Dodaj do ulubionych

Ekspres do kawy

07.05.14, 20:11
Mam kwotę ok. 600 zł do dyspozycji. Czy znajdę jakiś sensowny ekspres w tej cenie? Na co zwrócić uwagę? Kawy nie pijam, nie znam się na tym sprzęcie kompletnie.
Obserwuj wątek
    • janka39 Re: Ekspres do kawy 07.05.14, 23:17
      Choc zarzekalam sie, ze nie kupie ekspresu na kapsulki, zmienilam zdanie, gdy wypilam kawe z nespresso. To najlepszy zakup ostatnich miesiecy
      Wada: dosc drogi w eksploatacji, kapsulki po ok. 1.6 - 1.8 zl
      Pije kawe z mlekiem, wiec spieniacz do mleka byl niezbedny - jest swietny
      • kontaminacja Re: Ekspres do kawy 08.05.14, 05:09
        Czy możesz polecić jakiś konkretny model albo firmę?
        • westallka Re: Ekspres do kawy 08.05.14, 09:50
          Dla nespresso produkuje krups i delonghi, przynajmniej te proste modele. Firma ponoć jednak nie ma znaczenia, bo gdzieś czytałam, że środek jest ten sam;ciśnienie też takie samo. Wybiera się zatem tylko między modelami i kolorami smile Najnowsza inissia np.była ostatnio po 349 w Saturnie w ofercie promocyjnej ze zwrotem 240 zł do wykorzystania na kapsułki. Do tego osobno spieniacz/podgrzewacz do mleka za 300zł -robi świetną piankę do kaw i można go używać do podgrzewania mleka na kakao. Taki zestaw polecam- jest banalnie prosty w obsłudze i czyszczeniu/myciu. Kiedyś miałam w planach zakup jakiegoś super wypasionego modelu Nespresso, ale zanim to zrobiłam dostałam w prezencie N.Citiz, do którego dokupiłam spieniacz i jestem bardzo zadowolona. Drugi raz na pewno kupiłabym tak samo- tzn.któryś prosty model + Aeroccino. Nespresso ma też chyba największy wybór kaw ze wszystkich "kapsułkowców" + dodatkowe limitowane oferty. Też nie jestem smakoszką, ale jak dla mnie kawa pyszna- oczywiście mam swoje ulubione smaki. A do mniej ulubionych wlewam trochę syropu amaretto lub irish cream i kawa wychodzi lepsza niż czasem "na mieście" smile
        • janka39 Re: Ekspres do kawy 08.05.14, 11:18
          Moj jest Krups - jeden z prostszych i mniejszych modeli - U xn 25010
          Plus koniecznie spieniacz aeroccino

Lubie dobrą kawę i ta jest taka smile. Wlasciwie przestałam pijać kawe na miescie, bo inna mi nie smakuje wink
          Kolezanka ma jakis wypasiony ekspres za 3 tysie, ale kawa z niego jest gorsza (pewnie to tez zalezy od kawy)

Szukaj jakichs promocji, oni czesto robią akcje promocyjne. Ja kupowałam ten ekspres za ok. 380 zł, spieniacz dostalam gratis (normalnie - 299 zł)
    • anne241 Re: Ekspres do kawy 08.05.14, 06:08
      Ja mam DeLonghi, prosty model, bez młynka na kawę, ale spienia mleko, kawa wychodzi całkiem dobra. Mam go od 4 lat, kosztował ok. 400 zł.
    • nauta_ Re: Ekspres do kawy 08.05.14, 08:29
      a ja polecam Bosch Tassimo. Też się zarzekałam, że na kapsułki nie kupię, ale jestem bardzo zadowolona. Kawę pijamy tylko w weekend więc bardzo mało i nie był nam potrzebny ekspres za kilkaset złotych. Swój kupiliśmy w Niemczech za 50 euro, u nas taki sam jest po około 300-350 zł. Smakowo kawa wychodzi jak Coffee Heavensmile Ekspres zajmuje mało miejsca, kapsułki kosztują około 20 zł, czasem 16 na promocji. Jedna paczka starcza mężowi na 2 miesiące ( ja obecnie jestem w ciąży więc kawy nie piję wcale).
      W razie dodatkowych pytań, nie krępuj sięsmile
      Pozdrawiam
    • aniam123 Re: Ekspres do kawy 08.05.14, 09:56
      Kupiłyśmy z koleżanką do pracy (jesteśmy dwie w pokoju) Tchibo na kapsułki. Kawa bardzo fajna i wszystko było ok, do momentu gdy wpadł mi w ręce ten artykuł:
      themommyilluminati.wordpress.com/2012/08/30/how-k-cups-might-damage-your-metabolism-reproductive-health-and-cause-cancer/
      • westallka Re: Ekspres do kawy 08.05.14, 10:16
        Ciekawe- na razie przejrzałam tylko pobieżnie, ale trzeba będzie zgłębić temat. Nespresso produkuje kapsułki z aluminium i od jakiegoś czasu również w Polsce odbiera je do recyklingu
        www.nes-pro.pl/pl/czeste-pytania.html
    • renne1 Re: Ekspres do kawy 08.05.14, 11:09
      Ja również jestem na etapie kupna ekspresu. Podobają mi się te z młynkiem, wypasione, ale cena powala na kolana. W pracy mam prosty, z Zelmera, bez młynku i jest bardzo fajny do codziennego używania i zrobienia 2 kaw. Gorzej jak jest parzy sie kawę dla gości to wtedy eksper z młynkiem, wypasiony sprawdza sie chyba lepiej (można w nich zaparzyc więcej kaw naraz).
    • kontaminacja Re: Ekspres do kawy 10.05.14, 17:28
      Dzięki! Bardzo mi pomogłyście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka