce sięgnę po coś w Empiku a ona, że "to już było"...obie dużo czytamy i nie ma siły spamiętać prócz swoich jeszcze i jej "czytanki" wink Jak 50zł to może właśnie kartę podarunkową do Empika jeśli ma go w okolicy? Tam przecież nie tylko książki. No chyba, że koniecznie musi być rzecz.
            Z "bohaterami" typu Violetta i inne byłabym ostrożna. To się zbyt szybko odmienia a i 12-latka może nie być już zainteresowana gadżetami tego typu.
            Podczytując forum stwierdzam, że moja osobista 12-tka bardzo już "dorosła" i tak naprawdę ja miewam czasem kłopot ze zrobieniem jej niespodzianki takiej żeby baardzo się ucieszyła a żeby doradzić komuś w rodzinie to już zupełnie opuszczam się na teksty typu karta Empik najlepsza wink W tym wieku dzieci/młodzież często zmienia zainteresowania, szuka pasji i wszystko jak w kalejdoskopie wink Pod względem podarunków zawsze najfajniejsza młodsze dzieci smile
    • halinka2222 Re: co kupić 12 latce? 03.12.13, 09:41
      Może coś z APARTU np zawieszki ( maja ich dziesiątki)i i pudełko na biżuterię ( w kształcie serca kosztuje ok 50 zł)
      • natalek79 Re: co kupić 12 latce? 03.12.13, 22:42
        zawieszki w dodatku w dobrych cenach w Apart. Kupiłam pod choinkę
    • dorotadu Re: co kupić 12 latce? 03.12.13, 17:54
      hm
      ja dla swojej 11 latki na razie mam tylko to + sole do kąpieli sad
      merlin.pl/Bylo-sobie-zycie-edukacyjna-gra-planszowa_Hippocampus/browse/product/206,1035872.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka