Dodaj do ulubionych

Pościel dla 3-latka

06.01.14, 15:13
Poszukuję pościeli dla 3-letniego synka, w związku z jego przeprowadzką do nowego łóżka, którego zresztą też poszukuję wink
Pościel ma być standardowych rozmiarów 140-160x200.
Wzór - żadne carsy, puchatki, pepy, spidermany itp postacie z kreskówek. Najlepiej jakieś pojazdy, zwierzęta, budowle, byle nie stylistyka z flaneli dla niemowląt. No i cena - najlepiej do 100 zł, ale to może być nierealne... Póki co najlepszy stosunek ceny do pożądanych wzorów znalazłam oczywiście w IKEA, ale wybór mały - mamy 2 komplety do przedszkola, pozostałe mniej mi się podobają. Myślałam też o szyciu, ale fajna tkanina+krawcowa to też drogo wyjdzie...
Na All oczywiście zatrzęsienie, ale większość to właśnie pościel licencyjna,a w pozostałych często wzory takie, że zęby bolą uncertain
Byłabym w stanie wybrać ze 2-3 wzory z poniższych linków, ciekawe tylko, jak z jakością:
allegro.pl/posciel-satyna-bawelniana-160x200-dla-dzieci-wzory-i3856759109.html
allegro.pl/posciel-bawelna-sat-dla-dzieci-160x200-nowosci-i3851770164.html
allegro.pl/posciel-z-bawelny-satynowej-dla-dzieci-140x200-3cz-i3858224075.html
A może znacie sprawdzonego sprzedawcę na All?
O tym, że znajdę coś z kory nawet nie marzę - nienawidzę prasować, ostatecznie będę nosić do magla.
Obserwuj wątek
    • zuza-nka88 Re: Pościel dla 3-latka 06.01.14, 17:20
      z doswiadcznia poewiem ci ze majac 3 late i łózko 70 czy 80 cm szer koldra 140 to max mielismy 160 jakis czas ale za duza była
      • miwusia1977 Re: Pościel dla 3-latka 06.01.14, 17:40
        my mamy tapczanik zrobiony z lozeczka niemoowlecego a koldra 160 doskonale sie sprawdza. Co do poscieli nie mpomoge bo mam z Smyka ale moze tam cos znajdziesz bo widzialam ciekawe wzory
    • natalek79 Re: Pościel dla 3-latka 07.01.14, 09:24
      Starszy syn ma łóżko 80x200 i wystarcza mu pościel 140x200. Dałam mu 160x200, ale stwierdził, że za duża, spada, zwisa itp wink Niestety na 140 właśnie z poszewkami nie jest tak łatwo, bo owszem sporo, ale licencyjnej. Młodsze dziecko, jak Twoje zapewne się z takiej pościeli cieszy, ale starsze z czasem wyrasta z bohaterów bajkowych i wówczas pozostają co najwyżej kluby sportowe wink Gorzej jak bajkowej nie chce mama, bo wówczas wybór niewielki na 140 i pozostaje celować w rozmiar 160x200.
      W poprzednim mieście miałam producenta pościeli (Tex-pol) po sąsiedzku niemal i tam szycie kompletu pościeli kosztowało mnie 10 zł. Zdarzało mi się kupić w Jysk końcówki świetnej bawełny w dziecięce wzory i z szyciem komplet wychodził za max 40 - 50zł. U krawcowej niestety drogo wychodzi, bo liczą ok. 2zł/mb szycia, a metrów wychodzi sporo, bo x2, więc się nie opłaca zupełnie.
      Zalinkowana przez Ciebie pościel jest bardzo ładna. Zastanawiałabym się tylko tak jak Ty nad jej jakością, bo kupuję satynę bawełnianą, ale dużo drożej, więc miałabym obawy. Materiał sam w sobie fajny i łatwo się go prasuje - nie zamieniłabym na korę, która odbija się pięknym wzorkiem na buzi i mnie osobiście do szału doprowadza wink
      • cobrastic Re: Pościel dla 3-latka 07.01.14, 10:57
        Z własnego doświadczenia polecam olać i nawet zapomniec o taniej pościeli z satyno-bawelny,najlepiej sto procent bawełny,ew jakies flanele,kory.
        Polecam za to pościele z serii Animal Planet (u nas dinozaury akurat królują).
        Chcialam polecic mojego sprawdzonego sprzedawce ale widzę,że akurat nie ma niczego wystawionegosad
        • cobrastic edit 07.01.14, 11:02
          Jednak znalazlam ;D kupowałam tutaj - allegro.pl/posciel-dla-dzieci-160x200cm-nadia-nowe-wzory-i3858673206.html ,porządny materiał,żywe kolory,prane niemiłosiernie często ,a mimo to nie wyblakło. Nie farbuję, zamki również bardzo porządne. My mamy akurat tą z dino.

Skusiłam się raz na pościel z satyno-bawełny , dziecko było pofarbowane,łózko i cala reszta.Po praniu sie wszystko sprało na amen, a drugiego prania nie przeżylo,bo zepsuły się zamkiwink

• katherine84 Re: edit 01.02.14, 22:43
            Musiałaś mieć strasznego pecha z tą pościelą satyno-bawełnianą, albo to jakiś bubel był. Z mężem mamy 3D satyno-bawełnę i jest świetna. Kolor po roku czasu chyba się nie różni jak od nowości, przynajmniej nie zauważyłam, a przyjemna jest strasznie, milusia, gładka i nie poci. Ta nasza 200x220 kosztowała coś koło 150zł z przesyłką...
    • katherine84 Re: Pościel dla 3-latka 01.02.14, 22:39
      Mój 4latek ostatnio dostał od babci pościel w traktorki... o, taką jak tu www.sypialka.pl/posciel/319-posciel-160x200-traktorek-farma-.html
      I jest przeszczęśliwy, bo uwielbia klimaty "farmy" i odkąd ma tę pościel to mniej narzeka, że mieszka w mieście big_grin I jest pośrednia dla mnie -chłopięca i na te 3-4 lata spokojnie może mieć, bo bawełna wygląda mi na porządną.
      Ewentualnie powtórzę po poprzednice - może coś z Animal Planet. Wybór zwierząt ogromny... część wzorów szalenie mi się podoba, szkoda że nie ma 200x220 ^^
      • sanse3 Re: Pościel dla 3-latka 01.02.14, 23:04
        Ja równiez polecam max 140cm na 200cm, większa będzie raczej za duża. Córka ma łóżko szer.ok. 100cm i spokojnie wystarcza, większa już by spadała i by była niewygodna.

Te z pierwszych linków wg mnie fatalne będą, nie ryzykowałabym. Bo cenę mają sporą, a co dziwne wg mnie nie ma podanego producenta na żadnej z tych aukcji. Trzeba szukać raczej znanych polecanych producentów zeby dostac w miarę dobrą pościel wg mnie. Ja również mam satynę bawełnianą jest rewelacyjna ale koszt 1 kompletu na allegro ok. 160zł firmy TAC, w stacjonarnych blisko 200zł ale nie oddałabym jej za zadną inną. Zanim ją kupiłam własnie znalazłam mnóstwo super opinii na jej temat.
        Jesli chodzi o dziecięcą to na allegro polecam sprzedawców sprzedającyh rzeczy z niemieckich katalogów, w tym pościel w rozm. 140x200 z fajnej bawełny, miękkiej, wylicytowałam 4 komplety w grochy dla córki piore, susze w suszarce i jest super ta bawełna.
        Wg mnie dużo lepsza niż z jysk czy ikea choć nie mam porównania po praniu ale w ikea w tych wzorach co mi sie podobały dla córki była duża domieszka poliestru a te niemieckie mają samą bawełnę. A wyszły z wysyłką ok. 30 zł z groszami moze. Dla chłopców też czasami ładne wzory miewali, bez jakichś szaleństw w nadrukach, takie spokojniejsze raczej, ale ładne stylowe. Polecam. TE wszystkie licencyjne jak widziałam gdziekolwiek nawet w lidlu były to z fatalnej prześwitującej sztywnej bawełny, w życiu bym nie kupiła.
    • edelstein Re: Pościel dla 3-latka 01.02.14, 23:05

Zobaczylam zalinkowana przez ciebie poscirl i tez zaczely mnie bolec zeby.To juz wole z carsami.
      • katherine84 Re: Pościel dla 3-latka 01.02.14, 23:16
        Kurcze a mnie się wydawała ok...i teraz będę krzywo na nią patrzeć...
        Do wyboru z farmą była jeszcze taka www.swiatbajek.pl/zdjecia/1211.jpg ale wyprzedana i nie wiadomo ile trzeba by było czekać sad no i z dodatkiem poliestru, a tego unikam
    • jana111 Re: Pościel dla 3-latka 02.02.14, 01:40
      Jestem właśnie w temacie, bo wczoraj przyszła pościel dla 4-latki. Kupiłam licencyjną z księżniczkami (dziewczę marzy o księżniczkach, za jakiś czas wyrośnie, ale nie jestem obrzydliwa, mogę sama pod nią spać smile więc co jej będę żałować)- na jednej stronie ma księżniczki, na drugiej bardziej neutralny wzór w korony, nie wiem jak mają inne. Wypytywałam tylko sprzedawców o producenta, chciałam kupić pościel Detexpolu (polecaną na forum). W porównaniu do ostatnio oglądanych i dotykanych, również licencyjnych w Carrefurze (Carbotex-m.in. Peppa) i Biedronce wydaje się znacznie porządniejsza, zobaczymy jak będzie w użytkowaniu. Synowi kiedyś, ze 3-4 lata temu kupiłam pościel flanelową w Lidlu i ona jest bardzo fajna, zwierzątka w wesołych kolorach, kolory dość intensywne po wielu praniach, miła flanela- ale już tam nie miewają tej jakości, ostatnio była z poliestru.
      Next ma też śliczne wzory i w dość rozsądnych cenach- ale też 50% poliestru.
      Gdybym kupowała dla chłopca, może zaszalałabym z tą allegro.pl/carreblanc-tino-posciel-140x200-50x70-i3757828910.html (zwłaszcza że to miał być prezent okolicznościowy) ale jak popatrzyłam na wzory dla dziewczynek w sklepie firmowym to mnie 500 zł za piękny wprawdzie komplet nieco ostudziło. A jak nie, to chyba Animal Planet, córze kilka się bardzo podobało (ale kudy im do księżniczek...).
      • edelstein Re: Pościel dla 3-latka 02.02.14, 11:18

Fajne mieli w Aldim.Kupilam synowi.Czasem rzuca na allegro
        • sanse3 Re: Pościel dla 3-latka 02.02.14, 11:48
          Ciekawa jestem tych poscieli z aldi są z samej bawełny? jaka cena? masz moze jakis link jakie byly wzory?
          • edelstein Re: Pościel dla 3-latka 02.02.14, 17:49

www.google.de/search?q=novitesse+kinderbettw%C3%A4sche+aldi&tbm=isch&ei=h3buUrTgK8qItQaYsIDQCw&start=20&sa=N#i=7
            100% bawelny.
            14.99€
            • edelstein Re: Pościel dla 3-latka 02.02.14, 17:52

Ta z samochodami.7.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka