Dodaj do ulubionych

co lepsze tablet czy konsola?

10.01.14, 09:18
Co bardziej sie sprawdza u Waszych dzieci? Planujemy na urodziny kupno albo konsoli albo tableta... narazie syn pogrywa na komputerze. Posiadane dwie konsolki overmaxa juz sie znudziły, w sumie to jedna sie popsuła, urwane wejscie usb. I tak sie zastanawiam co lepiej sie sprawdzi...
Obserwuj wątek
    • bbkk Re: co lepsze tablet czy konsola? 10.01.14, 09:29
      tablet
    • koza_w_rajtuzach Re: co lepsze tablet czy konsola? 10.01.14, 09:33
      U nas konsola się nie sprawdziła. Tylko mąż grał, dzieciaki nie były zainteresowane i w sumie w końcu ją sprzedaliśmy. Za to o tablet jest walka wink)).
      • ktat Re: co lepsze tablet czy konsola? 10.01.14, 09:42
        Nasza na 5 urodziny dostala tablet , rok temu na gwiazdkę ps vitę
        no i zdecydowanie woli tablet
        ps lezy i się kurzy

no chyba ze masz na mysli konsole typu psp albo xbox ,to xbox zdecydowanie jest uzytkowany najmocniej od 2 lat
    • agusia.24 Re: co lepsze tablet czy konsola? 10.01.14, 09:56
      tablet, psp na razie stoi i zbiera kurz,tablet jest w użyciu codziennie
    • patir23 Re: co lepsze tablet czy konsola? 10.01.14, 09:59
      Co na tym tablecie robic mozna? Czy tam jest juz kilka gier czy jakos sie wgrywa? Nie mam w ogole doswiadczenia z tabletem. I dla 6 latka jaki tablet kupic? nie w kosmicznej cenie a jakis dobry.
      • patatajowa Re: co lepsze tablet czy konsola? 10.01.14, 10:08
        no litości, czy w twoim poprzednim wątku o tablecie było mało podpowiedzi???
        forum.gazeta.pl/forum/w,583,148540793,148741011,Re_jaki_tablet_dla_7_latka_.html
        gry sciagasz przez net płatne lub nie.
      • koza_w_rajtuzach Re: co lepsze tablet czy konsola? 10.01.14, 10:27
        > Co na tym tablecie robic mozna?

Dzieci to przede wszystkim grają.
        Na tablecie wchodzisz w taką stronę play.google.com/store/apps/category/GAME?hl=pl i tam masz całe mnóstwo bezpłatnych, fajnych gier. U mnie w tablecie jest od razu odnośnik do tej strony i dzieci same bez problemu tam wchodzą i ściągają sobie gry
        • ali_ali Laptop.... 10.01.14, 10:32
          Bardziej sprawdzi się laptop-nawet używany (toshiba satelite jakas starsza)
          Mamy 2konsole, tableta tylko do uzytku corki a i tak woli lapka
          • patir23 Re: Laptop.... 10.01.14, 10:33
            a do tego tableta zeby mogl korzystac z netu musze miec wifi w domu?
            • bbkk Re: Laptop.... 10.01.14, 10:42
              jak kupisz z 3g to nie
              • ali_ali Re: Laptop.... 10.01.14, 10:45
                Pamietaj ze nie wszystkie strony/aplikacje odpalaja sie na tablecie... Ogolnie tablet jest wolniejszy niz komp... Moze sie apka wywalac i mulic...
                • koza_w_rajtuzach Re: Laptop.... 13.01.14, 15:30
                  Zależy jaki tablet, bo tablet tabletowi nie równy.
                  U nas wszystkie gry odpalają i tablet jest bardzo szybki, nic się nie zacina ani nie muli.
            • tuya Re: Laptop.... 10.01.14, 10:44

> a do tego tableta zeby mogl korzystac z netu musze miec wifi w domu?

tak, przez kabel raczej nie podłączysz wink
              tablet to z zasady urządzenie przenośne, router do wifi za stówke kupisz
    • qra69 Re: co lepsze tablet czy konsola? 11.01.14, 21:20
      zależy...jeżeli masz zamiar kupować (nagrywać) dużo gier to jasne,że konsola,np. XBOX 360. Po przerobieniu na LT 3.0 koszt gry to 5zł płyta (nagrywasz w domu), z kinectem niezla zabawa dla dziecka
    • slonko1335 Re: co lepsze tablet czy konsola? 11.01.14, 21:26
      Zależy jaki tablet, jaka konsola i ile ma dziecko...jak na moje to nie są prezenty dla małych dzieci. Mamy w domu i tablety i xboxa i i laptopa i komputer ale to nasze sprzęty a nie dzieci...dla mnie dla dzieci najsensowniejsza jednak konsola ale pisze o konsoli typu xbox ....
      • mamachlopca1 Re: co lepsze tablet czy konsola? 13.01.14, 13:56
        a moj syn ktory sobie czasem gra na mojej komorce stwierdzil ze w tablecie to w sumie mialby to samo i miloscia do psp zapalalwink i gra na tym juz kilka miesiecy i sie nie nudziwink
        wiec to wszystko zalezy od dzieckawink
        • patir23 Re: co lepsze tablet czy konsola? 13.01.14, 14:02
          A jakie psps macie konkretnie?
          • mamachlopca1 Re: co lepsze tablet czy konsola? 13.01.14, 15:35
            my mamy jakies takie zwykle psp allegro.pl/nowa-konsola-sony-playstation-psp-e1004-street-i3879725225.html to pierwsza aukcja jaka mi sie wyswietlila
            i takie sie u nas w zupelnosci sprawdzawink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka