Dodaj do ulubionych

Czy ktoś ma taką kuchenkę ?

12.12.13, 23:59
allegro.pl/kuchnia-dla-dzieci-kuchenka-do-zabawy-z-drewna-i3764367706.html
lub allegro.pl/kuchenka-dla-dziecki-kuchnia-do-zabawy-z-tablica-i3787106915.html
Czym się różni płyta MDF od drewna ? Będą wytrzymałe te kuchenki czy lepiej sobie darować ?
Obserwuj wątek
    • els.ol Re: Czy ktoś ma taką kuchenkę ? 13.12.13, 00:34
      Bierz tę z drewna. Ładniejsza i na pewno wytrzymalsza.
      MDF to płyta wiórowa - moim zdaniem dziadostwo, ale ja jestem fanką surowców naturalnych (drewno, kamień wink ) nie mam mebli z MDF w domu, choć może dla dziecka - jako zabawka - by wystarczyło...
      Cena podobna, więc kupiłabym tę drewnianą.
      • sylaluk1 Re: Czy ktoś ma taką kuchenkę ? 13.12.13, 13:55
        Ale one chyba obie są z płyty MDF...
        • super-czarna.1 Re: Czy ktoś ma taką kuchenkę ? 13.12.13, 18:24
          Te są obydwie z płyty mdf, ale myślałam nad inną kuchenką drewnianą np.
          allegro.pl/g194-kuchnia-rozowa-mniejsza-janod-drewniana-i3789449924.html
          allegro.pl/ekskluzywna-kuchenka-drewniana-kuchnia-dla-dzieci-i3771866649.html
          allegro.pl/kuchnia-vintage-z-akcesoriami-wykonana-z-drewna-i3770877435.html
          allegro.pl/show_item.php?item=3784817877
          Jak myślicie która najlepsza ?
          • klarci Re: Czy ktoś ma taką kuchenkę ? 13.12.13, 19:04
            kwestia gustu moim zdaniem
            mi się podoba z trzeciego linku
            a mamy dokładnie tą z czwartego
    • klarci Re: Czy ktoś ma taką kuchenkę ? 13.12.13, 18:49
      mamy tą drugą, tylko mniej wymalowaną
      jak przyszła, to byłam rozczarowana, ze płyta (w aukcji było tylko ogólnie, że drewniana), ale z czasem się przyzwyczaiłam.
      jest mniej 'fajna niż na przykład Ikeowska, ale wiesz, ja za swoją te 2 lata temu płaciłam jakoś 180 zł, a ikeowska prawie 500, więc nie żałowałam.
      solidność jest nienajgorsza. zawiasy w drzwiczkach poszły, ale ja mam wyjątkowo pomysłowe i energiczne egzemplarze tongue_out natomiast jako całość trzyma się świetnie. a u nas nie służy tylko jako kuchenka wink
      • super-czarna.1 Re: do klarci 13.12.13, 19:10
        A to nie jest drewniana, ta czwarta zalinkowana ?
        • klarci Re: do klarci 13.12.13, 19:20
          ona ma elementy drewniane, ale większe powierzchnie są z płyty
          • super-czarna.1 Re: do klarci 13.12.13, 19:30
            Dzięki bardzo smile
            • klarci Re: do klarci 13.12.13, 19:54
              może doprecyzuję
              ten czwarty link
              widzisz te ciemniejsze elementy, np. ten panel, na którym sa kurki? to zwykła mdf
              te jaśniejsze to klejone drewno, czyli jak dla mnie też płyta, ale nie lakierowana
              półka w środku jest z kolei jakby z płyty pilśniowej

tylko mnie zastanawia jedno, czy e inne drewniane kuchnie nie są też z takich płyt. bo jednak wiesz są to cienkie a spore powierzchnie i myślę, że ciężko byłoby je zrobić z litego drewna

jak chcesz to zrobię zdjęcia z bliska co i jak i podeślę - może jutro
              • levoonia Re: do klarci 13.12.13, 20:30
                kupilismy włąsnie brio. też z płyty w większości..
                • super-czarna.1 Re: do klarci 13.12.13, 21:04
                  Po Twojej wypowiedzi też tak myślę,że większość jest z płyty a nie drewna. Dla przykładu sprawdzałam tą z ikei i jest płyta pilśniowa.
                  allegro.pl/ikea-duktig-kuchnia-kuchenka-i3786784217.html
                  • ursgmo Re: do klarci 14.12.13, 08:12
                    Wątpię żeby którakolwiek była drewniana, moja córka ma kuchnię Kidkraftu a też jest to mdf. Na plus że nic się z tym nie dzieje i po półtora roku jest jak nowa więc nie jest taki zły ten materiał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka