28.01.14, 18:32
Co wam się najbardziej podoba w C&a ?! ot takie luźne pytaniesmile)
Obserwuj wątek
    • manala Re: c&a 28.01.14, 18:37
      Ceny ubrań dla dzieci (dla dorosłych też się coś czasem trafi).
    • alicja.sunshine Re: c&a 28.01.14, 18:39
      i do jakiego innego sklepu na polskim rynku byście go porównały ?! u mnie na wsi ( Lublin ) jeszcze nie ma to się dopytuję smile
      • szmytka1 Re: c&a 28.01.14, 18:58
        a to tak się nie uda porównać, bo każdy sklep, w zależności od miasta ma nieco inny asortyment. Tak mówią panie w sklepie stacjonarnym. Mi podobają się wyprzedaże on-line.
        • alicja.sunshine Re: c&a 28.01.14, 19:10
          okej okej, chodzi mi czy bardziej przypomina H&M/reserved czy bardziej przypomina Kappahl/Carry
          • agni71 Re: c&a 28.01.14, 19:47
            H&M to chyba raczej nie. Prędzej reserved. Kappahl - nie. Carry dla dzieci nie znam.

Chyba, że pytasz o dorosłe, ale tu tym bardziej nie wiem, do czego porównać.

Ja w stacjonarnym już nie kupuję, w necie większy wybór, ceny niższe, nie muszę jechac do sklepu, zwroty za darmo, wysyłka bywa, że też.
            • natalek79 Re: c&a 28.01.14, 22:07
              Najbardziej podoba mi się, gdy "upoluję" coś fajnego za 4,90 czy 7,90 big_grin Troszkę mi podpadli likwidując darmowa dostawę...
              A na poważnie - lubię ich dziecięcy asortyment. Do H&M mogę spokojnie porównać rzeczy typu spodnie, swetry, kurtki. Bielizna trochę gorszej jakości. Natomiast t-shirty uważam za fajniejsze niż w H&M czy Reserved (które u mnie już jakiś czas temu mocno podpadło), bo bawełna jest grubsza, mięsista i miękka (kupuje głównie na małego chłopca, więc Palomino). Kurtki są ok, zwłaszcza softy. Starszemu kupiłam jakieś buty za śmieszną cenę i byłam zaskoczona jakością i starannością wykonania. Bywa, że kupią coś i sobie, ale to jakieś drobnostki typu apaszka, t-shirt, ale mąż ma u nich ulubione marki i rzeczy.
          • roodolff Re: c&a 28.01.14, 22:14
            Wg mnie bardziej hm, ale też nie do końca.
            Tak na marginesie... Kappahl/Carry...? Hmmm... Kappahl wg mnie fajniejszy niż hm, znacznie (raczej do M&S bym porównywała, choć ten drugi jeszcze trochę fajniejszy wg mnie); carry - mam same złe doświadczenia z ich rzeczami i stylistyka też mnie nie powala (że tak to oględnie ujmę). Jak dla mnie zestawienie od czapy wink
    • edelstein Re: c&a 28.01.14, 22:56

Nic,beznadziejna jakosc.
      • alicja.sunshine Re: c&a 29.01.14, 07:36
        bo Ty tylko w wysokie marki celujesztongue_out a to zwyczajna na zwyczajną kieszeń smile
        • edelstein Re: c&a 29.01.14, 20:29
          Tym bardziej,szkoda kasy na marnej jakosci rzeczy.
    • koza_w_rajtuzach Re: c&a 29.01.14, 08:01
      > Co wam się najbardziej podoba w C&a ?! ot takie luźne pytaniesmile)

Ubrania wink)))).
      Nie wszystkie. Dużo jest brzydkich., a dla córki nie jestem w ogóle tam w stanie niczego znaleźć.
      Kupuję tam głównie dla syna. Ubrania są kolorowe, tanie, nie niszczą się, nie dziurawią, kolorów też nie tracą. Kupuję zarówno na wyprzedażach w Niemczech (moja mama mieszka 5 minut pieszo od granicy) i zdarzają się tam naprawdę fajne wyprzedaże, ale też kupuję przez stronę internetową.
      Za takie ceny to czemu mam nie kupować? Przykładowe ubranka w fajnych cenach
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20pojedy%C5%84czych%20artyku%C5%82%C3%B3w/Ch%C5%82opcy%20rozm.%2092-128/Kolekcja/T-shirty,%20topy%20i%20polo/118104/1
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20pojedy%C5%84czych%20artyku%C5%82%C3%B3w/Ch%C5%82opcy%20rozm.%2092-128/Kolekcja/Bluzy/116874/1
      Teraz akurat mało jest na stronie wyprzedaży, bo sporo ubrań zostało wykupionych. Tę bluzkę z pelerynką mam, jest super jakości, pelerynka jest długa i syn się cieszy, bo czuje się jak prawdziwy super bohater.
      Dla siebie kupuję głównie tam spodnie, bo gdzie indziej kupię spodnie za powiedzmy 30 zł, które wyglądają spoko? Nie mieszkam w dużym mieście, więc nie mam tu tych wszystkich fajnych sieciówek, gdzie można polować na wyprzedaże wink. Mąż też ma ubrania z c&a i zadowolony jest.
      Powiem szczerze - nie lubię dużo wydawać na ubrania. W c&a można się ubrać w miarę fajnie, za nieduże pieniądze. Nie każdego też stać na ubrania dla dzieci w Next (mnie akurat nie, tzn. mogłyby mieć mniej ubrań, ale droższych, ale wolę jak mają więcej i tańszych).
      • koza_w_rajtuzach Re: c&a 29.01.14, 08:05
        a co do zastrzeżeń do jakości niektórych osób, to ja np. w ogóle takich zastrzeżeń nie mam. Serio nigdy nic mi się stamtąd nie porwało, nie zmechaciło itd. Za to np. z ubraniami z h&m, kappahl wiecznie coś się dzieje, dlatego kupuję tam tylko jak jest jakaś super okazja, ale właśnie jakościowo bardziej c&a mnie przekonuje.
    • upartamama skarpetki 29.01.14, 11:59
      palomino 7 sztuk za 19,90. Jak nie kupować?
      • inia25 Re: skarpetki 29.01.14, 14:13
        upartamama napisała:

> palomino 7 sztuk za 19,90. Jak nie kupować?

ale nędzna jakosc
        • eo_n Re: skarpetki 29.01.14, 14:50
          A ja kupiłam sobie ze Snoopim i jestem zadowolona (ok. 20 zł po rabacie za 3 pary). Kupiłam we wrześniu i jak dotąd bardzo ok.
        • upartamama Re: skarpetki 30.01.14, 11:42
          ja nie narzekam. kupuję i dla syna i dla córki nie pierwszy już raz i nie zauważyłam niskiej jakości.
    • zaba133 Re: c&a 29.01.14, 13:13
      tylko dziecięce ubrania i do 122, dla starszych szczególnie dziewczynek już gorzej
      no oczywiście lubię ceny 9,9 zł itd, ale jeszcze bardziej lubię, jak faktycznie wysyłają
      co z tego,że kupię, zapłacę itd, a okazuje się że za parę dni mail, że wszystko wyprzedane....
    • mama_amelii Re: c&a 29.01.14, 14:37
      Ja najbardziej lubię leginsy i t shirty dla córek.Jakośc mi odpowiada.
      W zeszłym roku obkupiłam męża i dzieci(trójkę za śmieszne pieniądze na wyprzedażach,kopiowaniach i rabatach).Teraz niektóre rzeczy wyciągam(kurtka narciarska i płaszczyk czarny po 34,90 bardzo mi się udały,t shirty wychodziły niektóre po 8zł).Mężowi kupiłam 3 pary jeansów po 34zł(bardzo fajne i jak na niego szyte).Nic nie zwracałam,a dodatkowo dostałam fajne jeansy,których miało nie być,nie pobrali opłaty,a były w paczce.
      • eo_n Re: c&a 29.01.14, 14:48
        Też dostałam kiedyś od nich "prezent". W paczce na którą wykorzystywałam bon rabatowy przyszedł tylko szalik (inne rzeczy wyprzedane) w cenie poniżej wartości tego bonu (rabatu, czy jak to się tam nazywa, w każdym razie nie była to karta podarunkowa). Nie chcieli kasy. Miło smile
        • miwusia1977 Re: c&a 29.01.14, 18:02
          ja ich lubie za duze rozmiary w swoje ofercie. Jako ktos ma wiekszy rozmiar to gdzie indziej ciezko cos kupic a do tego za mala kase. Gdzie ja kupie puchowa kurtke za 45zl?
    • alpepe Re: c&a 29.01.14, 19:49
      bramka do wyjścia. Zaglądam często, ale kupuję mało, głównie młodszej córce bluzeczki, ew. bieliznę, nigdy skarpetek, bo marny stosunek bawełny do tworzyw sztucznych. Starsza córka jest fanką, ale jakość i wzornictwo dla młodych zdzir mnie przeraża, więc np. ostatnio kupiłam jej przecenione rajstopy z lureksem jako dodatek okazjonalny. Sobie ostatnio kupiłam tam przecenione skarpety ponad 90 procent bawełny, ale nie wiem, ile lat one tam w sklepie leżały smile. Poza tym córki są za szczupłe do większości oferowanych tam spodni czy spódniczek, a i z bluzeczkami jest różnie, więc głównie tam wpadam, popatrzę i wychodzę. Wolę hm, nawet jeśli kupuję online i nie korzystam z żadnych super wyprzedaży.
      • jzabro Re: c&a 29.01.14, 21:53
        Cenię c&a za wyprzedaże oczywiście i okazyjne ceny oraz za to, że mają w swojej ofercie świetnie skrojone damskie spodnie z wysoką talią oraz fasony spodni odpowiednie dla szczupłych dzieci (chociaż i tak za szerokie, ale nie tak jak w innych sieciówkach)
        • alpepe Re: c&a 30.01.14, 00:08
          uśmiałam się z tych fasonów spodni dla szczupłych dzieci, chyba nie wiesz, jak wyglądają szczupłe dzieci.
          • agni71 Re: c&a 30.01.14, 09:00
            Może miała na mysli spodnie oznaczone jako xs, one są węższe od normalnych i faktycznie mozna dobrac dla szczupłych dzieci. Moja najmłodsza córka z C&A nosi tylko w tej wersji xs, bo zwykłe są dużo za duże.

ekstra szerokie i ekstra wąskie
            • alpepe Re: c&a 30.01.14, 10:15
              z moich córek i to leci w dół.
              • agni71 Re: c&a 30.01.14, 10:24
                U mnie przy maksymalnym ściagnięciu w pasie gumkami - nie leci. Nie wybrzydzam zanadto, bo ceny bywają rewelacyjne, a już nie planuje więcej dzieci, więc nie zależy mi na genialnej jakości tego, co kupuję specjalnie dla najmłodszej smile
          • jzabro Do alpepe 30.01.14, 17:59
            To ty chyba nie wiesz co czym piszesz i śmiej się dalej. Spodnie XS mają własnie wąski krój w nogawkach, chociaż i tak trochę za szerokie w pasie i muszę zaciskać regulatory. Ale przynajmniej syn nie wygląda jak w worku. Ma 146cm i waży 26kg.
            • mama_amelii Re: Do alpepe 30.01.14, 18:49
              jzabro napisała:

Ale przynajmniej syn nie wygląda jak w worku. Ma 146cm i waży
              > 26kg.

Moja siostrzenica ma 150cm i 30kg,więc wiem jaki to ogromny problem ze spodniamismileMłoda ma straganik na rynku i tam pani ma od lat spodnie dla takich chudzinek.Siostrzeniec waży 26 kg przy 138cm i bardzo dobrze wygląda w jeansach C@A(wersja slim)
              • agni71 Re: Do alpepe 30.01.14, 18:59
                Przy czym trzeba przyznać, że wersja slim dla starszych dzieci jest węższa niż ta dla młodszych. Mam córkę, której kupuję 128 z działu "Mała dziewczynka", ale też czasem 122/128 z działu dla starszych dziewczynek. Te drugie spodnie sa węższe (w nogawkach i w pasie) od swoich odpowiedników z działu maluchów.
    • dmc1981 Re: c&a 01.02.14, 10:06
      a ja mam pytanie z innej beczki. Czy któraś z Was ma może link do kombinezonu chłopięcego z tych za 69,90? może jeszcze został rozmiar 92... z góry dzięki
      • gaga-sie Re: c&a 01.02.14, 10:13
        taki
        taki
        rozmiary się pojawiają, wrzuc sobie do schowka i zagladaj
        • dmc1981 Re: c&a 01.02.14, 11:33
          gaga-sie - wielkie dzięki, właśnie mam nadzieję, że któryś z nich wróci, najlepiej czarno-żółty wink
          • gaga-sie Re: c&a 01.02.14, 12:03
            Wydaje mi się,że wczoraj był, te małe rozmiary się pojawiają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka