Dodaj do ulubionych

Przyczepka do roweru

01.04.14, 13:09
Mały skończy rok. Mamy fotelik rowerowy na tył na stanie, po 10 min.przejażdżki J. zasnął i było po wycieczce. Dlatego myślimy teraz o przyczepce do roweru, to chyba bardziej sprawdzi się w tym wieku..? jakie są Wasze doświadczenia?
Na co zwracać uwagę przy oględzianach? Będziemy raczej szukać używanej bo to już większy wydatek
Obserwuj wątek
    • kabutka Re: Przyczepka do roweru 01.04.14, 15:35
      Kup fotelik rowerowy z regulacją nachylenia, np. Hamax siesta. Na przyczepkę to on jest za mały według mnie. Nie wsadziłabym rocznego dziecka do czegoś takiego.
      • eliszka25 Re: Przyczepka do roweru 02.04.14, 01:12
        kabutka napisała:

> Kup fotelik rowerowy z regulacją nachylenia, np. Hamax siesta. Na przyczepkę to
        > on jest za mały według mnie. Nie wsadziłabym rocznego dziecka do czegoś takieg
        > o.

a mialas w ogole do czynienia z przyczepka czy tylko widzialas z daleka? w dobrej przyczepce dziecko moze nawet spac na lezaco i mozna w niej przewozic nawet dzieci, ktore jeszcze nie potrafia samodzienie siedziec - rowniez w pozycji lezacej. jakos nie widzialam nigdzie fotelika, w ktorym byloby to mozliwe. tak samo, jak nie widzialam fotelika z moskitiera, ochrona przeciwsloneczna czy przeciwdeszczowa. w przyczepce wozilismy dzieci juz kilkumiesieczne i w zyciu nie wsadzilabym dziecka do czegos takiego, jak fotelik rowerowy. dla mnie nie ma w ogole porownania.

mozesz wskazac fotelik, z ktorym mozna robic to wszystko? www.szumgum.com/przyczepka-rowerowa-dla-dziecka-chariot-cx1-sport.html
        mamy taka wlasnie przyczepke i nie zamienilabym jej na zaden fotelik, bo zaden nie jest w stanie zapewnic mi nawet 1/10 tych mozliwosci.
    • doti_2 Re: Przyczepka do roweru 01.04.14, 20:17
      też polecam Hamax siesta. Używałam, młody spał bez problemu.
      W przyczepce co z nim zrobisz jak zaśnie, będzie mu się głowa kiwać, poleci w każda stronę. Chyba że myślisz o hamaku wewnątrz przyczepki i pozycji pół leżącej, to będzie miał fajne warunki do spania smile
      • pasik Re: Przyczepka do roweru 01.04.14, 23:11
        a tu zupełne inne zdanie
        forum.gazeta.pl/forum/w,1017,143351239,,Wycieczki_rowerowe_z_rocznym_dzieckiem.html?v=2
        poczytać na forach rowerowych, znam sporo rodzin rowerowych które jeżdżą przyczepkami..na dłuższe trasy fotelik się nie nadaje.
        Wsadzają do przyczepki rowerek biegowy i taki np już 2 -latek może pojeździć sobie kiedy chce
    • eliszka25 Re: Przyczepka do roweru 02.04.14, 00:57
      polecam przyczepke. mamy i jestesmy zadowoleni. swietna sprawa, zwlaszcza wlasnie dla maluchow. nasze dziec jezdzily w przyczepce od malenkosci, czyli od wieku kilku miesiecy, zanim nawet umialy siedziec. na poczatku wozilismy chlopakow na hamaku wpietym w przyczepke, wiec sobie po prostu lezeli i mieli komfortowe warunki do spania. do hamaka byli przypieci 5-punktowymi pasami. bardzo te wycieczki lubili. starsze dziecko tez ma o wiele bardziej komfortowe warunki w przyczepce niz w foteliku rowerowym. przede wszystkim w przyczepce jest wiecej miejsca, dziecko ma wieksza swobode ruchow, mozna je oslonic od deszczu, wiatru, slonca, owadow. dla mnie zaden fotelik nie moze sie nawet w polowie rownac z przyczepka.

jesli bedziecie kupowac, to przede wszystkim przyczepke amortyzowana, optymalnie z amortyzatorami, ktore mozna regulowac do wagi pasazera. sama przyczepka powinna byc jak najlzejsza, ale dobrze, zeby mozna bylo w niej przewozic dziecko do 25 kg, wtedy dluzej posluzy. najlepiej, zeby miala nie tylko "szyby" z folii, ale tez moskitiere, wtedy mozna zapiac dziecko tylko w moskitiere i latem sie nie ugotuje w srodku. bardzo przydatny jest tez daszek przeciwsloneczny. do niektorych mozna dokupic specjalna wkladke dla mlodszych dzieci, ktora stabilizuje kregoslup i sprawia, ze nawet spiacemu dziecku nie lata glowa.

najlepiej kupic jakas lepsza przyczepke, bo wtedy nawet do uzywanej mozna dokupic rozne akcesoria, ktore wam beda odpowiadaly. my mamy chariot cx 1 i moge jak najbardziej polecic. sprawdzila sie swietnie przy obydwu naszych maluchach.
    • quistista Re: Przyczepka do roweru 02.04.14, 09:29
      zwroc uwage czy latwo sie "przerabia" na wozek. W naszej trzeba calosc podniesc i palak laczacy z rowerem umiescic pod przyczepka co jest baaardzo niepraktyczne a samodzielne uzycie wrecz niewykonalne!
    • annwua123 Re: Przyczepka do roweru 06.04.14, 08:06
      Interesuje mnie przyczepka Blue Bird, ale chcialabym ja zobaczyc na zywo... Wiecie gdzie moge ja obejrzec w Warszawie???? Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka