alicja.sunshine 28.01.14, 18:32 Co wam się najbardziej podoba w C&a ?! ot takie luźne pytanie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
manala Re: c&a 28.01.14, 18:37 Ceny ubrań dla dzieci (dla dorosłych też się coś czasem trafi). Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.sunshine Re: c&a 28.01.14, 18:39 i do jakiego innego sklepu na polskim rynku byście go porównały ?! u mnie na wsi ( Lublin ) jeszcze nie ma to się dopytuję Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: c&a 28.01.14, 18:58 a to tak się nie uda porównać, bo każdy sklep, w zależności od miasta ma nieco inny asortyment. Tak mówią panie w sklepie stacjonarnym. Mi podobają się wyprzedaże on-line. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.sunshine Re: c&a 28.01.14, 19:10 okej okej, chodzi mi czy bardziej przypomina H&M/reserved czy bardziej przypomina Kappahl/Carry Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: c&a 28.01.14, 19:47 H&M to chyba raczej nie. Prędzej reserved. Kappahl - nie. Carry dla dzieci nie znam. Chyba, że pytasz o dorosłe, ale tu tym bardziej nie wiem, do czego porównać. Ja w stacjonarnym już nie kupuję, w necie większy wybór, ceny niższe, nie muszę jechac do sklepu, zwroty za darmo, wysyłka bywa, że też. Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: c&a 28.01.14, 22:07 Najbardziej podoba mi się, gdy "upoluję" coś fajnego za 4,90 czy 7,90 Troszkę mi podpadli likwidując darmowa dostawę... A na poważnie - lubię ich dziecięcy asortyment. Do H&M mogę spokojnie porównać rzeczy typu spodnie, swetry, kurtki. Bielizna trochę gorszej jakości. Natomiast t-shirty uważam za fajniejsze niż w H&M czy Reserved (które u mnie już jakiś czas temu mocno podpadło), bo bawełna jest grubsza, mięsista i miękka (kupuje głównie na małego chłopca, więc Palomino). Kurtki są ok, zwłaszcza softy. Starszemu kupiłam jakieś buty za śmieszną cenę i byłam zaskoczona jakością i starannością wykonania. Bywa, że kupią coś i sobie, ale to jakieś drobnostki typu apaszka, t-shirt, ale mąż ma u nich ulubione marki i rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
roodolff Re: c&a 28.01.14, 22:14 Wg mnie bardziej hm, ale też nie do końca. Tak na marginesie... Kappahl/Carry...? Hmmm... Kappahl wg mnie fajniejszy niż hm, znacznie (raczej do M&S bym porównywała, choć ten drugi jeszcze trochę fajniejszy wg mnie); carry - mam same złe doświadczenia z ich rzeczami i stylistyka też mnie nie powala (że tak to oględnie ujmę). Jak dla mnie zestawienie od czapy Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.sunshine Re: c&a 29.01.14, 07:36 bo Ty tylko w wysokie marki celujesz a to zwyczajna na zwyczajną kieszeń Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: c&a 29.01.14, 20:29 Tym bardziej,szkoda kasy na marnej jakosci rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: c&a 29.01.14, 08:01 > Co wam się najbardziej podoba w C&a ?! ot takie luźne pytanie) Ubrania )))). Nie wszystkie. Dużo jest brzydkich., a dla córki nie jestem w ogóle tam w stanie niczego znaleźć. Kupuję tam głównie dla syna. Ubrania są kolorowe, tanie, nie niszczą się, nie dziurawią, kolorów też nie tracą. Kupuję zarówno na wyprzedażach w Niemczech (moja mama mieszka 5 minut pieszo od granicy) i zdarzają się tam naprawdę fajne wyprzedaże, ale też kupuję przez stronę internetową. Za takie ceny to czemu mam nie kupować? Przykładowe ubranka w fajnych cenach www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20pojedy%C5%84czych%20artyku%C5%82%C3%B3w/Ch%C5%82opcy%20rozm.%2092-128/Kolekcja/T-shirty,%20topy%20i%20polo/118104/1 www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20pojedy%C5%84czych%20artyku%C5%82%C3%B3w/Ch%C5%82opcy%20rozm.%2092-128/Kolekcja/Bluzy/116874/1 Teraz akurat mało jest na stronie wyprzedaży, bo sporo ubrań zostało wykupionych. Tę bluzkę z pelerynką mam, jest super jakości, pelerynka jest długa i syn się cieszy, bo czuje się jak prawdziwy super bohater. Dla siebie kupuję głównie tam spodnie, bo gdzie indziej kupię spodnie za powiedzmy 30 zł, które wyglądają spoko? Nie mieszkam w dużym mieście, więc nie mam tu tych wszystkich fajnych sieciówek, gdzie można polować na wyprzedaże . Mąż też ma ubrania z c&a i zadowolony jest. Powiem szczerze - nie lubię dużo wydawać na ubrania. W c&a można się ubrać w miarę fajnie, za nieduże pieniądze. Nie każdego też stać na ubrania dla dzieci w Next (mnie akurat nie, tzn. mogłyby mieć mniej ubrań, ale droższych, ale wolę jak mają więcej i tańszych). Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: c&a 29.01.14, 08:05 a co do zastrzeżeń do jakości niektórych osób, to ja np. w ogóle takich zastrzeżeń nie mam. Serio nigdy nic mi się stamtąd nie porwało, nie zmechaciło itd. Za to np. z ubraniami z h&m, kappahl wiecznie coś się dzieje, dlatego kupuję tam tylko jak jest jakaś super okazja, ale właśnie jakościowo bardziej c&a mnie przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
upartamama skarpetki 29.01.14, 11:59 palomino 7 sztuk za 19,90. Jak nie kupować? Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: skarpetki 29.01.14, 14:13 upartamama napisała: > palomino 7 sztuk za 19,90. Jak nie kupować? ale nędzna jakosc Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: skarpetki 29.01.14, 14:50 A ja kupiłam sobie ze Snoopim i jestem zadowolona (ok. 20 zł po rabacie za 3 pary). Kupiłam we wrześniu i jak dotąd bardzo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
upartamama Re: skarpetki 30.01.14, 11:42 ja nie narzekam. kupuję i dla syna i dla córki nie pierwszy już raz i nie zauważyłam niskiej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: c&a 29.01.14, 13:13 tylko dziecięce ubrania i do 122, dla starszych szczególnie dziewczynek już gorzej no oczywiście lubię ceny 9,9 zł itd, ale jeszcze bardziej lubię, jak faktycznie wysyłają co z tego,że kupię, zapłacę itd, a okazuje się że za parę dni mail, że wszystko wyprzedane.... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: c&a 29.01.14, 14:37 Ja najbardziej lubię leginsy i t shirty dla córek.Jakośc mi odpowiada. W zeszłym roku obkupiłam męża i dzieci(trójkę za śmieszne pieniądze na wyprzedażach,kopiowaniach i rabatach).Teraz niektóre rzeczy wyciągam(kurtka narciarska i płaszczyk czarny po 34,90 bardzo mi się udały,t shirty wychodziły niektóre po 8zł).Mężowi kupiłam 3 pary jeansów po 34zł(bardzo fajne i jak na niego szyte).Nic nie zwracałam,a dodatkowo dostałam fajne jeansy,których miało nie być,nie pobrali opłaty,a były w paczce. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: c&a 29.01.14, 14:48 Też dostałam kiedyś od nich "prezent". W paczce na którą wykorzystywałam bon rabatowy przyszedł tylko szalik (inne rzeczy wyprzedane) w cenie poniżej wartości tego bonu (rabatu, czy jak to się tam nazywa, w każdym razie nie była to karta podarunkowa). Nie chcieli kasy. Miło Odpowiedz Link Zgłoś
miwusia1977 Re: c&a 29.01.14, 18:02 ja ich lubie za duze rozmiary w swoje ofercie. Jako ktos ma wiekszy rozmiar to gdzie indziej ciezko cos kupic a do tego za mala kase. Gdzie ja kupie puchowa kurtke za 45zl? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: c&a 29.01.14, 19:49 bramka do wyjścia. Zaglądam często, ale kupuję mało, głównie młodszej córce bluzeczki, ew. bieliznę, nigdy skarpetek, bo marny stosunek bawełny do tworzyw sztucznych. Starsza córka jest fanką, ale jakość i wzornictwo dla młodych zdzir mnie przeraża, więc np. ostatnio kupiłam jej przecenione rajstopy z lureksem jako dodatek okazjonalny. Sobie ostatnio kupiłam tam przecenione skarpety ponad 90 procent bawełny, ale nie wiem, ile lat one tam w sklepie leżały . Poza tym córki są za szczupłe do większości oferowanych tam spodni czy spódniczek, a i z bluzeczkami jest różnie, więc głównie tam wpadam, popatrzę i wychodzę. Wolę hm, nawet jeśli kupuję online i nie korzystam z żadnych super wyprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
jzabro Re: c&a 29.01.14, 21:53 Cenię c&a za wyprzedaże oczywiście i okazyjne ceny oraz za to, że mają w swojej ofercie świetnie skrojone damskie spodnie z wysoką talią oraz fasony spodni odpowiednie dla szczupłych dzieci (chociaż i tak za szerokie, ale nie tak jak w innych sieciówkach) Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: c&a 30.01.14, 00:08 uśmiałam się z tych fasonów spodni dla szczupłych dzieci, chyba nie wiesz, jak wyglądają szczupłe dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: c&a 30.01.14, 09:00 Może miała na mysli spodnie oznaczone jako xs, one są węższe od normalnych i faktycznie mozna dobrac dla szczupłych dzieci. Moja najmłodsza córka z C&A nosi tylko w tej wersji xs, bo zwykłe są dużo za duże. ekstra szerokie i ekstra wąskie Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: c&a 30.01.14, 10:24 U mnie przy maksymalnym ściagnięciu w pasie gumkami - nie leci. Nie wybrzydzam zanadto, bo ceny bywają rewelacyjne, a już nie planuje więcej dzieci, więc nie zależy mi na genialnej jakości tego, co kupuję specjalnie dla najmłodszej Odpowiedz Link Zgłoś
jzabro Do alpepe 30.01.14, 17:59 To ty chyba nie wiesz co czym piszesz i śmiej się dalej. Spodnie XS mają własnie wąski krój w nogawkach, chociaż i tak trochę za szerokie w pasie i muszę zaciskać regulatory. Ale przynajmniej syn nie wygląda jak w worku. Ma 146cm i waży 26kg. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: Do alpepe 30.01.14, 18:49 jzabro napisała: Ale przynajmniej syn nie wygląda jak w worku. Ma 146cm i waży > 26kg. Moja siostrzenica ma 150cm i 30kg,więc wiem jaki to ogromny problem ze spodniamiMłoda ma straganik na rynku i tam pani ma od lat spodnie dla takich chudzinek.Siostrzeniec waży 26 kg przy 138cm i bardzo dobrze wygląda w jeansach C@A(wersja slim) Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Do alpepe 30.01.14, 18:59 Przy czym trzeba przyznać, że wersja slim dla starszych dzieci jest węższa niż ta dla młodszych. Mam córkę, której kupuję 128 z działu "Mała dziewczynka", ale też czasem 122/128 z działu dla starszych dziewczynek. Te drugie spodnie sa węższe (w nogawkach i w pasie) od swoich odpowiedników z działu maluchów. Odpowiedz Link Zgłoś
dmc1981 Re: c&a 01.02.14, 10:06 a ja mam pytanie z innej beczki. Czy któraś z Was ma może link do kombinezonu chłopięcego z tych za 69,90? może jeszcze został rozmiar 92... z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: c&a 01.02.14, 10:13 taki taki rozmiary się pojawiają, wrzuc sobie do schowka i zagladaj Odpowiedz Link Zgłoś
dmc1981 Re: c&a 01.02.14, 11:33 gaga-sie - wielkie dzięki, właśnie mam nadzieję, że któryś z nich wróci, najlepiej czarno-żółty Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: c&a 01.02.14, 12:03 Wydaje mi się,że wczoraj był, te małe rozmiary się pojawiają. Odpowiedz Link Zgłoś