Dodaj do ulubionych

Baleriny Crocs

14.04.14, 11:29
Witam,
podobają mi się takie balerinki:
www.crocs.pl/crocs-womens-crocs-retro-slingback-flat/14126,pl_PL,pd.html?cid=085&cgid=women-footwear-flats
ale nie mam możliwości przymiarki przed zakupem.
Czy któraś z Was ma takie? Czy rozmiarówka jest rzeczywiście standardowa, jak jest napisane na stronie? A jak z, że tak powiem, wentylacją?big_grin Mam wrażenie, że te dwie małe dziurki z boku to za mało i noga może się bardzo pocić.
Z góry dziękuję za info.
Obserwuj wątek
    • salma75 Re: Baleriny Crocs 14.04.14, 11:48
      O, to tak zwane kalosze rumuńskie smile. Mojej babci sąsiadka do kur je latem zakłada smile.
      • a090707 Re: Baleriny Crocs 14.04.14, 12:36
        Ja mam podobne chyba-
        www.crocs.pl/crocs-jayna/11851,pl_PL,pd.html?cid=518&cgid=women-footwear
        noszę standardowe 37, kupiłam rozm. 36/37 i są idealne. Będę nosiła je już drugi rok- nogi się raczej nie pocą ( ok jak jechałam autobusem 7 godz w upały to trochę się pociły ), buty są mięciutkie, dla mnie super wygodne.
        • enja11 Re: Baleriny Crocs 14.04.14, 12:46
          Poniższe podziękowania są dla Salmy.
          Dla Ciebie a090707 - dziękujęsmile - już bez przekąsu.
        • slonko1335 Re: Baleriny Crocs 14.04.14, 13:00
          Taż mam jayny i standardowo noszę 37 ale kupiłam 37/38 i są idealne(tak wiem nie pomogłam), w innym modelu kupiłam te mniejsze i były na mnie za małe, więć przy tym od razu wzięłam te większe.
          Nogi w nich się pocą normalnie(znaczy jak komuś się nie pocą specjalnie to i w tym się pocić nie będą, jak się pocą i w sandałach to crocsy temu nie zapobiegną ale nie odparzają, natomiast jest denerwujący dźwięk jak się idzie, jest gorąco i noga spocona(nie wiem jak to wytłumaczyć słownie)...poza tym buty mega wygodne.
          • slonko1335 Re: Baleriny Crocs 14.04.14, 13:01
            (nie wiem jak to wytłumaczyć słownie).

o patatajowa niżej napisała-takie chlupnięcia są jak się idzie...
      • enja11 Re: Baleriny Crocs 14.04.14, 12:37
        Bardzo dziękuję za konstruktywną odpowiedźuncertain
        Szkoda, że nie mam kur - czy to oznacza, że mi się nie przydadzą?
        Odpowiedz, droga Salmo75, bo jak widzę znasz się na wszystkim.
        • clio_1 Re: Baleriny Crocs 14.04.14, 12:49
          Tez mam jayna, noszę rozmiar 39. Buty kupiłam w rozmiarze 39-40 (w9), są idealne, stopa mi się w nich nie poci.
        • patatajowa Re: Baleriny Crocs 14.04.14, 12:50

ja kur też nie mam ale mi się przydają tylko zeby wyjść po coś do ogrodu i na plaży bałtyckiej 2 tyg w roku.na codzien się absolutnie nie nadają,próbowałam w nich chodzić w zeszłym roku latem ale noga chlupie w bucie a potem się odparza.-

https://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/4;14;7/st/20191124/e/do+niewiadomoczego.../k/b663/event.png
    • sinceramente Re: Baleriny Crocs 14.04.14, 13:26
      Buty noszę głównie w rozmiarze 39. (Stopa o długości 24,7), a te crocsy mam w rozmiarze w8.

Są bardzo wygodne, ale na upalne lato się nie nadają. Świetnie się w nich chodzi wiosną i nad morzem, zakładając, że jest temperatura poniżej 30 stopni. Inaczej stopa się poci.
    • agilka50 Re: Baleriny Crocs 14.04.14, 19:44
      Tak,to prawda,troszkę "chlupią" przy chodzeniu i nie tylko w upał,ale oprócz tego są mega fajne,bo wygodne jak nie wiem co,amortyzują przy chodzeniu,łatwe w utrzymaniu czystości (jak to crocs)mam fioletowe,córka różowe,ja standardowo noszę 39/40 i takie kupiłam,są idealne,naprawdę polecam.
      Myśle ze panie na wsi do kur nie chodzą w crocsach bo nie przyszło by im do głowy tyle za gumiaki zapłacić smile choć gdyby wiedziały jaki to komfort.....
      • z-a-g-a-t-k-a Re: Baleriny Crocs 14.04.14, 22:01
        Ja mam Jayna. Lubię te buty i chodzę w nich, ale faktycznie jak jest bardzo gorąco to się stopa poci. Ja chodzę w nich do pracy bo mam klimatyzację w pracy. Wtedy są super. Najczęściej noszę rozmiar 38,5. Te balerinki kupiłam w rozmiarze 38-39 i są w sam raz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka