09.01.14, 20:27
Czy któraś jest obeznana z tym sklepem? Czy będzie jeszcze większa wyprzedaż? (teraz -50%) Wiem,że to dużo,ale może będzie jeszcze więcej? smile
Obserwuj wątek
    • tweety_28 Re: MANGO.COM 09.01.14, 20:50
      Niby jest minus 50%, ale było sporo rzeczy które miały większą obniżkę.
      Nie mam doświadczenia jeżeli chodzi o zakupy na mango.com ponieważ w tym roku zrobiłam pierwsze zamówienia, ale mam jedno spostrzeżenie: co fajniejsze ciuchy poznikały zaraz na początku wyprzedaży zarówno stacjonarnie jak i w necie. Pojawiają się teraz pojedyncze dokładki, ale to już nie to samo.
      Dużym minusem zakupów na mango.com jest czas realizacji. Zamówienia zrobione do końca grudnia dopiero dziś zostały wysłane do sklepu, te zrobione w nowym roku jeszcze są w trakcie realizacji sad
      • krasulas Re: MANGO.COM 09.01.14, 21:04
        ja dzisiaj odebrałam zamówienie z 23.12. (Katowice, wczoraj dzwonili z info)
        w sklepie ruch spory, towaru dużo
        rozmiarówka mocno przebrana - w rozm. S niewiele fajnych rzeczy
        ceny fajnesmile
        ale do 70% to resztki resztek zostaną (wyciągnęli też kol. letnią)
        kupowałam też rzeczy córce (10lat) - b.dobra jakość...
        • tweety_28 Re: MANGO.COM 09.01.14, 21:11
          > rozmiarówka mocno przebrana - w rozm. S niewiele fajnych rzeczy
          > ceny fajnesmile

Ceny nawet bardzo fajne smile W tym roku Mango to moja czołówka jeżeli chodzi o zdobycze wyprzedażowe smile

> ale do 70% to resztki resztek zostaną (wyciągnęli też kol. letnią)

Mam te same spostrzeżenia dlatego ja nie czekałam sad
          • nat10 Re: MANGO.COM 09.01.14, 21:29
            poluję na swetry z kaszmiru , no i one nadal drogawe smile dlatego pytam o większe przeceny na mango.com.
            ja też jeszcze mam zamówienia z grudnia do odebrania sad
        • malinkowa81 Re: MANGO.COM 09.01.14, 21:31
          Ja zamawiałam 27.12. i wciąż czekam, ale od wczoraj już zamówienie ma status "wysłane". smile
          Zamawiałam pierwszy raz kurtkę dżinsową dla córki i jestem bardzo jej ciekawa, bo nie znam ich kolekcji dziecięcej.

Przed wyprzedażą dostałam jeszcze w newsletterze kod -40%, potem wystartowała oficjalna wyprzedaż -50% i faktycznie co atrakcyjniejsze ciuszki szybko poznikały.
          • lia Re: MANGO.COM 09.01.14, 22:25
            Ja też zamawiałam 27 XII, a zakupy mam już od trzech dni w domu... Więc uszy do góry, powinno zaraz dojść. Też kupowałam pierwszy raz online i byłam pod wrażeniem - wszystko przyszło ładnie popakowane, w oryginalnych foliowych woreczkach. Kupowałam sukienkę dla siebie i koszulki dla córki - powiem Wam, że jestem pod wrażeniem jakości dziecięcych ciuchów, Zara się nie umywa... a koszule zamiast 60 zł (jak w Zarze), na wyprzedaży po 40 zl. Chyba kupili mnie na dłużej big_grin
            Aha, po tych vipowskich -40 proc (zresztą ktoś dobry tu wrzucił ten kod) rzeczywiście na chwilę się zapasy wyczyściły, ale potem, na to regularne 50 proc. podokładali - wiem, bo dołożyli akurat "moje" rzeczy. Też jestem bardzo ciekawa, czy i kiedy będzie -70 oraz co wtedy się będzie działo z rozmiarami.
            • malinkowa81 Re: MANGO.COM 09.01.14, 22:45
              Bardzo mnie Twój post ucieszył, bo właśnie kupiłam kurteczkę dżinsową w mango ze względu na fajną cenę i to, że zara niestety nie przeceniła kurteczki, którą obserwowałam (niby się nową kolekcją nagle okazała wink). A jak jeszcze będzie nie tylko tańsza, ale i lepszej jakości to już w ogóle będę w siódmym niebie. smile
              • edie70 Re: MANGO.COM 09.01.14, 23:30

a moje 4 zamówienia z 23-30 grudnia nadal w drodze sad
              • lia Re: MANGO.COM 09.01.14, 23:31
                Nie kojarzę teraz tej kurtki (byłam w sklepie obejrzeć sobie rzeczy przed wyprzedażą), ale powiem tak: większość tego, co znałam ze strony www, w realu było naprawdę bardzo ładne, nawet ładniejsze niż się spodziewałam. Nawet takie niepozorne bluzeczki. Więc myślę, że możesz być spokojna wink
                • tweety_28 Re: MANGO.COM 10.01.14, 12:45
                  Tam gdzie bywam stacjonarnie Mango ma tylko dorosłą ofertę. Podobało mi się kilka rzeczy dla córki, ale nie odważyłam się ich zamówić nie widząc nic na żywo. Teraz po Waszych wpisach żałuję sad Z drugiej strony opcja z ew. odsyłaniem mnie trochę zniechęca. Musze ew. pogrzebać gdzie mają dział z ubraniami dziecięcymi żeby móc je stacjonarnie oddać gdybym nie trafiła z rozmiarem.
                  Ps. A jak wypada dziecięcą rozmiarówkę Mango w porównaniu np. do next, zara, h&m?
                  A może ktoś z Was zamawiał dla dziewczynki mającej około 125 cm. wzrostu i może podrzucić przykładowe wymiary?
                  • tweety_28 Re: MANGO.COM 10.01.14, 12:47
                    Moje zamówienie z 1 stycznia właśnie zmieniło status na wysłane smile Ciekawe ile będzie szło do sklepu bo te, które dwa dni temu zmieniły status jeszcze tam nie dotarły? wink
                    • ktat Re: MANGO.COM 10.01.14, 12:57
                      ja zamawiałam 27.12 od 3.01 mam status wysłane , jak biorę śledzenie to mnie przerzuca do strony startowej mango
                      zamówilam pierwszy raz z odbiorem w sklepie
                      zawsze z dostawą i wtedy to maks tydzien

ja częściej zamawiam w outlecie
                      tam wysylka od 150 free
                  • vierzieg40 Re: MANGO.COM 10.01.14, 13:31
                    Mogę powiedzieć o kurtce dla chłopca, takiej:
                    shop.mango.com/ficha.faces?state=kids_060_PL
                    zamawiałam rozmiar 5-6 lat 118cm i według mnie jest maksymalnie na 110, mój syn ma teraz 112cm i jest na niego za mała. Będę odsyłać (kupiłam w promocji -40%).
                    Ale kurtka jest bardzo ładna, rzeczywiście jakościowo lepsza niż podobne do niej z Zary.
                    • alcea3 Re: MANGO.COM 10.01.14, 13:46
                      Czy nie wiecie, jeśli zamówię na mango.com i przyslą, a potem chce zwrócić czy mogę to zrobić w sklepie, a nie odsyłać?
                    • a-e-p Re: MANGO.COM 10.01.14, 13:48
                      Tez uwazam ze dzieciece ciuchy - tak jak dla dorosłych- sa w Mango mniejsze niz rozmiar na metce. Jakosc też lepsza niz w Zarze, chociaz ostatnio nic w Z. nie kupuje, wiec moze polepszyło sie u nich jesli chodzi o stosunek jakości do ceny (w co watpię smile ). M. chyba nie ma działu dzieciecego nigdzie w Polsce.

Na wizazu jest watek o mango i mango outlet - dziewczyny kupuja tam rzeczy b tanio. Kiedys tez tam kupowałam - byli na mojej liscie 3 najlepszych sklepów, ale mam wrazenie ze nie szyja juz na biusciaste kobiety, sukienki maja mocno zabudowane... Ciagle za to lubie ich ołowkowe bawełniane spódnice.
                      • tweety_28 Re: MANGO.COM 10.01.14, 14:03
                        > . M. chyba nie ma działu dzieciecego nigdzie w Polsce.

Na stronie wyświetla się info że są w Gdyni i w Krakowie w Bonarce. Kurcze, jako mieszkanka Krakowa jestem w szoku wink Przeoczyłam ten fakt zupełnie wink Muszę to sprawdzić.

Co do zwrotów: można zwracać w salonie ( tak zrozumiałam czytając na stronie, jeszcze nie praktykowałam ) pod warunkiem, że mają ten dział, czyli problemem jest ew. zwrot rzeczy dla dzieci.
                        • lia tweety 10.01.14, 14:21
                          Bonarka dobrze zaopatrzona smile A na wyprzedaży były pełne wieszaki, w tym rzeczy niedostępne online.... plus kolejka na godzinę stania tongue_out
                          • tweety_28 Re: tweety 10.01.14, 14:35
                            > Bonarka dobrze zaopatrzona smile

Ciągle mi tam "nie po drodze" sad Czasem jak wpadam to do konkretnego sklepu bo akurat tam mi coś odłożyli niedostępnego w innych galeriach. Widzę, że to musi się zmienić.

> A na wyprzedaży były pełne wieszaki, w tym rzeczy
                            > niedostępne online.... plus kolejka na godzinę stania tongue_out

Tak samo było w krakowskiej. Do przymierzalni stałam 55 min. ( pobiłam swój prywatny rekord ), do kasy trochę mniej, ale było warto smile Zrobiłam dwa takie "podejścia" i tym sposobem to był mój "top" zdobyczy wyprzedażowych wink Do tego, jeżeli w końcu dotrą do mnie ubrania dokupione w necie, będzie cud-miód wink
                      • lia Re: MANGO.COM 10.01.14, 14:19
                        Mango Kids jest w Polsce w kilku miastach. Na sto procent jest w Krakowie w Bonarce. W zakładce wyszukaj w sklepie na ich stronie pokazuje mi się jeszcze Białystok, ale można tam sprawdzić, nie wierzę, że w Wawie np nie ma.

Z zamówieniami jest tak: damskie możesz oddać w sklepie i do sklepu zamówić. Dziecięce nie. Dziecięce możesz zamówić tylko do domu (od 375 zł darmowa wysyłka), ale oddać tylko tam, gdzie jest stacjonarny dział dziecięcy.
                        • tagliatele Re: MANGO.COM 10.01.14, 14:38
                          Co do wysyłki dziecięcych ubrań Mango, to wczoraj właśnie zrobiłam zakupy z odbiorem w sklepie stacjonarnym (konkretnie Galeria Mokotów, ale były też inne opcje), więc może Twoje informacje już nieaktualne? A ewentualny zwracane ubrania odsyła się na własny koszt na adres warszawski, więc to nie jest wielki kłopot.
                          • lia Re: MANGO.COM 10.01.14, 15:06
                            Oooo, to może wreszcie coś ruszyło, albo masz lepszy sklep, bo w Bonarce się nie dało.
                            • malinkowa81 Re: MANGO.COM 10.01.14, 16:16
                              Ja będę odbierać dziecięce w sklepie w Poznaniu, ale do wyboru był tylko jeden z poznańskich sklepów - nie wiem czy mają tam kolekcję dziecięcą stacjonarnie, bo akurat tam nie bywam - w pozostałych nie widziałam.
                              • greenland Re: MANGO.COM 14.01.14, 22:27
                                nie mają, byłam ostatnio
                  • lia Re: MANGO.COM 10.01.14, 13:55
                    Ja kupowałam na razie najmniejszy rozmiar dla dziewczynki czyli 3-4. Kupowałam dla mojej dwulatki, ale ona jest chuda i długa, w rzeczy z Zary wchodzi właśnie tylko w 3-4. W Mango widzę, że ten 3-4 jest troszkę większy - zwłaszcza spodnie są długie (dla mnie jeszcze za długie), kurtki chyba też są tak na faktyczne 3-4latki, a nie wyrośnięte dwulatki smile Więc mi się wydaje że mango 3-4 jest na pewno większe niż zara 3-4. W HM kupuję ciuchy na 98-104. Mango trochę większe jest. Next jest na pewno zaniżony w stosunku do Mango, bo w nexcie kupiłem 1-1,5 i są dobre...
                    • kinga221 Re: MANGO.COM 14.01.14, 09:00
                      Dziewczyny ja złożyłam zamówienie 28.12.13 i do tej pory nie mam rzeczy, cały czas w trakcie realizacji sad Pamiętam jak zamawiałam w C&A w ciągu trzech dni miałam zamówione rzeczy a tutaj prawie 3 tygodnie.
                      • patatajowa Re: MANGO.COM 14.01.14, 09:04
                        to tak właściwie czekasz dopiero tydzień wink bo okres od 28-05/06 mozna wykluczyć.
                        • ktat Re: MANGO.COM 14.01.14, 09:21
                          ja czekam od 27.12 od 1,5 tyg w statusie wysłane , śledzenie nie działa
                          dziś zamówiłam z outletu do domu , więc za tydzien bedą kolejne ciuszki
                          • ktat Re: MANGO.COM 14.01.14, 09:26
                            WYBIERZ FORMĘ WYSYŁKI
                            Odbiór w sklepie Dostawa od 5 do 15 dni roboczych Bezpłatnie
                            Standardowa Dostawa od 3 do 6 dni roboczych
                            u mnie mają czas do 20.01 no chyba ze mieli wolne długooo wink
                            • nat10 Re: MANGO.COM 14.01.14, 10:29
                              Ja zamawiałam 12.12 torebkę,było wysłane,zle nie dostałam żadnego maila ani telefonu.Po śylwestrze! pojechałam i okazało się ,że przesyłka jest. Można chyba zadzwonić do wybranego sklepu i sprawdzić. Ja czekam na kolejną przesyłkę do sklepu i zadzwonię,żeby sprawdzili.
                              • malinkowa81 Re: MANGO.COM 14.01.14, 16:51
                                Ja też chyba zadzwonię.. bo zamówione 27.12., wysłane 7.01. i od tej pory wielka cisza...
                                • edie70 Re: MANGO.COM 14.01.14, 17:23

Ja również chyba muszę wykonać telef .Od 23 cisza.... sad
                                • ktat Re: MANGO.COM 15.01.14, 09:41
                                  dzwoniłam do sklepu wczoraj po poscie żeby dzwonić , nic nie mają sad
                      • zaba133 Re: MANGO.COM 15.01.14, 09:24
                        ja zamówiłam 31 grudnia, wczoraj dostalam smesa, ze przesyłka jest w sklepie
                        • ktat Re: MANGO.COM 15.01.14, 10:07
                          napisałam na czacie , że od 3 ma status wysłane i kiedy będzie
                          i jest już dziś do odbioru smile
                          • malinkowa81 Re: MANGO.COM 15.01.14, 11:20
                            No to ja też napisałam na ich czacie z działu Pomoc. I też dostałam odpowiedź, że dziś akurat dostarczyli do mojego sklepu.. wink hmm.. obstawiam, że mają bałaganik mały po prostu.. wink
                            • ktat Re: MANGO.COM 15.01.14, 11:27
                              a strona śledzenia dalej nie działa i dalej mam wysłane wink
                              ze sklepu też cisza , ciekawe
                              Malinkowa a kazali Ci mieć dowód osobisty przy odbiorze ?
                              • malinkowa81 Re: MANGO.COM 15.01.14, 11:44
                                nieeee...? dowód? Serio - tak Ci napisali?
                                A ja chcę, żeby mąż odebrał, bo mi totalnie nie po drodze.. To rozumiem, że on ma pokazać dowód? A może mu nie wydadzą w ogóle? Chyba będę musiała zadzwonić do sklepu.. Ech, ale jaja sobie robią. indifferent
                                • ju_mi Re: MANGO.COM 15.01.14, 12:17
                                  2 lata temu miałam podobną sytuację - paczkę odbierał mój Tata i musiał mieć pisemne upoważnienie do odbioru mojej przesyłki. Najlepiej zadzwoń do sklepu - może coś się zmieniło i wystarczy nr zamówienia i dowód osobisty odbierającego?
                                  • veronicae Re: MANGO.COM 15.01.14, 12:26
                                    zadzwońcie i powiedzcie, kto ma odebrac waszą przesyłkę, zapisują nazwisko oodbierającego a potem na miejscu legitymujasmile
                                    • malinkowa81 Re: MANGO.COM 15.01.14, 12:28
                                      Dzięki! smile
                                      • ktat Re: MANGO.COM 15.01.14, 12:46
                                        u mnie mąż i tak dopiero jutro odbiera ,więc coś mu skrobnę
                                        dzięki za info o upoważnieniu
                                        • lia 70 proc! 15.01.14, 15:08
                                          Ej no z dowodem to nic dziwnego. W Zarze też każą pokazać dowód tożsamości. Przecież to opłacona paczka, jakby każdy sobie mógł przyjść i zabrać to by były jazdy... A by the way, właśnie weszła druga fala promocji, są już do 70 proc. (ale b. mało) i powracały niektóre rzeczy, które były niedostępne.
                                          • ktat Re: 70 proc! 16.01.14, 09:14
                                            mnie to nie dziwi ,szkoda tylko,że nie każdy zostaje poinformowany o tym elemencie odbioru
                                            • malinkowa81 Re: 70 proc! 16.01.14, 09:57
                                              i szkoda, że nie ma żadnej informacji, że już jest w sklepie - tylko trzeba pisać/wydzwaniać uncertain
                                              • ktat Re: 70 proc! 16.01.14, 15:03
                                                do mnie dzis rano zadzwonili , ze jest i mam tydzien na odbiór
                                                • tweety_28 Re: 70 proc! 16.01.14, 17:52
                                                  Wczoraj zadzwoniłam do sklepu i okazało się, że właśnie dotarło zamówienie z 1 stycznia. Tego z 2 jeszcze nie ma. Sms-a nie dostałam. Przy odbiorze zapytano mnie tylko o nazwisko. Dowód nie był potrzebny.
    • ju_mi Re: MANGO.COM 14.01.14, 22:38
      Dostałam dzisiaj maila od Mango o takiej o to treści dotyczącej zamówienia złoźonego tydzień temu:

Drogi Kliencie, Droga Klientko:

Zwracamy się do Pana/Pani w związku z zamówieniem nr XXXXX.

Pragniemy przypomnieć, że w okresie wyprzedaży termin realizacji zamówienia może się wydłużyć. Z naszej strony zapewniamy, że dokonujemy wszelkich starań, aby zamówienie zostało Panu/Pani dostarczone w możliwie najkrótszym czasie.

Informujemy, że jak tylko przesyłka opuści nasz magazyn, otrzyma Pan/Pani wiadomość e-mail potwierdzającą jej wysłanie. Aktualny status zamówienia można skonsultować również na naszej stronie www.mango.com.

Dziękujemy za zrozumienie.

Z pozdrowieniami od zespołu MANGO,

Dział Obsługi Klienta MANGO

Chyba mają obsuwę w realizacji zamówień...
    • jestem-teraz Zwroty - bezpłatne 17.01.14, 09:40
      Witam
      Nigdy tam nie kupowałam - tj. w ich sklepie internetowym - jak jest w przypadku zwrotów - można do sklepu oddać?
      • zaba133 Re: Zwroty - bezpłatne 17.01.14, 11:04
        tak można oddać do sklepu do 30 dni, szczegóły są na stronie
        • patatajowa Re: kolekcja Violeta 17.01.14, 11:18
          to jakas ich nowa kolekcja dostepna w wiekszych rozmiarach do rozm.52.
          ale nie wiem czy dobrze myślę-bo wchodząc w size chart wychodzi mi ze najmniejszym rozmiarem jest S ale odpowiadające rozm. 42 ? czyli mają kolekcje od 42 do 52?
          bo spodobała mi sie sukienka jedna wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka